Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mikä on KPI tai Key Performance Indicator?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on KPI tai Key Performance Indicator?

Key Performance Indicator, joka tunnetaan myös nimellä KPI, on mitattavissa oleva suure, joka osoittaa, kuinka lähellä yritys tai startup on tärkeimpiä tavoitteitaan. Tämä indeksi arvioi yrityksen tärkeitä ja perustavanlaatuisia toimintoja.

KPI-indeksi koskee kaikkia toimialoja, organisaatioita ja jopa henkilökohtaista työtä. Tämän indeksin pitäisi olla saatavilla tiettyinä ajanjaksoina.

Nyt kun tiedämme, mitä KPI tarkoittaa, on hyödyllistä tietää, miten se toimii. Organisaatiot eivät usein ymmärrä KPI:n käsitettä eivätkä näe haluttua tulosta sen soveltamisen jälkeen. Yksi tärkeimmistä KPI-tekijöistä on, että konsepti perustuu yhteyteen. Tästä syystä he noudattavat viestinnän sääntöjä ja periaatteita. Viestintäperiaatteissa kaikenlainen riippuvuus muodostuu silmukaksi ja molemmat osapuolet ottavat seuraavan askeleen keskinäisen tietämyksen pohjalta.

Jotta KPI-strategia voidaan muotoilla onnistuneesti, on ensin tunnistettava organisaation tai yrityksen tavoitteet. Suunnittele sitten huolellisesti, kuinka saavutat nämä tavoitteet. Tämä prosessi tulee tehdä peräkkäin tiettynä aikana ja silmukassa. Analyytikot tarkistavat organisaation Suorituskyvyn tuloksen.

Miksi KPI:t ovat tärkeitä?

Yritykset eivät voi saada hyvää palautetta suorituskyvystä ilman keskeisten suoritusindikaattoreiden mittaamista ja tutkimista. Hetken kuluttua he saattavat tuntea edistyneensä työssään, mutta he eivät voi määrittää onnistumisen kontekstia tai mitata sitä sopivalla kriteerillä.

KPI-mittareita voidaan käyttää tiettyjen tavoitteiden tunnistamiseen ja sopivien strategioiden tunnistamiseen näiden tavoitteiden arvioimiseksi. Voit myös käyttää ja tallentaa yrityksesi suorituskykyhistoriaa. Lyhyesti sanottuna KPI:n merkitys koostuu neljästä näkökulmasta:

1- KPI:t parantavat työntekijöiden moraalia

2. Ne tukevat ja vaikuttavat liiketoiminnan tavoitteisiin

3. KPI:t edistävät henkilökohtaista kasvua

4. Ne ovat erittäin tärkeitä suorituskyvyn hallinnassa

5- KPI parantaa työntekijöiden moraalia. KPI-arviointi auttaa pitkälle tunnistamaan organisaation ahkeria työntekijöitä. Seuraamalla yrityksen kasvua KPI-indeksillä voidaan siis tarkastella yksityiskohtaisesti yksittäisiä syitä ja tunnistaa lahjakkaita henkilöitä, joilla oli yhdessä organisaation kanssa suurempi osuus yrityksen kasvusta. Lahjakkaiden ihmisten edistäminen vahvistaa yksilöiden ja työntekijöiden työhenkeä.

6- KPI on erittäin tärkeä organisaation liiketoimintatavoitteiden kannalta, koska se asettaa nämä tavoitteet päätöksenteon etusijalle. KPI varmistaa, että organisaation tavoitteet ovat aina eturintamassa.

7- KPI saa aikaan yksilöllisen kasvun organisaatiossa. KPI tarjoaa myös hyvän ympäristön ihmisille oppia ja kehittyä. KPI asettaa jokaisen henkilön vastuuseen suorituksestaan ​​ja toimii kannustimena työntekijöille suoriutumaan hyvin. Kuten tiedät, työntekijöiden yksilöllinen kasvu johtaa viime kädessä organisaation kollektiiviseen kasvuun.

8. KPI:t ovat viime kädessä tärkeitä suorituskyvyn hallinnassa. Tarkastelemalla kaikki tekijät ja antamalla palautetta organisaation tuloksista hallitaan viime kädessä organisaation kokonaissuorituskykyä. Organisaation yksilön suorituskyvyn läpinäkyvyys KPI:n avulla mahdollistaa organisaation yleisen suorituskyvyn tunnistamisen ja analysoinnin.

Mitä tietoja KPI näyttää meille?

Tunnistaa toimenpiteitä parempien päätösten tekemiseksi.

Tasapainottaa johtavat ja jäljessä olevat indikaattorit.

Näyttää suorituskyvyn muutoksen laajuuden ajan myötä.

Tarjoaa objektiivisia todisteita edistymisestä kohti toivottuja tuloksia.

Näyttää tehokkuuden, vaikuttavuuden, laadun, keston, käyttäytymisen, projektin tehokkuuden, yksilöllisen tehokkuuden ja resurssien käytön.

Keskeisten suorituskykyindikaattoreiden tyypit

Projekti: Vastaa projektin toimitustilanteesta ja sen vahvuuksien etenemisestä.

Prosessi: Keskittyy tuloksen tuottamiseen käytettyjen prosessien tehokkuuteen ja laatuun.

Inputs: Antaa tietoa kulutettujen resurssien määrästä, tyypistä ja laadusta.

Outputs: Näyttää tehdyn työn määrän ja tuotetut tulokset.

Seuraukset: Keskittyy menestyksiin tai niiden vaikutuksiin.

Kuinka luot KPI:n?

Tässä on viisi avainvaihetta mitattavissa olevan KPI:n luomiseksi. Tässä on viisi vaihetta, joiden avulla voit alkaa valmistautua sovitteluun:

Vaihe 1: Määrittele tavoitteet

Ennen kuin mittaat verkkosivuston liikennettä, sinun tulee määrittää verkkosivuston luomisen tarkoitus. Tämä saattaa tuntua tarpeettomalta, mutta verkkosivustot luodaan yleensä kahta päätarkoitusta varten:

1. Kasvata myyntiä

2. Vähennä asiakastuen kustannuksia

Ymmärtääksemme paremmin näitä kahta tavoitetta, annamme esimerkkejä näistä kahdesta:

Kasvata myyntilukuja

  • Lyijyn tuotanto
  • Brändin esittely ja edistäminen
  • verkkokauppa
  • sosiaalinen verkosto
  • Viihde

Nämä verkkosivustot lisäävät käyttäjien sitoutumista ja siten tuotteiden myyntiä. Nämä verkkosivustot eivät välttämättä myy tuotteitaan suoraan verkkosivuston kautta, mutta ne lisäävät bränditietoisuutta ja sitoutumista. Tämän seurauksena ihmiset tietävät enemmän brändistä ja tuotteidensa myynti kasvaa.

Hinnanalennus

  • Asiakaskoulutus
  • Itsepalvelu
  • Asiakaspalvelu
  • tiedot
  • intranet

Näiden sivustojen avulla voit lähettää tietoja ja vastata verkossa asiakastuen kustannusten vähentämiseksi. Tietosivun kirjoittaminen maksaa varmasti vähemmän kuin muutaman asiakastuen asiantuntijan palkkaaminen. Siksi selkeä ymmärrys verkkosivuston käynnistämisen tarkoituksesta auttaa mittaamaan verkkosivuston aktiivisuutta ja parantamaan sen suorituskykyä.

Mittaamalla erilaisia ​​mittareita ajan mittaan voit määrittää verkkosivuston eri osien edistymisen. Koska mikään analytiikkaraportti ei anna täydellistä tietoa siitä, kuinka lähellä olet tavoitteitasi, sinun on seurattava joitain mittareita säännöllisesti. Selvittääksesi tämän ongelman, harkitse seuraavia kahta esimerkkiä, jotka selittävät vaiheet avainsuorituskyvyn indikaattorin luomiseksi näiden kahden esimerkin perusteella:

Esimerkki A: Kasvata myyntiä

Esimerkki B: Vähennä asiakastuen kustannuksia

Vaihe 2: Määritä menestystekijät tai CSF

Menestystekijät ovat keskeisiä toimintoja, joihin yrityksen, organisaation tai jopa yksilön on keskityttävä menestyäkseen. Menestystekijät ovat ehtoja, jotka mittaavat, missä määrin yritys saavuttaa tavoitteensa eri ajanjaksoina.

Menestystekijä tai CFS alkaa käytännön tehtävästä ja tunnistaa sitten asiat. Näitä tehtäviä ovat:

  • Vetää puoleensa
  • Lista
  • Laajenna
  • Monitori
  • Hallitse
  • Muita vastaavia toimia

CSF:ssä yhdistyvät kaksi elementtiä: mitattavissa olevat toiminnot ja tietyt ajanjaksot

Tätä silmällä pitäen toinen vaihe KPI:n luomisessa on määrittää menestystekijät esimerkeille A ja B seuraavasti:

Esimerkki A: Liidien määrän kasvu 25 % 12 kuukauden aikana

Esimerkki B: Vähennä tukikeskuksen puheluita 20 % 12 kuukauden sisällä

Vaihe 3: Luo KPI:t menestystekijöiden perusteella

Kaikki KPI-menestystekijät eivät ole välttämättömiä. Menestystekijät ovat olennaisia ​​osia strategian onnistumiselle. KPI:t ovat laskettuja mittareita, jotka mittaavat menestystekijöitä, kun taas KPI:t ovat mittareiden laskelmia, jotka määritetään myöhemmissä vaiheissa. Päätulosindikaattori on kolmannessa vaiheessa, mutta sen laskelmat ovat viidennessä vaiheessa.

Kahdessa seuraavassa vaiheessa löydät monia kriteerejä ja mittareita, joita voit mitata. Mutta harvat näistä mittareista tarjoavat meille hyödyllistä tietoa verkkosivuston toimivuudesta.

Vain tehokkuusindikaattoreita sisältävät mittarit voivat tarjota meille hyödyllistä tietoa. Muista myös, että kaikki KPI:t eivät ole mittareita, mutta kaikki mittarit eivät ole KPI:itä.

Tätä silmällä pitäen kolmas vaihe KPI:n luomisessa on luoda KPI esimerkkien A ja B menestystekijöiden perusteella:

KPI-esimerkki A: Niiden vierailijoiden prosenttiosuus, jotka muuttivat asiakkaiksi viimeisen kuukauden aikana.

KPI-esimerkki B: Asiakaspalvelukeskuksen puhelunopeus verrattuna viime kuukauteen

Nyt kun KPI:t on tunnistettu, meidän on tunnistettava näiden keskeisten suoritusindikaattoreiden rakennuspalikat. Esimerkki A on asiakkaiksi muuttuneiden vierailijoiden prosenttiosuus. Siksi meidän on ensin löydettävä nämä kriteerit ja laskelmat niiden määrittämiseksi. Esimerkissä B meidän on täytettävä puhelinkeskuksen ja online-asiakastuen kriteerit.

Vaihe 4: Kerää kriteerit

Kriteerit ovat joukko raakalukuja, joista voidaan poimia hyödyllistä tietoa. Kun nämä kriteerit liittyvät toisiinsa, ne voivat poimia hyödyllisempää tietoa. Kriteerit ovat alhaisin yksityiskohtaisuus verkkosivustojen, yritystietokantojen ja puhelinkeskusten raporttien analytiikkaraporteissa. Avainlukujen määrittämiseksi viidennessä vaiheessa on ensin kerättävä kriteerit. Nämä kriteerit pätevät samoin, esimerkiksi A ja B:

  • Vierailijoiden määrä
  • Lataukset
  • Päivittäiset puhelut tukikeskukseen
  • Sivun katselukerrat
  • Tulostustiedot markkinointikampanjoista (esim. napsautussuhdemainokset)

Vaihe 5: Laske mittarit kriteerien perusteella

Mittarit ovat kriteerilaskelmia, ja ne ovat aina korkoja, keskiarvoja, suhteita tai prosenttiosuuksia. Voimme analysoida kriteerejä eri tavoin, joten meillä on ääretön määrä mittareita. Kuten vaiheessa kolme mainittiin, kaikki KPI:t ovat mittareita, mutta kaikki mittarit eivät ole KPI:itä.

Jotta mittarista tulisi KPI, sen on annettava meille hyödyllistä tietoa verkkosivuston toimivuudesta. Tarkastellaan kahta mittaria, joita tutkimme esimerkeissä A ja B:

  • Niiden vierailijoiden prosenttiosuus, joista tuli asiakkaita viimeisen kuukauden aikana (KPI-esimerkki A)
  • Verkkotukikeskuksen puheluiden määrä verrattuna viime kuukauteen (KPI-esimerkki B)
  • Vierailtujen sivujen määrä käyntiä kohti verrattuna edelliseen kertaan
  • Konversioprosentti vierailijoilta asiakkaille
  • Ostosten määrä käyntiä kohti verrattuna edelliseen kertaan
  • Uusien vierailijoiden prosenttiosuus edelliseen kertaan verrattuna
  • Suorita online-palveluita puhelinkeskuksen tukipalveluiden sijaan
  • Jokaisen vierailijan kesto verrattuna edelliseen kertaan

Esimerkki A

KPI on esimerkki vierailijan asiakaskonversioprosentista. Joten jos kurssi muuttuu 8 prosentista 10 prosenttiin, se tarkoittaa, että verkkosivustollamme on hyvä tulosprosentti. Tämä tarkoittaa, että myynti jatkaa kasvuaan myös tulevaisuudessa.

Esimerkki B

KPI-esimerkki B on online-asiakaspalvelupuheluiden suhde viime kuukauden puheluihin. Kun tämä suhde pienenee, entistä enemmän palveluita tarjotaan asiakkaille verkkotuen kautta. Tämä tarkoittaa, että verkkosivustosi toimii hyvin ja tukikustannukset pienenevät.

Lopuksi, verkkoanalytiikkaraportit tai muut raportit eivät yksinään tarjoa hyödyllistä tietoa. Mutta kun ymmärrämme liiketoiminnan tavoitteet ja KPI:t, saamme hyvän liiketoimintaraportin. Nämä raportit antavat käsityksen siitä, ovatko tuloksemme tarpeeksi lähellä tavoitteitamme vai pitäisikö suorituskykyyn tehdä sarja muutoksia.