Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Kaikki mitä sinun tulee tietää Windows 10:n tiedostojärjestelmästä

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Windows 10:n tiedostojärjestelmästä

Tietokoneet käyttävät tätä järjestelmää tietojen tallentamiseen ja järjestämiseen tallennusvälineille, kuten flash-asemille, kiintolevyille, optisille levyille ja jopa levykkeille.

Tietokoneen käyttäjillä on oltava lyhyt käsitys tiedostojärjestelmistä, jotta he voivat työskennellä nopeasti näiden työkalujen ja muiden Digitaalisten vempaimien kanssa. Siksi haluamme jakaa kanssasi lisätietoja tiedostojärjestelmistä alla.

Mikä on tiedostojärjestelmä?

Tiedostojärjestelmä hallitsee, kuinka tiedot tallennetaan tallennuslaitteeseen. Järjestelmä on pieni ohjelmisto, joka auttaa käyttöjärjestelmää järjestämään tietoja ja käyttämään tallennustilaa tehokkaammin.

Ajattele tiedostojärjestelmää kaappina. Tässä kaapissa on erityisiä alueita paidalle, kengille tai housuille. Kun ostat uuden paidan, tiedät tarkalleen, mihin se laittaa kaappiin.

Tiedostojärjestelmät välttävät tilan tuhlaamisen lajittelemalla tietoja. Juuri näin tiedostojärjestelmä tekee tiedoillasi. Kun tallennat tietoja, kuten elokuvan tai videopelin, tietokone tietää tarkalleen, minne tiedosto tallennetaan, tiedostojärjestelmän avulla.

Eri käyttöjärjestelmät käyttävät erilaisia ​​tiedostojärjestelmiä. Esimerkiksi Windows käyttää NTFS:ää, kun taas Macintosh tukee Mac OS Extended File System -tiedostojärjestelmää tai HFS+:aa.

FAT FAT-tiedostojärjestelmä

Tiedostojärjestelmä syntyi vuonna 1977. Alun perin FATU käytti sitä levytilan hallintaan. Järjestelmätiedostot tulivat sitten DosAnd Windowsille. Vuosien varrella FAT-käyttöjärjestelmään on tehty useita päivityksiä, mukaan lukien enimmäisosion ja tiedostokoon lisääminen.

Tunnetuin päivitys on, että FAT32-versioita käytetään edelleen pienen kapasiteetin nuolilla. Jos sinulla on 16 tai 32 Gt:n flash- tai SD-kortti, todennäköisimmin FAT32-tiedostojärjestelmästä, niitä käytetään tallennustilan hallintaan ja niiden kanssa työskennellessään saatat kohdata tiedostovirheen, joka on liian suuri kohdetiedostojärjestelmään.

FAT32Ei tue tiedostoja, jotka ovat suurempia kuin 4 Gt. Jos haluat tehdä movie4KMove siellä, yllä oleva virhe tapahtuu. Tämä tiedostojärjestelmä tukee myös enintään 32 Gt:n tallennuskapasiteettia.

Tämä tiedostojärjestelmä on tietysti edelleen yleisimmin käytetty tiedostojärjestelmä, koska se on yhteensopiva käyttöjärjestelmien kanssa. Joten jos sinulla on alle 32 Gt:n flash-asema, voit alustaa sen FAT32-tiedostojärjestelmällä.

Microsoft NTFS -tiedosto

Järjestelmä FAT32:n voittamiseksi, NTFS-tiedostojärjestelmä otettiin käyttöön ja kehitettiin edelleen vuonna 1993.

Tämän tiedostojärjestelmän etuja FAT32:een verrattuna ovat:

  • Tukee maksimitallennuskapasiteettia 16 eksatavua EB (jokainen eksatavu vastaa miljoonaa teratavua) verrattuna 32 Gt:n FAT32:n enimmäistallennuskapasiteettiin
  • Mahdollisuus tallentaa suuria tiedostoja täydellä tiedostokoolla 4 Gt FAT32-järjestelmään
  • NTFS-tiedostojärjestelmä tallentaa kaikki tietoprosessin muutokset kiintolevylle. Siksi, jos suunnittelussa tapahtuu virhe tai virhe, näitä rekisteröityjä tietoja käytetään automaattisesti ongelman ratkaisemiseen käyttäjän tietämättä.
  • Tässä tiedostojärjestelmässä tiedot on myös mahdollista salata.

Kaikki nämä ominaisuudet tekevät NTFS-tiedostojärjestelmästä hyvän vaihtoehdon Windowsille. Lisäksi Windows voidaan asentaa vain NTFS-tiedostojärjestelmään. Valitettavasti NTFS ei tue Windowsin ja Linuxin vanhempia versioita. Ja macOS tukee vain luku -tiedostoja NTFS:stä.

Microsoft exFAT -tiedostojärjestelmä

vuonna 2006exFATATavoitteena on korvata se FAT32Introducedilla. exFATFAT32:n rajoitukset: EB ei tue 16 eksatavun enimmäistallennuskapasiteettia.

SDXC-kortit käyttävät tavallista exFAT-tiedostojärjestelmää kameroissa. Tämä tarkoittaa, että kaikki SDXC-kortit tarjotaan exFAT-muodossa. Joten jos sinulla on flash- tai SD-kortti, jonka kapasiteetti on yli 32 Gt, on parempi tehdä se exFAT-muodossa.

Huomautuksia flash-alustaamisesta exFAT-tiedostojärjestelmällä

Varmuuskopioi kaikki tiedot ennen flash-aseman varmuuskopiointia. Jos haluat alustaa exFATilla, liitä hetki tietokoneeseen. Napsauta nuolta hiiren kakkospainikkeella ja valitse muotoValita.

Klikkaa exFAT-asetusluettelo Käytössä Napsauta Format Drive -sivua. The Tiedostojärjestelmä. Tarkista myös ne Nopea muotoilu valinnainen myös – vihdoin Aloitusvaihtoehto Ja sitten OKValita.

Lopuksi tiedostojärjestelmät järjestävät tiedot, mutta tässä suhteessa ei ole standardeja. Eri käyttöjärjestelmät suosivat erilaisia ​​tiedostojärjestelmiä. Jos käytät päivittäin erilaisia ​​käyttöjärjestelmiä, on parempi noudattaa valmistajan suosittelemaa vakiojärjestelmää.