Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Intia haluaa panna täytäntöön WhatsAppin jäljitettävyyslain torjuakseen syväväärennöksiä

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Intia panemaan täytäntöön WhatsAppin jäljitettävyyslain syväväärennösten torjumiseksi

Intian hallitus valmistautuu panemaan täytäntöön lain, joka vaatisi WhatsAppia jakamaan tiedot viestin ensimmäisestä lähdetunnuksesta vedoten lisääntyneeseen jaettujen syväväärennösten määrään.

Toimenpide on vastaus poliitikkoja sisältävien syväfake-videoiden leviämiseen, joita jaetaan laajalti WhatsAppissa ja jotka voivat uhata maan vaalien koskemattomuutta. raportoitu Indian Express.

Deepfakes ovat manipuloituja videoita, jotka luovat tekoälyn avulla kuvan julkkiksesta tai tunnetusta henkilöstä ja hallitsevat heidän sanomistaan. Nämä videot ovat vaarallisia, koska ne voivat esittää vaarallisia ja yhteisölle arkaluonteisia videoita poliitikon varjolla, mikä voi johtaa maan turvallisuustilanteeseen.

Jos ammattiliittohallitus hyväksyy tämän lain, se on ensimmäinen kerta, kun se ohjaa suoraan Internet-alustan toimimaan IT-sääntöjen 4 §:n 2 momentin 2021 mukaisesti.

Tämän liikkeen odotetaan olevan kiistanalainen. WhatsApp ja sen emoyhtiö Meta olivat jo riitauttaneet tämän säännöksen Delhin High Courtissa vuonna 2021 ja herättivät huolta siitä, että se vaikuttaisi merkittävästi käyttäjien yksityisyyteen. On kuitenkin tärkeää huomata, että tapaus on edelleen vireillä.

Tämä kehitys korostaa jatkuvia jännitteitä Sosiaalisen median alustojen ja hallituksen välillä, varsinkin kun on kyse online-harhainformaatiosta, joka tyypillisesti voimistuu vaalien aikana ja leviää laajasti Internet-alustoille.

Tietotekniikkasäännöt vaativat verkkoviestintäyrityksiä paljastamaan tietyn viestin alkuperäisen lähettäjän henkilöllisyyden. Nämä jäljitettävyysmääräykset voivat antaa joko tuomioistuin tai hallitus, ja ne on tarkoitettu muun muassa estämään, havaitsemaan, tutkimaan, asettamaan syytteeseen kansalliseen turvallisuuteen, yleiseen järjestykseen tai ystävällisiin suhteisiin ulkomaisten hallitusten kanssa liittyvät rikokset tai rankaisemaan niistä.

”Viestialustojen anonyymi käyttö väärennettyjen videoiden ja äänen levittämiseen on suuri haaste, jonka kanssa kamppailemme. Jäljitettävyyssäännöksiin on vedottava vastuullisuuden lisäämiseksi ja tämän käytännön lopettamiseksi”, Elektroniikka- ja IT-alan ministeri Rajeev Chandrashekhar sanoi Indian Expressille.

Tällä hetkellä WhatsApp ei ole antanut asiasta lausuntoa.

Syyskuussa 2023 Britannian parlamentti hyväksyi WhatsAppin kaltaisten viestintäpalveluiden verkkoturvalain, joka väitti, että tämä laki rikkoisi salauksen.

Verkkoneutraaliuskeskustelu Intiassa selittyy 15 kohdassa