Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

8 olennaista komentorivin komentoa tietokoneverkkojen hallintaan Windowsissa

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: 8 tärkeää komentorivin komentoa tietokoneverkkojen hallintaan Windowsissa

Komentorivi on yksi verkonvalvojien yleisimmin käyttämistä työkaluista. Useimmat verkonvalvojat haluavat antaa komentonsa ympäristöön asianmukaisten kytkimien kautta graafisen käyttöliittymän sijaan, jotta työ saadaan tehtyä nopeammin.

Sillä ei ole väliä, oletko tavallinen käyttäjä vai verkon ylläpitäjä. Komentorivikomentojen tunteminen auttaa sinua hallitsemaan koti- tai toimistoverkkoja tehokkaammin. Tämä artikkeli esittelee kahdeksan käytännön ohjetta tästä verkkoympäristöstä.

Ping on yksi yksinkertaisimmista ja käytännöllisimmistä komennoista, jotka sinun tulee oppia toimimaan hyvin. Yllä oleva komento osoittaa, voiko tietokoneesi saavuttaa tietyn kohteen IP-osoitteen tai toimialueen nimen, ja jos voi, kuinka kauan tiedon vaihtaminen lähteen ja kohteen välillä kestää. Seuraava esimerkki näyttää, kuinka pingtetaan Google-verkkosivustolle ja mikä ping-tulos näytetään.

Tämä komentorivikomento lähettää useita datapaketteja ja tarkistaa, kuinka monta palautetaan. Pakettien katoaminen tarkoittaa huonoa suorituskykyä ja viittaa siihen, että suoratoistoprosessi on hidas. Ping näyttää kadonneet paketit näyttämällä sanan “kadonnut”, jos joitain paketteja ei palauteta.

Yllä oleva työkalu on loistava tapa testata verkkojen suorituskykyä. Oletusarvoisesti Ping lähettää neljä pakettia, joiden jokaisen odotusaika on 4 sekuntia. Tietenkin voit lisätä Pingin lähettämien pakettien määrää. Seuraava komento näyttää, kuinka tämä tehdään.

Rengas www.google.com -n 10

Voit myös pidentää odotusaikaa millisekunteina seuraavasti.

Rengas www.google.com -w 6000

2. TRACERT

Tracert on kahden sanan Trace Route otsikko. Samoin kuin ping, se lähettää datapaketin virheenkorjausverkkoihin. Toisin sanoen yllä olevaa työkalua käytetään määrittämään reitti, jonka datapaketit kulkevat määränpäähän.

Tracert- ja ping-komentorivien komennot ovat erilaisia. Ping kertoo, onko pingaamasi osoite aktiivinen, mutta Tracert näyttää kaikki reitittimet, joiden kanssa datapaketit ovat vuorovaikutuksessa matkan varrella. Seuraava kuva näyttää yllä olevan työkalun käytön Google-verkkotunnuksessa.

Yllä olevan komentorivikomennon tulos esittää yhteenvedon kunkin rivin jokaisen hypyn tilasta, mukaan lukien laitteesi ja tietyn tanssin välinen latenssi sekä kunkin pallon IP-osoite (sekä verkkotunnuksen nimi, jos saatavilla).

Miksi näemme kolme latenssia hyppyä kohti? Koska Tracert lähettää hyppyyn kolme pakettia, joissain tapauksissa yksi niistä voi kadota tai kestää kauan, jolloin todellista viiveaikaa ei näytetä.

3. POLKU

Pathingilla on samanlainen tehtävä kuin Tracertillä, mutta se tarjoaa arvokkaampaa ja kattavampaa tietoa. Kun paketit on lähetetty tiettyyn kohteeseen käyttämällä yllä olevaa komentoa, yllä oleva työkalu analysoi polun ja laskee kadonneet paketit kunkin hypyn perusteella. Seuraava kuva näyttää yllä olevan laitteen Suorituskyvyn.

8 olennaista komentorivin komentoa tietokoneverkkojen hallintaan Windowsissa

4. IP CONFIG

Ipconfig on yksi yleisimmin käytetyistä verkkokomennoista Windows-käyttöjärjestelmässä. Työkalu tarjoaa arvokasta tietoa ja antaa sinun käyttää kytkimiä tietyn tehtävän suorittamiseen. Seuraava kuva näyttää yllä olevan komennon tulosteen.

8 olennaista komentorivin komentoa tietokoneverkkojen hallintaan Windowsissa

Vakiolähtö näyttää jokaisen järjestelmään kytketyn verkkosovittimen ja selittää, kuinka sovittimet ratkaisevat osoitteet. IPv4-osoite ja oletusyhdyskäytävä langattoman sovittimen ja Ethernet-sovittimen alaosassa tarjoavat hyödyllisiä tietoja. Voit myös käyttää yllä olevaa komentoa seuraavan kytkimen kanssa tyhjentääksesi Domain Name System -välimuistin.

Ipconfig /flush DNS

Domain Name System -välimuistin tyhjentäminen on hyödyllistä, kun et pysty muodostamaan yhteyttä tiettyyn verkkosivustoon tai palvelimeen useista syistä.

5. getmac

Jokaisella IEEE 802 -yhteensopivalla laitteella on yksilöllinen MAC-osoite. Valmistajat määrittävät laitteille Mac-osoitteet ja ne tallennetaan laitteen laitteistoon. Jotkut ihmiset käyttävät MAC-osoitteita estääkseen laitteita muodostamasta yhteyttä verkkoon. Alla olevassa kuvassa näkyy tämän komennon tulos.

8 olennaista komentorivin komentoa tietokoneverkkojen hallintaan Windowsissa

Tietokoneeseen asennetuista verkkokorteista riippuen saatat nähdä useamman kuin yhden osoitteen. Esimerkiksi Ethernet- ja Wi-Fi-viestinnällä on kummallakin erilliset MAC-osoitteet.

6. NSLOOKUP

Nslookup on nimipalvelimen haun nimi. Se on toinen tehokas verkkotyökalu, josta jotkut käyttäjät eivät ole tietoisia. Yleensä yllä olevaa mekanismia käytetään tietyn toimialueen IP-osoitteen etsimiseen. Seuraava kuva osoittaa tämän.

8 olennaista komentorivin komentoa tietokoneverkkojen hallintaan Windowsissa

Huomaa, että kaikkia verkkotunnuksen sähköposteja ei ole liitetty erityiseen osoitteeseen. Tämä tarkoittaa, että joka kerta kun suoritat yllä olevan komennon, saatat saada eri IP-osoitteita. Tämä pätee erityisesti suuriin verkkosivustoihin, koska ne jakavat työtaakkansa useille tietokoneille. Jos haluat muuntaa IP-osoitteen verkkotunnukseksi, kirjoita se selaimeesi ja katso mitä tapahtuu. Huomaa, että jotkin IP-osoitteet eivät ole saatavilla Internetissä.

7. NET STAT

Netstat on toinen verkkosovellustyökalu, jota käytetään tilastoihin, virheiden havaitsemiseen ja analysointiin. Tehokas ja hienostunut työkalu, josta tulee tietysti yksinkertainen ja tehokas työkalu, jos sen edistyneitä sovelluksia ei huomioida. Seuraava kuva näyttää tämän komennon tulosteen.

8 olennaista komentorivin komentoa tietokoneverkkojen hallintaan Windowsissa

Oletusarvon mukaan tämä komento näyttää kaikki järjestelmän aktiiviset yhteydet (LAN- ja Internet-yhteydet). Aktiivinen yhteys ei tarkoita, että tietoja siirretään, mutta se voi olla avoin portti, joka on valmis vastaanottamaan yhteisön. Tämä työkalu tarjoaa kattavat tiedot porteista.

8. NETSH

Netsh on verkon kuoren nimi. Komento, jonka avulla voit tarkastella ja määrittää jokaista järjestelmässäsi olevaa verkkokorttia, tarjoaa enemmän tietoa kuin edellinen komento. Tämän komennon suorittaminen komentoriviympäristössä siirtää tämän ympäristön hallinnan yllä olevalle komennolle. Tämän komennon kuoressa on erilaisia ​​kenttiä, jotka sisältävät reitittämiseen liittyviä komentoja, DHCP:hen liittyviä komentoja, tunnistusta jne. Käytä seuraavaa ohjausobjektia näyttääksesi kaikki tämän komennon verkon kuoret.

8 olennaista komentorivin komentoa tietokoneverkkojen hallintaan Windowsissa

Voit näyttää kaikki kentän tilaukset käyttämällä seuraavaa komentoa:

8 olennaista komentorivin komentoa tietokoneverkkojen hallintaan Windowsissa

Käytä lisäksi seuraavaa syntaksia näyttääksesi auktoriteetin alikomennot:

8 olennaista komentorivin komentoa tietokoneverkkojen hallintaan Windowsissa

Esimerkiksi seuraavan säätimen avulla voit tarkastella kaikkia järjestelmässäsi olevia langattoman verkon ajureita ja niiden Ominaisuuksia.

Katso Netsh WiFi -ajurit

Yllä oleva komento on edistynyt komento, jonka selitys vaatii yksityiskohtaisen artikkelin. Jos etsit erityisiä teknisiä tietoja verkkokokoonpanostasi, on parasta käyttää yllä olevaa komentoa.

Sisällysluettelo