Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

CCFL-taustavalo vs. LED-taustavalo

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: CCFL-taustavalo vs. LED-taustavalo

Nykyään näytöt ovat kuluttajateknologian tärkeimpiä Komponentteja, koska ne ovat usein tärkein väline, jolla rekisteröimme vempaimien tarjoamaa tietoa.

Näytöt ovat kulkeneet pitkän matkan käyttöönoton jälkeen. Suuret CRT-näytöt on korvattu kaupallisilta alueilta ohuilla LCD-näytöillä, jotka säästävät tilaa ja vähentävät myös energiankulutusta.

Vaikka LCD-näytöillä oli etunsa, ne vaativat lähteen, joka pystyi valaisemaan nestekiden suoraan, koska ne eivät tuottaneet omia etujaan. Kutsumme tätä suoran valonlähteen taustavaloksi.

Tässä artikkelissa vertaamme CCFL-taustavaloa uudempaan vastineeseensa, LED-taustavaloon, nähdäksemme, ovatko LEDin tuomat edistysaskeleet sen arvoisia.

CCFL- tai kylmäkatodiloistelamput ovat putkimaisia ​​esineitä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin toimistorakennuksesta löytyvät putkilamput.

Nämä toimivat elektronipurkauksen ja fluoresenssin periaatteilla, kun taas niiden kirkkaus ja värivalikoima määräytyvät eri materiaalien käytöstä putken ontelossa.

LED-taustavalo käyttää puolijohteita, jotka syttyvät, kun virta kulkee niiden läpi. Alun perin LED-paneelit käyttivät sinistä diodia ja keltaista fosforia tuottamaan valkoisen värin, mutta ajan myötä tästä on kehittynyt ns. RGB-diodijärjestelmä, joka tarjoaa pääsyn yhtenäiseen värispektriin.

Kun nämä valonlähteet asetetaan paneeliin, niistä tulee CCFL- ja LED-taustavaloja.

Nyt kun tiedät CCFL- ja LED-taustavaloista, ymmärrämme ensin näiden kahden tekniikan väliset erot ennen kuin päätät kumpi on parempi.

design

Kuten aiemmin mainittiin, CCFL:t käyttävät putkimaista rakennetta, ja koska CCFL:t ovat olleet olemassa pidempään kuin LED-paneelit, tekniikka on saavuttanut pisteen, jossa niiden toteuttamiskustannukset ovat alhaisemmat ja ne on kuulemma helpompi asentaa.

Toisaalta LED-pohjaiset näytöt ovat luonnostaan ​​ohuempia kuin CCFL-pohjaiset näytöt diodien pienemmän koon vuoksi; Tämän ansiosta paneelit ovat paljon ohuempia kuin jo ennestään pienet LCD-näytöt.

LED- ja CCFL-taustavalot ovat saatavilla reunavalaistuksissa ja täysmatriisissa. LEDien pienempi koko mahdollistaa kuitenkin paikallisten himmennysvyöhykkeiden luomisen, joilla on rooli edellä mainitussa kirkkauden säädössä.

Kirkkaustasot

Valon tuottamiseksi CCFL-lamppujen kaasut on ionisoitava. Tämän prosessin aikana syntyvä lämpö rajoittaa maksimikirkkautta.

Tämä tekijä johtaa myös siihen, kuinka kauan CCFL:t tarvitsevat saavuttaakseen suurimman kirkkauden.

Lisäksi kirkkaustasojen säätäminen CCFL:issä voi olla monimutkaista, mikä johtaa ongelmiin tarkkojen mustan tasojen saavuttamisessa.

LED-valoilla kirkkaustasot ovat korkeammat paremman tehokkuuden ansiosta, mikä mahdollistaa suuremman jännitteen kulkemisen pienemmässä paketissa, mikä tarjoaa kuluttajille kirkkaamman ja energiatehokkaamman paneelin.

LED-tekniikka mahdollistaa myös ns. himmennysalueet. Tämä edellyttää diodien ohjaamista pieninä määrinä – erissä – mahdollistaa syvemmän mustan muodostumisen ja suuremman kontrastin.

Värien tarkkuus

Näyttötekniikan kehittyessä CCFL:t tulivat tunnetuiksi värivalikoimastaan, joka saavutettiin putken sisällä olevan elohopeahöyryn vaikutuksesta. Tämä läsnäolo oli kuitenkin haitta CCFL-taustavaloissa.

LEDit käyttivät alun perin sinisiä valodiodeja sekoitettuna keltaiseen fosforipinnoitteeseen valkoisen värin luomiseksi – tämä luonne johti sinisen valon suurempaan osuuteen tuloksena olevissa väreissä. Vaikka RGB-diodien käyttö näytöissä on nykyään haitta, se mahdollistaa tarkan värintoiston, mikä voittaa ainoan suuren haitan, joka LED-tekniikalla oli aiemmin.

Jos Tarkastellaan asiaa objektiivisesti, LED-tekniikka on tie eteenpäin. MiniLED:n ja microLEDin kaltaiset kehitystyöt ovat jo käynnissä – niillä pyritään lisäämään kontrastia, energiatehokkuutta ja parempaa värientoistoa – CCFL:t ovat menneisyyttä.

CCFL-taustavalo vs. LED-taustavalo |  Rehellinen. TekniikkaCCFL-taustavalo vs. LED-taustavalo |  Rehellinen. Tekniikka

Toimialoilla, joilla suunnitelmissa tai laitteissa käytetään edelleen CCFL-lamppuja, siirtyminen uudempaan teknologiaan voi olla kannattavaa, kun otetaan huomioon kustannukset, joita yritykselle aiheutuu sen käyttöönotosta.

LEDit tarjoavat kuluttajille tilaa ja energiatehokkaita laitteita, ja elohopean puute tekee niistä täydellisen valinnan.

Luokka CCFL-taustavalo LED-taustavalo

Koko Paksummat levyt Ohuemmat paneelit
Kustannus Halpa Kallis
Värien tarkkuus Vakio paremman valkoisen sävyn ansiosta Parantaa kulujen ja käytettyjen diodien tyypin mukaan.RGB-diodit tarjoavat tarkimman valkoisen sävyn esityksen

Sisällysluettelo