Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Google Tag Manager vs Google Analytics

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Google Tag Manager vs. Google Analytics

Kun vertaat Google Tag Manageria Google Analyticsiin, muista, että tämä ei ole ongelma Tämä vai tuo Valinta.

Molempien työkalujen muotoilu kannustaa toisiaan täydentävään käyttöön, vaikka ne ovat myös erittäin käytännöllisiä itsenäisenä vaihtoehtona.

Jos mietit, mitä Google Analytics seuraa ja miten se on yhteensopiva Google Tag Managerin kanssa, tärkeimmät erot ovat seuraavat:

 • Google Analytics (GA) tarjoaa raportteja ja tietoja markkinointityökaluna ja tulosoptimointiresurssina.
 • Google Tag Managerin (GTM) avulla voit hallita verkkosivustollasi JavaScript-seurantakoodeja, joita kutsutaan myös tunnisteiksi (esim. Google Analytics -seurantakoodiksi).

Tag Managerissa ei ole raportointitoimintoa, vaan se siirtää tiedot verkkosivustoltasi analytiikkatyökaluihisi, mukaan lukien GA.

Kun se on poissa tieltä, on hieman helpompi nähdä näiden työkalujen vuorovaikutus. Sinun ei tarvitse käyttää Tag Manageria, jos et halua, mutta se on erittäin hyödyllinen erilaisissa tehtävissä.

Miten Google Analytics toimii?

GA seuraa kaikkia verkkosivustosi tehokkuuden taustalla olevia tietoja ja raportoi mittareita helposti ymmärrettävissä muodoissa auttaakseen sinua tekemään päätöksiä.

Arvioituja ja tallennettuja tietoja ovat mm.

 • Sivustosi kävijöiden määrä
 • Maantieteellisen liikenteen lähteen tiedot
 • Verkkotoiminnan aikavertailut
 • Poistumisprosentit ja kullakin sivulla käytetty aika

Google Analyticsin on sijoitettava seurantakoodi, GA JavaScript-koodinpätkä, jokaiselle verkkosivuston sivulle käyttäjien vuorovaikutusten seuraamiseksi.

Kun asiakas suorittaa toiminnon, kuten tarkastelee aloitussivua, katkelma kertoo Google Analyticsille, mitä tapahtui, ja tiedot siirtyvät raportteihisi.

Ennen kuin käsittelemme sitä, kuinka Tag Manager tekee tästä prosessista paljon helpompaa, pysähdytään hetkeksi selventääksemme, että jos sinun on vaikea valita Adobe Analyticsin ja Google Analyticsin välillä saattaa Ota GTM käyttöön Adoben kanssa, joten sinun ei tarvitse huolehtia.

Google Tag Managerin edut

Jos haluat seurata perustietoja, kuten istunnon pituutta tai poistumisprosentteja, voit sijoittaa GA-tunnisteen kaikille sivustoillesi, mutta tämä on jonkin verran rajoitettua.

Google Analytics voi luoda sellaisen valtavasti Paljon tietoa, joka on koottu helposti ymmärrettäviksi raporteiksi. Joten jos aiot käyttää sitä, on parasta tehdä se oikein!

Muokatut tunnisteet ovat hyviä analysoimaan yksityiskohtaisempia toimintoja, kuten: Esimerkiksi kuinka moni vierailija käyttää tiettyä sovelluksesi ominaisuutta tai kuinka moni käyttäjä lähettää tietyn yhteydenottolomakkeen.

Seurantatunnisteen lisääminen suoraan kunkin seurattavan tapahtuman koodiin ei kuitenkaan ole käytännöllistä, etenkään jos seuraat miljoonia vuorovaikutuksia GA-tililläsi.

Mitä sitten pitäisi tehdä?

Yksinkertainen: Käytä Google Tag Manageria lajitellaksesi, kuinka monta tunnistetta sinulla on, olipa se kuinka monimutkainen tahansa, määrittämällä tarkalleen, milloin kunkin mukautetun tagin tulee laukaista hälytys.

Mitä Google Tag Manager tekee?

GTM on ilmainen Google-ohjelmisto, jonka avulla voit ottaa käyttöön useita tageja (koodityyppejä) verkkosivustollesi.

Esimerkkejä tunnisteista voivat olla:

 • Google Analyticsin seurantakoodit
 • Google Adsin konversioskripti tai uudelleenmarkkinointitagit
 • Facebookin pikselikoodi
 • GA-tapahtumakoodit
 • Muokattu HTML- tai JavaScript-koodi

Ennen GTM:n olemassaoloa jouduit koodaamaan seurantakoodin, yleensä palkkaamalla kehittäjän työskentelemään jokaisella sivulla, mikä tuli monimutkaista ja kallista huollon tai päivitysten yhteydessä.

Jos sinulla on Google Tag Manager -tili, voit säilyttää kaikki tagisi yhdessä paikassa.

Toinen hieno ominaisuus on mahdollisuus testata tunnisteita, jotta voit olla varma, että ne käynnistyvät oikein.

GTM-käyttäjät voivat myös muuttaa tageja muuttamatta verkkosivuston lähdekoodia muokkaamalla niitä tilin käyttöliittymässä.

Google Tag Managerin käyttö Google Analyticsin rinnalla

Kuten olemme nähneet, GTM ja GA eivät ole kilpailevia työkaluja, vaan pikemminkin toisiaan täydentäviä resursseja, jotka toimivat yhdessä helpottaen analytiikan seurantaa ja tietoraporttien mukauttamista.

Jos haluat, voit käyttää toista ilman toista ja koodata GA-koodeja suoraan verkkosivustollesi. Tämä on kuitenkin aikaa vievä ja usein hankala tehtävä.

Jos haluat saada parhaan hyödyn Google Analytics -tilistäsi ja ottaa tehokkaan digitaalisen analytiikan käyttöön jokaisella verkkosivustolla, molempien työkalujen käyttäminen yhdessä voi olla arvokkaampaa kuin niiden osien summa.

Sisällysluettelo