Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

CD-levyjen polttaminen Windows 10:ssä (ja kaikki käytännön vinkit)

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: CD-levyjen polttaminen Windows 10:ssä (ja kaikki käytännön vinkit)

Niitä käytettiin laajalti käyttöönoton jälkeen optinen tallennustila Laitteet, kuten CD- tai DVD-levyt vuonna 1935. Vielä nykyäänkin ne ovat erittäin hyödyllisiä tietojen tallentamiseen luotettavuutensa vuoksi. Kun poltat tiedostoja optiselle tallennuslaitteelle (CD/DVD), ne tallennetaan siihen pysyvästi ja muunnetaan vain luku -tiedostoiksi.

Ainoa tapa poistaa tiedostoja on poistaa tallennuslaite (CD/DVD). Tämä luotettavuus on yksi tärkeimmistä syistä sen käyttöön optisissa tallennusjärjestelmissä, vaikka monia kehittyneitä tallennusjärjestelmiä on saatavilla.

Tässä artikkelissa Tarkastellaan tätä optisten tallennusjärjestelmien houkuttelevaa ominaisuutta ja kerrotaan, kuinka tiedostoja poltetaan CD- ja DVD-levyille Windows 10:ssä.

vaatimukset

Tiedostojen polttamiseen CD- tai DVD-levylle tarvitset vain tietokoneen, jossa on Windows 10 -yhteensopiva CD/DVD-poltin ja tyhjä levy (CD/DVD).

Varmista, että ostat oikeantyyppisen levyn. Et esimerkiksi ehkä voi käyttää CD-levyä, jota käytät tiedostojen polttamiseen DVD-levynä ja päinvastoin. Varmista siis, että tiedät mitä etsit ja osta oikeantyyppinen aihio tarpeisiisi.

Mediatiedostojen polttaminen CD- tai DVD-levylle

Vaihe 1: Avaa tietokoneen kiintolevypoltin ja aseta tyhjä kiintolevy asemaan.

Vaihe 2: Heti tyhjän levyn asettamisen jälkeen saat viestin järjestelmääsi. Kysyy, mitä haluat tehdä kiintolevylle. Napsauta sitä ja napsauta sitten Polta tiedostot levylle -vaihtoehtoa polttaaksesi tiedostot kiintolevylle.

Jos et saanut tätä viestiä, siirry kohtaan Tämä tietokone ja kaksoisnapsauta CD/DVD-asemaa.

Ikkuna avautuu, jossa kysytään levyn nimeä ja kuinka sitä käytetään.

Vaihe 3: Kirjoita kiintolevyn nimi yllä olevaan nimikenttään. Levyn nimi voi olla enintään 16 merkkiä pitkä. Valitse sitten “CD/DVD-soittimella” ikkunan alareunasta.

Vaihe 4: Navigoi ja valitse kansio, joka sisältää mediatiedostot, jotka haluat polttaa. Voit valita kaikki tiedostot näppäimistön Ctrl + A -näppäinyhdistelmällä. Kopioi ne sitten painamalla Ctrl + C.

Vaihe 5: Palaa polttoikkunaan ja liitä kopioidut tiedostot kiintolevylle. Voit tehdä tämän painamalla Ctrl + V.

Vaihe 6: Tiedostoja ei ole vielä poltettu, mutta se sanoo, että ne ovat valmiita poltettavaksi. Polttaaksesi siirry ikkunan yläreunassa olevaan Drive-työkalujen Hallinta-välilehteen.

Vaihe 7: Hallinta-välilehden alapuolelle tulee Lopeta polttaminen -osio, jossa on punainen pyöreä kuvake. Napsauta Lopeta polttaminen.

Vaihe 8: Uusi laatikko avautuu. Voit muokata levyä uudelleen asettamalla tässä levyn nimen ja polttonopeuden. Muussa tapauksessa jätä ne sellaisina kuin ne ovat. Oletusasetusten kanssa ei ole ongelmia. Napsauta ikkunan oikeassa alakulmassa Seuraava Aloittaaksesi tiedostojen polttoprosessin asemaan.

Vaihe 9: Tiedostojen koosta riippuen polttoprosessi voi kestää useita minuutteja. Kun olet valmis, napsauta ruudun oikeassa alakulmassa olevaa Valmis-painiketta.

Ikkuna sulkeutuu ja kiintolevy on käyttövalmis. Tällä menetelmällä voit polttaa musiikki-, valokuva- ja elokuvatiedostoja CD- tai DVD-levylle.

Kuinka polttaa ISO-tiedostoja CD-/DVD-levylle

ISO-tiedostot eroavat hieman muista mediatiedostoista. ISO-kuvatiedosto on CD- tai DVD-levyn pakattu kopio. Näitä tiedostoja käytetään pääasiassa ohjelmistojen, pelien ja muiden erittäin suurikokoisten mediatiedostojen jakamiseen. ISO-tiedostot voidaan polttaa CD- tai DVD-levylle, kuten mediatiedostot, aivan kuten Internetistä lataamasi. Kuinka polttaa ISO-tiedostoja CD- tai DVD-levylle.

Vaihe 1: ISO-tiedostoja on paljon helpompi polttaa kuin mediatiedostoja. Tästä syystä ISO-tiedostoja käytetään usein suurten tiedostojen jakamiseen. Aseta tyhjä CD- tai DVD-levy tietokoneesi polttimeen ja sulje se.

Vaihe 2: Ohita kaikki esiin tulevat viestit. Sulje myös kaikki avoimet ikkunat.

Vaihe 3: Siirry poltettavaan ISO-tiedostoon. Valitse se sitten napsauttamalla ISO-tiedostoa.

Vaihe 4: Kun olet valinnut tiedoston, napsauta “Hallitse”-välilehteä “Disc Image Tools” -työkalun alla ikkunan vasemmassa yläkulmassa.

Vaihe 5: Hallinta-välilehdellä näet kaksi vaihtoehtoa. Napsauta “Poista”. ikkuna aukeaa.

Vaihe 6: Jos tietokoneessasi on vain yksi CD/DVD-RW-asema, se valitaan automaattisesti polttimeksi levynpolttimessa.

Mutta on olemassa useita CD/DVD-RW-asemia; Valitse polttolevyn asetuksista CD/DVD-RW-levy, jonka haluat polttaa tyhjällä levyllä.

Vaihe 7: Tarkista polton jälkeen levy ja tarkista, onko polttoprosessi valmis. Huomaa, että tämän vaihtoehdon ottaminen käyttöön pidentää polttoprosessia. Joten jos sinulla on kiire, jätä se huomiotta.

Vaihe 8: Napsauta sitten Polta ikkunan vasemmassa alakulmassa ja odota.

Vaihe 9: Kun polttoprosessi on valmis, napsauta “Sulje” -painiketta suorittaaksesi prosessin loppuun.

Lopuksi ISO-tiedosto on onnistuneesti poltettu CD- tai DVD-levylle.

Toivomme, että löydät koko kuvan CD/DVD-asemalta. Kuten olemme nähneet, et tarvitse ohjelmistoja tiedostojen polttamiseen CD- tai DVD-levylle Windows 10:ssä. Varmista, että käytät tarkoitukseesi oikeaa levytyyppiä. Muuten et ehkä pysty käyttämään poltettuja tiedostoja oikein.