Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

ISO-tiedostojen purkumenetelmä (ohjelmistolla ja ilman)

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: ISO-tiedoston purkumenetelmä (ohjelmiston kanssa ja ilman)

ISO-tiedostoja käytetään ohjelmiston jakeluun. ISO on arkistotiedostomuoto, joka voi sisältää useita tiedostoja, ja tietysti nämä tiedostot voivat olla erittäin suuria. ISO-tiedosto pakkaa nämä tiedostot ja pienentää niiden kokoa muutamalla gigatavulla useimmissa tapauksissa, mikä tekee siitä ihanteellisen käyttöjärjestelmätiedostojen jakamiseen.

Mitä ISO tarkoittaa?

ISO-kuva on toinen termi ISO-tiedostoille. Joskus sana “image” tarkoittaa, että tämä tiedosto on “otos” tietystä käyttöjärjestelmästä tai tiedostosta, jota voidaan käyttää tietokoneen tai tiedoston palauttamiseen.

Optisten asemien (polttomat CD- ja DVD-asemat) koon kasvu johti ISO-tiedostojen luomiseen. CD- ja DVD-asemat ovat yhä vanhentuneempia, ja monet ihmiset käyttävät mieluummin USB- tai ulkoisia asemia tiedonsiirtoon, mutta ISO-tiedostomuoto on edelleen olemassa.

Jotkut ISO-tiedostot voivat sisältää käyttöjärjestelmiä, mutta eivät kaikki. Muissa tapauksissa ne sisältävät ohjelmistoja tai kopioita, arkistoja tai tilannekuvia tiedostojärjestelmistä.

Kuinka avata kuva tai ISO-tiedosto

On olemassa useita tapoja avata kuva tai ISO-tiedosto. Käytetty menetelmä riippuu siitä, mihin tiedostoa käytetään.

Asenna ISO-kuva

ISO-kuva voidaan asentaa virtuaaliseksi optiseksi asemaksi järjestelmään. Aivan kuten USB-asema tai a Ulkoinen asema Windows 10:een lisätty ISO-tiedosto voidaan tuoda niin, että järjestelmä luulee, että tiedot sisältävään järjestelmään on kytketty optinen asema.

1. Avaa File Explorer.

2. Siirry haluamaasi ISO-tiedostoon.

3- Valitse tiedosto ja napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella.

4. Valitse valikosta Deploy.

5. Siirry sitten kohtaan “Tämä tietokone”. Tiedosto näkyy optisena asemana.

6- Kaksoisnapsauta asemaa ja näet tiedostot.

Polta (tai polta) ISO-kuva

Sinun on poltettava ISO-kuva USB-asemalle, jotta ISO-kuvat voidaan asentaa tietokoneen käyttöjärjestelmän kanssa. Tämä johtuu siitä, että tiedosto täytyy “lukea” järjestelmässä, johon ei ole asennettu käyttöjärjestelmää tai käyttöjärjestelmän ulkopuolella.

Ennen kuin poltat ISO-kuvan, tarkista seuraavat asiat:

  • Mikä käyttöjärjestelmä siinä on?
  • Kuinka iso USB-tikku pitää olla, jotta kuva palaa ja toimii Onnistuneesti?
  • USB-laite on alustettava.
  • Osiointimallia (GPT tai MBR) tulee käyttää poltettaessa ISO-kuvia.

Sinulla on oltava asennettuna ohjelma, jotta voit polttaa ISO-kuvan. Saatavilla on monia työkaluja, mutta suosittelemme Rufusia Windows 10:lle. Suosittelemme myös USB-tikkua, jossa ei ole mitään muuta, koska se alustetaan ja kaikki tiedot menetetään.

1- Lataa Rufus-ohjelma (täältä) ja suorita se.

2- Liitä haluamasi USB-portti tietokoneeseen.

Valitse Rufus Image -Sovelluksessa osion tyyli ja tiedostojärjestelmä, jota käytetään poltettaessa ISO-kuva USB:lle.

4. Napsauta Käynnistä.

Prosessi voi kestää jonkin aikaa. Joten ole kärsivällinen ja anna Rufuksen mennä sujuvasti.

ISO-kuvan poiminta

ISO-kuva tai -tiedosto on arkistomuoto, eli se voidaan purkaa (purkaa). Voit purkaa ISO-tiedoston Windows 10:ssä ja suorittaa sen sisällä olevan Setup.exe-tiedoston.

1. Asenna järjestelmääsi purkutyökalu, kuten 7-Zip.

2. Avaa File Explorer ja siirry ISO-tiedostoon.

3. Napsauta ISO-tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista arkistosta tai Pura.

Käytä ohjelmia ISO-kuvien lukemiseen

Muut ohjelmat voivat lukea joitain ISO-kuvatiedostoja. Esimerkki tällaisesta ohjelmasta on VirtualBox, joka voi asentaa käyttöjärjestelmän ISO-otosta. Tämä menetelmä vaatii useiden ISO-kuvien käyttöä, ja useimmat näistä ISO-kuvista voidaan myös polttaa USB-asemalle.

Diplomi

ISO-tiedostot Arkistotiedostot sisältävät useita suuria tiedostoja, jotka olet ehkä löytänyt Windowsista, Macista ja Linuxista. Näiden tiedostojen käyttämiseen on käytettävissä useita työkaluja käyttöjärjestelmästä riippuen. ISO-tiedostoja voidaan asentaa ja polttaa kaikissa kolmessa käyttöjärjestelmässä.

Sisällysluettelo