Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Googlen uusi tekniikka; Tunnista ihmisten kehon kieli ilman kameraa

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Googlen uusi tekniikka; Tunnista ihmisten kehon kieli ilman kameraa

Googlen tutkimusryhmä Body Language työskentelee teknologioiden parissa, joiden avulla tietokoneet voivat reagoida ihmisten ja liikkeen ympärillä olevaan tutkaan. Kuvittele, että kannettava tietokoneesi päättää olla vastaanottamatta ääniviestiä, koska se tietää, ettet ole työpöydälläsi, tai oletetaan, että kun nouset ylös vastaamaan oven ääniin, televisiosi pysäyttää sen automaattisesti. Toista elokuvia Netflix tai muihin verkkoihin. Kun palaat sohvallesi, elokuva alkaa alusta.

Lähetystä varten. Kuvittele tulevaisuus, jossa tietokoneet ymmärtävät ihmisten sosiaalista käyttäytymistä ja niistä tulee huomaavaisempia kumppaneitamme.

Ajatus tietokoneesta, joka tarkkailee ihmisen jokaista liikettä, saattaa tuntua hieman epämukavalta ja samanlaiselta kuin tieteiselokuvien käsikirjoitus. Kuitenkin tieto siitä, että tietokoneet eivät käytä kameroita ihmisten liikkumispaikan havaitsemiseen, saattaa hieman helpottaa huolesi. Tämä epämiellyttävä tunne tai alkusuoja on helposti säädettävissä.

Google on päättänyt käyttää tutkaa kameran sijasta käyttäjien liikkeiden seuraamiseksi.

Googlen Advanced Products and Technology -divisioona, joka tunnetaan myös nimellä ATAP, joka aiemmin työskenteli omituisissa projekteissa, kuten kosketusherkän farkkutakin parissa, on viime vuosina keskittynyt johonkin muuhun.

ITP-insinöörit toivovat voivansa käyttää tutkalaitteita kehittääkseen järjestelmän, jossa tietokoneet reagoivat asianmukaisesti havaitsemalla käyttäytymistä ja spekuloimalla käyttäjien tarpeita. Tämä ei tietenkään ole ensimmäinen kerta, kun Google käyttää Radaria kiinnittääkseen huomion tuotteisiinsa.

Vuonna 2015 Google esitteli Solly. Solu on anturi, joka käyttää sähkömagneettisia tutkaaaltoja tunnistamaan tarkasti ihmiskehon asennot ja liikkeet. Ensinnäkin tämä Google Pixel 4:n järjestelmä tunnistaa yksinkertaiset käden liikkeet.

Google käytti äskettäin tutka-antureita loistavassa Nastahab-näytössään toisen sukupolven tutka-anturit havaitsemaan näytön reunalla makaavien ihmisten liikkeet ja hengitysrytmit. Toisin kuin älykellot, tämä laite voi seurata ihmisten toimintaa heidän nukkuessaan ilman fyysistä kontaktia. Pixel 4:n käyttäjät voivat käyttää käsieleitään suorittaakseen yksinkertaisia ​​komentoja, kuten musiikin pysäyttämistä tai hälytyksiä viivyttämistä koskematta fyysisesti puhelinta.

Tämä GIF näyttää ihmiset lähestyvät tilaa tietokoneen ympärillä ja kuinka tutka toimii.

Kun henkilö lähestyy tietokonetta, etäisyystiedot ja muut muuttujat näytöllä muuttuvat.

EITP-tiimi käytti myös yksinantureita uudessa projektissaan. Sen sijaan, että tietokonetta ohjattaisiin suoraan sensoritulojen avulla, ITEP-insinöörit aikovat käyttää antureiden tietoja ihmisten päivittäisten liikkeiden havaitsemiseen ja Tietokoneiden auttamiseksi tekemään päätöksiä.

Leonardo Giusti, ITEP:n vanhempi suunnittelija, sanoo:

Uskomme, että kun otetaan huomioon teknologian lisääntyvä läsnäolo ihmisten jokapäiväisessä elämässä, on perusteltua vaatia itse teknologiaa antamaan vihjeitä joistakin liikkeistämme.

Oletetaan, että aiot lähteä kotoa ja äitisi muistuttaa sinua tuomaan sateenvarjon. Sään takia. Tätä tekniikkaa käyttämällä kotisi termostaatti saattaa näyttää saman viestin, kun kävelet sen ohi. Jos televisio esimerkiksi havaitsee, että nukut sohvalla, se vähentää automaattisesti äänenvoimakkuutta.

Tutkatutkimus

Geon mukaan suuri osa heidän tutkimuksestaan ​​tehtiin vuonna geologia. Domain science on tiedettä, joka tutkii, kuinka ihmiset käyttävät ympärillään olevaa tilaa sosiaalisen vuorovaikutuksen alustana.

Odotat heidän olevan intiimimpiä ja vuorovaikutteisempia, kun lähestyt jotakuta. ITEP:n tutkimusryhmä käytti näitä käyttäytymismalleja ja muita sosiaalisia vihjeitä ja odotuksia ymmärtääkseen, kuinka ihmiset ovat vuorovaikutuksessa laitteiden kanssa ja määrittelevät yksityisen tilan.

Tutkalaitteet voivat havaita, kun henkilö lähestyy niitä ja loukkaa heidän yksityisyyttään. Tällainen ominaisuus tarkoittaa, että tietokone pystyy suorittamaan tiettyjä tehtäviä oikeissa tilanteissa. Esimerkiksi kun käyttäjä lähestyy, se herättää näytön lepotilasta ilman, että hänen tarvitsee painaa fyysisiä painikkeita.

Google käyttää tällä hetkellä tätä interaktiivista tekniikkaa älynäytöissään. Silti Google on vuorovaikutuksessa ultraäänen tai ultraääniaaltojen kanssa laskeakseen henkilön etäisyyden näytöstä voidakseen olla vuorovaikutuksessa käyttäjien kanssa tutkan sijaan.

Kun Nastahab havaitsee käyttäjän lähestymisen, se näyttää näytöilleen tärkeitä ilmoituksia, kuten kalenterin tapahtumia ja muistutuksia, sekä muita ilmoituksia.

Pelkkä etäisyyden havaitseminen laitteeseen ei kuitenkaan riitä; Henkilö saattoi juuri ohittaa laitteen tuolloin tai katsoi toiseen suuntaan eikä hänellä ollut aikomusta olla vuorovaikutuksessa tietokoneen kanssa tuolloin.

Solo-anturi pystyy arvioimaan joitain monimutkaisia ​​liikkeiden ja eleiden hienouksia, kuten ihmisten kehon suuntaa ja mahdollista liikerataa sekä henkilön kasvojen suuntaa.

Lisäksi Solo-anturi voi käyttää koneoppimisalgoritmeja tarkentamaan ja tarkastelemaan dataa arvioidakseen ja havaitakseen näitä vivahteita. Tutkailta saatu arvokas tieto auttaa anturia ennustamaan tarkemmin, mitä käyttäjät tarkoittavat: aikooko käyttäjä olla vuorovaikutuksessa tietokoneen kanssa, ja jos aikoo, kuinka he todennäköisesti toimivat parhaiten vuorovaikutuksessa sen kanssa.

Parantaakseen anturien suorituskykyä ITP-tiimin jäsenet suorittivat erilaisia ​​liikkeitä ja eleitä. He tallensivat nämä liikkeet kameralla olohuoneessaan (heiden kaikkien piti jäädä kotiin).

Se tapahtui, kun tutka-anturit analysoivat samanaikaisesti niiden liikettä. Lauren Badal, ITEP Interactive -osaston pääsuunnittelija, selittää:

Liikkuimme eri suuntiin ja suoritimme sarjan liikkeitä. Koska järjestelmät tallensivat ja arvioivat toimintaa välittömästi, pystyimme vertaamaan kamerasta ja antureista saatuja tietoja ja ryhtymään seuraaviin toimenpiteisiin tutka-anturin suunnittelun tarkkuuden lisäämiseksi.

Lauren Badalilla on myös tausta ammattimaisista tanssiliikkeistä. Hän sanoo, että tämä prosessi on hyvin samanlainen kuin tanssisuunnittelijoiden työ, jotka ottavat idean yksinkertaisesta liikkeestä ja muuttavat sen sarjaksi erilaisia ​​liikkeitä muuttamalla kehon asentoa ja suuntausta.

Näiden tutkimusten perusteella ITEP-tutkimusryhmä määritteli useita erityisiä liikkeitä; Liikkeet, jotka ovat saaneet inspiraationsa ihmisen ei-verbaalisesta vuorovaikutuksesta fyysisten laitteiden kanssa, esim. B. lähesty laitetta tai siirry pois siitä, kävele sen ohi, käännä pääsi toista laitetta kohti ja katso laitetta.

Selittää joitain esimerkkejä tietokoneen ja ihmisen välisestä vuorovaikutuksesta liikkeentunnistuksen avulla. Kun laite havaitsee käyttäjän lähestyvän sitä, se voi aktivoida kosketusohjaimia. Kun henkilö liikkuu kohti laitetta, näyttö kytkeytyy päälle ja näyttää tärkeät ilmoitukset. Kun käyttäjä poistuu huoneesta, TV voi lopettaa ohjelman sillä hetkellä ja palattuaan huoneeseen käynnistää ohjelman pysäytyshetkestä.

Ja kun laite havaitsee henkilön kävelevän ohi, se ei häiritse häntä näyttämällä merkityksettömiä ilmoituksia.

Jos käyttäjä katselee ruoanlaittovideota keittiössä ja menee kaappiin hakemaan mausteita, videon toisto keskeytyy automaattisesti, kunnes hän palaa paikalleen ja osoittaa aikovansa jatkaa videon katsomista.

Kun käyttäjä puhuu matkapuhelimellaan ja katsoo hetken kirkasta näyttöä, näyttöön voi tulla mahdollisuus siirtää videopuhelu, jolloin käyttäjä voi visuaalisesti jatkaa keskustelua monitorin avulla. Badal selittää tämän:

Nämä sormenliikkeet viittaavat tulevaisuuteen, jossa tietokoneet arvioivat näkymättömästi luonnollisia taipumuksiamme. Perusideamme on, että tietokoneiden pitäisi jotenkin vain toimia taustalla ja auttaa meitä oikeissa tilanteissa. Ylitämme rajoja ja löydämme kaikkia tapoja, joilla ihmiset voivat olla vuorovaikutuksessa tietokoneiden kanssa.

Lähempänä tietokoneita ihmisiä

Tutkan käyttö vaikuttaa siihen, miten tietokoneet reagoivat ihmisten liikkeisiin, on täynnä ongelmia. Esimerkiksi tutkat voivat havaita useita ihmisiä ympäristössä. Kun nämä ihmiset ovat hyvin lähellä toisiaan, tutka havaitsee heidät amorfisiksi massoiksi; Ongelma, joka voi vaikuttaa laitteiden päätöksentekokykyyn.

Uuden sukupolven tutka-antureiden ongelmien vuoksi Badal on toistuvasti korostanut, että uusin tekniikka on vielä tutkimusvaiheessa, eikä sitä käytetä Googlen seuraavan sukupolven älynäytöissä.

Yksi tutka-anturien käytön eduista on, että tutkalla varustetut laitteet voivat oppia liikemalli ihmisistä ajan myötä. Leonardo Giustin mukaan tämä kyky on yksi EITP-tiekartan keskeisistä tavoitteista, joka voi auttaa kehittämään uusia ja terveellisiä käyttäytymistottumuksia käyttäjien keskuudessa.

Oletetaan, että menet keittiön välipalakaappiisi keskellä yötä, mutta yhtäkkiä keittiön kirkas näyttö syttyy ja näyttää ison stop-merkin.

Älylaitteiden ja tietokoneiden on löydettävä suhteellinen tasapaino käyttäjien käyttäytymisen ja toimintojen ennustamisessa. Joku saattaa esimerkiksi haluta kytkeä television päälle ruoanlaiton aikana aikomatta katsoa sitä. Näin on luultavasti useimmille meistä.

Tässä tilanteessa ja muissa vastaavissa esimerkeissä tutkalaitteet eivät pysty havaitsemaan henkilöä olohuoneessa ja televisio lopettaa lähetyksen jatkamisen sijaan.

Badal kuvailee tällaisia ​​tilanteita seuraavasti:

Kun tutkimme erittäin näkymättömiä, erottamattomia ja juoksevia käyttäytymismalleja, meidän on löydettävä oikea tasapaino automaation ja käyttäjän väliintulon välillä laitteen ohjaamisessa.

Tällaisissa tilanteissa, kun kyse on ihmisen vuorovaikutuksesta laitteen kanssa, tämän vuorovaikutuksen tulee olla kivutonta ja siinä on oltava samat psykologiset ja juoksevat käyttäytymismallit, jotta käyttäjä ei tunne itseään ärsyyntyneeksi ja väsyneeksi laitteen epäasianmukaisen toiminnan vuoksi.

Siksi tapauksissa, joissa käyttäjä odottaa enemmän hallintaa laitteeseen, meidän on varmistettava, että heillä on pääsy useille ohjaustasoille ja manuaalisille asetuksille.

Yksi syistä, miksi ITEP-tiimi valitsi tutkatekniikan, on sen yksityisyyttä tukeva luonne. Vaikka tutkalaitteet keräävät arvokasta tietoa ihmisten asennoista ja liikkeistä, ne ovat luotettava tekniikka keskustelussa luottamuksellisuudesta. Mukana myös tutkat hieman viivettä ja työskennellä pimeässä, eivätkä ulkoiset tekijät, kuten ääni ja lämpötila, vaikuta niiden suorituskykyyn.

Toisin kuin kamerat, tutkalaitteet eivät voi kaapata tai tallentaa selkeitä kuvia kehosta, kasvoista tai muista tunnistettavissa olevista asioista.

“Tutka on enemmän edistynyt liiketunnistin”, Giusti selittää.

Yksinanturin tunnistusalue on n 3 metriä; Siksi sillä on kapea toiminta-alue useimpiin kameroihin verrattuna. Useat yksinanturilla varustetut laitteet voivat kuitenkin kattaa koko talon tilan koordinoidun ja tehokkaan verkon tavoin ihmisten liikkeiden ja asemien havaitsemiseksi.

On myös tärkeää huomata, että Solo-anturia käytetään Googlen kirkkaassa näytössä paikallinen käsittelykykyja raakadataa ei koskaan lähetetä pilveen.

Chris Harrison, Pittsburghin Carnegie Mellon -yliopiston ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutuksen tutkija ja Futures Interface -tutkimusryhmän johtaja, uskoo, että käyttäjien on ennemmin tai myöhemmin päätettävä, ostavatko he Googlen tuotteita sillä riskillä, että heidän tuotteet paljastavat Yksityisyyden; Loppujen lopuksi, Harrison sanoi, kukaan maailmassa ei voi kilpailla Googlen kanssa asiakkaidensa tulouttamisessa.

Harrison kuitenkin uskoo, että kameroiden poistaminen Googlen tuotteista kuvastaa lähestymistapaa yksityisyyden suojaamiseen ja käyttäjien arvojen priorisointiin. Hän lisää:

Tietojen loukkaajaa tai tietosuojavastaavaa ei ole.

Kaikkea tulee nähdä spektrinä, jossa on kaksi tietomurtoa tai suojausta huipulla ja jokainen digitaalinen tuote jää jonnekin väliin.

Harrison uskoo, että ihmisten vuorovaikutus tietokoneiden kanssa on sama kaikilla tekniikan osa-alueilla, joita EITP-tutkijat etsivät tulevaisuudessa. Kun arkipäivän laitteet väistämättä varmistuvat antureilla, myös näiden laitteiden kyky ymmärtää ihmisen käyttäytymistä paranee. Harrison lisää:

Ihmiset on ohjelmoitu ymmärtämään ihmisten käyttäytymistä, ja jos tietokoneet koskaan onnistuvat täysin tulkitsemaan tätä ei-verbaalista vuorovaikutusta, tilanteet voivat olla ihmisille melko stressaavia. Yhteiskunta- ja käyttäytymistieteilijöiden ottaminen mukaan laskennalliseen tutkimukseen voi tehdä tällaisista kokemuksista nautinnollisempia ja inhimillisempiä.