Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Kuinka kiinnität lumiketjut ja mitä sinun tulee tietää niiden käytöstä

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka kiinnittää lumiketjut ja mitä sinun tulee tietää niiden käytöstä

Jos tällaisessa tilanteessa haluamme ajaa jyrkillä tai kapeilla teillä, lumiketjujen käyttö on sitäkin tärkeämpää. Autonrenkaiden sitominen ja asentaminen voi olla vaikeaa ja monimutkaista niille, jotka eivät tunne prosessia; Mutta todellisuudessa se on helpompaa kuin uskotkaan: aseta vain lumiketjut renkaiden ympärille, siirrä autoa varovasti eteenpäin ja kiinnitä lumiketjut.

Tietysti on yksityiskohtia, jotka sinun on otettava huomioon jokaisessa vaiheessa.

Talvella matkustaessa huomioitavia asioita

Ennen kuin selitämme pyöräketjujen kiinnittämisen, on tärkeää mainita kaksi turvallisuusvinkkiä niille, jotka eivät tunne menettelyä:

 • Ennen kuin matkustat jäisissä, jäisissä, lumisissa olosuhteissa, sinun tulee osata kiinnittää rengasketjut ja harjoitella etukäteen. Ennen kuin saavut jäisille teille, käytä tähän tarkoitukseen katettua aluetta, kuten autotallia. Muista, että tarvitset lumiketjuja, kun sää ei sovi ajamiseen: voi sataa lunta, ohi kulkevat autot roiskuvat vettä ja mutaa, tiet ovat liukkaita ja sää voi olla pimeäkin. Tällaisessa tilanteessa ei ole ollenkaan tarkoituksenmukaista tutustua pyöräketjujen kiinnittämiseen ensimmäistä kertaa.
 • Määritä yksinkertainen Talvimatkailu Pura se pakkauksesta ja ota se mukaasi näinä aikoina. Tämä paketti sisältää lisävarusteita, kuten lämpimät ja vedenpitävät käsineet ja vastaavat, jotka tekevät matkastasi turvallisen ja mukavan. Tämä paketti, pyöräketjut ja muut varaosat Talvimatkoille kannattaa ottaa mukaan asennukseen tarvittavat osat.

Vaiheittaiset ohjeet pyöräketjujen kiinnittämiseen

A. Pyöräketjun valmistelu

1. Osta pyöräketjut auton renkaan mittojen ja koon mukaan

Tätä varten sinun tulee tietää auton renkaan mitat ja koko. Jos katsot renkaan ulkoreunaa, näet englanninkielisiä kirjaimia ja numeroita peräkkäin. Rengasketjujen ostamiseen tarvitset nämä tiedot:

 • Ensimmäinen numero ilmaisee renkaan leveyden; Toinen numero ilmaisee renkaan korkeussuhteen (renkaan sivupinnan korkeuden suhde sen leveyteen); Kolmas numero ilmaisee myös renkaan halkaisijan. Jos käytät jonkun muun Tuotemerkit Renkaiden osalta nämä luvut ovat todennäköisesti tuumina.
 • Sama pyöräketjupakkaus ilmoittaa sopivat rengasmitat ja -koon. Jos olet epävarma, tarkista sopiva ketjun koko myyjältä.

2. Ota lumiketjut pakkauksesta ja ruuvaa ne irti

Jos rengasketju on kiertynyt tai solmuinen, avaa se palauttaaksesi sen normaaliin muotoonsa. Tämä vaihe voi kestää odotettua kauemmin. Renkaan alusta on parasta valmistella ennen sen sulkemista.

3. Valitse oikeat renkaat, joihin lumiketjut kiinnitetään

Renkaan valinta riippuu ajoneuvon tasauspyörästön tyypistä. Tasauspyörästöllä varustetussa autossa voima välittyy joko kahdelle etupyörälle tai kahdelle takapyörälle. Tästä syystä on välttämätöntä kytkeä pyöräketjut kahteen pyörään, joihin voima välitetään.

Toinen tapaus koskee nelivetoautoa: tässä tapauksessa auton kaikki neljä pyörää vaativat pyöräketjut.

Tietysti ensimmäisessä tapauksessa, eli tasauspyörästöllä varustetuissa ajoneuvoissa, voidaan turvallisuuden lisäämiseksi käyttää ketjuja kaikille neljälle pyörälle. Tätä suositellaan, jos tiet ovat liian liukkaita tai sääolosuhteet ovat erittäin epäsuotuisat.

B. Pyöräketjujen kiinnitys

1. Kiinnitä pyörän ketjut renkaaseen

Kuinka kiinnittää pyöräketjut

Tästä vaiheesta lähtien alkaa käytännön työ pyöräketjujen kiinnittämisessä. Ennen työn aloittamista on välttämätöntä pysäköidä ajoneuvo oikeaan paikkaan ja kytkeä seisontajarru. Aseta pyöräketjut pituussuunnassa renkaan päälle. Sen pituuden tulisi riippua renkaan reunoista, jotka vievät noin kolme neljäsosaa renkaan koosta. Myös renkaan koko leveydelle sivulta toiselle venytettyjen ketjujen tulee olla täysin suoria.

Paina renkaan pinnalla oleva ketjun osa maahan pienellä paineella, jotta pyöräketju ei liiku ajoneuvon ajon aikana.

Joissakin pyöräketjutyypeissä on renkaat kiinnitettynä ketjuihin. Näiden renkaiden tulee olla lähellä maata ja renkaan pohjaa rengasketjuja kiinnitettäessä. Lisäksi tämän tyyppisen pyörän ketjun asentaminen saattaa vaatia sinun menemään auton alle ja tekemään tarvittavat säädöt ketjun tasoittamiseksi.

2. Siirrä autoa eteenpäin

Vapauta seisontajarru, laita se vaihteelle ja siirrä sitä hieman eteenpäin. Tavoitteena on, että renkaan loppuosa joutuu kosketuksiin rengasketjujen kanssa. Koska vain pieni osa renkaasta ei ole kosketuksissa ketjuihin (noin neljännes rengaskoosta), haluttu tavoite saavutetaan liikuttamalla ajoneuvoa hieman eteenpäin.

3. Käännä ohjauspyörää päästäksesi helpommin käsiksi pyöräketjuihin ja kiinnikkeisiin

Ohjauspyörän kääntäminen (niin että renkaat kääntyvät sisäänpäin) auttaa pääsemään pyöräketjuihin ja kiinnikkeisiin. Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • Kun asennat lumiketjuja vasempaan renkaaseen, käännä ohjauspyörää oikealle siten, että renkaat osoittavat sisäänpäin;
 • Kun asennat lumiketjuja oikeisiin renkaisiin, käännä ohjauspyörää vasemmalle siten, että renkaat ovat sisäänpäin.
 • Päästä sitten eroon autosta ja kytke seisontajarru uudelleen.

4. Kiinnitä pyöräketjut ja koukut toisiinsa

Aloita renkaan sisäpuolelta, lähellä pyörän akselia, yhdistä ketjun kaksi koukkureunaa. Kiinnitä sitten koukkumaiset reunat renkaan ulkopuolelle. Kiinnitä pyörän ketjut kääntämällä puristinta.

Vanhojen pyöräketjujen kiinnittämiseen voidaan käyttää erikoistyökaluja, mutta on parempi olla käyttämättä tätä työkalua kokonaisten ketjujen kiinnittämiseen. On myös erityisiä nailonhihnoja, joilla voidaan lisäksi kiristää pyörän ketjuja renkaan ympärillä; Nämä hihnat on tietysti valmistettava erikseen ja kiinnitettävä ketjuun.

5. Renkaan sisä- ja ulkoosan pyöräketjujen säätö

Pyöräketjun säätö – Pyöräketjujen kiinnitys

Ketjujen tulee olla suoria ja venytettyinä renkaan leveydeltä. Jos ketju on kireällä renkaan sisäpuolelta, mutta ei ulkopuolelta, sinun on säädettävä ja kiristettävä se uudelleen.

6. Toista kaikki vaiheet kiinnittääksesi pyöräketjut toiseen renkaaseen

Tässä vaiheessa sinun on toistettava kaikki toisessa renkaassa kuvatut vaiheet. Asenna pyöräketjut siihen, säädä sisä- ja ulkoosat ja lopuksi kiinnitä se.

Kun olet hieman perehtynyt ja hallinnut pyöräketjujen kiinnityksen, voit asentaa molempien pyörien ketjut samanaikaisesti. Tämä kaksinkertaistaa ketjujen kokoamisnopeuden.

7. Aja 30 metriä ja kiristä pyörän ketjut uudelleen

Pyöränketjut voivat täristä tai löystyä ajon aikana. Tämän estämiseksi aja noin 30 metrin matka ja kiristä sitten ketjut uudelleen erikoistyökalulla tai jakoavaimella.

Kuinka avata pyörän ketjut

Tähän mennessä tässä artikkelissa on selitetty, kuinka lumiketjut kiinnitetään renkaisiin. Alla mennään pyöräketjujen avaamisen yksityiskohtiin neljässä vaiheessa.

1. Avaa rengasketjut heti, kun saavut kuivalle tai normaalille tielle

Jos tulet liukkaalta tieltä tai kohtaat kylttejä, jotka varoittavat, ettet tarvitse rengasketjuja, yritä avata ne. Lumiketjuilla ajaminen suotuisissa sääolosuhteissa vahingoittaa paitsi auton renkaita, myös tien asfalttia.

2. Avaa kiinnikkeet tai renkaat renkaan sisäpuolelta

Sinun on oltava maassa päästäksesi pakettien liitäntäpisteeseen. Auton pyörien kääntäminen sisäänpäin voi myös helpottaa pääsyä.

Kun rengas on nivelissään, siirrä autoa hieman eteenpäin päästäksesi käsiksi siihen. Jos käytät erityisiä nailonhihnoja vahvistamaan ketjuja pyörien ympärillä, sinun on avattava nämä hihnat ennen pyöräketjujen avaamista.

3. Aseta pyöräketjut avaamisen jälkeen tasaisesti maahan

Aseta pyöräketjut lattialle - Näin kiinnität pyöräketjut

Avaamasi rengasketjut ovat renkaan alla, eikä niitä voi vetää ulos tällä hetkellä. Aseta ketju tasaisesti maahan, jotta rengas ei vaurioidu ajon aikana. Ketjuja ei saa kiertyä millään tavalla pyörien tai renkaiden akseleiden ympärille.

4. Siirrä autoa hitaasti eteenpäin

Liikuta ajoneuvoa vain sen verran, että irrotat rengasketjut. Jotta pyöräketjut eivät ruostuisi, kuivaa ne hyvin ennen kuin laitat ne pakkaukseen. Vältä myös vääntämistä niin paljon kuin mahdollista, jotta sinun ei tarvitse huolehtia lisäkäytöistä.

Näin menet, kun kiinnität pyöräketjuja autonrenkaaseen

Lumiketjujen kiinnittämisen ja edellä mainittujen työnkulkua koskevien yksityiskohtien lisäksi on otettava huomioon toinen tärkeä seikka: Mihin tulee kiinnittää huomiota ajaessasi lumiketjuilla renkaaseen kiinnitetyillä? Tässä artikkelin osassa annamme lyhyen selvityksen tästä.

Kun ajat ketjupyörillä, kiinnitä huomiota kuulemiisi ääniin. Jos kuulet kahden metallikappaleen törmäyksen äänen, pysäytä auto välittömästi. Jos lumiketjut ovat löysällä tai löysällä ajon aikana, ne voivat kietoutua joidenkin ympärille Auton osat ja aiheuttaa vakavia vahinkoja. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit estää autosi vaurioitumisen lumiketjuilla ajettaessa:

 • Älä ylitä noin 40 km/h nopeutta; Muuten renkaat tai auton ketjut voivat vaurioitua;
 • Älä missään tapauksessa saa ajaa kuivalla, normaalilla tiellä.
 • Vältä äkillisiä kiihdytyksiä ja jarrutuksia. Renkaiden äkillinen lukkiutuminen tai nopea pyöriminen voi aiheuttaa vaurioita.

Pyöräketjujen tyypit

Tässä artikkelin osassa esittelemme otsikoiden muodossa Iranissa Saatavilla ja käyttökelpoisia pyöräketjutyyppejä. Harkittavasta hintaluokasta ja toimivuudesta riippuen voit valita sieltä oikean mallin.

Pyöräketjun tyyppi arvioitu hinta
Hihnapyörät (pakastushihna) 100 000 tomaania
Polymeeripyöräketjut (Jelly) Noin 230 000 tomaania
Pakastimen hihnaketjut Noin 80 000 tomaania
Risti- tai mehiläisketjut 80-120 000 tomaania

Jokaisella näistä pyöräketjuista on erityisiä etuja ja haittoja. Niiden tunteminen ja hintojen Tarkistaminen auttavat sinua tekemään älykkäämmän valinnan. Esimerkiksi hihnojen, polymeerien ja muiden tämän tyyppisten yhdisteiden käyttö vähentää ajoneuvon verhoilun vaurioitumisriskiä vanhemmissa ketjuissa käytettyyn metalliin verrattuna. Toinen silkki- tai kangasketjutyyppi on tullut markkinoille, mutta se ei ole kovin suosittu vahvojen liitosten puutteen ja suhteellisen korkean hinnan vuoksi. Tämän tyyppisen ketjun käyttö sopii paremmin lyhyille matkoille.

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vinkkejä pyöräketjujen kiinnittämiseen ja käyttöön

Vinkkejä ja usein kysyttyjä kysymyksiä – Pyöräketjujen kiinnitys

Tässä artikkelin osassa annamme sinulle yleisiä vinkkejä lumiketjujen kiinnittämiseen ja käyttöön yleensä ja käsittelemme sitten joitain usein kysyttyjä kysymyksiä.

Yleisiä vinkkejä lumiketjujen kiinnittämiseen ja käyttöön

 • Kiinnitä lumiketjut vain, kun lumen syvyys maassa on vähintään 2,5 cm. Paras aika sulkea rengasketjut on lumisateen aikana tai sen jälkeen.
 • Pyöräketjut ovat yleisiä myös mutaisilla teillä; Avaa se kuitenkin heti, kun se tulee normaaleille teille (jotta vältetään renkaan ja tienpinnan vaurioituminen).
 • Varmista, että asennat pyörän ketjut auton renkaan mittojen mukaan. Lumiketjujen väärä käsittely voi johtaa onnettomuuteen. Oikeat rengasketjut toimivat paremmin kuin talvi- ja jäärenkaat, koska ne ovat paksumpia ja niillä on suurempi ja parempi vaikutus ajoneuvon luistamisen ja poikkeamisen estämiseen;
 • Yritä aina tuoda ylimääräisiä rengasketjuja tai perävaunuja, varsinkin jos asut kylmillä, lumisilla alueilla. Tässä tapauksessa, jos käyttämäsi ketju on vaurioitunut, voit vaihtaa sen helposti.
 • Muista, että pyöräketjun pakkauksissa näkyvät mitat ovat likimääräisiä. Aja kiinnityksen jälkeen hieman ja varmista, että ne sopivat kunnolla. Tietyn ajon jälkeen rengasketjun asento saattaa muuttua, eikä se ole enää niin tiukka kuin ennen.

Usein Kysytyt Kysymykset

Onko mahdollista käyttää pyöräketjuja kaikissa automalleissa?

Saat lisätietoja tutustumalla autoyhtiöiden vinkkeihin ja temppuihin. Rengastyypistä johtuen jotkin mallit eivät sovellu pyöräketjujen käyttöön. On muitakin mekaanisia syitä, jotka rajoittavat pyöräketjujen käyttöä joissakin malleissa.

Onko pyöräketjujen käyttö välttämätöntä lukkiutumattomilla jarruilla varustetuissa ajoneuvoissa?

Joo. Lukkiutumattomat jarrujärjestelmät estävät auton pyöriä luistamasta; Lumiketjujen käytön tarkoitus on parantaa auton hallintaa ja hallintaa lumisilla ja jäisillä teillä.

Voidaanko kangas- tai silkkimalleja käyttää vaihtoehtona metalli-, vyö- ja…malleille?

Näitä malleja on mahdollista käyttää, mutta ne eivät toimi yhtä hyvin kuin tehokkaammat mallit, varsinkin jos lunta on ollut tiellä jo jonkin aikaa ja lumikerrokset ovat kovettuneet. Kangasmallit sopivat ajoneuvoihin, joissa ei voi käyttää vahvempia pyöräketjuja.

Mikä on pyöräketjujen oikea paksuus?

Kunhan renkaan ja korin väliin jää riittävästi tilaa. Perinteisissä neliovisissa autoissa on pisin etäisyys renkaiden ja korin välillä. Tämä etäisyys pienenee ajoneuvoissa, joissa on pitkä akseliväli, sekä pakettiautoissa ja tila-autoissa. Urheiluautoilla ja alaslasketuilla autoilla on lyhin reitti, eikä lumiketjujen käyttö yleensä ole mahdollista.

Sisällysluettelo