Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

10 Linux-toimintokomentoa

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 Linux-funktion komentoa

Esittelemme sinulle 10 Linuxin suorituskykykomentoa, jotka jokaisen järjestelmänvalvojan tulisi tietää. Näiden työkalujen avulla sinulla on hyvät valmiudet vastata kaikkiin suoritukseen liittyviin haasteisiin.

Linux-järjestelmänvalvojat tarvitsevat vankat työkalut järjestelmiensä tehokkaaseen valvontaan ja optimointiin. Toimintokomentojen syvä ymmärtäminen voi auttaa sinua tunnistamaan ja ratkaisemaan ongelmat nopeasti ja varmistamaan sujuvan toiminnan. Tässä artikkelissa tarkastelemme kymmentä parasta Linuxin suorituskykyä järjestelmänvalvojille ja annamme yleiskatsauksen kunkin komennon toimivuudesta ja käytöstä.

Järjestelmänvalvojana olen vuosien varrella koonnut luettelon kymmenestä suosituimmasta Linuxin suorituskykykomennosta, joita käytän päivittäin. Tässä blogikirjoituksessa jaan suosikkini ja selitän, miksi ne ovat niin tärkeitä. Joten, ilman pitkiä puheita, sukeltakaamme sisään!

Loistava

“Ylös”-komento on ehdoton suosikkini, ja olen varma, että monet teistä ovat samaa mieltä. Se tarjoaa elävän ja dynaamisen kuvan järjestelmäprosesseista, muistin käytöstä ja suorittimen käytöstä. Rehellisesti sanottuna rakastan resurssiintensiivisten prosessien tunnistamisen yksinkertaisuutta ja helppoutta.

Vaikka jotkut ihmiset pitävät “htopista” sen värinäytön ja lisäominaisuuksien vuoksi, olen klassisen “top”-komennon suuri fani.

iostat

10 Linux Performance Commands jatkuu Olen aina pitänyt levyn suorituskykyä tärkeänä osana järjestelmän suorituskykyä. Tässä iostat tulee peliin. Se sopii erinomaisesti levyn I/O:n valvontaan ja auttaa tunnistamaan mahdolliset pullonkaulat.

Iostat-komento on osa sysstat-pakettia, jota ei aina ole esiasennettu Linux-jakeluissa. Sysstatin asentaminen joihinkin suosittuihin Linux-jakeluihin:

Debian ja Ubuntu:

Asenna sysstat Debianiin ja Ubuntuun avaamalla pääte ja suorittamalla seuraava komento:

sudo apt-get install sysstat

Red Hat, CentOS ja Fedora:

Asenna sysstat Red Hat -pohjaisiin järjestelmiin avaamalla pääte ja suorittamalla seuraava komento:

sudo yum asenna järjestelmä

Arch Linux:

Asenna sysstat Arch Linuxiin avaamalla pääte ja suorittamalla seuraava komento:

sudo pacman -S sysstat

SUSE ja openSUSE:

Asenna sysstat SUSE:hen ja openSUSEen avaamalla pääte ja suorittamalla seuraava komento:

Sudo Zypper asennusjärjestelmä

Kun olet asentanut sysstat, voit käyttää iostat-komentoa levyn I/O-tilastojen tarkkailuun. Muista käyttää “sudoa” tai vaihtaa root-käyttäjään, jos tarvitset korkeampia oikeuksia komennon suorittamiseen. Toivon kuitenkin, että vakiotulostus olisi hieman käyttäjäystävällisempi. Mutta hei, se saa työn tehtyä, ja se on tärkeintä.

Käytä seuraavaa komentoa näyttääksesi levyn I/O-tilastot kaikille laitteille 5 sekunnin välein. Sen avulla voit seurata levyn suorituskykyä ja tunnistaa pullonkauloja.

vmstat

“vmstat” on toinen komento, johon luotan suuresti. Se raportoi virtuaalimuistitilastot, jotka auttavat minua ymmärtämään, kuinka järjestelmä käyttää muistia ja vaihtotilaa. Minusta se on erityisen hyödyllinen, kun kyse on paljon muistia vaativista sovelluksista.

Ainoa asia, josta en ole fani, on hieman salaperäinen painos. Mutta kun sen oppii, se on tehokas työkalu. Käytä seuraavaa komentoa nähdäksesi virtuaalimuistin tilastot 3 sekunnin välein. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, kuinka järjestelmä käyttää muistia ja swap-tilaa, mikä on hyödyllistä työskennellessäsi paljon muistia vaativien sovellusten kanssa.

vmstat 3

vapaa

Ilmainen komento on loistava nopean yleiskatsauksen saamiseksi järjestelmän muistin käytöstä. Se on yksinkertainen, helppolukuinen ja menee suoraan asiaan. Haluan käyttää sitä tarkistaakseni, onko palvelimillani tarpeeksi vapaata muistia.

Ainoa ongelmani Free-Sovelluksessa on mukautusvaihtoehtojen puute, mutta se on pieni ongelma sen tarkoituksen vuoksi. Voit tarkastella muistin käyttöä ihmisen luettavassa muodossa käyttämällä seuraavaa komentoa. Se antaa sinulle yleiskatsauksen kokonaismäärästä, käytetystä ja käytettävissä olevasta muistista ja vaihtotilasta.

sar

sar’ on Sveitsin armeijan suorituskyvyn valvonnan veitsi. Se voi tarjota tietoa lähes kaikista järjestelmän suorituskyvyn näkökohdista suorittimen käytöstä verkkotoimintaan. Arvostan sen monipuolisuutta ja sitä, että se kerää historiallisia tietoja ja mahdollistaa trendien analysoinnin ja menneiden ongelmien tunnistamisen.

Huono puoli on, että vaihtoehtojen määrä voi olla ylivoimainen. Se on tehokas työkalu, mutta sen hallitseminen vaatii kärsivällisyyttä. Voit tarkastella keskimääräistä suorittimen käyttöä kuluvana päivänä käyttämällä seuraavaa komentoa. Sen avulla voit analysoida suorittimen käyttötrendejä ja tunnistaa aiemmat ongelmat keräämällä historiallisia tietoja.

Sar on myös osa järjestelmäpakettia. Lue iostat-osio ennen kuin suoritat seuraavan komennon asentaaksesi systat Linux-järjestelmääsi.

sar-u

Saatko tämän virheen sar -u -komennon suorittamisen jälkeen?

/var/log/sysstat/sa28 ei voi avata: Ei tällaista tiedostoa tai hakemistoaTarkista onko tiedonkeruu käytössä

Tämä virhesanoma osoittaa, että vaadittuja sar-järjestelmän toimintatietoja ei kerätä tai tallenneta. Tämän ongelman Korjaamiseksi meidän on otettava käyttöön tiedonkeruu ja määritettävä sysstat-paketti oikein.

mpstat

Järjestelmänvalvojana, joka hallitsee moniytimiä palvelimia, “mpstat” on hengenpelastaja. Se näyttää kunkin prosessoriytimen käytön, mikä auttaa minua ymmärtämään järjestelmän kuormituksen jakautumista. Pidän sitä erityisen hyödyllisenä sellaisten sovellusten optimoinnissa, jotka on optimoitava moniytimisille järjestelmille.

En todellakaan löydä siitä mitään vikaa – se tekee juuri sen mitä tarvitsen! Voit tarkastella prosessorin käyttöä kullekin prosessoriytimelle käyttämällä seuraavaa komentoa. Tämä auttaa ymmärtämään järjestelmän kuormituksen jakautumista, mikä on erityisen hyödyllistä määritettäessä sovelluksia, jotka on optimoitu moniytimisille järjestelmille.

netstat

Verkko-ongelmat voivat olla todella tuskallisia, ja tässä Netstat on hyödyllinen. Tämä on suosikkikomentoni verkkoyhteyksien, reititystaulukoiden ja käyttöliittymätilastojen seurantaan. Minun on myönnettävä, että minulla on pehmeä paikka sille – se on säästänyt minulta lukemattomia tunteja vianetsinnässä.

Ainoa haittapuoli on, että se on poistettu käytöstä “ss”: n hyväksi, mutta vanhat tavat kuolevat ja käytän edelleen mieluummin “netstatia”.

Käytä seuraavaa komentoa nähdäksesi kaikki aktiiviset verkkoyhteydet ja niiden tilan. Sen avulla voit seurata verkkoyhteyksiä ja tunnistaa mahdolliset ongelmat.

Netstat-komento on osa net-tools-pakettia, jota ei aina ole esiasennettu Linux-jakeluissa. Net-Toolsin asentaminen joihinkin suosittuihin Linux-jakeluihin:

Debian ja Ubuntu:

Asenna Net-Tools Debianiin ja Ubuntuun avaamalla pääte ja suorittamalla seuraava komento:

sudo apt-get install net työkalut

Red Hat, CentOS ja Fedora:

Net-Toolsin asentaminen Red Hat -pohjaiset järjestelmätavaa pääte ja suorita seuraava komento:

sudo yum Asenna verkkotyökalut

Arch Linux:

Asenna Net-Tools Arch Linuxiin avaamalla pääte ja suorittamalla seuraava komento:

sudo pacman -S net-työkalut

SUSE ja openSUSE:

Asenna Net-Tools SUSE- ja openSUSE-järjestelmiin avaamalla pääte ja suorittamalla seuraava komento: Lue myös

sudo zypper asentaa verkkotyökalut

Net-toolsin asennuksen jälkeen voit tarkastella aktiivisia verkkoyhteyksiä ja niiden tilaa netstat-komennolla. Muista käyttää “sudoa” tai vaihtaa root-käyttäjään, jos tarvitset korkeampia oikeuksia komennon suorittamiseen.

netstat -tunap

ss

Puhuttaessa “ss”, se on arvokas korvike “netstat”. Se on nopeampi ja tehokkaampi ja tarjoaa yksityiskohtaista tietoa pistorasioista ja verkkoyhteyksistä. Olen pikkuhiljaa tottunut siihen ja minun on myönnettävä, että se on kasvanut minuun ajan myötä.

Kyse on vain uuteen tapaan tottumisesta, ja sen jälkeen “ss” voi olla arvokas lisä työkalupakkiisi.

Käytä seuraavaa komentoa nähdäksesi yksityiskohtaiset tiedot pistorasiasta ja verkkoyhteyksistä. Se on samanlainen kuin Netstat, mutta nopeampi ja tehokkaampi.

lsof

lsof” on aliarvostettu helmi. Se tarkoittaa “Open List Movies”, mutta se tarjoaa paljon enemmän. Tämän avulla voit seurata, mitkä prosessit käyttävät tiettyjä tiedostoja, hakemistoja tai pisteitä, mikä on erittäin hyödyllistä monimutkaisten ongelmien virheenkorjauksessa.

Ainoa haittapuoli on, että tulos voi olla melko sanallista ja tarvitsemasi tiedon löytäminen voi kestää hetken. Mutta kaiken kaikkiaan se on voimakas käsky, jota en halua olla ilman.

Käytä seuraavaa komentoa näyttääksesi luettelon avoimista tiedostoista ja niitä käyttävistä prosesseista. Tästä on hyötyä, kun etsitään tiedostojen käyttöongelmia, kuten tunnistetaan prosesseja, jotka ovat lukinneet tietyt tiedostot.

strace

10 Linux Performance Commands Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, strace on hengenpelastaja, kun on kyse sovellusongelmien virheenkorjauksesta. Se seuraa järjestelmäkutsuja ja signaaleja, jotta näet tarkalleen, mitä prosessi tekee. Kuinka monta kertaa tämä komento epäonnistui, vaikka kaikki muut virheenkorjausmenetelmät epäonnistuivat.

“strace” ei kuitenkaan ole vailla puutteita. Tulosteen purkaminen voi olla hidasta ja vaikeaa. Mutta kun tarvitset sitä, mikään ei korvaa sen tarjoamia oivalluksia.

Käytä seuraavaa komentoa jäljittääksesi tietyn prosessin järjestelmäkutsut ja signaalit. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, mitä prosessi tekee, mikä voi olla korvaamatonta sovellusongelmien virheenkorjauksessa.

strace -s [PID] Korvaava [PID] sen prosessin tunnuksella, jota haluat seurata.

On olemassa useita tapoja tarkastella prosessin PID-tunnusta. Suosittelen käyttämään ps-komentoa nopeaan tulostukseen.