Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Kuinka käytän Python range()-funktiota?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Python range()-funktion käyttäminen?

Pythonin aluetoiminto toimii juuri siltä miltä se kuulostaa. Se luo numeroalueen määritettyjen aloitus- ja loppupisteiden väliin. Jos ohjelmoija haluaa, hän voi lisätä myös askelargumentin. Toimintoa käytetään yleensä yhdessä varten Silmukka numerosarjan läpi kulkemiseen.

Toiminto toimii kuitenkin eri tavalla Python 2:ssa ja Python 3:ssa. Python 2:ssa tämä on Alue() Funktio palauttaa kahden määritetyn pisteen välisen numeroalueen luettelon muodossa. The xrange() Funktio tekee saman, paitsi että se palauttaa a xrange Objekti luettelon sijaan.

Python 3:n kanssa niitä ei ole XAlue() Ominaisuus, josta huolehditaan. The Alue() Funktio käyttäytyy niin xrange() Funktio Python 2:sta ja palauttaa kokonaislukujonon kahden nimetyn pisteen välillä nimetyillä lisäyksillä Alue Esine.

Lue myös: Bash-funktioiden selitys

Perussyntaksi kohteelle Alue() Toiminto on seuraava.

Alue (aloitus, lopetus[, steps])

Huomaa, että voit suorittaa komennon yhdellä, kahdella tai kolmella argumentilla riippuen siitä, mitä haluat saavuttaa funktiolla.

Muista, että argumentit Alue Rakentajan tulee olla kokonaislukuja. Liukulukuluvut, desimaaliluvut tai muut numerotyypit eivät ole sallittuja.

Lue myös: Bash While Loop Explained

Vaadittu parametri kohteelle Alue() Python 3:ssa on pysähtyä. Tämä Tarkoittaa, että sinun on määritettävä ainakin alueen tulos.

i alueella (5): tulosta (i)

Yllä oleva esimerkki tulostaa kokonaislukujen sarjan nollasta neljään yhden askelin. Jos käytät tätä komentoa vain pysähtyä parametri, komento valitsee automaattisesti nollan aloituspisteeksi ja lisää sitä yhdellä.

Jos välitetty argumentti on nolla tai väärä luku, funktio palauttaa tyhjän sekvenssin.

Lue myös: Pythonin asentaminen Windowsiin?

Kuten olet todennäköisesti arvannut, se tapahtuu työskennellessäsi alkaa Ja pysähtyä parametrit, funktio luo sarjan aloitus- ja loppupisteiden välille yhden askelin välissä,

i alueella (3, 5): tulosta (i)

Yllä olevassa esimerkissä tulostetaan vain 3 ja 4, koska tämä on parametreissa määrittämämme alue. Muista, että pysähtyä Parametrin tulee olla suurempi kuin Start; Muuten saat tyhjän listan. Tässä tapauksessa voit käyttää argumentteina nollaa ja negatiivista kokonaislukua.

Lue myös: Kuinka luoda bash-aliaksia?

Jos määrität kaikki kolme parametria, funktio antaa sinulle sekvenssin kokonaislukuja määritettyjen sääntöjen mukaisesti. Muista, kun Vaihe Jos parametri on positiivinen, alue kasvaa vähitellen, jos se on negatiivinen, saat päinvastaisen tuloksen.

i:lle alueella (0, 26, 5): tulosta (i)

Yllä oleva esimerkki tulostaa sekvenssin välillä 0–25 viiden askelin välissä. Varmista, että pysähtyä Parametri on suurempi kuin aloitusparametri.

Samoin, jos otamme tämän toisin ja tuon Vaihe Jos parametri on negatiivinen, saadaan laskeva sekvenssi. Varmista vielä kerran, että alkaa Parametri on suurempi kuin pysäytysparametri; muuten saat tyhjän sekvenssin.

i:lle alueella (20, 4, -5): tulosta (i)

Yllä oleva katkelma tulostaa sekvenssin, joka alkaa 20:stä ja jatkuu 5:een 5:n askelin välissä.

Jos ohitat null as Vaihe arvo, saat ValueError-poikkeuksen.

Lue myös: Kuinka asentaa pip Ubuntuun?