Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Kuinka käyttää 6 Thinking Caps -tekniikkaa parempien päätösten tekemiseen?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka käyttää 6 Thinking Caps -tekniikkaa parempien päätösten tekemiseen?

Jopa perfektionistit saattavat epäröidä päätöstä ja joskus jättää tekemättä merkittäviä ehdotuksia, jotka lopulta pakottavat heidät tekemään päätöksen, peläten tekevänsä väärän päätöksen ja miettivät seurauksia.

Tätä tarkoitusta varten on olemassa tekniikka nimeltä Six Thinking Caps, jota voidaan käyttää joidenkin yleisten päätöksentekoongelmien ratkaisemiseen. Menetelmä, jota käsittelemme tässä Artikkelissa.

Edouard de Bono oli ensimmäinen, joka keksi “kuuden ajatteluhatun” päätöksentekotekniikan. Tämän tekniikan pääkohta on, että näitä kuutta tekniikkaa tulee käyttää oikeassa järjestyksessä raportoinnissa; Huomaat kuitenkin, että se on käytännöllinen ja houkutteleva tekniikka, jossa on jännittäviä ratkaisuja päätöksentekoon. Se antaa sinulle ongelmia ja tekemistä.

Six Thinking Hats Tehokas tapa edistää asioiden ja projektien saamista valmiiksi

Tämä lähestymistapa on hyvin samanlainen kuin Disneyn kolmen tuolin lähestymistapa. Molemmilla menetelmillä tutkimme kaikkia eri näkökulmia tietystä aiheesta luomatta ei-rakentavaa väittelyä eri näkemyksiä omaavien kollegoiden välille. Yksinkertaisesti sanottuna analysoimme kaikkia projektin eri näkökulmia määrittääksemme, mitkä niistä ovat toteuttamiskelpoisia. Yllä olevalla lähestymistavalla on selkeä etu, koska tässä ratkaisussa kaikki jäsenet työskentelevät yhdessä ja tarkistavat toistensa ajatuksia ja asiantuntemusta. Näin saamme johdonmukaisempia projekteja.

Yllä oleva lähestymistapa vahvistaa yhtenäisyyttä. Kuitenkin, kuten kaikissa muissakin aivoriihimenetelmissä tai aivoriihi-istunnoissa, on oltava tietyt yleiset säännöt, joita kaikkien osallistujien on noudatettava. Jos esimerkiksi toinen tiimin jäsen on tunteellinen ja toinen analyytikko, heillä voi olla hyvin erilaisia ​​ajatuksia. Samoin pessimistiset henkilökohtaiset ideat ovat hyvin erilaisia ​​kuin kirkkaat, ainutlaatuiset ideat. Tässä mielessä on tärkeää, että kaikki kunnioittavat toistensa ajatuksia ja näkemyksiä.

Tätä tekniikkaa voidaan käyttää ammatillisissa, kollektiivisissa ja henkilökohtaisissa sekä yksilökohtaisissa elämänpäätöksissä, sillä projekti pyrkii tutkimaan ideaa ja näkökulmaa kuudesta erilaisesta ja joskus ristiriitaisesta näkökulmasta. Sinun on tiedettävä, että yksi syy väärien päätösten tekemiseen on yksiulotteinen ajattelu ja asian eri osien huomiotta jättäminen. Yllä oleva tekniikka keskittyy juuri tähän aiheeseen ja opettaa meitä lähestymään jokaista aihetta eri näkökulmista. Katso toisin.

Kuinka soveltaa kuuden hatun ajattelutekniikkaa?

Tässä tekniikassa meillä on kuusi eriväristä hattua, joista jokaisella on erilaiset ominaisuudet. Kun teemme tämän harjoituksen yhdessä, jokainen pitää hattua (oikea tai kuvitteellinen hattu) päässään. Jos aiot käyttää sitä yksittäisiin päätöksiin, meidän täytyy katsoa tarinaa joka kerta hatun näkökulmasta ja kirjoittaa ajatuksemme ylös. Mutta mitä hattujen väri Tarkoittaa? Lyhyt kuvaus kunkin hatun väristä on seuraava:

valkoinen hattu: Kun käytät tätä hattua, esität tosiasiat ja tosiasiat puolueettomasti, ilman arvostelua, ennakkoluuloja tai jopa ennusteita ja esität vain käytettävissäsi olevat tiedot ja tiedot. Jos olet kiinnostunut analyysistä, kohtaat erilaisia ​​haasteita tämän hatun kanssa!

Pieni Punahilkka: Tämä hattu on vain tunteita ja jännitystä varten. Tämän hatun avulla emme kiistellä ja olla rationaalisia, vaan vain ilmaisemme tunteitamme aiheesta (viha, onnellisuus, huoli, pelko jne.).

Musta hattu: Jos olet pessimisti ja skeptikko, tämä hattu on sinua varten. Tällä hatulla ajattelet vain ongelman negatiivisia puolia ja se kertoo, mistä syistä epäonnistumme, mitä ongelmia voi syntyä, mitä tapahtuu pahimmassa tapauksessa ja mitä esteitä ja vaikeuksia voi olla edessä.

Keltainen hattu: Kuvaile optimismia ja positiivista ajattelua. Mitkä ovat tietyn aiheen positiivisia puolia ja mikä voisi tehdä siitä onnistuneen? Tämän hatun kanssa sinun tulee ajatella etuja ja myönteisiä puolia.

Vihreä hattu: Jos et ole jatkuvasti keksinyt ideoita pilkan pelossa, tämä on hattu sinulle. Tämä hattu on luovan ajattelun symboli, ja tällä hatulla sinun tulee ilmaista kaikki uudet ja innovatiiviset ideat ja ratkaisut, jotka tulevat mieleesi ajattelematta niiden käytännöllisyyttä tai logiikkaa.

Sininen hattu: Tämä hattu eroaa muista hatuista, koska et ajattele sitä käyttäessäsi sitä. Sen sijaan ajattele näitä toimenpiteinä, jotka sinun on tehtävä säännöllisesti. Yksinkertaisesti sanottuna tämä hattu toimii tarkastelemalla ja arvioimalla muiden hattujen mielipiteitä, antamalla mielipiteesi kunkin hatun ajatuksista ja tekemällä johtopäätöksen.

Missä olosuhteissa meidän tulisi käyttää kuuden hatun ajattelutekniikkaa?

Mutta mitä etua yllä olevasta skenaariosta on? Kuten aiemmin mainittiin, Six Hats -ajattelumenetelmä on tehokas päätöksentekotekniikka, koska se käyttää näkökulmien yhdistelmää ja tekee kokonaisvaltaisen päätöksen. Tällä menetelmällä voimme muuttaa emotionaaliset ajatukset ja jopa pessimismin muodoiksi, joilla on täysin looginen eteneminen.

Että meillä on mahdollisuus olla luovia päätöksenteossa. Tällä tavalla tekemämme päätökset ovat joustavia ja koska ne perustuvat kokonaisvaltaiseen näkökulmaan, voimme välttää mahdolliset ongelmat ja esteet alusta alkaen ennen niiden viimeistelyä. Yleisesti ottaen yllä oleva menetelmä toimii hyvin seuraavissa tapauksissa:

Jos haluamme parempia kokouksia ja jäsennellympiä neuvotteluja.

Jos haluamme ajatella yhdessä, tarvitsemme kokoelman ihmisten yhteistyötä.

Ja jos haluamme tehdä parempia päätöksiä kattavammalla näkemyksellä, joka kattaa kaikki näkökohdat ja ongelmat.

Ja kun haluamme tarkastella tosiasioita, tunteita ja luovia ideoita eri näkökulmasta ja käyttää niitä ongelmien tutkimiseen paremmin.

Vaikka tarvitsemmekin inspiroivia ideoita ja haluamme ihmisten poistuvan passiivisesta tilasta ottamalla vastaan ​​erilaisia ​​rooleja ja kehittävän luovuuttaan.

viimeinen sana

Kaksi tärkeää asiaa, jotka on muistettava tästä tekniikasta: Kun pyydät jotakuta ottamaan hatun pois, anna hänelle väri, älä emotionaalista vastinetta. Jos esimerkiksi käsket henkilöä riisumaan keltaisen hatun, hän pystyy ajattelemaan ja toimimaan hänelle antamasi roolin mukaan. Kuitenkin, jos pyydät häntä ottamaan hatun pois ja ilmaisemaan positiivisia ajatuksiasi, sinun on vaikeaa.

Six Thinking Hats -menetelmä sopii erinomaisesti ihmisten näkökulmien poimimiseen, mutta se ei auta ratkaisemaan ristiriitaisten näkemysten välisiä eroja. Joskus keskustelun aikana kaikki liikkuvat spontaanisti ja luonnollisesti samaan suuntaan; Näin ei kuitenkaan aina ole. Toisinaan muut viitekehykset voivat vaatia keskustelua yhden selkeän johtopäätöksen saavuttamiseksi.

Lisätietoja tästä tekniikasta on kohdassa https://www.groupmap.com/map-templates/six-thinking-hats/.

Sisällysluettelo