Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Google haastaa oikeuteen kyberrikolliset, jotka julkaisivat haittaohjelmien saastuttamia Bard-mainoksia Facebookissa

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Google haastaa kyberrikolliset oikeuteen haittaohjelmien saastuttamien Bard-mainosten näyttämisestä Facebookissa

Google on nostanut kanteen Intiassa ja Vietnamissa olevia yksityishenkilöitä vastaan ​​väittäen, että he julkaisivat Facebookissa Bard Ads -mainoksia, jotka kohdistuivat pieniin ja keskisuuriin yrityksiin Yhdysvalloissa. Napsautettuna nämä mainokset uudelleenohjaavat ja asentavat järjestelmiinsä haittaohjelmia, jotka varastavat Sosiaalisen median tunnistetiedot.

Googlen maanantaina nostaman kanteen mukaan verkkorikolliset huijasivat pk-yritysten omistajia napsauttamaan Facebook-mainosta tarjoamalla heille ladattavan version Google Bardin AI-chatbotista, joka on saatavilla vain verkkopohjaisena alustana. Kun uhri napsauttaa mainosta, hänen laitteelleen asennettiin tunnistetietoja varastava Haittaohjelma, joka lähetti sosiaalisen median kirjautumistunnukset takaisin kyberrikollisille.

Mainokset, jotka näyttävät Googlen viralliselta viestiltä, ​​näkyvät tilinimillä, kuten Google AI, AIGoogle.Plus, AIGoogle Bard FB ja AIGoogleBard. WSJ raportoitu.

Koska Google mainosti myös virallisesti Bardin verkkoversiota, kanteen mukaan näiden huijausmainosten tarkoituksena on usein hämmentää ihmisiä alustalla.

Vaikka petosten uhrien tarkkaa määrää ei tiedetä, Google on lähettänyt noin 300 mainoksen poistopyyntöä. Huijaus ei rajoitu vain mainoksiin, vaan se näkyy myös Facebookin sivuilla ja viesteissä. Ei ole harvinaista, että varastettuja sosiaalisen median käyttötietoja käytetään tämän huijauksen levittämiseen profiilin omistajan näennäisesti pahaa aavistamattomien ystäväpiirien parissa.

Bard ei ole ensimmäinen Facebookin kyberrikollisten huijausten uhri, jotka hyödyntävät tekoälyn hyökkäystä. Aiemmin tänä vuonna Facebook esti yli tuhat URL-osoitetta, jotka tarjoavat ChatGPT-pohjaisia ​​työkaluja.

Zelle alkaa hyvittää huijauksia