Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Käyttöliittymä: 10 aloittelijan tekemää virhettä!

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Käyttöliittymä: 10 aloittelijan tekemää virhettä!

Nykyään matkapuhelinten ja verkkosovellusten markkinoilla on kova kilpailu, ja tällaisten tuotteiden kysyntä jatkaa kasvuaan. Kun ostosvaihtoehtoja ja palveluita käytetään niin paljon, ihmiset eivät tuhlaa aikaansa vaikeakäyttöisten sovellusten ja verkkosivustojen navigointiin, minkä vuoksi oikea käyttöliittymäsuunnittelu on niin tärkeää.

Siksi kokeneidenkin web-suunnittelijoiden ja kehittäjien tulee tehdä parhaansa käyttäjien motivoimiseksi. Yleisön ylläpitäminen on erittäin tärkeää, koska mikä tahansa kitka voi saada käyttäjät hylkäämään sovelluksesi. Jokainen sovellus tarvitsee käyttäjäystävällisen käyttöliittymän, joka tarjoaa yksinkertaisen kokemuksen käyttäjien sitoutumisen ylläpitämiseksi.

Monet sovellukset kohtaavat kuitenkin ongelmia varsinaisessa suunnitteluvaiheessa eivätkä kiinnitä huomiota käyttökokemukseensa. Tässä artikkelissa kerrotaan kymmenestä yleisimmästä käyttökokemuksen virheestä, joita sovellusten suunnittelijat ja kehittäjät yleensä tekevät.

1. Hienostunut käyttöliittymä

Sovelluksen sovelluksen (UI) on oltava intuitiivinen, ja käyttäjän on toteutettava vähimmäistoimet päästäkseen verkkosivustosi jokaiseen kohtaan. Jotkut ohjelman ominaisuudet voivat olla hyvin Monimutkaisia ​​tavallisille ihmisille. Käyttöliittymää suunniteltaessa kannattaa käyttää suosittuja kuvakkeita ja vakiotoimintoja.

Yritä välttää symboleja, jotka eivät ole heti tunnistettavissa ja joita käyttäjät voivat tulkita eri tavalla. Varmista, että teet laajan käyttöliittymätestauksen ennen lopullisen tuotteen julkaisua, jotta käyttöliittymästä tulee käyttäjäystävällinen.

2. Liiallinen käyttöliittymäsuunnittelu

Jos haluat luoda käyttäjäystävällisen käyttöliittymän, pidä se yksinkertaisena sen sijaan, että osoitat luovuutta suunnittelussa. Älä valitse luovuutta suunnittelussa ohjelmointivoiman sijaan, vaan yritä tasapainottaa molempia. Auttaisi, jos ajattelet, ettet olisi suunnittelija, vaan kuin aloittelija ohjelmankäyttäjä.

Yleisimmät suunnitteluvirheet tapahtuvat, kun suunnittelija ajattelee kaiken olevan yksinkertaista ja selkeää. Muista, että normaalin ihmisen on vaikea ymmärtää jotain, mikä on ilmeistä suunnittelijalle.

3. Sisäänrakennetun hakutoiminnon puute

Joillakin sovelluksilla ja verkkosivustoilla ei ole tarpeeksi sisältöä. Tilanne pahenee kuitenkin, kun sisältöä ja tiedostoja on saatavilla paljon ja niitä ei voi selata. Ilman integroitua hakutoimintoa käyttäjä voi nopeasti vihastua, koska hän ei löydä etsimäänsä.

Integroitu haku ilman suodattimia johtaa sivun huonoihin hakutuloksiin, mikä on melkein yhtä huono asia kuin kyvyttömyys suorittaa hakua. Ohjelmaan haluttujen tuotteiden tai tietojen käyttömahdollisuuden puute pitää käyttäjät poissa ohjelmastasi. Varmista siksi, että sisällytät käyttöliittymäsi suunnitteluun hyvän sisäänrakennetun hakuvaihtoehdon.

4. Huono integraatio

Sovelluksen täysi suorituskyky edellyttää vahvaa mobiilisovellusten integrointiprosessia. Sovelluksesi on yhdistettävä eri sovelluksiin ja laitteisiin sujuvan tiedonsiirron varmistamiseksi.

Käyttökokemuksen suunnittelijana sinun tehtäväsi on ohjata heitä ohjelman läpi ja varmistaa, että he käyttävät kaikkia Ominaisuuksia. Tiedämme kaikki, kuinka tärkeitä varhaiset havainnot ovat. Vain ensimmäisen kokemuksen perusteella käyttäjä päättää, käyttääkö ohjelmaa vai ei.

Siksi on tarpeen suorittaa kunnollinen beta-testi, koska se paljastaa suurimman osan käyttäjien kohtaamista ongelmista sekä todellisten käyttäjien tuloa. Tämän avulla voit ratkaista useimmat perusongelmat.

5. Sovelluksen lisäominaisuudet ja -toiminnot

Liialliset ominaisuudet ja toiminnot voivat viitata sovelluksesi peittävyyteen. Ohjelman äärimmäinen suorituskyky voi alusta alkaen hämmentää käyttäjiä ja pilata heidän käyttökokemuksensa. Jos haluat välttää tämän, keskity tärkeisiin ominaisuuksiin ja toimivuuteen sovelluksesi suunnittelussa. Voit jopa parantaa näitä ominaisuuksia sen sijaan, että lisäisit uusia.

6. Alhainen värikontrasti käytettäessä sopimattomia fontteja

Topografia on tärkeä osa käyttöliittymäsuunnittelua. Vaikka vaaleat fontit näyttävät kauniilta, niiden käyttäminen vaaleaa taustaa vasten tekee sisällöstä käytännössä lukukelvottoman. Ja tällaisten fonttien käyttäminen tekstissä voi aiheuttaa käyttäjillesi käyttöongelmia.

Jos sovelluksessasi on kaunis käyttöliittymä, mutta tekstin lukemisessa on vaikeuksia, käyttäjät poistavat sen todennäköisemmin. Sovelluskehittäjien tulee käyttää luettavia kirjasimia ja tasapainottaa tekstiä ja taustaa hyvän käyttökokemuksen takaamiseksi.

7. Ärsyttäviä ilmoituksia ja päivityksiä

Tämä on monimutkainen ominaisuus, joka jokaisen sovelluskehittäjän tulee ottaa huomioon. Liian monet ilmoitukset ärsyttävät käyttäjiä ja pakottavat heidät ohittamaan sovelluksen, mutta liian harvat ilmoitukset saavat käyttäjät unohtamaan sovelluksen. Tasapainoa pitää olla.

On parasta välttää vastaavien ilmoitusten, tarpeettomien mainosten ja muiden ei-toivottujen sähköpostien lähettämistä. Tällaiset tapaukset voivat olla käyttäjille ärsyttäviä. Sinun on päivitettävä ohjelma ajan myötä, mutta älä liioittele sitä tarpeettomilla päivityksillä. Keskity suuriin virheisiin ja korjaa ne. Kiinnitä huomiota käyttäjien palautteeseen App Storessa tai Google Playssa ja päivitä sovellus tarpeidesi mukaan.

8. Ajo eri laitteiden välillä epäonnistui

Mobiilisovelluksen suunnittelu Android-laitteille on iso haaste, koska se näkyy eri kokoisina. Jopa iPhone-puhelimia on saatavana erikokoisina. Siksi sovelluksen kehittäjän vastuulla on varmistaa, että sovellus toimii oikein kaikilla laitteilla.

Tässä on joitain vinkkejä tämän tekemiseen:

  • Kysele kohdeyleisösi saadaksesi selville, mitä laitteita he käyttävät useimmin.
  • Testaa ohjelman prototyyppiä millä tahansa laitteella nähdäksesi, kuinka se toimii minkä tahansa tyyppisellä ja kokoisella näytöllä.
  • Huomioi kaikki kitkakohdat.
  • UX optimoi sovelluksen jokaiselle laitteelle.

9. Ohita sovellusarkkitehtuuri

Useimmat sovellussuunnittelijat ja -kehittäjät tekevät yleisen virheen käyttökokemuksessa: he keskittyvät enemmän sovelluksen kaunistamiseen kuin arkkitehtuuriin ja käyttäjävirtaan. Jos unohdat välttämättömän navigoinnin ja hyvän käyttökokemuksen ohjelmassa, suunnittelu saattaa näyttää hyvältä, mutta sen käyttö on todennäköisesti tylsää. Ennen kuin huolehdit suunnittelun yksityiskohdista, kuten fontin koosta tai väriyhdistelmästä, sinun on määritettävä ohjelman kulku. Pidä prosessi mielessä, kun siirryt ohjelman suunnitteluvaiheeseen.

10. Kutsu piilotettuja toimia

Useimmat sovellussuunnittelijat ja -kehittäjät piilottavat toimintakutsut ja vaihtoehdot selkeiden eleiden taakse pitääkseen sivun selkeänä ja ainutlaatuisena. Piilottamalla nämä elementit vaikeutat asiakkaiden sovelluksen sisäisten toimintojen suorittamista.

Tämä voi johtaa siihen, että jotkut käyttäjät peruuttavat tai kirjautuvat ulos. Toiminnot, kuten “Osta nyt”, “Ota yhteyttä” tai “Tilaa”, ovat erittäin tehokkaita sinulle ja hyödyllisiä käyttäjillesi. Huomaa, että näihin toimintoihin liittyvien painikkeiden tulee olla kontrastisia sovelluksen muiden värien kanssa.

Sisällysluettelo