Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Intian hallitus uhkasi Twitteriä ja sen työntekijöitä: Dorseya

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Intian hallitus uhkasi Twitteriä ja sen työntekijöitä: Dorsey

Kuva: IANS

Jack Dorsey on tehnyt järkyttävän paljastuksen, että Intian hallitus on lähettänyt säännöllisesti sisällön poistopyyntöjä tietyille viesteille ja tileille ja uhannut yritystä usein oikeustoimilla, jos se ei noudata vaatimuksia.

Haastattelussa kanssa KatkopisteetDorsey ilmoitti, että Twitter oli määrätty poistamaan satoja tilejä ja vähentämään tiettyjen hashtagejen näkyvyyttä maassa. Hallituksen määräykset uhkasivat usein sulkea Twitterin toimistot ja ratsastaa työntekijöiden koteihin, kun Twitter uhmasi hallituksen määräyksiä suojella ilmaisunvapautta sen alustalla.

Merkittävä osa näistä sisällön poistopyynnöistä kohdistui maanviljelijöiden tuolloin äskettäin julkistettuja lakeja vastaan ​​osoittamiin protesteihin. Myös hallitusta kritisoivat toimittajat joutuivat kohteeksi. On huomionarvoista, että hallituksen uhkaukset eivät olleet tyhjiä myöskään, kun ryhmä terrorismin vastaisen ryhmän poliiseja vieraili kahdessa Twitter-toimistossa Delhi-NCR:n alueella toukokuussa 2021.

Twitter vastusti tuolloin jyrkästi hallituksen puuttumista siihen aikaan julkistettujen uusien IT-sääntöjen lisäksi, joiden noudattaminen saattoi “estää vapaan, avoimen julkisen viestinnän”. Uudet säännöt muun muassa vaativat maassa toimivien teknologiayritysten nimeämistä ja luovuttamista säännösten noudattamisesta vastaavien edustajien yhteystiedot, yhden viitepisteen ja valitusten ratkaisemisen, jotta muutoin voidaan käsitellä Huolenaiheita. Vuotta myöhemmin Twitter haastoi Intian hallituksen oikeuteen heinäkuussa 2022 sisällön poistomääräysten vuoksi.

Modin hallituksen alainen IT-apuministeri Rajeev Chandrasekhar reagoi Dorseyn väitteisiin voimakkaasti ja kutsui Dorseyn väitteitä “täydelliseksi valheeksi” ja yritykseksi “pyyhkiä tämä hyvin kyseenalainen ajanjakso Twitterin historiasta”.

Chandrasekhar väittää, että ketään ei lähetetty vankilaan ja Twitteriä ei koskaan kielletty Intiassa huolimatta siitä, mitä Dorsey sanoisi, ja että Twitterillä sen entisen toimitusjohtajan alaisuudessa oli ongelma hyväksyä Intian lain suvereniteetti. Vaikka Chandrasekhar ei nimennyt ketään twiitissään, hän huomautti, että Twitter on noudattanut uusia sääntöjä heinäkuusta 2022 lähtien, pian sen jälkeen, kun Musk osti yrityksen kiistanalaisella 44 miljardin dollarin kaupalla.

Dorseyn kommentti menee pitkälle kohti yhden suurimmista ongelmista, joita Intian suuryritykset kohtaavat. Hallitus puuttuu säännöllisesti asiaan ja pyytää alustaa poistamaan sisällön, jonka se pitää väärennettynä tai kansallisen vastaisena. Tässä yhteydessä Googlea, Facebookia ja Twitteriä kritisoidaan siitä, etteivät ne noudata nopeasti uusia IT-sääntöjä.

On kuitenkin harvinaista, että maassa toimivat teknologiayritykset arvostelevat avoimesti hallitusta. Twitter ei ole ainoa yritys, joka haastaa Intian hallituksen oikeuteen uusista IT-säännöistä. WhatsApp on nostanut samanlaisen kanteen väittäen, että uudet säännöt vaarantaisivat Sovelluksessa tällä hetkellä käytetyn päästä päähän -salauksen.

Uutisissa: Telegram-botti vuotaa CoWIN-tietoja