Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Googlen adtech-liiketoimintaa tarkastellaan, kun EU käynnistää kartellitutkinnan

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Googlen mainostekniikkaliiketoiminta joutuu tarkastelun kohteeksi, kun EU käynnistää kartellitutkimuksen

Euroopan komissio on käynnistänyt Googlea koskevan muodollisen kilpailunrajoitustutkimuksen selvittääkseen sen mainontatoimintaa ja sitä, suosiiko yritys omaa liiketoimintaansa ja siten haittaako se kilpailijoita.

Kilpailunrajoitustutkimuksessa arvioidaan, onko Google rikkonut EU:n kilpailusääntöjä suosimalla omia online-näyttömainontateknologiapalvelujaan niin sanotussa mainosteknologian toimitusketjussa kilpailevien mainosteknologiapalvelujen tarjoajien, mainostajien ja verkkojulkaisijoiden kustannuksella. “The Euroopan komissio ilmoitti asiasta lausunnossaan tiistaina.

Komission tutkimuksessa Tarkastellaan Googlen Display & Video 360:tä ja Google Ads -ostosta verkkomainontaa varten YouTubessa, Google Ad Managerissa, Privacy Sandboxissa (kolmannen osapuolen evästeiden korvaaminen) ja Googlen AdX-mainospörssissä. Se tarkastelee myös rajoituksia, joita Google asettaa kolmansille osapuolille, jotta he pääsevät käyttämään Googlen omien palveluiden, kuten Doubleclick ID:n, saatavilla olevia tietoja. Myös Googlen äskettäinen toimenpide estää kolmansia osapuolia pääsemästä mainonnan tunnisteisiin Androidissa, jos käyttäjä kieltäytyy käytöstä, on myös tarkistettavana.

Vuonna 2019 näyttömainontaan käytettiin EU:ssa arviolta 20 miljardia euroa. Aakkosten mukaanGooglen mainonta tuotti 46,2 miljardia dollaria tuloja vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä, mikä edustaa suurta osaa yhtiön 56,9 miljardin dollarin kokonaistuloista neljänneksen aikana.

Yleisen vilpillistä kilpailua koskevan väitteen lisäksi komissio tutkii Googlea seuraavista syistä.

  • Velvollisuus käyttää Googlen palveluita (eli Display and Video 360:tä) tai Google Adsia mainosten näyttämiseen YouTubessa.
  • Vaatimus käyttää Google-mainoshallintaa mainosten näyttämiseen YouTubessa ja mahdolliset rajoitukset, joita Google asettaa Google Ad Manager -kilpailijoille heidän kyvylleen näyttää mainoksia YouTubessa.
  • Googlen AdX by DV360 ja/tai Google Ads ja päinvastoin.
  • Googlen rajoitukset kolmansien osapuolten ja kilpailijoiden pääsylle Googlen omien palveluiden käytettävissä oleviin käyttäjäidentiteetti- ja käyttäytymistietoihin.
  • Googlen suunnitelma korvata evästeet Chromessa ja korvata ne “Yksityisyyden hiekkalaatikolla” ottaa huomioon vaikutuksen online-näyttömainontaan ja näyttömainonnan välitysmarkkinoihin.
  • Google aikoo lopettaa mainostunnisteen asettamisen kolmansien osapuolten saataville Androidissa, jos käyttäjä kieltäytyy personoidusta mainonnasta, mukaan lukien tämän käytännön vaikutukset verkkomainontamarkkinoihin.

Tämä ei ole myöskään ensimmäinen kerta, kun Googlen mainosteknologian liiketoiminta on asetettu valokeilaan. Kilpailupolitiikasta vastaava Euroopan komission varapuheenjohtaja Margrethe Vestager määräsi Googlelle viimeisen vuosikymmenen aikana yli 9,7 miljardin dollarin sakot kolmessa erillisessä kilpailunrajoitustapauksessa.

“Google on läsnä verkkonäyttömainonnan toimitusketjun lähes kaikilla tasoilla. Pelkäämme, että Google on vaikeuttanut kilpailevien verkkomainonnan palveluiden kilpailua niin sanotussa mainosteknologiassa. Reilu kilpailu on tärkeää – sekä mainostajille, jotka tavoittavat kuluttajat julkaisijoiden verkkosivustoilla, että julkaisijoiden myyville tilansa mainostajille tuottaakseen tuloja ja rahoitusta sisällölle. Tarkastelemme myös Googlen käyttäjien seurantakäytäntöjä varmistaaksemme, että ne ovat reilun kilpailun mukaisia”, Margrethe Vestager sanoi.

Komission viralliselle tutkimukselle ei ole ilmoitettu laillista määräaikaa.

Jos Google todetaan syylliseksi kilpailunvastaiseen toimintaan, se rikkoo EU:n kilpailusääntöjä, jotka koskevat yritysten välisiä kilpailunvastaisia ​​sopimuksia Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT) 101 artiklan nojalla tai määräävän aseman väärinkäyttöä. SEUT 102 artikla).

“Verkkomainontapalvelut ovat keskeisiä tekijöitä siinä, miten Google ja julkaisijat ansaitsevat rahaa verkkopalveluillaan. “Google kerää dataa kohdennettua mainontaa varten, myy mainostilaa ja toimii myös verkkomainonnan välittäjänä”, Vestager lisäsi.

Uutisissa: GPU- ja kryptovaluuttojen hinnat laskevat jyrkästi Kiinan kryptovaluuttoja vastaan ​​suunnatun tukahduttamisen seurauksena