Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Brasilia kumoaa Telegram-kiellon kahden päivän jälkeen

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Brasilia poistaa Telegram-kiellon kahden päivän kuluttua

Brasilia on kumonnut Telegram-kiellon, jonka se sai, koska se ei noudattanut aiemmin tässä kuussa annettuja oikeuden määräyksiä. Kielto kesti vain kaksi päivää sen jälkeen, kun Telegramin toimitusjohtaja Pavel Durov sanoi, että he olivat “välittäneet” tuomioistuimen sähköpostit eivätkä siksi pystyneet noudattamaan niitä.

Durovin mukaan Tuomioistuin lähetti sähköpostit “vanhaan yleiskäyttöiseen sähköpostiosoitteeseen” omistetun osoitteen sijaan, ja heidän “laiminlyöntinsä” sai heidät huomaamatta poistopyynnön. Hän sanoi myös, että he olivat noudattaneet helmikuussa annettua oikeuden määräystä sulkea kolme Telegram-kanavaa, jotka kuuluvat suositulle brasilialaisen bloggaajalle ja aktivistille Allan dos Santosille, äärioikeistolaisen presidentin Jari Bolsonaron kannattajalle.

Brasilian korkeimman liittovaltion tuomari Alexandre de Moraes määräsi Telegram-kiellon. Tuomari vastustaa Bolsonaroa, jota syytetään väärän tiedon levittämisestä alustalla.

Tuomioistuin tutkii parhaillaan Bolsonaroa väitetystä luottamuksellisten poliisiasiakirjojen vuotamisesta ja väärän tiedon levittämisestä COVID-19:stä yhdistämällä hänen rokotteensa AIDSiin. Moraesin päätös kieltää sovellus on kuitenkin epäilemättä korostanut Keskustelua sananvapaudesta maassa, joka on viime aikoina nähnyt poliittisen polarisoitumisen huippunsa.

The Kielto purettiin sen jälkeen, kun Telegram vastasi ennen sunnuntain määräaikaa ja noudatti oikeuden määräyksiä.

Brasilia ei ole ensimmäinen maa, jossa Telegramia on rajoitettu. Myös Saksa teki samoin Viime kuussa sovelluksesta tuli äärioikeiston aiheuttaman vihapuheen ja väärän tiedon hotspot. Myös WhatsApp kiellettiin Brasiliassa useita kertoja.

Uutisissa: Nyt kuka tahansa voi luoda väärennettyjä Chrome-ikkunoita