Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Facebook Marketplace -huijaukset selitetty

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Facebook Marketplace -huijaukset, selitetty

Nainen halusi säilyttää valmiiksi rakennetun konttikonttitoimiston, jonka hän osti Facebook Marketplacesta 3 600 punnan hintaan. Hän sai myyjältä virallisen näköiset laskut pankkitiedoilla, ja kun hän siirsi rahaa, tiedot näyttivät vastaavan yritystiliä. Mutta hän ei koskaan saanut tilaustaan. Tämä on tarina yhdestä Facebook Marketplacen monista huijauksista.

Metan Facebook Marketplace -sivustolla myyjät voivat lähettää tarjouksia kaikentyyppisistä tuotteista vaatteista vuokra-asuntoihin. Ostajat voivat valita haluamansa tuotteen, aloittaa keskustelun myyjän kanssa käytettävissä olevan viestintäominaisuuden avulla ja siirtyä kassalle hyväksytyään tuotteen.

Ostaja voi vastaanottaa ostamansa tuotteen monella eri tavalla. Tuotteen voi noutaa myyjän paikalta, ostaja ja myyjä voivat tavata julkisella paikalla kauppaa varten tai myyjä voi lähettää tuotteen myyjälle.

Useimmat verkkomarkkinapaikat, jotka yhdistävät paikalliset ostajat ja myyjät vertaismyyntiä varten, voivat kokea käyttäjien petoksia, vaikka markkinapaikat ovat yrittäneet tehdä niistä mahdollisimman turvallisia. Mitä käyttäjät voivat tehdä suojellakseen itseään, on tietää, kuinka havaita huijaukset. Jotkut suosituista Facebook Marketplace -huijauksista selitetään täällä.

Yleisimmät Facebook Marketplace -huijaukset, joita kannattaa varoa

Huijarit voivat käyttää erilaisia ​​taktiikoita kohdistaakseen sekä ostajia että myyjiä. Katsotaanpa 12 tällaista taktiikkaa huijausten välttämiseksi.

Väärennetyt tuotteet

Ostaja julkaisee tuotekuvia alkuperäiseltä vaikuttavasta, yleensä kalliista esineestä, kuten luksuskasseista, kelloista tai kengistä. Myyjä ostaa tuotteen ja toimituksen jälkeen ymmärtää, että se on väärennös. Koska väärennettyjä tuotteita ei saa myydä Marketplacen ohjeiden mukaan, myyjät voivat ladata kuvia alkuperäisestä tuotteesta, mutta lähettää sen sijaan väärennetyn tuotteen. Tuotteet voivat olla hinnoiteltuja tuotteen markkinahintaa alhaisempia, mikä huijaa ostajat ajattelemaan, että he saavat paljon, ja rohkaisee heitä ostamaan.

Väärennetyt liput

Ihmiset etsivät usein torilta loppuunmyytyjä lippuja urheilutapahtumiin, konsertteihin ja teatteriesityksiin. Huijarit luovat väärennettyjä lippuja ja joko postittavat ne ostajalle ladattavana tiedostona tai eivät lähetä lippuja ollenkaan.

Rikkoutuneita tavaroita

Yleisimmin elektroniikan osalta myyjät luettelevat tuotteita, kuten matkapuhelimia, kannettavia tietokoneita ja kameroita, jotka eivät toimi tai joissa on ongelmia niiden kanssa ilman, että he kertovat avoimesti tuotteen kunnosta. Ostajat pystyivät ostamaan sähköisen tuotteen, mutta huomasivat sen olevan viallinen.

Ostoksia ei toimitettu

Kuten yllä mainittu nainen, joka ei koskaan saanut valmiita toimistoaan, ostajat voivat ottaa rahasi eivätkä koskaan lähettää sinulle maksamaasi tuotetta. Huijarit saattavat jopa lähettää sinulle väärennettyjä laskuja ja seurantanumeroita saadakseen vaikutelman, että he olisivat lähettäneet tuotteen. Tällaisissa tapauksissa he voivat käyttää samaa tuotekuvaa ja huijata useita ihmisiä jättämällä toimittamatta tuotetta oston jälkeen.

Ennakkomaksut, talletukset, lisämaksut

Jos ostajat vaativat talletuksen tuotteen säilyttämiseksi tai vaativat ennakkomaksun kalliista tuotteesta antamatta ostajalle mahdollisuutta tarkastaa tuotetta ensin, tämä voi olla punainen lippu.

Huijarit veloittavat joskus lisämaksuja hinnan sovittua vedoten esimerkiksi toimitusvakuutukseen. Se voi olla huijaus, jos ostaja mainitsee piilomaksuja tai lisäkustannuksia, joista ei ole sovittu etukäteen.

Pyydä koodit lähetettäväksi laitteellesi

Ostajan vahvistamisen verukkeella myyjä pyytää häntä lähettämään ostajan tilille tai laitteelle vastaanotetun koodin. Tämä voi olla 2-vaiheinen todennuskoodi, jonka avulla huijari pääsee käyttämään tilejäsi.

Ostajat voivat myös käyttää tätä taktiikkaa myyjän tarkistamisen varjolla.

Ostajan ylimaksu

Ostajina esiintyvien huijareiden yleinen taktiikka on maksaa pyydettyä hintaa enemmän ja pyytää myyjää maksamaan ylimääräinen summa takaisin. Näissä tapauksissa huijari voi käyttää varastettuja luottokortteja maksujen suorittamiseen, jolloin valtuutettu pankki voi periä maksun tililtäsi heti, kun sille on ilmoitettu petoksesta. Tällöin olisit menettänyt sekä tuotteen todellisen hinnan että liikaa maksetun summan, ja jos olisit jo lähettänyt tuotteen, myös tämä olisi menetetty.

Tuotteiden palautus hyvitystä vastaan

Tämä huijaus kohdistuu myyjiin, joissa ostajat väittävät olevansa tyytymättömiä ostokseensa tai saaneet viallisen tuotteen ja väittävät palauttaneensa sen ja vaativat hyvitystä. Todellisuudessa he voivat luoda väärennettyjä seurantanumeroita eivätkä koskaan lähetä tuotteita, lähetä vahingoittunutta tuotetta tai lähetä täysin erilaista tuotetta, vaikka he olisivat saaneet hyvityksen.

Väittää, ettei hän koskaan saanut toimitusta

Tällaisissa tapauksissa ostajat väittävät, etteivät he ole saaneet toimitusta ja vaativat hyvitystä, vaikka olisivat saaneet tuotteen ja yrittävät huijata myyjältä rahansa pyytämällä palautusta.

Mainoslahjat tietojenkalasteluyrityksenä

Houkuttelevat ilmaistarjoukset ja ilmaiset tuotetarjoukset, joissa pyydetään lisätietoja myyjästä, kuten syntymäaika, pankkitiedot, pankkitilitiedot ja sosiaaliturvatunnus, ovat todennäköisimmin tietojenkalasteluyrityksiä varastaa luottamuksellisia tietoja.

Vastaavasti luettelot, jotka sisältävät linkkejä, joita ostajat voivat napsauttaa, tai jos ostaja tai myyjä väittää, että napsautat linkkiä keskustelun aikana, voivat olla yritys ohjata kohde haitalliselle tai väärennetylle verkkosivustolle keräämään hänestä tärkeitä tietoja.

Onko StubHub turvallinen?

Mitä merkkejä pitää ottaa huomioon huijausten havaitsemiseksi Facebook Marketplacessa

Voit minimoida markkinapetosten riskin Noudattamalla joitakin toimenpiteitä.

Tarkista myyjän tai ostajan profiili

Facebookissa on useita väärennettyjä tilejä, jotka on luotu ihmisten huijaamiseksi. Sinun tulee olla varovainen äskettäin luotujen profiilien kanssa. Tarkista, onko ostajan tai myyjän profiilissa epäjohdonmukaisuuksia, kuten kuvissa, selvittääksesi, näyttääkö se aidolta.

Osta myyjiltä, ​​joilla on hyvät arviot ja arvostelut

Kuvakaappaus myyjän arvioista ja arvosteluista Facebook Marketplacessa.Kuvakaappaus myyjän arvioista ja arvosteluista Facebook Marketplacessa.

Myyjiin, joilla on korkea arvosana ja paljon hyviä arvosteluja, voidaan luottaa enemmän kuin niihin, jotka eivät sitä tee. Tämä tarkoittaa, että ostajat ostivat heiltä ja heillä oli hyvä kokemus ostoprosessista. Voit tarkistaa arvostelujen aitouden lukemalla joitain ja katsomalla, näyttävätkö ne aidolta.

Pysy kaukana uskomattoman hyvistä tarjouksista

Huijarit ovat olleet tiedossa, että he myyvät kalliita tuotteita Huomattavasti markkina-arvoa alempaan hintaan huijatakseen ostajia lähettämällä väärennettyjä tai viallisia tuotteita tai jättämällä ostettuja tuotteita toimittamatta ollenkaan. Jos sopimus on liian hyvä ollakseen totta, kyseessä on todennäköisesti huijaus.

Kun ostat kalliita tuotteita, kuten luksustavaroita, pyydä lisää kuvia, videoita ja muita todisteita, kuten laskua tai aitoustodistusta. Voit tutkia kuvien oikeutusta käänteisellä haulla.

Jos mahdollista, yritä tavata ostaja henkilökohtaisesti julkisella paikalla (ota ystävä mukaan) ja tarkista tuotteen aitous ennen ostamista.

Pysy Facebook Checkoutissa

Jotta voit saada ostosuojan, sinun on käytettävä Facebook Checkoutia tapahtumissasi. Tarvittaessa tai jos kassatoiminto ei ole saatavilla maassasi, käytä suojattuja maksutapoja, kuten PayPalia, jotka tarjoavat ostosuojan.

Jos ostaja tai myyjä pyytää kaupankäyntiä kaupan ulkopuolella ilman pätevää syytä tai pyytää pankkisiirtoja tai muita jäljittämättömiä menetelmiä, kuten lahjakortteja tai kryptovaluutta, harkitse tapahtumaa uudelleen.

Jos suostuit henkilökohtaiseen maksutapahtumaan sen jälkeen, kun ostaja arvioi tuotteen, käytä nopeaa siirtotapaa, kuten PayPalia tai Venmoa, ja odota maksua ennen kuin eroat.

Vältä shekkien hyväksymistä, sillä huijarit voivat käyttää tätä menetelmää luodakseen väärän turvallisuuden tunteen, kun shekki voidaan myöhemmin lunastaa.

Varo ilmaislahjoja ja ilmaisia ​​tuotteita

Useimmissa tapauksissa ilmaistarjoukset ja ilmaiset tuotteet, jotka pyytävät käyttäjältä lisätietoja, ovat tekosyy tietojenkalasteluhuijaukselle. Ostajia on helppo houkutella huomiota herättävillä ilmaislahjoilla ja upeilla ilmaisilla tuotteilla. Saatat unohtaa tärkeitä punaisia ​​lippuja, kuten linkkejä, jotka ohjaavat sinut haitalliselle verkkosivustolle, tai monimutkaisia ​​lomakkeita, jotka pyytävät henkilökohtaisia ​​tietojasi.

Keskustele alustalla

Jokainen ostaja tai myyjä, joka vaatii pitämään keskustelun poissa markkinoilta, voidaan suhtautua epäluuloisesti. Facebookin on vaikea tutkia huijausta, jos keskustelu tai tapahtuma tapahtuu alustan ulkopuolella, minkä vuoksi huijarit saattavat vaatia sinua tekemään niin.

Älä anna puhelinnumeroasi ostajille tai myyjille, joita et tunne, ellei se ole ehdottoman välttämätöntä.

Älä koskaan jaa henkilökohtaisia ​​tietojasi

Petosten välttämiseksi älä jaa arkaluonteisia tietoja, kuten syntymäaikaasi, sosiaaliturvatunnustasi, pankkitilitietojasi tai kirjautumistietojasi.

Koska huijarit yrittävät murtautua tileillesi, älä missään tapauksessa jaa saamaasi vahvistuskoodeja laitteellesi tai tileillesi. Edes tukiedustajat eivät kysy sinulta näitä koodeja.

Odota lähetetyn rahan vastaanottamista

Jos olet myyjä, odota, kunnes saat rahat ennen tuotteen lähettämistä. Jos teet tapahtuman henkilökohtaisesti, käytä turvallista maksutapaa, kuten PayPalia, ja odota, kunnes saat maksuvahvistuksen ennen kokouksen suorittamista.

Tutkiiko poliisi henkilöllisyysvarkauksia?

Mitä tehdä, jos sinua huijataan?

Nämä vaiheet sinun tulee tehdä välittömästi, jos uskot, että sinua huijataan:

Estä ja ilmoita ostajasta, myyjästä tai listauksesta.

  • Ilmoita ostajasta siirtymällä tietoihin, joista ostaja oli kiinnostunut tai josta hän osti, napsauttamalla tai napauttamalla sinun ja ostajan välistä viestiä Katso lisää. Napsauta sitten kolmea pystysuoraa pistettä ja napauta Ilmoita ostajasta.
  • Vastaanottaja ilmoita myyjällemene tietoihin, joilla sinua huijattiin, ja napsauta Myyjän tiedotja napauta raportti.
Näyttökaappaus, jossa näytetään, kuinka voit ilmoittaa Facebook Marketplace -listauksesta, jos sinua huijataan.Näyttökaappaus, jossa näytetään, kuinka voit ilmoittaa Facebook Marketplace -listauksesta, jos sinua huijataan.
Kuvakaappaus huijauslistausviestistä.Kuvakaappaus huijausilmoitusviestistä.

Facebookin vuoden 2021 tilastojen mukaan yli 1,1 miljardia ihmistä käyttää kauppapaikkaa joka kuukausi. Useat näistä käyttäjistä ovat tyytyväisiä tapahtumiinsa Facebook Marketplacessa. Federal Trade Commission (FTC) mainitsee tämän 45 % raporteista rahan menettämisestä sosiaalisen median huijausten vuoksi 2021 oli verkko-ostoksia. Toimittamatta jääneitä tavaroita koskevissa raporteissa havaittiin, että lähes yhdeksän kymmenestä käyttäjästä mainitsi Facebookin tai Instagramin.

Vaikka Facebookilla on käytäntöjä ja toimenpiteitä tarjota käyttäjille turvallinen markkinapaikkakokemus, käyttäjät voimme ryhtyä varotoimiin varmistaaksemme turvallisuutemme noudattamalla yllä olevia vinkkejä, kun ostat tai myyt verkossa.

Kuinka ilmoitan myyjästä Amazonissa?

Sisällysluettelo