Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Onko free-to-play oikea tapa?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Onko free-to-play oikea tapa?

Videopelit ovat olleet kuuma aihe siitä lähtien, kun fyysikko William Higinbotham kehitti yksinkertaisen tennispelin vuonna 1958, jota pidetään yleisesti kaikkien aikojen ensimmäisenä videopelinä. Siitä lähtien olemme tulleet pitkälle monien klassikoiden kanssa.

Nykyaikaisissa peleissä on usein kaunis, realistinen grafiikka, monimutkainen mekaniikka, sosiaaliset ominaisuudet ja jopa pelin sisäiset taloudet, jotka vaikuttavat yksittäisten tuotteiden hintaan kaupankäynnin volyymista riippuen. Kaikella on kuitenkin hintansa.

Pelin pelaaminen voi olla melko kallista riippuen itse pelistä. Sinun on investoitava tietokoneeseen tai pelikonsoliin, joka on tarpeeksi hyvä käsittelemään nykyaikaisia ​​resursseja vaativia pelejä, ja sitten on itse pelin hinta, ja suuret pelit maksavat usein yli 50 dollaria. Dollarit valehtelevat.

Voit nähdä, kuinka suuren pelikirjaston rakentaminen voi nostaa näitä kustannuksia ajan myötä. Ilmaiset pelit ovat kuitenkin olleet olemassa ikuisesti, eivätkä ne ole läheskään yhtä huonoja kuin pelit, joiden pelaamisesta joudut maksamaan. Itse asiassa monet pelit, joiden pelaamisesta on aiemmin maksettu, ovat muuttumassa ilmaispeleiksi, mikä laajentaa pelaajakuntaa entisestään tai joissakin tapauksissa antaa uuden pelastusköyden häipyvälle pelille.

Tämän raportin luvut ovat arvioita eri lähteistä, jotka seuraavat pelitilastoja. Ellei toisin mainita, numerot koskevat myös vain PC-soittimia.

Uutisissa: Amazon Drive suljetaan vuoteen 2023 mennessä

Puhutaanpa kahdesta kaikkien aikojen suosituimmasta pelistä – DOTA 2 ja Counter-Strike: Global Offensive (CSGO). DOTA 2 on ollut ilmainen pelata pelin julkaisusta vuonna 2013 lähtien. CSGO puolestaan ​​tuli ilmaiseksi pelattavaksi joulukuussa 2018, kuusi vuotta sen julkaisun jälkeen vuonna 2012.

Molemmat pelit ovat nauttineet suuresta suosiosta julkaisunsa jälkeen, mikä johtuu suurelta osin niiden kilpailullisesta luonteesta ja alhaisesta pääsyn esteestä. Et tarvitse näyttävää tietokonetta pelataksesi yhtä näistä peleistä, ja CSGO:n hinta oli aiemmin 14,99 dollaria, ja se oli usein halvempi Steam-myynnin ansiosta. Toinen samankaltaisuus näiden kahden pelin välillä on, että ne ovat molemmat Valven valmistamia ja molemmat ovat saatavilla Valven Steam PC -pelialustalla.

Nyt CSGO näyttää olevan suosituin peli näiden kahden välillä, mutta jopa sen jälkeen, kun CSGO tuli ilmaiseksi pelattavaksi vuonna 2018, se onnistui ohittamaan DOTA 2:n aktiivisten pelaajien keskimääräisellä määrällä vasta lokakuussa 2019, melkein vuotta myöhemmin. , kun siitä tuli ilmainen pelaaminen.

Kirjoitushetkellä CSGO:lla oli 32 265 011 aktiivista pelaajaa viimeisen 30 päivän aikana. DOTA 2:lla oli 3 765 014 aktiivista pelaajaa samana aikana. League of Legends, toinen melko vanha, mutta edelleen suosittu ilmainen peli, julkaistiin vuonna 2009, ja sillä oli 8 769 467 pelaajaa viimeisen 30 päivän aikana.

Uuden pelin julkaisuun liittyvä hype ja odotus on yksi suurimmista tekijöistä, jotka johtavat tietyn pelin parempaan myyntiin. Esimerkiksi CSGO:n tapauksessa Valve oli jo kehittänyt erittäin menestyneitä nimikkeitä, mukaan lukien CS1.6, CS Source ja CS Condition Zero.

Muita suosittuja esimerkkejä ovat EA:n vuotuiset FIFA-sarjat (ja muut urheilupelit), Call of Duty, Battlefield ja Assassin’s Creed. Useimmat, elleivät kaikki, näillä nimillä näkyvät pelit ovat maksullisia.

Toinen tärkeä tekijä on pelin todellinen laatu. Tämä ottaa huomioon asiat, kuten juoni, pelimekaniikka, kuinka hyvä kaupankäyntijärjestelmä on (jos sellainen on), kuinka hyviä moninpelipalvelimet ovat ja niin edelleen ja niin edelleen.

Hyvä esimerkki tästä on FIFA-franchising. Jalkapallon valtavan fanikunnan ympäri maailmaa ja EA:n sarjan eteen tekemän työn ansiosta FIFA on nauttinut melko vakaasta myynnistä sarjan 17-vuotisen historian ajan. Itse asiassa FIFA 21:ssä oli viime vuonna huipussaan noin 43 000 pelaajaa. Tämän vuoden FIFA 22 -versio on toistaiseksi saavuttanut huippunsa noin 100 000:ssa, ja tätä kirjoitettaessa on vielä noin kolme kuukautta aikaa seuraavan FIFA-pelin julkaisuun. Lisäksi FIFA on yksi kalliimmista peleistä julkaisuhetkellä.

Toinen laadustaan ​​tunnettu franchising on Assassin’s Creed -sarja. Huolimatta premium-hinnastaan ​​(noin 50-60 dollaria julkaisun yhteydessä), kolmella Ezio-sagan suosituimmasta pelin sisäisestä sarjasta (Assassin’s Creed 2, Assassin’s Creed: Brotherhood ja Assassin’s Creed: Revelations) oli noin 3000, 2000 ja 2500 aktiivista. Parhaat pelaajat Steamin julkaisun jälkeen.

Kuitenkin ilmaispelit, mukaan lukien edellä mainittu DOTA 2 ja muut näkyvät esimerkit, kuten Valorant ja Fortnite, ovat edelleen listan kärjessä, kun kyse on eniten pelaajista.

Hintalapun poistaminen pelistä voi olla suuri rohkaisu pelaajille hypätä peliin ja aloittaa pelaaminen. Lukuisat pelit ovat saavuttaneet tämän aiemmin, mukaan lukien suuret pelit, kuten GTA V, jota voi pelata väliaikaisesti viikon ajan toukokuussa 2020.

Tällä viikolla pelin suosio nousi pilviin, kun kaikki, jotka eivät päässeet peliin käsiinsä ennen, tulvivat Epic Games Storeen (jolloin alusta kaatui), mikä lisäsi Epic Games Storen pelaajien määrää Steamin kautta. Vaikka meillä ei ole Epicin tarkkaa pelaajamäärää, Steamin aktiivisten pelaajien määrä oli tuolloin noin 260 000.

Kaksi muuta suosittua peliä, Rocket League ja Fall Guys, ovat siirtyneet Steamista Epic Games Storeen, ja niitä voi pelata ilmaiseksi julkaisun jälkeen.

Fall Guys on mielenkiintoinen tapaus tässä. Peli Lanseerattiin suurella hypellä pandemian aikana ja myi yli kaksi miljoonaa kopiota viikossa, ylittäen toisinaan jopa GTA V:n pelaajien määrän. Yhteensä peliä myi yli seitsemän miljoonaa kopiota ensimmäisen kuukauden aikana (kaikkien alustoilla yhteensä) ja se oli yksi PlayStation Storen ladatuimmista peleistä.

Pelin suosio kuitenkin hiipui, kun alkuperäinen hype loppui. Ennen kuin peli lähti Steam-kaupasta viime kuussa, sillä oli noin 59 000 aktiivista pelaajaa.

Siirtymisellä free-to-play-peliin oli kuitenkin valtava vaikutus tähän numeroon. Kehittäjien itsensä mukaan peli tallensi 20 miljoonaa pelaajaa ensimmäisten 48 tunnin aikana julkaisun jälkeen.

On kuitenkin epäselvää, kuinka kauan Fall Guys pystyy ylläpitämään tätä pelaajakuntaa. Pääasiallinen syy pelin epäonnistumiseen aiemmin hypetystä ja valtavasta myynnistä huolimatta oli yksinkertaisesti se, että pelissä ei ollut niin paljon tekemistä kuin pelaajat odottivat ja että tasot tulivat toistumaan jonkin ajan kuluttua. Kehittäjät yrittivät korjata tilanteen lisäämällä sisältöä, mutta se ei näyttänyt auttavan.

Fall Guys näyttää kopioineen mitä Rocket League teki. Peli poistui Steam-kaupasta vuosi sen jälkeen, kun Epic Games otti kehitysstudionsa Psyonixin haltuunsa. Se tuli ilmaiseksi pelattavaksi syyskuussa 2020.

Rocket Leaguen keskimääräinen aktiivinen pelaajamäärä oli noin 78 miljoonaa elokuun 2020 lopussa. Sen jälkeen se nousi noin 81 miljoonaan, 82 miljoonaan ja 87 miljoonaan syyskuussa, lokakuussa ja marraskuussa, ennen kuin peli koki ensimmäisen laskunsa joulukuussa. Se on yhteensä 8 miljoonaa aktiivista pelaajaa, jotka hankittiin keskimäärin kolmen ensimmäisen kuukauden aikana, jolloin peli oli ilmaista.

Tämä paljastaa kaksi asiaa. Ensinnäkin, siirtyminen free-to-play -peleihin lisää ehdottomasti pelaajien määrää pelissä valtavasti. Mitä suositumpi peli on, sitä enemmän pelaajien määrä kasvaa. Ei kuitenkaan ole näyttöä siitä, onko siirtyminen free-to-play taattu pelastusköysi muuten kuolleelle pelille.

Toiseksi, Epic Games tekee kaikkensa tullakseen vakavaksi kilpailijaksi Steamille. Edellisellä on jo kaksi erittäin suosittua peliä – Fortnite ja Valorant – vyön alla, ja kun yhä useammat pelit siirtyvät Epiciin pelastamaan hupenevan pelaajakunnan, Steamin monopoli PC-pelimarkkinoilla voi vihdoin olla vaarassa.

Vastaus tähän riippuu pitkälti todellisesta pelistä. Ainakin Fall Guysin tapauksessa järjestelmä näyttää toimivan toistaiseksi, mutta meidän on odotettava ja katsottava, kuinka Fall Guys ylläpitää tätä nousua pelaajakannassaan.

Päinvastoin, CSGO:n tarkastelu osoittaa, että jos peli on jo suosittu, ilmaispelaaminen saattaa olla juuri oikea asia, jos pelaajakuntasi pienenee.

Kun peli julkaistiin ilmaiseksi joulukuussa 2018, aktiivisten pelaajien keskimääräinen kuukausimäärä oli noin 390 000. Nykyään CSGO:lla on vahva asema, sillä pelissä oli kirjoittamishetkellä noin 570 000 ja 768 348 pelaajaa. On turvallista sanoa, että CSGO on Onnistuneesti hälventänyt pelot siitä, että peli saattaa muuttua epäaktiiviseksi tällä strategialla.

Siirtyminen free-to-playiin ei kuitenkaan ole aivan idioottivarma ratkaisu, sillä siinä on myös omat heikkoutensa. Merkittävin ja vaarallisin ongelma on sen tuoma hakkereiden virta. Ennen kuin he saivat vapaasti pelata, CSGO-tileillä oli heille arvoa. Jos jäit kiinni hakkeroinnista, sait pysyvän VAC-kiellon, mikä teki tilisi käyttökelvottomaksi virallisilla matchmaking-palvelimilla ja turnauksissa pelaamiseen.

Kuinka palautat luottamustekijäsi CSGO:ssa?  |  Rehellinen. TekniikkaKuinka palautat luottamustekijäsi CSGO:ssa?  |  Rehellinen. Tekniikka

Hinta toimi myös hakkereiden pääsyn esteenä. CSGO:n huijauksenestojärjestelmät ovat varsin tehokkaita hakkereiden nappaamisessa ja estämisessä, joskus jopa kesken pelin. 14 dollarin pelin ostaminen joka kerta hakkeroinnin jälkeen olisi ongelma. Koska peli on nyt ilmainen, hakkerin tarvitsee vain luoda uusi tili ja jatkaa ihmisten häirintää.

Valve on ehkä käsitellyt ongelmaa CSGO:ssa, mutta hakkerointi on edelleen suuri ongelma pelaamisessa, ja free-to-play -pelit kantavat suurimman osan, koska hakkereilla ei käytännössä ole esteitä pääsylle. Kielto ei tarkoita mitään, jos sinun tarvitsee vain luoda uusi tili kiellon ohittamiseksi.

On muitakin tekijöitä kuin hinta, jotka määräävät pelin suosion. Soveltuuko peli eSportsille, kuinka tehokas PC:n tai konsolin pitää olla sen pyörittämiseksi ja kuinka vakavasti se vaatii pelaajien ottamaan kaiken, on tärkeä rooli päätettäessä siitä, pysyykö pelaajamäärä mukana vai ei.

Joka tapauksessa siirtyminen free-to-play -peliin lisää merkittävästi pelaajakuntaasi, ja pelin jatkokehitys on täysin kehittäjän käsissä.

Lue myös: Onko Atlas Earth huijaus?