Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Google poistaa uutissisällön alustoiltaan Kanadassa

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Google poistaa uutissisällön alustoiltaan Kanadassa

Kanadan hallituksen toteuttama lakiesitys C-18, joka tunnetaan myös nimellä Online News Act, on johtanut Googlen ilmoittamiseen Kanadan uutisten linkkien Poistamisesta sen Search-, News- ja Discover-tuotteista maassa.

Uusi laki, joka ottaa käyttöön “linkkiveron”, vaatii yrityksiä maksamaan linkkien näyttämisestä uutissisältöön. Google väittää, että tämä päätös luo epävarmuutta ja asettaa rajoittamattoman taloudellisen vastuun, mikä asettaa merkittävän haasteen sen tuotteille ja palveluille.

“Ennennäkemätön päätös määrätä linkeistä hinta (niin sanottu “linkkivero”) luo epävarmuutta tuotteillemme ja altistaa meidät rajoittamattomalle taloudelliselle vastuulle pelkästään siksi, että kanadalaisten on helpompi saada kanadalaisten julkaisijoiden uutisia.” kirjoitti Kent WalkerGooglen globaalien asioiden johtaja.

Google ilmaisee pettymyksensä ja korostaa, että se on kannattanut vaihtoehtoista lähestymistapaa kanadalaisen journalismin tukemiseen, myös Google News Showcase -ohjelman kautta. Tämän aloitteen kautta yritys on tehnyt sopimuksia yli 150 kanadalaisen uutisjulkaisijan kanssa, mikä tuottaa miljardeja linkkejä ja liikennettä vuosittain, arviolta 250 miljoonaa Kanadan dollaria.

Meta oli myös poistanut uutissisällön Facebookista ja Instagramista Kanadassa Bill C-18:n jälkeen. | Kuva: mundissima / Shutterstock.com

Sekä Kanadan hallitus että Google olivat mukana neuvotteluissa, mutta näyttää siltä, ​​että neuvottelut eivät lopulta toimineet. Google myös ehdotti useita muutoksia lakiehdotuksesta, jotta lainsäädäntö olisi käytännöllisempi sekä alustojen että julkaisijoiden kannalta. Mitään ehdotetuista muutoksista ei kuitenkaan hyväksytty.

Viikko sitten Meta vahvisti poistavansa uutissisällön kaikilta kanadalaisilta käyttäjiltä alustaltaan, mukaan lukien Facebook ja Instagram.

Australian lainsäädännön mallin mukainen lakiesitys C-18 pyrkii ratkaisemaan Kanadan uutisorganisaatioiden mainostulojen vähenemisen ongelmaa vaatimalla Googlen ja Metan kaltaisia ​​teknisiä jättiläisiä solmimaan korvaussopimuksia sisältönsä käytöstä tai linkeistä. Lain mukaan uutisorganisaatioilla on mahdollisuus neuvotella yksittäisiä sopimuksia teknologiayritysten kanssa.

Jos neuvottelut epäonnistuvat, Kanadan radio-televisio- ja televiestintäkomissio (CRTC) ryhtyy ratkaisemaan kiistaa.

Vaikka Kanadan hallitus odottaa tämän lain tuovan noin 329 miljoonaa dollaria Kanadan uutisteollisuudelle, kasvavat huolenaiheet siitä, että lakiesitys C-18 estää kanadalaisten pääsyn uutisiin, toimittajien kykyä tavoittaa yleisönsä, saattaa haitata ja vähentää arvokasta. verkkoliikenteen kanadalaiset kustantajat.

Iso-Britannia tiukentaa verkkoturvalakeja suojellakseen lapsia aikuisille suunnatulta sisällöltä