Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Joukko digitaalisia valuuttatermejä, jotka sinun pitäisi tietää ennen kaikkea!

Huomaa: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Sarja digitaalisia valuuttatermejä, jotka sinun tulisi tietää ennen kaikkea!

Monet lukijat ovat vasta tulossa digitaalisten valuuttojen maailmaan; Heti kun he avaavat suosikkiartikkelinsa, he kohtaavat digitaalisen Markkinoinnin teknisiä termejä ja sanoja. Jos et tiedä niiden merkitystä, sanojen on vaikea ymmärtää. Houkuttelevan artikkelin lukeminen valuuttakoodeista ei ole enää hauskaa, ja kunkin termin merkityksen selvittäminen kestää kauan.

Siksi päätimme käsitellä tässä artikkelissa kaikkia termejä, joita saatat kohdata tämän alan teksteissä. Selitetäänpä se lyhyesti. Edellytys asiantuntijaartikkelien lukemiselle, jotta saat valuuttakoodin ja vihdoin tervetuloa Digitaalisten valuuttojen maailmaan!

Huomautus: Jokainen sana tutkitaan ammattimaisesti ja yksityiskohtaisemmin erillisissä artikkeleissa sivustolla. Jos tarvitset tästä tarkempaa tietoa, napsauta sinistä termiä, niin sinut ohjataan haluamallesi sivulle.

Osoite: Osoite tai ADDY

Kryptoosoite on merkkijono ja edustaa lompakkoa, jota voit käyttää digitaalisen valuutan lähettämiseen tai vastaanottamiseen. Tämä osoite, kuten verkko- ja sähköpostiosoitteet, on ainutlaatuinen ja osoittaa lompakon sijainnin lohkoketjussa.

Altcoin: Altcoin

Oletetaan, että mikä tahansa kolikko, joka ei ole Bitcoin, on altcoin. Atriumin kaltaisista suosituista kolikoista pienimmän markkina-arvon omaaviin kolikoihin.

Lohkoketju: Lohkoketju

Lohkoketju näyttää yleisesti ottaen monimutkaiselta, mutta sen peruskonsepti on hyvin yksinkertainen. Voit sanoa, että lohkoketju on eräänlainen tietokanta! Tietueiden ja raporttien digitaalinen tallennusmuoto. Peräkkäisten lohkojen verkosto, joka tekee muokkaamisesta, hakkeroinnista tai petoksesta vaikeaa tai mahdotonta.

Hajautettu rahoitus: Defi

Se on ekosysteemi rahoitustoimintojen suorittamiseen ilman välittäjien, kuten pankkien, hallitusten tai muiden rahoituslaitosten, häiriöitä.

Hajautetut sovellukset: DApps

Nyt kun olemme ymmärtäneet hajautetun rahoituksen käsitteen, on helpompi ymmärtää hajautettuja ohjelmia. Hajautetut sovellukset ovat kehittäjien luomia ja lohkoketjuun sijoitettuja ohjelmia, jotka suorittavat välitoimintoja.

Hajautettu pääkonttori: DLT

Oletetaan, että verkon tiedot jaetaan eri järjestelmien välillä sen sijaan, että ne tallennettaisiin yhdelle palvelimelle. Tässä tapauksessa tapahtuman tapahtuessa sen tiedot tallennetaan kaikkiin jäsenjärjestelmiin. Esimerkiksi lohkoketju on hajautettu pääkirja tai hajautettu pääkirjatekniikka.

Digitaalinen valuutta

Se on valuutta, joka on saatavilla vain digitaalisesti ja sähköisesti. Digitaaliset valuutat voivat toimia pankista riippumatta ja niitä voidaan lähettää, vastaanottaa ja vaihtaa fiat-rahana. Tämän tyyppistä rahaa voidaan käyttää verkko-ostojen tekemiseen ja tallentamiseen digitaaliseen lompakkoon.

Kryptovaluutta

Se on kokoelma binääritietoja ja digitaalista valuuttaa, jota käytetään suojattujen tietojen vaihtamiseen. Valuutan kryptovaluutta perustuu lohkoketjuun, eikä mikään sääntelijä voi hallita kaikkea tässä verkossa.

Gus: Kaasua

Sinun on maksettava maksu, kun käyt kauppaa Ethereum-lohkoketjussa, eli teet kaupan. Kryptovaluuttamaailmassa tätä hintaa kutsutaan kaasuksi.

Kolikoiden ensimmäinen toimitus: ICO

Ensimmäinen kolikkotarjous on uuden digitaalisen valuutan myynti ennen sen virallista julkaisua. Tämän tarkoituksena on houkutella investointeja uuteen merkkiprojektiin, ja se on samanlainen kuin listautumisanti.

Louhinta: Kaivostoiminta

Hajautetun pääkonttorin lohkoketjuverkon käyttäjätapahtumien vahvistus on poiminta. Toisin sanoen sitä kutsutaan monimutkaisten matemaattisten yhtälöiden ratkaisemiseksi, jotka lopulta johtavat uuden kolikon luomiseen kaivostyöläiset, ja ihmiset, jotka tekevät sen nimeltään.

Ei-korjattavat rahakkeet: NFT

Ei-vaihtokelpoiset rahakkeet ovat ainutlaatuisia ja siksi korvaamattomia digitaalisia hyödykkeitä, joilla käydään kauppaa ainutlaatuisten taideteosten muodossa. Todelliset varat voivat olla samaa sukupuolta (esim. kaksi taideteoksen muodossa olevaa rahaketta), mutta niillä on eri arvot, eikä niillä ole kiinteää arvoa, kuten dollareissa, bitcoineissa jne. Siksi niitä ei voi vaihtaa.

Yksityinen avain

Olisi hyödyllistä, jos sinulla olisi joukko numeroita ja kirjaimia verkon tapahtumien vahvistamiseksi. Joten jos yksityinen avaimesi vuotaa, saatat menettää sijoituksesi muutamassa sekunnissa.

Julkinen avain: Julkinen avain

Yksityisenä avaimena julkinen avain on sarja numeroita ja kirjaimia. Mutta toisin kuin yksityinen avain, tämä avain voidaan asettaa kenen tahansa käytettäväksi. Julkinen avain kryptovaluuttamaailmassa on lompakkosi osoitteesi, jota muut voivat käyttää.

lohko

Tiedot, kuten myynti ja lopulta tapahtumat, tallennetaan lohkoihin lohkoketjuverkkoon. Jokainen lohko voi tallentaa tietyn määrän tietoa. Kun maksimi saavutetaan, luodaan uusi lohko jatkamaan ketjua.

Bitcoin

Ensimmäisen kryptovaluutan kehitti Satoshi Nakamoto. Bitcoin on tällä hetkellä paras ja arvokkain kryptovaluutta digitaalisessa valuuttataulukossa.

Mikä on Bitcoin?

Satoshi Nakamoto

Bitcoinin kehittänyt henkilö tai ihmiset valitsivat lempinimen nimeltä Satoshi Nakamoto. Tämä henkilö kommunikoi käyttäjien kanssa yksinomaan Bitcoiniin liittyvien sähköpostien ja foorumien kautta ja on anonyymi.

Satoshi

Pienin Bitcoin-yksikkö on nimetty sen luojan mukaan. Jokainen Satoshi koostuu 0,0000000001 Bitcoinista.

Talteenotto: Siemenet

Tämä lause, joka liittyy usein sanaan “digitaalinen lompakko”, viittaa lompakkosi palauttamiseen. Seed on 12-24 satunnaisen merkin sarja, jonka avulla voit noutaa lompakkosi. Siksi nämä sanat ovat tärkeitä ja ne tulee säilyttää turvallisessa paikassa. Se Seed tavoittaa sinut, kun et pääse käsiksi lompakkoosi järjestelmästäsi tai matkapuhelimellasi.

Erottelu: SEGWIT

Erillinen tarkoittaa erottamista ja todistaja todistajaa. Yleisesti termi tarkoittaa kuitenkin digitaalisen allekirjoituksen erottamista tapahtumatiedoista. Segway mahdollistaa useiden tapahtumien sijoittamisen yhteen lohkoon ja nopeuttaa tapahtumaa.

Älykkäät sopimukset

Ohjelma tai koodi on itsesuorittava ja sitä käytetään, kun lohkoketjuverkossa on erityisiä olosuhteita.

lompakko

Olisi hyödyllistä, jos sinulla olisi digitaalinen lompakko, johon voit tallentaa digitaalisia valuuttoja, jotka ovat numerosarjoja. Tämä lompakko, jota kutsumme valuuttalompakoksi, on saatavilla laitteiston ja ohjelmiston muodossa. Toisin sanoen lompakoita käytetään yksityisten ja julkisten avainten tallentamiseen.

Kylmä lompakko: Kylmäsäilytys

Kylmä lompakko tai offline-lompakko ei ole yhteydessä Internetiin. Tämäntyyppinen lompakko tarjoaa paremman suojan hakkerihyökkäyksiä ja haavoittuvuuksia vastaan ​​kuin kuuma lompakko. Paperilompakoita ja laitteistolompakoita pidetään kylmälompakoina.

Kuuma lompakko

Mobiilisovelluksissa tai työpöytälompakoissa käytettävät verkkolompakot ovat hot-lompakoita. Nämä lompakot ovat alttiimpia kylmälle lompakolle, koska ne ovat verkossa.

Bitcoin-valas: Bitcoin-valas

Toinen termi on digitaalinen valuutta, joka viittaa henkilöihin tai organisaatioihin, jotka omistavat suuria määriä Bitcoineja. Lisäksi valailla on niin paljon Bitcoineja, että ne voivat vaikuttaa näille markkinoille ja saada sen arvon nousemaan tai laskemaan.

Fiat

Jos sinulla on lompakossasi dollari tai euro, sinulla on fiat-valuutta. Fiatia tukee siis rahalla vain liikkeeseenlaskijahallitus, ja siinä se.

Mikä on Fiat?

Bitcoin Cash: Bitcoin Cash

Vuonna 2017 otettiin käyttöön digitaalinen valuutta, joka on Bitcoinin haarukka tai haara, lisäämään verkkotapahtumien nopeutta. Kuten Bitcoinissa, kolikoiden kokonaismäärä on 21 miljoonaa yksikköä.

eetteri

Ethereum on digitaalinen valuutta, jolla on oma verkko ja alusta. Tapahtumavolyymin suhteen se on kryptovaluuttojen taulukossa toisella sijalla Bitcoinin jälkeen, ja sen valuuttakoodinimi on Ether.

Vaihto: vaihto

Termiä käytetään yleisemmin kryptovaluuttapörsseissä ja se tarkoittaa digitaalista valuutanvaihtoa. Joten jos luet sanan “vaihto” missä tahansa, tiedät, että se on online-markkinapaikka, jossa voi ostaa ja myydä tai muuntaa valuuttakoodeja toisiinsa tai fiat-rahaksi.

Coinbase vaihto

Yksi tunnetuimmista digitaalisista online-valuuttapörsseistä, joka on perustettu kryptovaluuttojen ostamiseen ja myyntiin ja jolla on yli 13 miljoonaa käyttäjää.

Haarukka

Haarukka tarkoittaa haarukkaa ja termillä digitaalinen valuuttamarkkina haaraa ja tapahtumaa. Joten tämä tapahtuu, kun lohkoketjun (ei vain Bitcoinin) käyttäjät haluavat tehdä muutoksia alustaan. Tässä uudet säännöt ja infrastruktuuri erotetaan aiemmasta polusta uudella lohkoketjulla, jolla on uusi nimi, kuten Bitcoin-välimuisti, jota kutsumme Bitcoinin haaraksi.

Pehmeä haarukka

Kun verkkoon tehdyt muutokset ovat pieniä ja edellisen protokollan mukaisia, tapahtuu ns. soft fork.

Kova haarukka: Kova haarukka

Kun haarukan määritelmän muutokset ovat niin yleisiä, että ne muuttavat infrastruktuuria tai verkkosääntöjä ja aiemmat solmut eivät pysty toimimaan uuden verkon kanssa, puhutaan kovasta haarukasta.

Digitaalinen

Digitaalinen kulta

Kryptovaluuttamarkkinoiden asiantuntijat vertaavat joskus tiettyjä kryptovaluuttoja kultaan. Nykyään Bitcoin tunnetaan yleisesti nimellä digitaalinen kulta.

Genesis Block: Genesis Block

Nimi annetaan ensimmäiselle lohkolle blockchain-verkossa. Tätä lohkoa kutsutaan joskus lohkoksi 0.

Rect

Termi on johdettu sanasta “haaksirikkoutunut” ja viittaa digitaalisten valuuttatransaktioiden menettämiseen. Oletetaan, että myit Bitcoinin ja hävisit, kun hinta laski, niin Bitcoinin hinta nousi alueellisesti. Tässä kerromme heti!

Digitaalinen markkina-arvo

Markkina-arvo tai markkina-arvo on digitaalisen valuutan kokonaisarvo, joka lasketaan kertomalla valuutan hinta liikkeessä olevien kolikoiden määrällä.

Validointialgoritmi: POA

Todennusalgoritmin, joka on lyhenne sanoista Proof of Authority, mukaan tapahtumia varmentavat solmut, joilla on tarvittavat valtuustiedot ja historia käytössä olevassa verkossa. Koska tämä algoritmi ottaa huomioon rajoitetun määrän validaattoreita konsensuksen, se on erittäin skaalautuva.

Proof of Work -algoritmi: POW

Proof-of-Work-algoritmi on tärkein lohkoketjussa käytetty konsensusalgoritmi. Siksi Satoshi Nakamoto esitteli tämän algoritmin välttääkseen kaksinkertaisen kulutuksen verkossa.

Varastoturvallinen algoritmi: POS

Proof of Stake -ohjelmassa, joka esiteltiin Proof of Algorithm -ongelmien ratkaisemiseksi, käyttäjät voivat hyväksyä tapahtumia heillä olevien kolikoiden lukumäärän perusteella.

Panostus: Panostaminen

Näin käyttäjät voivat ansaita voittoja lukitsemalla osan varoistaan ​​digitaaliseen lompakkoonsa ja tekemällä yhteistyötä verkon kanssa. Piteleminen on kuin rahan tallettamista pankkiin.

puolittaminen

Joka neljäs vuosi, kun Bitcoinia louhitaan, tämän digitaalisen valuutan louhinnan palkkio puolitetaan. Tätä kutsutaan puolikkaaksi. Viimeisin Bitcoinin tapaus tapahtui 11.5.2020 noin klo 15.00

Hash

Hash on toiminto, joka täyttää lohkoketjuverkon tietojenkäsittelyn salausvaatimukset. Funktio antaa sinulle ainutlaatuisen numero- ja kirjainjonon (kiinteä pituus) tulosteena yhdelle syötteelle.

Hashrate

Poiminnan aikana kulutetun laskentatehon määrää sekunnissa kutsutaan valppaudeksi. Koneet, joilla on suuri hash-teho, ovat erittäin tehokkaita ja voivat käsitellä paljon dataa sekunnissa.

BTFD

Tätä termiä käytetään, kun digitaalisen valuutan hinta on alimmillaan ja on paras aika ostaa se. Osta lisää tuttua ennen kuin on liian myöhäistä!

Pito: HODL

Tämä sana, joka tarkoittaa “pidä rakas elämä”, tarkoittaa “pidä kiinni”. Joten lause sanoo, että sinun ei pitäisi ostaa ja myydä uutta valuuttaa nyt ja säilyttää samat valuutat, jotka sinulla on. Termi koskee vain digitaalisten valuuttojen maailmaa.

Digitaalinen

solmu

Mitä tahansa verkkoa, joka muodostaa yhteyden lohkoketjuun, kutsutaan solmuksi. Mitä enemmän solmuja on, sitä skaalautuvampi verkko tulee.

Peer to peer

P2P on hajautuksen periaatteeseen perustuva tekniikka. Blockchain-verkon peer-to-peer-arkkitehtuuri mahdollistaa digitaalisten valuuttojen siirron ilman välittäjiä ja keskuspalvelinta.

Stablecoin: Stablecoin

Tukensa ansiosta digitaaliset valuutat pyrkivät pitämään hintansa vakiona myös vaihteluiden aikana. Jotkut näistä rahoittajista voivat olla fiat-rahaa, mikä auttaa hallitsemaan vakaiden kolikoiden hintaa.

Tärkeä buteriini

Kukaan ei koskaan kysy sinulta, kuka on kilpailussa toinen. Kuitenkin, mitä tulee digitaalisiin valuuttoihin, tämä tarina on erilainen. Vitalik Buterin on myös Ethereumin perustaja ja luoja, joka oli mukana Bitcoiniin liittyvissä artikkeleissa ennen tämän digitaalisen valuutan luomista.

Pumppaa ja tyhjennä

Pumppaus ja tyhjennys valuutan kryptografiassa on eräänlainen petos. Huijarit luovat ensin väärennettyjä mainoksia herättääkseen käyttäjien kiinnostuksen. Kun sijoittajat alkavat ostaa tätä digitaalista valuuttaa, hinta nousee dramaattisesti ja pumppu tapahtuu. Sen jälkeen huijarit myyvät kulissien takana kaiken ostamansa valuutan, kun valuutan arvo saavuttaa tietyn hinnan.

Asic

Erityiset integroidut piirit tai ASIC-piirit ovat elektronisia piirejä, jotka on suunniteltu yksinomaan Bitcoinin ja joidenkin digitaalisten valuuttojen poimimiseen. Vaikka haluaisimme määritellä tämän termin erikoistuneemmaksi, meillä on erityinen integroitu piiri, joka voi laskea vain yhden funktion tai joukon siihen liittyviä toimintoja.

Kynttilä: kynttilä

Kendall, joka tarkoittaa alkuperäisessä käännöksessä kynttilää, on kaavio, joka määrittelee digitaalisen valuutan korkeat, matalat sekä avaus- ja sulkemishinnat tietyn ajanjakson aikana.

Noob ansa digitaalisessa markkinoinnissa

Noob on termi uusille tulokkaille kryptovaluuttojen maailmassa. Tämän sanan vieressä on toinen termi nimeltä Noob Trap, joka tarkoittaa noob ansa. Digitaalisten valuuttamarkkinoiden uudet tulokkaat voivat kohdata vaaran kuulla valeuutisia.

ROI

Toinen lyhenne, jonka saatat törmätä kryptoteksteissä, on ROI. Lyhennetty ROI on termi “sijoitetun pääoman tuotto”, ja se on mitta, jota digitaalisen valuutan kauppiaat käyttävät sijoitusten suorituskyvyssä digitaalisen valuutan markkinoilla.

Poistoallas: kaivosallas

Sinulla ja monilla muilla digitaalisen valuutan ystävillä ei ehkä ole tehokasta laitteistoa valitsemasi valuutan poimimiseen. Joten tässä se tulee käyttöön. Kaivosaltaat ovat virtuaalisia paikkoja, joissa kaivoslaitteita voidaan jakaa monimutkaisten yhtälöiden ratkaisemiseksi. Kaivosaltaat lisäävät ihmisten mahdollisuuksia saada valuuttakoodi.

Ohjelmoitava raha

Ohjelmoitava raha on digitaalista rahaa, joka voidaan ohjelmoida toimimaan ennalta määriteltyjen kriteerien mukaan. Ensimmäinen ohjelmoitava valuutta oli nyt erittäin suosittu Bitcoin.

vesihana

Sana tarkoittaa “napauttaa” englanniksi, mutta digitaalisissa valuutoissa se viittaa verkkosivustoihin, joilla voit ansaita rahaa vastineeksi yksinkertaisista toiminnoista, kuten napsautuksesta. Tietenkin on parempi olla varovainen, koska useimmat näistä verkkosivustoista on luotu petollisiin tarkoituksiin.

Digitaalinen

FOMO

“Fear Of Missing Out” on yksi yleisimmin käytetyistä termeistä kryptomarkkinoilla. Tämä sana tarkoittaa myös, että hän harjoittaa jännittävää työtä peläten menettävänsä omaisuutensa. Koska käyttäjät tekevät edelleen emotionaalisia päätöksiä kryptokaupassa, FOMO.

Valkoinen paperi: Valkoinen paperi

Jokaisella uudella digitaalisella valuutalla on valkoinen kirja blogissaan, verkkosivustossaan tai yhdyskäytävässä. Tämä valkoinen kirja selittää yksityiskohtaisesti tiedot tästä valuuttakoodista, sen luomisen tarkoituksesta ja sen tekniikoista.

Mooning: Kuuhun

Jos luet jostain, että digitaalinen valuutta on matkalla kuuta kohti, sen hinta ja arvo nousevat nopeasti ja osoittavat nousevaa trendiä. Tätä termiä käytetään pääasiassa houkuttelemaan käyttäjiä ostamaan valuuttakoodia

Sisällysluettelo