Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mikä on kaksikaistainen GPS älykellossa? Tavallinen GPS vs. kaksois-GPS

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on kaksikaistainen GPS älykellossa? Tavallinen GPS vs. kaksois-GPS

Älykellot ovat kaikkea muuta kuin vain kuntoilulaitteita. Ranteesi voi olla täynnä Ominaisuuksia. Ja yksi ominaisuus, joka on mielestäni erittäin hyödyllinen, on kellon GPS. Varsinkin kävellessä on helpompi katsoa reittiohjeita ranteesta kuin puhelimesta. GPS-alalla on tapahtunut paljon kehitystä, ja tässä artikkelissa haluamme käsitellä yhtä niistä – kaksikaistaista GPS:ää älykellossa!

Kaksikaistainen GPS älykellossa!

Useimmat vuoden 2020 älypuhelimet sisältävät kaksikaistaisia ​​GPS-järjestelmiä. Nykyiset älykellojen GPS-järjestelmät käyttävät vain yhtä taajuuskanavaa. Jotkut yritykset ovat myös alkaneet tutkia mahdollisuutta lisätä kaksikaistaista GPS:ää älykelloon.

Kaksikaistaisen taajuusjärjestelmän käytön päätavoite älykellossa on taajuuden lisääminen GPS-lähtötietojen tarkkuus. Vaikka kaksoiskaistaa ei ole vielä saatavilla moniin kaupallisiin kelloihin, se näyttää mielenkiintoiselta kehitykseltä, jota kannattaa tarkastella lähemmin.

Mikä on Dual Band GPS?

Uusi kaksikaistainen GPS/GNSS-tekniikka parantaa merkittävästi tarkkuutta verrattuna vanhempaan yksikaistatekniikkaan, jota käytetään älypuhelimissa ja autojen navigointijärjestelmissä. Viimeisten kahden vuoden aikana useat älypuhelimet ovat alkaneet käyttää tätä uraauurtavaa seurantatekniikkaa.

Nykyaikaisissa mobiililaitteissa tyypillinen GPS-tarkkuus on viisi metriä. Ylimääräinen taajuuskaista voi tuoda tarkkuuden senttimetrialueelle. GNSS-järjestelmät (joihin sisältyy myös GPS) lähettävät useilla taajuuksilla. Näillä taajuuksilla on erilaiset rakenteet ja koodaukset.

Useiden kaistojen käyttö parantaa tarkkuutta vähentämällä ilmakehän vääristymien aiheuttamien virheiden vaikutuksia. Näitä erittäin tarkkoja järjestelmiä on käytetty ensisijaisesti huippuluokan teollisuus- ja ilmailusovelluksissa, mutta ne voidaan nyt integroida kuluttajalaitteisiin halpojen kaksitaajuusvastaanottimien myötä.

Monikaistavastaanottimet käyttävät yleensä signaalikaistoja L1 ja L2. Toimii taajuudella 1575,42 MHz, The L1 bändi on päätaajuus, jota käytetään useimmissa navigointijärjestelmissä. Toissijainen L5 Bändi työskentelee 1176,45 MHz ja mahdollistaa kaksitaajuisen GPS-ratkaisun. Joten jos laite on määritetty käyttämään molempia taajuuksia, se vastaanottaa kaksi eri satelliittisignaalia.

Keskeinen parametri on Koodin sirunopeus – pulssien määrä sekunnissa, joilla koodi lähetetään tai vastaanotetaan. L5-signaalikaistojen chip-nopeus on kymmenen kertaa suurempi kuin L1-signaalikaistojen. Suhteellisuusominaisuus lisää myös virheenvähennyskykyä kymmenkertaiseksi.

Siksi Monitievirhe vähenevät suuresti. Tämä johtaa signaaliin, jolla on erinomaiset häiriönestoominaisuudet ja minimaalinen kohina.

Yksinkertaisesti sanottuna tämä käyttää kaksikaistaista GPS:ää kaksi taajuuskaistaa yhden sijasta ja ylivoimainen (L5) kaista vakiokaistalla (L1) tuottaa erittäin tarkan GPS-paikannusratkaisun.

Kuinka kaksikaistainen GPS toimii älykellossa?

Jos olisit lukenut edellisen osion, olisit törmännyt tähän Monitievirhe. Määritelmän mukaan – monitievirhe johtuu häiriöistä kahden radioaallon välillä, jotka ovat kulkeneet eri etäisyydet lähettimen ja vastaanottimen välillä. Jos se oli hieman teknistä, katso alla olevaa Garminin kehittämää kuvaa.

Älypuhelin käsissäsi – on a Vastaanottaja joka yrittää kerätä GPS-signaaleja useilta satelliiteilta. On selvää, että älykellosi ja satelliitin välissä on monia esineitä – korkeista rakennuksista ionosfäärin hiukkasiin. Useita polkuja luodaan, kun lähettimen ja vastaanottimen tiellä olevat kohteet heijastavat signaalipolkua. Tämä tarkoittaa, että lähettimen ja vastaanottimen välillä on useita signaalireittejä.

Mutta jos sellainen ylimääräinen signaalikaista L5 Jos käytetään nauhaa, tilanne on toinen. Uusi signaalikaista voi tunnistaa nämä ei-toivotut heijastuneet signaalit. Tämä varmistaa, että älykellosi vastaanottaa vain hyödyllisiä ja informatiivisia signaaleja.

Kaksikaistaisen GPS:n edut

Jos älykellossasi on kaksois-GPS, näin on Lukitse GPS-signaalit nopeammin kuin perinteinen kello. The Sijainnin seuranta on tarkempaa, mikä tuottaa luotettavat matka-, nopeus- ja kaloriarvot. Ja kun GPS-navigointi on saatavilla kellossa, se on tarkempi.

Tässä kaksikaistaisen GPS:n edut yksityiskohtaisesti:

  • Kaksitaajuiset järjestelmät mahdollistavat paremman paikantamisen käytettäessä laitetta vaativissa ympäristöissä.
  • Kaksikaistajärjestelmät voivat tuottaa noin +/- 2 metrin tarkkuuden.
  • Kaksikaistainen taajuus havaitsee ja vaimentaa heijastuneita satelliittisignaaleja paremmin kuin yksitaajuusvastaanotin, mikä parantaa tarkkuutta.
  • Kaksikaistaiset järjestelmät auttavat myös estämään ympäristövaikutuksia GPS-signaaleihin.

Älypuhelinkehittäjät näkivät edut ja ottivat nopeasti käyttöön kaksikaistaisen GPS:n. Älykellojen valmistajat ovat myös hiljattain yrittäneet sisällyttää sen tarjontaansa. Katsotaanpa seuraavassa osiossa älykelloja, joissa on kaksitaajuusjärjestelmä.

Älykellot kaksikaistaisella GPS:llä

Perinteisesti älykellot on varustettu vain yksikaistaisella GPS:llä. Ja kun kuulemme kaksikaistaisesta GPS:stä älykellossa, se herättää huolta akun kestosta. Kyllä, ylimääräinen GPS-kaista on lisätty saattaa lisätä akun kulutusta. Siksi on järkevää lisätä tämä kaksitaajuustoiminto älykelloon, jonka akkukesto on hyvä.

Katso Coros Vertix 2 – yksi ensimmäisistä, joilla on kaksikaistainen GPS. Corosin toimitusjohtaja mainitsee, että energiatehokas tekniikka varmistaa, että kelloa voi käyttää noin 50 tuntia kaksikaistaisella signaalilla ja 140 tuntia yksikaistaisella GPS-asetuksella.

Garmin on myös perehtynyt tekniikkaan. Heidän D2 Mach 1-, Epix (Gen 2) Sapphire- ja Fenix ​​​​7 Sapphire Solar -sarjoissaan on kaksikaistainen GPS-tekniikka. Mutta toisaalta, Garminin toimitusjohtaja mainitsee, että he harkitsevat mieluummin GPS-signaalin tarkkuuden parantamista paremmalla laskentateholla kuin perinteisellä lähestymistavalla. Tämä voi myös parantaa energiatehokkuutta.

Garmin Fenix ​​Solar 7

Järkevä ostovaihtoehto – Amazfit T-Rex 2

Jos todella haluat kaksitaajuisen GPS:n älykelloon ja haluat kohtuullisen hinnan, sulje pois Garminin tai Corosin tarjoukset. Hinnat ovat yli 65 000 INR ja yleensä älykello on kallis.

Olettaen, että sinulla on jo kokemusta kaksikaistaisesta GPS:stä ja se katsotaan tarpeelliseksi jollekin toiminnallesi testauksesi perusteella, voit harkita sen ostamista Amazfit T Rex 2.

Hinta 16 000 INR, se on halvin ja ainoa, joka tarjoaa kaksikaistaisen GPS:n käytön älykellossa. Jos olet kiinnostunut, voit käydä katsomassa sieltä virallinen nettisivu.

Yhteenveto

Siinä on kaikki mitä sinun tulee tietää älykellon kaksikaistaisesta GPS:stä. Toivomme, että pystyimme yksinkertaistamaan tarkan monikaistajärjestelmän taustateknologiaa. Joka tapauksessa, oletko kiinnostunut älykellosi GPS-tyypistä? Kerro meille kommenteissa. Pysy kuulolla saadaksesi mielenkiintoisempia ja informatiivisempia oppaita.