Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Bitcoinin louhinnan tulevaisuus

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Bitcoinin louhinnan tulevaisuus

Bitcoinin hinnat nousivat lähes 20 000 dollariin vuonna 2017 ja hyppäsivät sadan rajalta näennäisesti yhdessä yössä. Nousu saa yhä useammat ihmiset kysymään tästä kryptovaluutasta, kuinka sitä käytetään ja mikä tärkeintä, miten se hankitaan.

Bitcoinin historia

Bitcoin-ohjelmisto julkaistiin yleisölle vuonna 2009, ja silloin kaivostoiminta alkoi. “Louhinta” on “prosessi, jolla uusia Bitcoineja luodaan ja tapahtumat tallennetaan ja tarkistetaan lohkoketjussa.” Bitcoinilla käytiin kauppaa ensimmäisen kerran vuonna 2010, vaikkakin vastineeksi kahdesta pizzasta. Vuonna 2013 Bitcoinin hinta oli saavuttanut 1 000 dollaria, mutta romahti pian sen jälkeen. Sen jälkeen hinnat ovat jälleen nousseet ja ovat nyt yli 10 000 dollaria. Epäilemättä henkilö, joka vaihtoi 10 000 Bitcoinia päivälliselle, on ärsyyntynyt.

Louhi Bitcoineja

Toisin kuin ennen, tässä ei ole kyse fyysisestä louhinnasta, vaan salauksen tai tietokonetehtävän ratkaisemisesta kolikon saamiseksi. Salausalgoritmista tulee kuitenkin monimutkaisempi joka kerta, kun kolikko saadaan tällä tavalla. Tämä tarkoittaa, että jokainen uusi kolikko vaatii enemmän laskentatehoa murtaakseen.

Syynä tähän on liikkeessä olevien kolikoiden määrän rajoitus. Bitcoineja on ja tulee olemaan vain 21 miljoonaa, mikä käytännössä takaa, että kolikot eivät koskaan menetä arvoaan.

Alkuaikoina yritykset ja yksityishenkilöt saavuttivat suurta menestystä tavallisten PC-Tietokoneiden laskentateholla. Kun salauksesta tuli liian monimutkaista tietokoneille, ihmiset käyttivät näytönohjainten prosessointitehoa kaivostoimintaan.

Nykyään prosessi on monimutkainen ja vaatii valtavan määrän laitteistoa. Yritykset ja jopa hallitukset investoivat nyt miljoonia palvelinfarmien perustamiseen, joissa ne louhivat Bitcoinia.

Kuten Investopedia selittää: “Louhintaprosessi yhdistää nykyiset tapahtumat lohkoiksi ja yrittää ratkaista laskennallisesti vaikean pulman. Osallistuja, joka ratkaisee pulman ensin, saa asettaa seuraavan lohkon lohkoketjuun ja varmistaa palkinnot. Kaivostoimintaa edistävät palkkiot ovat sekä lohkoon koottuihin tapahtumiin liittyvät transaktiomaksut että äskettäin julkaistu Bitcoin.

Kiina aloitti louhinnan noin 2012, mikä lisäsi merkittävästi jokaisen palapelin monimutkaisuutta kaivostoiminnassa käytetyn valtavan laskentatehon vuoksi. Nykyään kryptovaluuttojen louhinta käyttää enemmän sähköä kuin monet kaupungit. Tämä on usein kaivostoiminnan suurin kustannustekijä.

Venezuelan kaltaisissa maissa on niin halvat sähkön hinnat ja talous, joka on sekasorrossa, mikä tekee Bitcoinin louhinnasta kannattavan mutta laittoman toiminnan.

Jotkut ihmiset osallistuvat Bitcoinin kaivospeliin liittymällä pooliin. Poolit jakavat tietokonelaitteiston osittain yksityisessä verkossa. Kun kolikko on vastaanotettu, kolikon tuotto jaetaan poolin jäsenten kesken. Kun Bitcoinin ja vastaavien valuuttojen hinta nousee, tämä käytäntö alkaa olla järkevä.

Bitcoinin kaivostyöntekijöiden määrä lohkoa kohden muuttuu ja puolittuu automaattisesti, kunnes 21 miljoonan raja saavutetaan. Vuonna 2009 yhden lohkon louhiminen tuottaisi sinulle 50 BTC. Vuonna 2012 ansaitsit 25 BTC. Vuonna 2016 se oli 12,5 BTC. Bitcoin Clockin mukaan tämä puolittuu jälleen vuonna 2020.

Joulukuussa 2017 Bitcoineja oli liikkeessä yli 16 miljoonaa. Jotkut kuitenkin arvioivat, että Bitcoin-lompakoiden perustamistavan vuoksi tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia Bitcoineja menetetään ikuisesti. Bitcoinit olivat aiemmin alle sentin arvoisia, eivätkä ihmiset, jotka ovat kadottaneet pääavaimensa, eivät voi enää käyttää rahojaan.

Jos et halua louhia Bitcoinia, voit ostaa ja käydä kauppaa sillä kuten minkä tahansa muun osakkeen tai hyödykkeen. Pankit harkitsevat parhaillaan tapoja työskennellä Bitcoinin kanssa, mukaan lukien Barclays, CitiBank, Deutsche Bank ja BNP Paribas.

Mitä tapahtuu, kun Bitcoinit loppuvat?

Vertailun vuoksi: vuoden 2017 lopussa liikkeessä oli 1,59 biljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Bitcoinit voidaan kuitenkin jakaa kuten Yhdysvaltain dollareita, mutta paljon enemmän kuin yksi dollari; Voit jakaa sen kahdeksan desimaalin tarkkuudella. Vaikka tarjonta on rajallista, jotkut väittävät, että Bitcoinin haltijat haluavat aina myydä. Loppujen lopuksi Bitcoin on valuutta. Jossain vaiheessa haluat käyttää rahasi.

Ihmiset vertaavat usein Bitcoineja kultaan, jota käytimme valuuttamme perustana tuhansia vuosia. Jatkaako Bitcoin olemassaoloa seuraavan sadan vuoden aikana? Monet asiantuntijat sanovat, että näin ei tapahdu.

Kryptovaluuttoja on yli 1000, ja niiden menestys ja käyttö vaihtelevat. Ethereum ja Ripple ovat kaksi, jotka ovat nähneet nousun viimeisen vuoden aikana. Bitcoin on ollut tähän mennessä menestynein muoto, mutta kun uusia ilmaantuu joka päivä, sitä täytyi juhlia massojen “päämuotona” menestyäkseen. Lisäksi Bitcoin itsessään vaatii useita ohjelmistopäivityksiä, jotka voivat jakaa käyttäjäyhteisön ja vaikuttaa sen arvoon. Sen lisäksi, että kaivostyöläiset ansaitsevat työstään Bitcoinin, he ansaitsevat myös transaktiomaksuja, mutta jotkut spekuloivat, että tämä ei riitä pitämään ihmisten kiinnostusta.

Samaan aikaan Bitcoinin takana oleva lohkoketjuteknologia mullistaa rahoitusalaa – ja se on vasta alussa. Kun siirrymme kohti täysin käteisvapaata yhteiskuntaa, asiantuntijat ovat eri mieltä hajautetun valuutan lähestymistavasta. Ilman valtion tukea Bitcoinin tai minkä tahansa muun vastaavan valuutan arvo voi pudota nollaan. Teknologia tulee kuitenkin varmasti jatkamaan yhteiskuntamme muuttamista tavoilla, joista voimme tällä hetkellä vain spekuloida – onko Bitcoinilla itsellään mahdollisuuksia.