Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Freesync vs. G Sync: Kumpi on edellä?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Freesync vs. G Sync: Kumpi on ylin?

Näytön repeytymisen kokeminen pelissä voi olla yksi ärsyttävimmistä asioista muuten täydellisesti renderoidulle kuvalle. Nuo vaakasuorat viivat ja pätkiminen voivat todella pilata kokemuksesi sekunnissa.

Useimmissa peleissä on mahdollisuus ottaa VSync käyttöön järjestelmästä riippuen, mutta tämä voi vaikuttaa negatiivisesti pelin suorituskykyyn. Grafiikkasuoritinvalmistajat ovat kuitenkin yrittäneet parhaansa auttaakseen tämän ongelman ratkaisemisessa ja ovat kääntyneet mukautuvan virkistystaajuusteknologian puoleen ratkaisua etsiessään.

Tässä Artikkelissa käymme läpi Nvidian GSyncin ja AMD:n FreeSyncin ja vertaamme molempia auttaaksemme sinua määrittämään, kumpi sopii paremmin asetukseesi.

Vaikka sekä GSync että FreeSync on suunniteltu estämään näytön repeytymistä ja sujuvaa pelaamista, ne käyttävät hyvin erilaisia ​​tekniikoita tähän. Tällä voi olla merkittävä vaikutus suorituskykyyn.

Nvidian GSync käyttää näytössä erityistä sirua, joka auttaa synkronoimaan virkistystaajuuden GPU:n kuvataajuuden kanssa. Huono puoli on, että tarvitset GSync-tuetun näytön sekä yhteensopivan Nvidia GPU:n.

FreeSync puolestaan ​​hyödyntää GPU:n kykyä hallita näytön virkistystaajuutta käyttämällä Adaptive Sync -tekniikkaa, joka on sisäänrakennettu DisplayPort-standardiin. Vaikka tämä antaa sinulle enemmän vapautta oheislaitteiden valinnassa asennukseen, FreeSync kärsii näytön haamukuvista useammin kuin GSync.

Syynä tähän on voima. Jos syötät näyttöäsi liian pienellä teholla, pikselien väliin tulee rakoja. Toisaalta liian suuri virta voi aiheuttaa haamukuvia. Voi olla vaikeaa tasapainottaa suorituskykyä mukautuvien virkistystaajuuksien kanssa.

Molemmat tekniikat kärsivät myös, jos näytön virkistystaajuuden ja GPU:n ulostulon kehystaajuuden välinen synkronointi ei ole johdonmukainen. Tällaisissa tapauksissa GSync näyttää välkkymistä ja FreeSync kärsii kuvan pätkimisestä. GSync on kuitenkin vain kärjessä täällä.

Ero on kahden valmistajan avoimessa ja suljetussa standardilähestymistapassa. Nvidian tekniikka on patentoitua, mikä tarkoittaa, että valmistajat tarvitsevat Nvidian luvan ja yhteistyön tehdäkseen monitoreistaan ​​GSync-yhteensopivia, mikä vähentää niiden määrää ja tekee niistä hieman kalliimpia.

FreeSync, kuten nimestä voi päätellä, on avoin standardi, mikä tarkoittaa, että mikä tahansa valmistaja voi käyttää tekniikkaa näytöissään, mikä johtaa viime kädessä enemmän näyttöjä FreeSync-tuella.

Freesync vs. G Sync: Kumpi on edellä?Freesync vs. G Sync: Kumpi on edellä?

Useimmissa tapauksissa et voi käyttää yhtä yhdessä. Joten jos sinulla on Nvidia GPU, olet käytännössä jumissa GSync-yhteensopivien näyttöjen kanssa, jos haluat käyttää ominaisuutta. Sama pätee AMD GPU: ihin ja FreeSynciin. On näyttöjä, jotka tukevat molempia tekniikoita, ja on Nvidia-grafiikkasuorittimia, jotka tukevat FreeSynciä, mutta se on hyvin pieni valikoima molempien valmistajien yleisiin tuotelinjoihin verrattuna.

FreeSync ja GSync ovat enemmän kuin vain Ominaisuuksia, ne ovat myös määrityksiä, jotka monitorien valmistajien on määritettävä ennen kuin he voivat merkitä tuotteitaan.

Tämä tarkoittaa, että molemmille teknologioille on eri tarjoustasoja. Tässä ovat FreeSync-tarjoukset.

  • FreeSync Premium: Edellyttää, että näyttöjen virkistystaajuus on vähintään 120 Hz ja alkuperäinen 1080p. Se myös lisää kompensaatiota alhaisista kuvanopeuksista.
  • FreeSync Premium Pro: Tämä FreeSync-versio on suunniteltu erityisesti HDR-tukeen. Näytön kirkkauden on oltava vähintään 400 nitiä ja tuettava HDR- ja FreeSync Premium -tukea.

Nvidian leirissä on GSync Ultimate, joka vaatii näytöiltä HDR:n ja alhaisen latenssin VESA HDR400 -yhteensopivuuden (400 nitin kirkkaus) kanssa.

Tässä on rinnakkainen vertailu näiden kahden tekniikan ja niiden tasojen välillä.

ominaisuudet
FreeSync FreeSync Premium FreeSync Premium Pro GSync GSync Premium
Hinta premium Ei lisämaksua Ei lisämaksua Ei lisämaksua HDR ja laajennettu värituki 144 Hz tai suurempi virkistystaajuus
Päivitystaajuudet 60Hz+ virkistystaajuus 120Hz+ virkistystaajuus 120Hz+ virkistystaajuus Kuva tuplaantuu alle 30 Hz Tehdaskalibroitu SDR-tuki HDR-väriavaruudelle
Lisäteknologiaa Matala kehyskorjaus HDR ja laajennettu värituki Erittäin alhainen liike-epäterävyys Säädettävä LCD-ylitaajuus
HDR-tuki Voi tarjota tai ei tarjota HDR-tukea Voi tarjota tai ei tarjota HDR-tukea HDR-tuki HDR-tuki

Taaksepäin katsottuna molemmat tekniikat tarjoavat parannuksia pelaamiseen, mikäli sinulla on tarpeeksi hyvä GPU. Kuitenkin Nvidian GSync voittaa tämän vertailun.

Tämä ei tarkoita, että FreeSync olisi huono. Hintaan nähden saat pitkälti saman kokemuksen. GSync on kuitenkin hieman kehittyneempi ja maksat hinnan hienostuneisuudesta. On syytä huomata, että Xbox Series X tukee FreeSynciä ja PS5:tä tuetaan pian. Molemmat konsolit eivät kuitenkaan tue GSynciä.