Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

8 yleistä kryptohuijausta selitettynä

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: selitetty 8 yleistä kryptohuijausta

Kryptovaluutta luotiin ensimmäisen kerran vuonna 2009, ja sen suosio nousi pilviin 2020-luvulla, markkinoiden ylittäessä 3 biljoonaa dollaria vuonna 2021 – kryptovaluutta on tällä hetkellä yli puoli biljoonaa. Kuluttajat houkuttelivat sijoittaa kryptovaluuttoihin, koska niitä ei valvonut keskusviranomaista, he lupasivat erittäin korkeaa tuottoa ja niiden arvo riippui käyttäjien kysynnästä. Kyberrikolliset ja huijarit kiinnostuivat kryptosta samoista syistä ja ovat varastaneet yhteensä yli miljardi dollaria kryptohuijauksilla vuosina 2021–2022.

Kryptovaluutta on suhteellisen uusi, mutta kryptohuijauksissa käytetyt taktiikat ovat samanlaisia ​​kuin olemassa olevat menetelmät, kuten tietojenkalastelu ja identiteettivarkaudet. Tässä on 8 yleistä kryptohuijausta, jotka on selitetty tosimaailman esimerkeillä ja vinkeillä kuinka havaita kryptohuijauksen merkit ennen kuin joudut sen uhriksi.

Rakkaushuijaus

Tekijät kohdistuvat käyttäjiin ja kampaavat heidän digitaalista jalanjälkeään kehittääkseen räätälöityjä strategioita luottamuksellisen suhteen, yleensä romanttisen suhteen, rakentamiseksi. Kun huijarit ovat saavuttaneet kohteen luottamuksen, huijarit tunkeutuvat hitaasti kryptovaluuttakeskusteluun ja väittävät tienaneensa paljon rahaa kanavan kautta kiinnittääkseen kohteen huomion ja houkutellakseen heidät sijoittamaan.

Huijarit ohjaavat toisinaan kohdetta koko prosessin läpi selittäen yksityiskohtaisesti tilin avaamisen, sijoittamisen, kaupankäynnin ja rahan nostamisen. He voivat käyttää väärennettyjä verkkosivustoja tai lompakoita simuloidakseen laillisen näköisiä alustoja ja kojelaudoita, jotka näyttävät voittoa. Saatuaan onnistuneesti suuren rahasumman uhrilta, he katkaisevat yhteyden ja katoavat jättäen uhrin ilman rahaa tai rakastavaa kumppania.

Pig Slaughter, toinen nousussa oleva kryptohuijaus, käyttää romantiikkataktiikkaa rakentaakseen suhteen kohteen kanssa ja huijatakseen heidät lähettämään rahaa väärennetyille kryptokaupankäyntialustoille ja -lompakoihin, mikä lopulta varastaa sijoitetut rahat.

Tho Vu tapasi käytännössä Ze Zhaon on Hinge, suosittu treffisovellus. He juttelivat kuukausia ja Vu oli vakuuttunut, että heidän suhteensa oli todellinen. Heidän suhteensa aikana Ze Zhao mainitsi, että hän voisi auttaa Vu:ta käymään kauppaa kryptovaluutoilla ja näytti olevan syvällinen tietämys kaupankäyntiprosessista. Zhao pyysi Vua siirtämään Bitcoin-sijoituksensa osoitteeseen, joka oli linkitetty Hongkongin kryptovaluuttapörssin OSL-tiliin. Hän oli luvannut, että kryptosijoitukset auttaisivat heitä menemään naimisiin ja aloittamaan yhteisen elämän. Pian sen jälkeen rahat katosivat Zhaon mukana.

Mitä ovat sotilasromanttiset huijaukset? Mistä tunnistat heidät?

Identiteettivarkauspetos

Huijarit esiintyvät tunnettuina julkkiksina, tunnettujen yritysten, kuten MetaMaskin, työntekijöinä tai tutuina, kuten ystävinä, perheenjäseninä tai tutuina, ja ottavat sinuun yhteyttä sähköpostitse, tekstiviestillä, sosiaalisen median DM-viestillä tai soittamalla. Esitettyjen kontaktien tarkoitus on huijata sinut suorittamaan tiettyjä toimia ajattelematta sitä. Toimenpiteisiin voi kuulua henkilökohtaisten ja arkaluonteisten tietojesi, kuten kirjautumis- ja pankkitilitietojen, paljastaminen, rahan tai kryptovaluutan lähettäminen toisena henkilönä esiintyneelle henkilölle tai haitalliselle verkkosivustolle johtavan linkin napsauttaminen.

Voit myös esiintyä asiakaspalvelun edustajana kryptolompakko- tai kaupankäyntitilisi ongelman vianmäärityksessä. Huijarit ohjaavat sinut usein linkille, joka ohjaa tietojesi varastamista varten luodulle väärennetylle kirjautumissivulle, tai he voivat periä lisämaksuja ongelman ratkaisemiseksi.

Sebastian (nimi muutettu) 10 lähetetty Bitcoineja linkkiin, jonka Elon Musk väitti julkaissut yhdessä vastauksissaan twiittiinsä nimeltä “Dojo 4 Doge”. Hän yritti varmistaa viestin tarkistamalla profiilin sinisen rastin, ja rauhoittumisen jälkeen hän napsautti linkkiä, joka vei hänet verkkosivustolle, joka tarjosi Bitcoin-lahjat, ilmeisesti Tesla-tiimin operoima Elon Musk. Hän lähetti kolikkonsa toivoen saavansa kaksinkertaisen summan. Sebastian tajusi nopeasti, että koko juttu oli yritys varastaa kryptovaluuttoja ja että hän oli menettänyt 10 Bitcoinia. Twitter jopa vahvisti alustallaan rehottavat kryptohuijaukset.

Lähde: Kuvakaappaus Redditistä

Tässä tapauksessa huijarit yhdistivät toisena henkilönä esiintymisen ja lahjoitushuijauksen, jossa tekijät loivat sosiaalisen median profiilin esiintyen kuuluisana henkilönä ja väittäen lupaavansa jotain vastineeksi kryptovaluutasta.

Lue myös: Hakkeroidut YouTube-tilit ovat suoratoiston kryptohuijauksia Microsoftin nimissä

Pumppaa ja tyhjennä huijauksia

Huijarit valitsevat julkkikset, vaikuttajat ja muut kryptosijoittajat muodostamaan ryhmän, joka vakuuttaa osallistujat ostamaan ennalta määrätyn kolikon nostaakseen hintaa luomalla väärää kysyntää. Vaikuttajia ja julkkiksia kannustetaan joskus luomaan hypeä saman kolikon ympärille Sosiaalisessa mediassa varmistaakseen käyttäjille sen uskottavuuden ja houkuttelevan heidät ostamaan sen. Kun hintaa on nostettu keinotekoisesti yllä mainitulla taktiikalla, pumppu ja tyhjennys -ohjelmaan osallistuva ryhmä myy osakkeensa suurimmalla hinnalla, jolloin hinta romahtaa ja todellisille sijoittajille ei jää mitään.

Peter Komolafe, taloudellinen neuvonantaja ja YouTuber, Sain DM:n tuntemattomalta Instagram-tililtä pyytäen häntä liittymään Telegramin kryptopumppausryhmään. Peter liittyi ryhmään uteliaisuudesta ja huomasi, että se koostui jo noin 15 000 ihmisestä. Ryhmäoperaattorit rohkaisevat ryhmän jäseniä pitämään melua ennalta määrätyn kryptokolikon ympäriltä hinnan nostamiseksi, mikä johtaisi sen arvon nousuun. Huipulla ryhmän osallistujat myivät osakkeitaan saadakseen suuria voittosummia, mikä johtaisi hinnan laskuun (dumpiin) ja aiheuttaisi tappioita muille sijoittajille.

Tämä osoittaa, että pumppu- ja tyhjennysjärjestelmät toimivat suuressa mittakaavassa ja käyttävät vaikuttajia ja julkkiksia luomaan kohua valitun kolikon ympärille.

Reddit Vigilantesin mukaan krypto-aloittelijat ovat yleensä niitä, jotka sortuvat tällaisiin huijauksiin, koska heillä ei ole tietoa ja tietämättömyyttä kryptokaupan läpikotaisista. He luottavat sokeasti julkkiksiin ja sosiaalisen median vaikuttajiin ja sijoittavat kolikoihin, joita he saattavat markkinoida ilman asianmukaista huolellisuutta.

Maton vetohuijaus

Hajautetun luonteen ja säännösten puutteen vuoksi melkein kuka tahansa voi kehittää kryptovaluuttaprojektin. Huijarit hyödyntävät näitä Ominaisuuksia ja luovat projekteja saadakseen vetoa ja huijatakseen ihmisiä sijoittamaan suuria summia ennen projektin sulkemista ja sijoitetun rahan varastamista.

SQUID-kolikko luotiin online-peliä varten, joka on saanut inspiraationsa suositusta Netflix-sarjasta Squid Game (ei virallisesti linkitetty sarjaan). Kryptokolikon arvo nousi viikossa ja houkutteli noin 43 000 sijoittajaa.

Asiantuntijat varoittivat, että kolikko voi olla huijaus, koska sijoittajat eivät voi myydä sitä. Pian sen jälkeen, kun rahakkeen hinta näytti nousevan pilviin, Kolikko romahti.

Kolikko laskettiin kuitenkin liikkeeseen uudelleen elokuussa 2023 uudella sopimusosoitteella. CoinMarketCapin mukaan sitä ylläpitää yhteisö, kun taas Binance on estänyt ensimmäisten kolikoiden kehittäjien osoitteet.

SQUID-kolikkokaavio CoinMarketCapissa

Lue myös: Huijarit käyttävät Binance CCO -deepfakea salausprojektien huijaamiseen

Ponzi tai pyramidipeli

Huijarit käyttävät väärennettyjä alustoja ja sovelluksia huijatakseen käyttäjiä sijoittamaan kryptokauppaan ja lupaamaan korkeaa tuottoa. Kryptopyramidipelissä operaattorit takaavat sijoittajille kannustimet kaikille houkuttelemilleen uusille osallistujille. Tämä saa sijoittajat vakuuttamaan tuttavansa, ystävänsä ja perheensä sijoittamaan järjestelmään. Jossain vaiheessa krypto-alusta lakkaa toimimasta; Sijoittajat eivät voi nostaa varoja ja toimijat väittävät, että sijoitus ei ole enää voimassa tai että heillä on ongelmia, eivätkä he voi nostaa sijoitettua rahaa.

Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomitea (SEC) 11 henkilöä syytettynä salaukseen liittyvän Forsage-nimisen pyramidihuijauksen ajamisesta. Forsagea markkinoitiin älykkäänä sopimuksena, tietokoneohjelmana, joka oli suunniteltu tarkistamaan ja automatisoimaan Ethereum-, Tron- ja Binance-lohkoketjutapahtumat. Alusta perustui pyramidipelimalliin, jossa sijoittajat tekivät voittoa rekrytoimalla uusia sijoittajia käyttämällä Ponzi-rakennetta, joka maksoi varhaiset sijoittajat uusilta jäseniltä kerätyillä varoilla.

Mielenkiintoista on, että Forsagea tutkiessani törmäsin samannimiseen verkkosivustoon, jonka laajennus on “co.in”. Tällä verkkosivustolla oli samankaltaisia ​​logoja kuin Forsagella, alustalla, jonka SEC väittää olevan pyramidi- tai Ponzi-huijaus. Sivusto sisälsi sosiaalisen median linkkejä, mutta niiden napsauttaminen johti yleiselle sosiaalisen median etusivulle yrityksen sivun sijaan.

Forsagen verkkosivusto co.in-laajennuksella.

Väärennetyt kryptolompakkosovellukset

Kryptolompakkosovellukset, usein kuumat lompakot, ovat digitaalisia kassakaapit, jotka tallentavat kryptovaluuttojen ostamiseen tarvittavia yksityisiä ja julkisia avaimia.

Kyberrikolliset voivat esiintyä laillisina lompakkosovellustena varastaakseen muistolauseen, jota käytetään varastetun tai kadonneen kryptolompakon palauttamiseen. Trend Micron uhkatutkimusryhmä on tunnistanut väärennetyt sovelluslompakot lähes kaikille suosituille lompakeille, mukaan lukien imToken, Bitpie, MetaMask, Trust Wallet ja TokenPocket.

Krypto-phishing

Huijarit luovat väärennettyjä verkkosivustoja, jotka esiintyvät virallisina kryptolompakkosovellussivustoina tai kaupankäyntialustoina. Huijarit käyttävät perinteisiä tietojenkalastelutaktiikoita, kuten laillisen näköisiä sähköposteja, DM-viestejä, tekstiviestejä tai puheluita, tyypillisesti esiintyen asiakaspalvelun edustajina tai pankkivirkailijoina ja pyytäen uhria syöttämään arkaluontoisia tietoja napsauttamalla tietojenkalastelun tarjoamaa linkkiä.

Lähde: Kuvakaappaus Twitteristä

Huijarit voivat pyytää uhreja paljastamaan yksityisen avaimensa kryptovaluuttatransaktioihin, kirjautumistietonsa kaupankäyntialustaan ​​tai kryptolompakkoon tai huijata heitä sijoittamaan vilpilliseen järjestelmään.

Salauslompakkoyhtiö MetaMask julkaisi varoituksen yhteisösivullaan Varoitus Käynnissä olevan MetaMask-phishing-kampanjan käyttäjät, joissa huijarit lähettävät sähköpostin, jossa pyydetään käyttäjiä vahvistamaan lompakkonsa käyttämällä annettua linkkiä.

Lue myös: Tietojenkalasteluhuijausten tunnistaminen?

Valheellisia työtarjouksia

FBI on varoittanut kansalaisia ​​pysymään poissa vääristä ihmiskauppaan liittyvistä työilmoituksista. Tällaisissa tapauksissa uhrit joutuvat pysymään lähellä ja joutuvat syyllistymään salaushuijauksiin vastoin tahtoaan, kuten suosittuja romanttisia romaaneja ja sikojen teurastushuijauksia.

Toinen huijaustyyppi, johon liittyy väärennettyjä työpaikkailmoituksia, tarkoittaa, että uhrit löytävät kryptokauppaan liittyviä työpaikkoja suosituilta työnhakusivustoilta, kuten Indeed. Kun heidät on palkattu, heidän tehtävänä on ostaa kryptovaluuttoja asiakkaiden puolesta tallettamalla varoja heidän pankkitileilleen. Myöhemmin pankki ilmoittaa heille, että kaupat olivat vilpillisiä ja heidän on maksettava takaisin tehty summa.

Daniel LaSane oli yksi niistä monista, jotka menettivät tuhansia dollareita väärennettyjen krypto-työtarjousten kautta. Hän sai työtarjouksen Cryptocurity LLC:ltä, ja häntä kehotettiin ostamaan Bitcoineja asiakkaan nimellä käyttämällä pankkitilillään olevia rahaa. Suoritettuaan muutaman lisätapahtuman pankki ilmoitti hänelle, että kaikki tapahtumat olivat vilpillisiä ja että hän oli velkaa 10 000 dollaria. BBB on antanut varoituksen Cryptocuritysta kryptovaluuttahuijauksena.

Kuvakaappaus Better Business Bureau -varoituksesta kryptovaluuttahuijauksesta.Kuvakaappaus Better Business Bureau -varoituksesta kryptovaluuttahuijauksesta.

Merkkejä yleisten kryptohuijausten havaitsemisesta

Huijarit voivat käyttää paitsi yhtä tai kahta, vaan monia näistä taktiikoista yhdessä tehdäkseen monimutkaisia ​​huijauksia. Nyt kun tiedät yleisimmät menetelmät, joita huijarit käyttävät huijatakseen sijoittajia ostamaan suuria rahasummia, seuraava askel on tunnistaa merkit mahdollisesta kryptohuijauksesta.

Ei-toivottu yhteydenotto

Viestiä tuntemattomalta henkilöltä joko tekstiviestinä, sähköpostitse tai sosiaalisen median DM-viestinä, jossa keskustellaan erittäin tuottavista krypto-ohjelmista, tulee suhtautua varoen. Vaikka viesti näyttäisi tulevan joltakulta tuntemaltasi, kysy henkilöltä alustan ulkopuolelta, jolla hän otti sinuun yhteyttä ennen kuin ryhdyt mihinkään lisätoimiin.

Online-mainokset

Huijarit käyttävät väärennettyjä verkkomainoksia ohjatakseen käyttäjät haitalliselle verkkosivustolle, joka joko lataa haittaohjelmia heidän tietokoneilleen tai pyytää luottamuksellisia tietoja, jotka huijarit voivat varastaa.

Jos etsit kryptovaluuttoihin liittyviä työkaluja ja työkalun mainos näkyy hakutuloksissa tai näet työkalun digitaalisia mainoksia selatessasi verkkosivustoja, vältä mainoksen napsauttamista. Vieritä sen sijaan löytääksesi virallinen, ei-sponsoroitu tulos ja napsauta sitä tai kirjoita virallinen URL-osoite hakupalkkiin.

Hypeä sosiaalisessa mediassa

Huijarit esiintyvät julkkiksina ja vaikuttajina huijatakseen sosiaalisen median käyttäjiä osallistumaan arvontaan, jossa he vaativat, että heidän lompakkoosoitteestaan ​​lähetetään tietty määrä kryptovaluuttaa vastineeksi tuplasummasta.

Joillekin hyvämaineisille julkkiksille ja vaikuttajille maksetaan tietyn kolikon mainostamisesta pumppauksen ja huijauksen suorittamiseksi.

Lahjat

Lahjoitukset voivat tulla väärennettyjen julkkis- ja vaikuttajaprofiilien tai väärennettyjen yritysten sähköpostien muodossa. Vältä tällaisia ​​ilmaislahjoja, varsinkin jos ne kuulostavat liian hyvältä ollakseen totta, ja rohkaise sinua lunastamaan tarjous nopeasti, esim. B. “Käytä seuraavan 30 minuutin aikana”! Lähtölaskenta alkaa nyt.

Itse julistautuneita “kaupan asiantuntijoita”

Vaikuttajat voisivat mainostaa tiettyä kolikkoa ja väittää tietävänsä kryptovaluutoista ja siitä, miten markkinat toimivat. Mutta todellisuudessa he voisivat mainostaa kolikkoa saadakseen palkkion pump-and-dump-järjestelmien operaattoreilta tai kryptoprojektista, jonka tarkoituksena on toteuttaa matonveto-huijaus.

Olet ehkä äskettäin ystävystynyt verkossa jonkun kanssa, joka on joskus romanttinen ja joka saattaa puhua kryptokaupankäynnistä ja lupaa auttaa sinua ansaitsemaan korkeaa tuottoa. Tämä voi olla tekosyy romanssihuijaukselle.

Taatut palautukset

Mikään sijoitusmuoto ei tarjoa taattua tuottoa. Jos kryptoprojekti, kaupankäyntialusta, sovellus tai järjestelmä väittää tarjoavansa taattua tuottoa, älä sijoita siihen. Se on todennäköisesti huijaus, joka lupaa taattua tuottoa houkutellakseen lisää sijoittajia.

Kryptovaluuttakauppa on suhteellisen uusi alusta sijoittajille ja, kuten kaikki muutkin sijoitukset, sisältää luontaisia ​​riskejä. Sen volatiliteetti erottaa sen, mikä tarkoittaa, että voit ansaita suuren prosenttiosuuden voitoista yhdessä yössä, mutta voit myös kärsiä suuria tappioita yhdessä yössä.

Käyttäjien tulisi viettää paljon aikaa prosessin ja siihen liittyvien attribuuttien, kuten projektien, lompakoiden, kaupankäyntialustojen, välittäjien jne., tutkimiseen. Sijoita vain summa, jonka sinulla on varaa menettää.

Lue myös: 5 riskiä, ​​jotka sinun tulee tietää kryptovaluuttoihin sijoittaessasi

Sisällysluettelo