Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Akryyli vs. karkaistu lasi: kumpi on parempi PC-kotelo?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Akryyli vs. karkaistu lasi: kumpi on parempi PC-kotelo?

PC-kotelot ovat kokoonpanoyksikkö, joka pitää tietokoneesi paikallaan ja näyttää kaikki upeat sisäosat, joihin käytit kovalla työllä ansaitsemasi rahasi. Oli vaikeaa esitellä RGB-komponenttejasi metallikuorilla, mutta se ei enää ole niin.

Kun akryylikotelot tulivat ensimmäisen kerran PC-kotelomarkkinoille, kaikki olivat innoissaan. Saatat vihdoinkin saada läpinäkyvän paneelin, ja tietokoneesi näyttävä RBG olisi vihdoin järkevä. Mutta riippumatta siitä, kuinka hyvä uutuus on, akryylikoteloissa on omat ongelmansa.

Kun lasikotelot tulivat markkinoille, yritykset veloittivat niistä myös lisähintaa, koska niitä markkinoitiin akryylia parempana. Tässä Artikkelissa vertaamme lasi- ja akryylikoteloita nähdäksemme, onko näin todella.

Karkaistu lasikotelo on valmistettu hyvin karkaistusta lasista. Tämän avulla voit esitellä PC-komponenttejasi huolehtimatta siitä, että paneeli vääntyy kuumuudesta tai värjäytyy ajan myötä, mikä on yleisiä ongelmia akryylipaneeleissa.

Koska lasi on kuitenkin lasia, nämä kotelot ovat paljon painavampia kuin akryylivastineet. On myös olemassa vaara, että ne rikkoutuvat, jos pudotat ne vahingossa.

Kaikki tämä kuitenkin katoaa heti, kun näet lasivitriinin. Oikein tehtynä ne näyttävät upeilta. Koska valmistajat valmistavat yhä enemmän kotelon sivuja lasista, voit esitellä ne melkein mistä tahansa kulmasta ja samalla saada kotelosi näyttämään erittäin laadukkaalta.

Koska näistä koteloista on tullut suositumpia, hinnat ovat laskeneet ja voit nyt löytää helposti lasivitriinin melkein missä tahansa budjetissa.

Jotkut parhaista karkaistuista lasikoteloista, joita voit kokeilla, ovat seuraavat.

edut haitat

Naarmuuntumiskestävyys: Kuten voit kuvitella, karkaistu lasi on paljon vähemmän altis naarmuille kuin akryyli. Voit pyyhkiä ne melkein millä tahansa, eivätkä ne näy pienintäkään naarmua. Ne ovat raskaita: Lasi on paljon tiheämpää kuin muovi ja siksi paljon raskaampaa. Jos aiot siirtää matkalaukkuasi paljon, saatat joutua nostamaan raskaita nostoja.
Helppo puhdistaa: Edellisen kohdan perusteella lasivitriinin puhdistamiseen tarvitsee vain pyyhkiä se kuivalla mikrokuituliinalla tai jopa ikkunanpesuaineella. Ne voivat rikkoutua: Koska lasi on hauras, se voi rikkoutua helposti. Vaikka karkaistu lasi on ehdottomasti paljon vahvempaa kuin tavallinen lasi ja saattaa jopa kestää muutaman putoamisen ja kolhut siellä täällä, riittää kuin yksi vahingossa tapahtuva putoaminen ja käsissäsi on helvetinmoinen siivoustyö. Puhumattakaan uuden paneelin tarpeesta.
Ei värjäytymisongelmia: Toisin kuin akryyli, joka on pääasiassa muovia, lasikotelot eivät näytä ärsyttävää keltaista sävyä ajan myötä. Voit käyttää niitä niin kauan kuin haluat, ja ne pysyvät täsmälleen samanvärisinä kuin ostaessasi ne. Puutteita kotelossa: Näissäkin tapauksissa on aukkoja. Voit yksinkertaisesti koputtaa lasin täsmälleen tasolle muun kotelon kanssa. Nämä aukot voivat päästää pölyä tai muita pieniä, ärsyttäviä asioita koteloosi, mikä voi aiheuttaa ongelmia myöhemmin.
Ulkonäkö: Mahdollisuus esitellä kaikkia tietokoneellasi olevia RGB-salonkitemppuja nousee uudelle tasolle, kun käytät lasivitriiniä. Sen lisäksi, että katsojat pääsevät ensisilmäyksellä tietokoneesi sisälle, itse lasipaneelit näyttävät myös paljon laadukkaammilta.

Nämä kotelot tulivat markkinoille ennen lasikoteloita ja aloittivat monella tapaa koko PC:n rakentamisen RGB-ilmiön. Ennen akryylipaneeleja PC-kotelot valmistettiin metallista ja olivat siksi läpinäkymättömiä.

Akryyli vs. karkaistu lasi: kumpi on parempi PC-kotelo?Akryyli vs. karkaistu lasi: kumpi on parempi PC-kotelo?

Koska akryyli ei ole erityisen kallista, kuka tahansa voi yhtäkkiä hankkia läpinäkyvän paneelin kotelon ja esitellä kotelonsa kauniita johdotuksia ja valaistusta.

Tässä on joitain upeita akryylikoteloita, jotka voit ostaa juuri nyt.

edut haitat

Ne ovat käytännössä rikkoutumattomia: Vaikka lasi hajoaa melko nopeasti putoamisen yhteydessä, niin pahimmassa tapauksessa akryyliin voi saada naarmuja. Ellet todella kumarru ja yritä rikkoa akryylilevyä, on epätodennäköistä, että rikot sitä vahingossa. Altti naarmuille: Akryyliä on todella helppo raaputtaa. Jotkut levyt voivat naarmuuntua vain puhdistamalla ne huonolla liinalla. Itse asiassa jopa puhdistaminen jonkin ajan kuluttua jättää pieniä naarmuja sinne tänne.
Ne painavat vähemmän: Kuten aiemmin mainittiin, lasi on paljon tiheämpää kuin akryyli ja siksi paljon raskaampaa. Akryylipaneelit tekevät kotelosta paljon kevyemmän. Lämpömuodonmuutos: Akryyli voi vääntyä ja taipua kuumana. Riippuen siitä, mitä Komponentteja käytät ja kuinka hyvä lämmönhallintasi on, älä ihmettele, jos huomaat paneelisi taipuvan oudolla tavalla vain siksi, että tietokoneesi oli hieman liian kuuma.
Ne ovat halpoja: Lasikoteloon verrattuna akryylikotelo maksaa sinulle paljon vähemmän rahaa, mutta antaa sinulle mahdollisuuden esitellä tietokonettasi.

Molemmissa tapauksissa on omat etunsa ja haittansa. Lasi näyttää hyvältä, on helpompi puhdistaa ja kestää pidempään. Virhe voi kuitenkin tarkoittaa kalliita korjauksia ja päänsärkyä aiheuttavaa siivouskertaa.

Akryyli on halvempaa, ei hajoa ja antaa silti esitellä tietokonettasi. Se ei kuitenkaan varmasti kestä yhtä kauan kuin lasivitriiniä.

Joka tapauksessa sinun tulee yrittää valita lasivitriiniä, jos mahdollista. PC-koteloita ei itse asiassa ole tarkoitettu siirrettäväksi usein, joten paino ei välttämättä ole niin suuri ongelma. Jos huolehdit tapauksestasi, se kestää sinua koko eliniän.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että akryylikotelot olisivat huonoja. Jos tarvitset kotelon, jota liikut usein ja jota et välitä muutamasta naarmutuksesta, akryylikotelot ovat yhtä hyvä valinta.