Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

CPU-sukupolvien vertailu ja Intel-suoritinsukupolvien välinen ero tietokoneille ja palvelimille

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: CPU-sukupolvien vertailu ja Intel-suoritinsukupolvien välinen ero tietokoneille ja palvelimille

Tässä artikkelissa haluamme verrata suorittimia ja tarkistaa erot Intel-suorittimien sukupolvien välillä. Yritämme myös vertailla prosessorisukupolvia mahdollisimman paljon ja poissa teknisistä termeistä ja kertoa sinulle joitain teknisiä seikkoja, joista voi olla hyötyä ostaessa. Jatkossa yritämme kuvata jokaista sukupolvea yksityiskohtaisemmin ja teknisemmissä artikkeleissa. Tässä tarkastellaan vain yleistä CPU-vertailua.

CPU-sukupolvien vertailu

Inteliä pidetään yhtenä teknologiajättiläisistä erityisesti prosessorien valmistuksessa ja tuotannossa. Tässä artikkelissa tarkastelemme ja vertaamme tämän yrityksen valmistamia suorittimia ja tutkimme eroja Intel-suorittimien sukupolvien välillä. Alla yritämme tarjota tietoja CPU-sukupolvien vertailusta.

Intel-suorittimien vertailu ja niiden eri sukupolvien esittely

Vuonna 1968, tasan 50 vuotta sitten (syksystä 1998 lähtien), Intel perustettiin elektronisten komponenttien valmistajaksi. Yritys esitteli X86-arkkitehtuurin ensimmäisen kerran kymmenen vuotta myöhemmin, vuonna 1978. Tämä arkkitehtuuri oli monien tämän yrityksen tai muiden valmistajien myöhempien prosessorien äiti. Prosessorien ja muiden tämän yrityksen osien kehityksen historia ei kuitenkaan päättynyt tähän arkkitehtuuriin. Seuraavina vuosina näimme edelleen valtavaa kehitystä prosessorikehityksen alueella.

Katsaus Intelin historiaan

Se oli ensimmäinen kerta vuonna 1971, kun Intel ilmoitti tuottaneensa prosessorin nimeltä 4004. Tämä prosessori lisäsi monia teknisiä termejä ja sanoja aikansa teknisiin sanakirjoihin, joita kuulemme ja käytämme edelleen myöhempinä vuosina.

4004-prosessorin kellotaajuus oli 470 kHz, ja sen transistorien mitat saavuttivat 10 mikrometriä. Nämä innovaatiot jatkuivat Intelin tuotteissa ja niillä valmistettiin myös 8008-, 8080- ja 8085-malleja. Jokaisella näistä prosessoreista oli etuja edellisiin sukupolviin verrattuna prosessointitehon ja -nopeuden suhteen. Kuitenkin monien näiden prosessorien nopeus oli vielä paljon pienempi kuin prosessoreina tunnemme.Julkaisemme jatkossa lisää artikkeleita monista prosessorien teknisistä ongelmista. Tässä käsittelemme vain Intel-suorittimien sukupolvien välistä eroa.

Intelin valmistamien suorittimien vertailu

Intel on vuodesta 2008 lähtien esitellyt innovaatioitaan Core I -sarjan prosessoreina. Tämä prosessorisarja korvasi edellisen Core 2 -sarjan. Muutama vuosi ensimmäisten Core I -sarjan prosessorien julkaisun jälkeen esiteltiin Core i3-, Core i5- ja Core i7 -mallit. Jokaisella näistä malleista oli parempi energiankulutus ja parempi suorituskyky kuin aikaisemmissa malleissa. Muutaman vuoden kuluttua näimme kaikenlaisten suorittimien tuotannon. Alla on luettelo näistä prosessoreista.

  • Ensimmäinen sukupolvi esiteltiin vuonna 2008 ja käytti Nehalem-arkkitehtuuria. Siinä käytettiin 45 nm:n transistoreita.
  • Toinen sukupolvi esiteltiin vuonna 2011 ja käytti Sandy Bridge -arkkitehtuuria. Näissä prosessoreissa käytettiin 32 nm:n transistoreita.
  • Kolmas sukupolvi esiteltiin vuotta myöhemmin vuonna 2012, ja se käytti Ivy Bridge -arkkitehtuuria. Tässä prosessorissa käytettiin 22 nm:n transistoreita.
  • Neljäs sukupolvi esiteltiin vuonna 2013. Arkkitehtuurina käytettiin Haswellia ja 22 nm prosessoreita.
  • Viides sukupolvi, kuuluisa sukupolvi, esiteltiin vuonna 2014. Tämä sukupolvi käytti Broadwell-arkkitehtuuria. Tämän arkkitehtuurin transistorien koko saavutti 14 nm.
  • Kuudes sukupolvi lanseerattiin vuonna 2015 suurella fanfaarilla. Tämä sukupolvi käyttää SkyLake-arkkitehtuuria. Myös tässä käytettyjen transistorien koko oli 14 nm.
  • Mahdollisesti tuntematon seitsemäs sukupolvi tuli markkinoille vuonna 2016 ja on ns Kaby Lakeja 14 nm:n transistoreita käytettiin sen valmistusprosessissa.
  • Kahdeksas sukupolvi Cannonlake-arkkitehtuurilla lanseerattiin vuonna 2017. Tässä käytetään 10 nm:n transistoreita. Nämä transistorit olivat paljon pienempiä kuin aiemmat sukupolvet.
  • Yhdeksäs sukupolvi tunnetaan nimellä Ice Lake. Sen piti luoda alkuvuodesta 2018 ideana kaikkien aiempien sukupolvien arkkitehtuurista; Näemme kuitenkin vain muutaman prosessorin markkinoilla.
  • Tässä käytettiin 10 nm:n transistoreita.

On toivoa, että vähentämällä pian transistorien lukumäärä 5-7 nanometriin koemme uusia yllätyksiä prosessorituotannon alalla. Kolmen viimeisen prosessorisukupolven menestys on kuitenkin edelleen kyseenalainen.

CPU-sukupolvien vertailu ja niiden diagnoosi

Vertaaksemme prosessorisukupolvia keskenään, meidän on viitattava siinä lueteltuihin teknisiin tietoihin. Prosessoreissa on numeroita, jotka tulkitaan alla. Se on esimerkiksi tallennettu prosessorille, jossa on Core i3 2200 -malli. Ensimmäinen numero vasemmalta on “2”. Tämä numero osoittaa, että prosessori on toisen sukupolven. Jos näet kolminkertaisen numeron, esimerkiksi Core i7 960, prosessorisi sukupolvi on ensimmäinen sukupolvi.

CPU-sukupolvien vertailu, Intel-suoritinsukupolvien erot

Kuten edellä näimme, uusia prosessoreiden sukupolvia uusilla ominaisuuksilla tulee markkinoille joka vuosi. Jokaisessa näistä sukupolvista tapahtui muutoksia transistorien mitoissa ja transistorien lukumäärässä, jotka vaihtelivat käytetyn arkkitehtuurin mukaan. Olemme nähneet 10-15 % parannuksen jokaisessa sukupolvessa edellisiin sukupolviin verrattuna. Niiden kulutus vähentää tyypillisesti 30 % energiankulutusta. Tämä suuntaus on johtanut siihen, että meillä on joka vuosi enemmän prosessoreita ja suurempi tiedonkäsittelyteho.

Uusimman sukupolven prosessoreita tarjotaan markkinoille.

11. sukupolvi on tullut markkinoille Intelin uusimpana sukupolvena. Pienellä etsimisellä voimme kuitenkin löytää myös muita sukupolvia. Rocket Lake -sukupolvea kutsutaan joskus Comet Lake -brändiksi. Joskus markkinoilla esiintyy kuitenkin myös nimi Core i11. Ja jotkut matkapuhelimet ja kannettavat tietokoneet käyttävät tämän sukupolven prosessoreita.

Tutustu Intel-prosessorien tyyppeihin

Intel tarjoaa erilaisia ​​prosessoreita useille palvelimille, tietokoneille ja älypuhelimille. Jokaisella näistä prosessoreista on tärkeitä Ominaisuuksia, jotka erottavat sen muista prosessoreista.

Jotta näitä prosessoreita voitaisiin käyttää tehokkaammin, niihin tallennettiin kirjaimia ja lauseita. Nämä kirjaimet ja lauseet voivat auttaa meitä valitsemaan oikean prosessorin. Alta löydät luettelon niistä.

  • U-kirjain tarkoittaa erittäin pientä prosessorin kulutusta;
  • Nimitys HQ on merkki prosessorin hyvästä suorituskyvystä grafiikkatehtävien suorittamisessa. Termi HQ tarkoittaa myös neliytimien prosessorien nopeuden merkittävää lisäystä.
  • HK osoittaa hyvää grafiikan suorituskykyä ja ylikellotuskykyä (kaksinkertaistaa prosessorin Suorituskyvyn tietyissä olosuhteissa).
  • Kirjain K osoittaa myös ainoan ylikellotusvaihtoehdon.
  • T-kirjain tarkoittaa, että prosessorimme on pienitehoinen prosessori.
  • S-kirjain prosessorissa tarkoittaa sen pientä kulutusta.
  • Kirjain X kussakin mallissa osoittaa, että tällä prosessorilla on korkeampi kellotaajuus.
  • M-kirjain tarkoittaa, että prosessoria voidaan käyttää matkapuhelimissa tai tableteissa.
  • Kirjain Q tarkoittaa neljän ytimen käyttöä prosessorissa.
  • L-kirjain tarkoittaa myös alhaista prosessorin kulutusta.

Henkilökohtaisiin tietokoneisiin sopivien CPU-sukupolven prosessoreiden vertailu.

Kuten edellä mainittiin, Intel-yhtiö valmistaa kaikentyyppisiä prosessoreita henkilökohtaisiin tietokoneisiin. Jotta asiakkaiden olisi helpompi tehdä ostoksia, niihin lisätään lauseita tai kirjaimia. Useimmilla henkilökohtaisten tietokoneiden prosessoreissa käytetyillä prosessoreilla, alkaen S-kirjaimella alhaisesta virrankulutuksesta, T:stä erittäin alhaisesta virrankulutuksesta ja X:stä korkeimmalle prosessorin nopeudelle, on kellotaajuus (tunteja).

Katsaus mobiililaitteille sopivista prosessoreista

Intel valmistaa myös kaikenlaisia ​​prosessoreita matkapuhelimiin ja tabletteihin. Kuten PC-suorittimissa, prosessorityypin tunnistamiseen käytetään kirjaimia ja numeroita. Näissä prosessoreissa oleva M-kirjain osoittaa, että prosessori sopii matkapuhelimiin. Kirjain Q osoittaa, että näissä prosessoreissa on neljä ydintä; Jos kirjain HQ on rekisteröity prosessoriin, sillä on erittäin suuri laskentateho. L-kirjain tarkoittaa alhaista prosessorin kulutusta. Nämä prosessorit sopivat erittäin hyvin paristoille. Kirjain U tarkoittaa myös näiden prosessorien erittäin pientä energiankulutusta. Tämä johtuu siitä, että näiden prosessorien pulssinopeus on erittäin alhainen.

Sukupolvien vertailu ja katsaus Zeon-suorittimeen

Yksi tunnetuimmista palvelinsuorittimien nimistä suorittimen sukupolvien vertailussa on Intel Xeon -prosessorit. Tämä prosessori on Intelin valmistama ja se käyttää 64X mikroprosessoreita. Nämä prosessorit on suunniteltu teolliseen käyttöön, esimerkiksi palvelimissa tai työasemissa. Näiden prosessorien ensimmäinen luokka esiteltiin vuonna 1998. Heidän työnsä perusta ei eroa paljon henkilökohtaisten tietokoneiden prosessoreista, mutta he käyttävät kehittyneempiä rakenteita. Voit myös käyttää ECC-muistia ja tukea useampia ytimiä.

Intel Xeon -prosessorit tukevat suurempaa RAM-kapasiteettia ja niissä on enemmän sisäistä välimuistia kuin PC-prosessoreissa tai muissa sarjoissa. Tämän seurauksena näiden prosessorien käytettävyys, toimintavarmuus ja huollon helppous tai RAS-asteikko, joka tarkoittaa luotettavuutta, saatavuutta ja lopulta huollettavuutta, ovat lisääntyneet. Tällä prosessorilla on mahdollista saavuttaa enemmän suorituskykyä käyttämällä ohjelmisto- ja laitteistorakenteita, kuten konetarkistusarkkitehtuuria. Zeon-suorittimilla on mahdollista laajentaa prosessorin ominaisuuksia MCE-tekniikalla.

Jotkut tämän Intel-sarjan prosessorit voivat käyttää QPI BIOSia, joka voidaan asentaa kahteen, neljään tai kahdeksaan kantaan.

Jotkut Zeon-suorittimet ovat saatavilla myös kotimalleihin ja niillä on hitaammat nopeudet kuin teollisemmilla kollegoillaan. Nämä prosessorit voivat käsitellä kuvia ilman ulkoista näytönohjainta, mikä tarjoaa käyttäjille lisää nopeutta. Yksi syy tähän on se, että joissain tapauksissa, kuten videoiden tai kuvien käsittelyssä tietokonekäsittelyssä, nopeus on erittäin tärkeä grafiikan käsittelyssä.

Xeon-suorittimet koostuvat erilaisista malleista ja tyypeistä, kuten Xeon Pi, on myös julkaistu. Tämä Intel-suorittimien perhe on tärkein luokka: Intel Xeon D, Intel Xeon W, Intel Xeon E, Intel Xeon E7, E5 ja E3 prosessorisarjat. Markkinoilla saatat kuulla muita nimiä, kuten Intel Xeon Platinum, Glod, Silver ja Bronze. Tämä prosessorisarja edustaa Zenonin prosessorien pääperheitä, joista Bronze-perhe on yksi heikoimmista ja Platinum-perhe on yksi vahvimmista prosessoreista.