Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

8 parasta Safari-vinkkiä ja temppuja iOS 15:lle sekä uusia ominaisuuksia, joista sinun pitäisi tietää

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: 8 parasta Safari-vinkkiä ja -vinkkiä iOS 15:lle ja uudet ominaisuudet, joista sinun pitäisi tietää

Apple esitteli iOS 15:ssä useita uusia Ominaisuuksia, ja osa näistä ominaisuuksista on päässyt Safari-verkkoselaimeen. Uudelleen suunniteltu selain on nyt hyödyllisempi kuin koskaan uusien ominaisuuksien, kuten laajennustuen, live-tekstin, muokattavan kotisivun jne., ansiosta. Tässä artikkelissa jaan kanssasi iOS 15:n Safari-selaimen piilotettuja ominaisuuksia ja vinkkejä.

Lue myös | iOS 15 -tarkennustilan vinkkejä ja temppuja sekä ominaisuuksia, jotka sinun pitäisi tietää

iOS 15 Safari -vinkkejä ja -vinkkejä

Apple esittelee useita uusia ominaisuuksia käyttöliittymämuutosten ohella Safarissa. Joitakin näistä ominaisuuksista voi käyttää Asetukset-sovelluksen kautta. Katsotaanpa kaikkia näitä iOS 15:n uuden Safarin piilotettuja ominaisuuksia ja vinkkejä.

Siirrä välilehtipalkki ylös

Safari-selaimen käyttöliittymän muutoksilla Apple halusi helpottaa navigointia yhdellä kädellä ja siirsi siksi välilehtipalkin alareunaan. Jos mielesi ei kuitenkaan ole siihen koulutettu, voit silti palata vanhaan malliin:

1. Siirry puhelimesi Asetukset-sovellukseen ja valitse Safari.

2. Vieritä nyt alas ja siirry Välilehdet-osioon.

3. Tässä näet kaksi vaihtoehtoa: välilehtipalkki ja yksi välilehti.

4. Napauta nyt “Yksi välilehti” ja olet valmis.

Voit siirtyä Safariin ja tarkistaa, onko välilehtipalkki nyt siirretty näytön yläreunaan.

Vaihtoehtoisesti voit vaihtaa ala- ja ylävälilehtipalkin välillä napauttamalla “AA”-kuvaketta ja valitsemalla “Näytä yläosoitepalkki” tai “Näytä alin välilehtipalkki”.

Mukautettava kotisivu

Toinen iOS 15:ssä esitelty hyvä ominaisuus on muokattava kotisivu Safarissa. Yleensä täältä löydät suosikkeja, usein vierailevia sivuja, tietosuojaraportteja, lukulistoja jne. Jos kuitenkin haluat muokata niitä tarpeidesi mukaan, voit tehdä sen seuraavasti:

1. Avaa Safarin kotisivu vaihtamalla uuteen välilehteen.

2. Vieritä nyt alas ja napauta “Muokkaa”.

3. Tässä näet kaikki vaihtoehdot, jotka voivat olla käytettävissä kotisivullasi. Voit helposti poistaa valinnan kohdasta, jota et halua nähdä etusivulla.

4. Lisäksi täällä voit myös vaihtaa taustakuvaa tai jopa ladata oman kuvasi napauttamalla +-merkkiä.

Huomaa, että voit käyttää samaa kotisivua kaikilla laitteillasi, koska Safari synkronoi sen iCloud-tilisi kautta. Tätä varten sinun on otettava käyttöön “Käytä kotia kaikilla laitteilla” sen vieressä olevasta yläreunasta.

Välilehtiryhmät

iOS 15 -päivityksen avulla voit myös luoda välilehtiryhmiä Safarissa. Tämä ominaisuus ei ole uusi monille käyttäjille, koska se on jo muissa selaimissa, kuten Chromessa. Voit käyttää välilehtiryhmiä Safarissa seuraavasti:

1. Siirry iPhonellasi Safariin ja avaa välilehdet, jotka haluat ryhmitellä.

2. Napauta nyt oikeassa alakulmassa olevaa välilehtisymbolia (kaksi ruutua).

3. Napauta Välilehdet-näytössä vaihtoehtoa, joka näyttää avoinna olevien välilehtien määrän.

4. Seuraavalla sivulla on kaksi vaihtoehtoa luoda välilehtiryhmä: “Uusi tyhjä välilehtiryhmä” tai “Uusi välilehtiryhmä näistä välilehdistä”.

5. Napauta toista vaihtoehtoa yhdistääksesi tällä hetkellä avoimet välilehdet välilehtiryhmään.

6. Nyt voit antaa välilehtiryhmällesi nimen ja napauttaa “Tallenna”.

Uusi välilehtiryhmä tulee näkyviin Välilehdet-alueelle, ja voit käyttää sitä napauttamalla kahden neliön kuvaketta ja napauttamalla sitten #. välilehdistä. Voit poistaa tai muokata välilehtiryhmää avaamalla Välilehtiryhmät-sivun ja pyyhkäisemällä ryhmää vasemmalle.

Vaakamuoto

Safarin maisematila näyttää avoimet välilehdet näytön yläosassa, joita voit napauttaa ja vaihtaa samalla tavalla kuin tietokoneessasi. Tämä on kätevää, jos et halua napauttaa välilehtikuvaketta vaihtaaksesi välilehtiä. Kuinka ottaa tämä ominaisuus käyttöön:

1. Avaa Asetukset iPhonessa.

2. Vieritä alas ja valitse “Safari”.

3. Vieritä Safari-asetukset-sivulla välilehdet-osioon.

4. Vaihda tässä “Maisema-välilehtipalkki” -kohdan vieressä olevaa kytkintä.

Siinä kaikki, mitä voit tehdä ottaaksesi maisemaominaisuuden käyttöön ja poistaaksesi sen käytöstä Noudattamalla samoja vaiheita.

Pyyhkäise Safari-välilehtien välillä

iOS 15 -päivitys esittelee uuden ratkaisun välilehtien välillä vaihtamiseen. Nyt voit pyyhkäistä avoimien välilehtien välillä sen sijaan, että napauttaisit välilehtikuvaketta joka kerta. Kuinka käyttää sitä:

1. Avaa Safari puhelimessasi ja käy useilla verkkosivustoilla.

2. Jos nyt haluat vaihtaa seuraavaan välilehteen, pyyhkäise vain oikealta vasemmalle.

3. Siirry edelliseen välilehteen pyyhkäisemällä samalla tavalla vasemmalta oikealle.

Siinä kaikki. Voit pyyhkäistä niin monessa välilehdessä kuin haluat yksinkertaisella pyyhkäisyllä.

Live-teksti

Olemme jo puhuneet tästä Valokuvat-sovelluksen ominaisuudesta. Kuten aiemmin mainittiin, tämän ominaisuuden avulla voit kopioida tekstiä kuvista ja liittää sen sitten minne tahansa tai jopa kääntää sen. Tämän ominaisuuden käyttäminen Safarissa:

1. Avaa Safari ja siirry sitten kuvia sisältävälle verkkosivustolle.

2. Valitse nyt kuva, josta haluat kopioida tekstiä.

3. Napauta ja pidä sitä painettuna. Näkyviin tulee valikko. Alareunassa näet “Näytä teksti”.

4. Valitse nyt teksti kuvasta tai napauta alareunassa olevaa pientä skannerikuvaketta.

5. Kopioi koko teksti napauttamalla sitten “Kopioi” tai “Valitse kaikki”.

Sivuston sävytys

Verkkosivustojen sävytys on erittäin hyödyllinen ominaisuus niille, joilla on ongelmia terävien värien näyttämisessä eri verkkosivustoilla. Tämä ominaisuus muuttaa Safari-käyttöliittymän välilehtien ja navigointialueiden ympärillä vastaamaan tarkastelemasi verkkosivuston väriä, mikä helpottaa silmien katoamista.

Ennen sävytystä. Sävytyksen jälkeen

Kuinka ottaa tämä käyttöön:

1. Kuten muutkin ominaisuudet, siirry asetuksiin.

2. Valitse Safari ja vieritä alas välilehdet-osioon.

3. Aktivoi tässä “Salli verkkosivustojen sävytys” -kytkin.

Se siitä. Nyt kun avaat verkkosivuston, kuten Facebookin, näet Safarissasi sinisen välilehden ja navigointiruudun. Voit poistaa sen käytöstä noudattamalla samoja vaiheita, jos se osoittautuu häiritseväksi.

Selainlaajennukset

Uusin iOS-päivitys tuo myös verkkolaajennusten tuen Safariin. Voit asentaa nämä kolmannen osapuolen laajennukset App Storesta.

  1. Siirry ensin App Storeen ja asenna laajennus, jota haluat käyttää. Käytämme 1Passwordia – salasananhallintaa täällä.

2. Voit käyttää laajennusta siirtymällä Safariin Asetukset-sovelluksesta.

3. Napauta tässä kohtaa “Laajennus” ja ota käyttöön sen vieressä oleva kytkin, joka on oletuksena “Pois päältä”. Aktivoi seuraavalla sivulla sen vieressä oleva kytkin uudelleen.

5. Kun olet aktivoinut laajennuksen, voit myös valita verkkosivustoja, joissa laajennus toimii ja miten se toimii.

6. Meidän tapauksessamme 1Password kysyy, voiko se käyttää salasanaasi tietyllä verkkosivustolla. Voit muuttaa tätä napauttamalla sivuston alareunaa ja valitsemalla sitten kenet tahansa vaihtoehdoista Kysy, Hylkää ja Salli.

Nyt kun avaat verkkosivuston, laajennus näyttää painikkeen, jolla voit käyttää sen toimintoja. Napauta sitä ja valitse annetuista vaihtoehdoista.

Vaihtoehtoisesti, kun olet lisännyt laajennukset, niitä voidaan myös hallita itse selaimen kautta. Napauta vain välilehtipalkin vieressä olevaa “Aa” -painiketta ja valitse “Hallinnoi laajennuksia”.

Nämä olivat joitain parhaista iOS 15 Safari -vinkeistä ja temppuista, joita voit kokeilla iPhonellasi tai iPadillasi. Pysy kuulolla saadaksesi lisää iOS 15 -vinkkejä ja temppuja!