Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Alusta SD-kortti (ja korjaa se ei alustu) tietokoneella kahdella tavalla.

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Alusta SD-kortti (ja korjaa alustuksen puuttuminen) tietokoneella kahdella tavalla.

Alusta SD-kortti tai samalla muistikortilla on eri muotoja, kuten: B. Micro SD, SDHC, SDXC jne. Monissa laitteissa, kuten digitaalikameroissa, videokameroissa, ammattikäyttöön tarkoitetuissa yhden objektiivin digitaalikameroissa (DSLR), etänavigointilaitteissa, Android-puhelimissa jne. Sitä käytetään lisäämään laitteen tallennustilaa.

Joskus on useita syitä, miksi haluat alustaa SD-kortin Windows- tai Mac-käyttöjärjestelmässä. Suosittelemme, että varmuuskopioit SD-kortin tiedot ennen niiden alustamista pysyvän tietojen katoamisen estämiseksi.

Tässä artikkelissa voit alustaa SD-korttisi Windows- ja Mac-käyttöjärjestelmissä erittäin käytännöllisellä menetelmällä. Voit myös palauttaa tiedot vioittuneelta tai alustetulta SD-kortilta tehokkaasti.

Yleisiä syitä SD-kortin alustamiseen

On hyvä tietää, että joskus SD-kortin alustaminen on välttämätöntä, eikä siinä ole mitään pelottavaa. Syitä SD-kortin alustamiseen ovat:

1- Paranna SD-kortin tehokkuutta ja suorituskykyä.

2- Poista kaikki päällekkäiset ja ei-toivotut valokuvat, tiedostot ja kohteet muistikortilta.

3- Jos et voi poistaa tiedostoja SD-kortilta.

4- Vaihda SD-kortin tiedostojärjestelmäksi NTFS, FAT32, exFAT jne.

5- Jos SD-korttia ei voi lukea Windows-, Mac- tai Android-puhelimissa.

6- SD-korttivirheet, kuten SD-kortin muotovirhe, muistikortti, jota ei voi käyttää, tyhjä SD-kortti jne.

Edellytykset ennen SD-kortin alustamista

Jos päätät alustaa SD-kortin tai ulkoisen tallennuslaitteen, tärkeintä ennen SD-kortin alustamista on luoda varmuuskopio tärkeistä tiedostoista ja valokuvista.

SD-kortin alustaminen poistaa kaikki tiedot kokonaan. Siksi on suositeltavaa varmuuskopioida kaikki tärkeät valokuvat, raakakuvat, videot, äänitiedostot, Microsoft Office -tiedostot, asiakirjat jne.

Kysymys kuuluu: Voinko palauttaa tietoni lukemattomalta tai alustetulta SD-kortilta?

Jos SD-korttiasi ei voi lukea tai alustaa, on lähes mahdotonta varmuuskopioida kaikki tärkeät tiedostosi tai valokuvasi. Mutta hyvä uutinen on, että voit helposti palauttaa kaikki tietosi vioittuneelta tai alustetulta SD-kortilta Remo Recover -ohjelmiston avulla.

Remo SD Card Recovery -ohjelmiston avulla voit palauttaa yli 300 tiedostomuotoa, kuten valokuvia, videoita, raakakuvia, asiakirjoja jne. Tämä ohjelmisto on saatavilla Windows- ja Mac-käyttöjärjestelmille, mukaan lukien Windows 10 ja macOS Big Sur. Remo Recover -ohjelmisto palauttaa helposti vioittuneet SD-kortin tiedot, alustetut tai lukukelvottomat, ulkoiset kiintolevyt, SSD-levyt, aseman nastat jne.

Kuinka alustaa SD-kortti Macissa

Ennen kuin alustat SD-kortin Macissa, on parasta liittää micro/SD-kortti Maciin kortinlukijan kautta ja varmuuskopioida sitten tärkeät tiedostot tai käyttää ohjelmistoa. Käytä Remo Recover Macia (latauslinkki) tietojen palauttamiseen.

1. Kun olet asentanut ohjelmiston, avaa se ja siirry kohtaan Sovellukset > Apuohjelmat > Levytyökalu

2. Valitse SD-korttiasema käytettävissä olevista asemista ja napsauta Erase.

Huomautus: Jos et näe SD-korttiasi tai ulkoista kiintolevyä Macissasi, se voi johtua yhteysongelmasta tai oletusasetuksista.

3. Anna nyt SD-kortille uusi nimi (valinnainen).

4. Valitse haluamasi muototyyppi napsauttamalla Muotoile-vaihtoehtoa.

Huomautus: Jos SD-korttisi on 64 Gt ja haluat tehdä siitä yhteensopivan Windows- ja Mac-käyttöjärjestelmien kanssa, valitse exFAT. Muussa tapauksessa, jos muistikorttisi on 32 Gt, valitse MS-DOS (FAT).

5. Napsauta “Poista” ja odota, että Levytyökalu poistaa kaikki tiedostot SD-kortilta. Tällä tavalla voit alustaa muistikorttisi onnistuneesti Macissa.

6- Nyt voit poistaa SD-kortin turvallisesti ja nähdä korttisi Suorituskyvyn parantuneen. Älä huoli, jos poistit SD-korttitiedostoja Macista ilman varmuuskopiota, sillä voit helposti palauttaa tiedostoja SD-korteilta Macissa Remo SD Card Recovery -ohjelmiston avulla.

Kuinka alustaa SD-kortti Windowsissa

Jälleen, ennen kuin yrität alustaa Micro/SD-korttia, on parempi varmuuskopioida tärkeät SD-kortin tiedot. Tarkista myös, että SD-kortti on lukittu, jotta SD-korttia ei alustata.

1. Liitä SD-kortti Windowsiin tai aseta se SD-korttipaikkaan.

2. Kirjaudu tähän tietokoneeseen.

3. Etsi kaikki käytettävissä olevat asemat Laitteet ja asemat -osiosta.

4. Napsauta hiiren kakkospainikkeella SD-kortin kuvaketta ja valitse Alusta.

5- Muuta “Allocation Unit Size” -osio “Alokaation oletuskoko”.

6. Alusta SD-kortti napsauttamalla Käynnistä-painiketta.

Sovellusvinkkejä SD-kortin alustamiseen Windowsissa:

  • Jos et halua täyttä muotoa, valitse Pikamuotoilu.
  • Voit nimetä SD-korttisi uudelleen käyttämällä Volume Label -vaihtoehtoa.
  • Voit myös valita tiedostojärjestelmän, joka on yhteensopiva kameran, matkapuhelimen, ammattidigikameran jne. kanssa. FAT32 suositeltava SD-korteille, joissa on 32 Gt tallennustilaa; exFAT/NTFS on parempi kuin 32 Gt:n asemissa.

Ratkaise puuttuvan muotoilun ongelma

Tapa yksi: Alusta SD-kortti CMD:llä

Tämä menetelmä on hyödyllinen, jos SD-korttisi on jo asetettu vain luku -tilaan komentokehotteessa. Tällä menetelmällä voit poistaa tällaisia ​​Ominaisuuksia komentokehotteesta ja alustaa SD-kortin helposti.

1. Napsauta “Käynnistä”-painiketta (Windowsin vasemmassa alakulmassa), kirjoita hakupalkkiin “cmd”, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse “Suorita järjestelmänvalvojana”.

2. Kirjoita komentokehoteikkunan yläosaan Diskpart ja avaa Diskpart.exe-ikkuna painamalla Enter.

3- Suorita seuraavassa ikkunassa seuraavat komennot.

  • Listaa levy
  • Valitse levyn numero: Valitse vain luku -muotoinen SD-kortti.
  • Pyyhi levyn vain luku -attribuutit: Poista vain luku -attribuutti valitsemaltasi SD-kortilta. Sen jälkeen sinun pitäisi pystyä suorittamaan seuraavat komennot niiden normaalissa muodossa.clean
  • Luo ensisijainen osio
  • Muoto fs=NTFS: tai fs=fat32/exFAT tarpeidesi mukaan

Tapa 2: Alusta SD-kortti ilmaisella ohjelmistolla

Jos tiedostojärjestelmä on vioittunut ja SD-kortissasi on kirjoitussuojausongelma, voit kokeilla AOMEI Partition Assistant Standard -ohjelmistoa (latauslinkki). Se on ilmainen ja tehokas kiintolevyn alustustyökalu Windows 10/8/7- ja Windows XP/Vista -käyttöjärjestelmille. Tämän ohjelmiston avulla voit helposti alustaa kirjoitussuojatun SD-kortin. SD-kortin alustaminen, jota ei ole alustettu Windowsissa:

1- Lataa, asenna ja suorita AOMEI Partition Assistant Standard -ohjelmisto ilmaiseksi tietokoneellesi. Napsauta hiiren kakkospainikkeella SD-korttia ja valitse Alusta osio.

Valitse tässä ikkunassa sopiva tiedostojärjestelmä, kuten FAT32, ja napsauta sitten OK.

Huomautus: AOMEI Partition Assistant Standard -ohjelmiston avulla voit alustaa Windows-kiintolevyt Linux Ext4/3/2 -tiedostojärjestelmällä.

3. Palaa pääkäyttöliittymään ja alusta SD-kortti kokonaan napsauttamalla Käytä.

Lisäksi AOMEI Partition Assistant Standard -ohjelmisto tarjoaa “Check Partition”, “Surface Test” tai “Rebuild MBR” -toiminnot, jotka auttavat sinua korjaamaan SD-korttisi. Jos haluat lisäominaisuuksia, kuten käyttöjärjestelmän aseman tilan muuttamisen SSD:ksi, vapaan tilan varaamista osiosta toiseen tai levyosion tilan muuttamisen MBR:stä GPT:hen, GPT:stä GPT:hen tai GPT:stä MBR:ksi, voit “Päivitä ja hanki Pro-versio ohjelmisto.

Lisätietoja: Alusta SD-kortti FAT32-muotoon

Yllä olevan tilanteen lisäksi, jossa et voi helposti alustaa SD-korttiasi Windowsissa kirjoitussuojausongelman vuoksi, joissakin tapauksissa ei ehkä ole mahdollista alustaa yli 32 Gt:n SD-korttia FAT32-muotoon. Tämä johtuu tiedostojärjestelmän rajoituksista.

Siksi ainoa käytettävissä oleva ja käytännöllinen tapa alustaa 512 Gt, 256, 128 Gt, 64 Gt tai jopa 2 Tt SD-kortti FAT32:ksi on käyttää sivulevyn osiointiohjelmistoa, kuten AOMEI Partition Assistant Standardia. Voit helposti alustaa suuren tallennustilan SD-kortin (32 Gt+), flash-muistin ja muun tallennustilan helposti FAT32-muotoon.