Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Aineenvaihdunta muuttuu yllättäen iän myötä

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Aineenvaihdunta muuttuu odottamattomasti iän myötä

Tiedämme, että aineenvaihdunta (nopeus, jolla kalorit poltetaan kehon toimintojen ylläpitämiseksi) muuttuu iän myötä. Emme kuitenkaan tiedä paljon näiden muutosten ajoituksesta. Uusi tutkimus, jossa tutkittiin eri sukupolvien ihmisten aineenvaihduntaa, on löytänyt melko yllättävän tuloksen.

Asianmukaisesti Tieteellinen hälytysTutkijat keräsivät suuria määriä dataa 6 421 ihmiseltä 29 maasta, joiden ikä vaihteli 8 päivästä 95 vuoteen. He laskivat jokaisen osallistujan päivittäisen energiansaannin käyttämällä juomaveteen lisättyjä ja sitten virtsasta havaittuja isotooppeja.

Vastoin yleistä uskomusta aineenvaihduntamme (painosäädetty) huipentuu jo lapsenkengissä.

Teini-ikäisinä poltamme kaloreita hieman nopeammin kuin keski-iässä. Toisin sanoen keski-iän vyötärön paksuuntuminen ei välttämättä johdu aineenvaihdunnan heikkenemisestä. Kehitysantropologi Hermann Pontzer Duke Universitystä sanoo:

Monet fysiologiset muutokset tapahtuvat kasvun ja iän myötä. Ajattele murrosikää, vaihdevuodet ja muita elämänjaksoja. Outoa on, että aineenvaihduntavaiheemme ajoitus ei näytä vastaavan näitä normaaleja elämänvaiheita.

Aineenvaihduntamme näyttää hidastuvan noin 3 % vuoteen 20 mennessä ja pysyvän sitten samana pidemmän aikaa. Aineenvaihduntamme on vakaimmin 20-50-vuotiaana. Kun saavutamme 60 vuotta, aineenvaihduntamme hidastuu noin 0,7 % vuodessa.

90-vuotiaana tarvitsemme keskimäärin 26 prosenttia vähemmän kaloreita kuin keski-ikäinen henkilö; Ei vain lihasmassan puutteen vuoksi, vaan myös kehon solujen hidastumisesta.

Energiatarpeet todella muuttuvat ensimmäisen 12 kuukauden aikana.

Yksivuotias polttaa kaloreita noin 50 prosenttia nopeammin kuin aikuinen. Pontzerin mukaan nopean painonnousun vaikutusten hallinnasta huolimatta energiankulutus on edelleen erittäin korkea näinä ensimmäisinä kuukausina. Lapsen kehon soluissa tapahtuu jotain, mikä saa heidät aktivoitumaan. Emme tiedä vielä mitään näistä prosesseista.

On tärkeää käyttää isotooppivesimenetelmää (double-leimattu vesimenetelmä). Tällä menetelmällä tutkijat pystyivät mittaamaan kaiken päivän aikana poltetun energian.

Aiemmat tutkimukset ovat kuitenkin keskittyneet vain selviytymiseen tarvittaviin kaloreihin.

Kun otetaan huomioon analyysin tarkkuus, näytteen koko ja täydellisyys, uusi tutkimus tarjoaa paremman käsityksen siitä, miten aineenvaihdunta muuttuu Verrattuna muihin menetelmiin, joita kehomme kehittyy ikääntyessämme. Emme vielä ymmärrä kaikkia muutoksia, mutta nyt voimme nähdä ne selkeämmin.

Toinen uusien löydösten mahdollinen sovelluskohde on yksilöiden ja ikäryhmien terveysterapioiden kehittäminen aineenvaihdunnan muutokset huomioiden. Lisätutkimuksella meidän pitäisi pystyä oppimaan enemmän siitä, mitä tarkalleen tapahtuu. Pontzer sanoo:

Yleinen johtopäätös on, että kudosten aineenvaihdunta ja solut muuttuvat elämän aikana tavoilla, joita emme täysin ymmärrä. Tarvitsemme näin suuren tietojoukon löytääksemme vastauksia näihin Kysymyksiin.