Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Kuinka korjaan mikrofonin, joka ei toimi puhelun aikana Androidilla?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka korjata mikrofoni, joka ei toimi puhelun aikana Androidissa?

Onko sinun Mikrofoni ei toimi tärkeissä puheluissa Android-laitteellasi? Se voi olla turhauttavaa, kun yrität kommunikoida ja toinen henkilö ei kuule sanojasi.

Tässä viestissä tutkimme puhelimesi mikrofoniongelmien syitä ja tarjoamme sinulle käytännön ratkaisuja näiden ongelmien korjaamiseen.

Olipa kyseessä yksinkertainen ohjelmistovirhe tai laitteisto-ongelma, autamme sinua vianmäärityksessä ja saamme mikrofonisi taas toimimaan.

Mikä on yleisin ongelma mikrofoneissa?

Androidin mikrofoniongelmat voivat lakata toimimasta useista syistä. Yleinen syy on a Ohjelmistovirhe Tämä voi tapahtua päivityksen jälkeen tai yhteensopimattomien sovellusten vuoksi. Joskus se voi olla itse mikrofoni fyysisesti vahingoittunut tai ne tukkeutuvat lian ja roskien takia, mikä heikentää toimintaa.

Toinen mahdollinen syy voi olla Bluetooth-häiriö. Lähtevien puhelujen yhteydessä Bluetooth-laitteen liittäminen puhelimeen voi vaikuttaa mikrofonin suorituskykyyn. Huono verkkoyhteys tai signaalin voimakkuus voi myös aiheuttaa mikrofoniongelmia puhetiedonsiirron keskeytyessä.

Lisäksi Androidin vanhentuneet versiot eivät välttämättä ole täysin yhteensopivia tiettyjen sovellusten tai ominaisuuksien kanssa, mikä aiheuttaa ristiriitoja, jotka voivat johtaa mikrofonin toimintahäiriöihin. On tärkeää pitää käyttöjärjestelmäsi ajan tasalla tällaisten yhteensopivuusongelmien välttämiseksi.

Olemme nyt tutkineet joitain mahdollisia mikrofoniongelmien syitä Androidissa. Laitetaan mikrofonisi taas toimimaan etsimällä ratkaisuja!

Kuinka voin korjata mikrofonin, joka ei toimi Androidissa?

On olemassa useita yksinkertaisia ​​vianetsintävaiheita, joiden avulla voit korjata mikrofonin, joka ei toimi puheluissa Androidissa. Katsotaanpa joitain mahdollisia ratkaisuja:

1. Puhdista mikrofoni

Yksi ensimmäisistä vaiheista korjata mikrofoni, joka ei toimi tai ei äänitä, on mikrofonin poistaminen. Mikrofonin pieniin reikiin voi kerääntyä pölyä tai likaa, mikä voi aiheuttaa puheluiden toimintahäiriöitä.

Käytä pehmeäharjaista harjaa tai hammastikkua varovasti poistamaan äänituloa estävä lika tai hiukkaset. Varo käyttämästä liikaa painetta ja vältä nesteiden käyttöä, koska ne voivat vahingoittaa sisäisiä osia.

Jos puhdistus ei ratkaise ongelmaa, yritä puhaltaa mikrofoniporttiin tai käyttää paineilmaa pinttyneiden jäänteiden poistamiseksi. Varo puhaltamasta liian voimakkaasti, sillä se voi myös aiheuttaa vahinkoja.

Fyysisten puhdistusmenetelmien lisäksi voit tyhjentää mikrofoniasi käyttävien sovellusten välimuistin ja tiedot. Tämä voi auttaa ratkaisemaan kaikki ohjelmistoon liittyvät ongelmat, jotka saattavat vaikuttaa toimivuuteen.

2. Testaa mikrofonisi verkossa

Mikrofonin testaaminen verkossa on tärkeä vianetsintävaihe. Onneksi useiden käyttäjäystävällisten verkkosivustojen avulla voit helposti tarkistaa, toimiiko mikrofoni kunnolla. Näiden online-työkalujen avulla voit tallentaa ja toistaa äänikatkelmia varmistaaksesi, että syöttö ja tulostus toimivat odotetusti.

Suosittu vaihtoehto on onlinemictest– yksinkertainen mutta tehokas alusta, jonka avulla voit määrittää, toimiiko mikrofoni oikein muutamalla napsautuksella. Toinen luotettava valinta on Mikrofoni testitjoka tarjoaa intuitiivisen käyttöliittymän äänenlaadun nopeaan testaamiseen.

Mikrofoniongelmien ratkaiseminen voi olla haastavaa, koska ne voivat johtua useista tekijöistä, kuten ohjelmistoristiriidoista tai viallisista laitteistoyhteyksistä. Jos kuitenkin käytät näitä verkkoresursseja ongelmien diagnosointiin muutamassa minuutissa, ymmärrät paremmin, mikä saattaa aiheuttaa ongelman.

3. Tarkista mikrofonin käyttöasetukset

Mikrofonin käyttöasetusten tarkistaminen on toinen tärkeä vaihe puhelimen mikrofonin ongelmien vianmäärityksessä. Joskus ongelma voi olla yhtä yksinkertainen väärin määritetty asetus Tämä estää mikrofoniasi toimimasta kunnolla.

 • Etsi Asetukset-sovellus.
 • Paikantaa yksityisyyttä ja napauta sitä.
 • Näpäytä Mikrofonin käyttöoikeus.
 • Käynnistä se salliaksesi pääsyn mikrofoniin.
 • Tarkista, toimiiko mikrofoni nyt.

4. Salli mikrofonille äänioikeudet

Tarjoamalla pääsyn mikrofoniisi avaat mahdollisuuksien maailman, jossa sanasi voidaan muuntaa vaivattomasti teoiksi. Jos mikrofonisi ei toimi puhelun aikana, se voi johtua siitä, ettet ole antanut mikrofonille äänioikeuksia.

 • Mene asetukset.
 • Valita Sovellukset tai Sovellusten hallinta.
 • Etsi ja Napauta sovellusta Sinulla on mikrofoniongelmia.
 • etsiä Käyttöoikeusvaihtoehto. ja napauta sitä.
 • Sinun pitäisi nähdä luettelo erilaisista käyttöoikeuksista, jotka sovellukselle voidaan myöntää. Etsi mikrofoni tai äänen tallennusvaihtoehto ja varmista, että näin on kytketty päälle.
Myönnä mikrofonin käyttöoikeus

Kun sallit mikrofonisi äänioikeudet sovelluksen asetuksissa, annat kyseiselle sovellukselle nimenomaisesti luvan käyttää ja käyttää laitteesi mikrofonia.

Huomaa, että äänioikeuksien myöntäminen voi vaihdella hieman Android-version ja laitemallin mukaan. Jos et ole varma, missä nämä asetukset ovat puhelimesi valikossa, tarkista käyttöoppaasta tai tee pikahaku verkosta tiettyjä avainsanoja, jotka liittyvät puhelimesi malliin ja “Kielioikeudet.”

5. Tee nopea uudelleenkäynnistys

Yksinkertainen uudelleenkäynnistys käynnistää puhelimesi uudelleen, jotta järjestelmä voidaan päivittää ja virheelliset kokoonpanot voidaan kalibroida uudelleen. Käytätpä sitten älypuhelinta, PC:tä tai pelikonsolia, tämä tekniikka todennäköisesti säästää tunteja turhautumisesta. Voit tehdä nopean uudelleenkäynnistyksen seuraavasti:

 • Pidä virtapainiketta painettuna kunnes virtavalikko tulee näkyviin.
 • Napauta “Aloita alusta” Mahdollisuus käynnistää prosessi. Odota, kunnes puhelin sammuu kokonaan, ja käynnistä se sitten uudelleen.
Käynnistä puhelin uudelleen -5612

Nopea uudelleenkäynnistys auttaa elvyttämään laitteesi järjestelmän sulkemalla kaikki taustasovellukset tai -prosessit, jotka saattavat häiritä mikrofonin toimintaa. Se myös poistaa väliaikaiset tiedostot ja välimuistin, mikä voi joskus aiheuttaa ristiriitoja.

Kun uudelleenkäynnistys on valmis, testaa mikrofoni uudelleen puhelun aikana. Toivottavasti tämä yksinkertainen vaihe ratkaisee ongelman.

Muista, että nopea uudelleenkäynnistys voi korjata monia yleisiä ongelmia, mutta ei välttämättä ratkaise monimutkaisempia laitteistoongelmia mikrosi kanssa. Jos sinulla on edelleen ongelmia tämän ratkaisun kokeilun jälkeen, voit yrittää jatkaa vianetsintää muiden vaiheiden avulla.

6. Päivitä Android-versiosi

Android-päivitykset eivät tarkoita vain uusien ominaisuuksien lisäämistä tai Suorituskyvyn parantamista. Ne myös korjaavat erilaisia ​​ongelmia, jotka aiheuttavat laitteen toimintahäiriön. Olipa kyse ohjelmistovirheestä, yhteensopivuusongelmasta tai tietoturvahaavoittuvuudesta, käyttöjärjestelmän päivittäminen voi usein ratkaista ohjelmistoristiriidat, jotka aiheuttavat mikrofoniongelman.

 • Mene Asetukset-valikko laitteellasi.
 • Etsi heidät “Järjestelmän päivitys” tai “Ohjelmistopäivitys”.
 • Klikkaa Päivittää.
Päivitä puhelimen käyttöjärjestelmä

Varmista kuitenkin ennen päivittämistä, että sinulla on vakaa Internet-yhteys, sillä päivitysten lataaminen vaatii paljon dataa. Varmista myös, että akku on ladattu riittävästi, tai liitä Android-puhelimesi laturiin päivityksen aikana, koska päivitys voi kestää jonkin aikaa.

Muista varmuuskopioida kaikki tärkeät tiedot ennen suuren ohjelmistopäivityksen suorittamista mahdollisen tietojen menetyksen tai komplikaatioiden välttämiseksi.

7. Poista Bluetooth käytöstä

Toinen mahdollinen syy, miksi mikrofoni ei toimi puheluiden aikana Android-laitteellasi, voi olla ristiriita Bluetooth-yhteyden kanssa. Kun Bluetooth on käytössä, se voi joskus vaikuttaa mikrofonin toimintaan ja aiheuttaa ongelmia.

Voit ratkaista tämän ongelman poistamalla Bluetoothin väliaikaisesti käytöstä:

 • Etsi heidät Asetukset-valikko.
 • Etsi “Bluetooth” ja napsauta sitä.
 • Sammuttaa kytkin “” vieressäBluetooth“.
Poista Bluetooth käytöstä – 38684

Poistamalla Bluetoothin käytöstä vältät mahdolliset ristiriidat mikrofonin äänitulon ja Bluetoothin kautta yhdistettyjen laitteiden tai lisälaitteiden välillä.

Kun olet poistanut Bluetoothin käytöstä, suorita testi nähdäksesi, toimiiko mikrofoni oikein puheluiden aikana. Jos se toimii ilman ongelmia, olet onnistuneesti ratkaissut ristiriitaisen Bluetooth-yhteyden aiheuttaman ongelman.

Muista, että tämä ratkaisu voi toimia vain joillekin, koska mikrofoniongelmilla voi olla myös muita syitä. Erilaiset vianetsintämenetelmät voivat kuitenkin auttaa paikantamaan ja korjaamaan ongelman tehokkaasti.

8. Tarkista vesivaurioiden varalta

Yllä olevien vaiheiden lisäksi sinun on tarkistettava puhelimesi vesivaurioiden varalta. Nestevauriot voivat vaikuttaa merkittävästi mikrofonin ja muiden komponenttien toimintaan.

Jos pudotat puhelimesi vahingossa veteen. Sisäinen korroosio tai vauriot voivat aiheuttaa sen, että mikrofoni ei toimi kunnolla. Tällaisissa tapauksissa on Suositeltavaa viedä puhelimesi ammattiteknikolle, joka voi korjata mahdolliset vesivahingot.

Ennaltaehkäisy on aina parempi kuin hoito. Vältä vesivahingon aiheuttamia mikrofoni-ongelmia käsittelemällä puhelinta varovasti ja pitämällä se poissa nesteiden ulottuvilta.

9. Korjauta mikrofonisi

Jos olet kokeillut kaikkia yllä olevia vianetsintävaiheita, mutta Android-mikrofonisi ei edelleenkään toimi, harkitse RTT-puhelun käyttöä hätäpuhelun lopettamiseen ennen sen korjaamista. Joskus laitteisto-ongelmat voivat aiheuttaa mikrofoniongelmia.

Yksi vaihtoehto on viedä Android-puhelimesi valtuutettuun huoltokeskukseen tai ottaa yhteyttä valmistajaan saadaksesi apua. Heillä on koulutettuja teknikoita, jotka voivat diagnosoida ja vianmäärittää mikrofonisi laitteisto-ongelmia.

Toinen vaihtoehto on vierailla paikallisessa korjaamossa, joka on erikoistunut mobiililaitteisiin. Tee tutkimusta etukäteen ja valitse hyvämaineinen kauppa kokeneiden teknikkojen kanssa.

Mikrofonin korjaaminen voi viedä aikaa ja rahaa. Mutta se saattaa olla sen arvoista, jos luotat suuresti äänipuheluihin tai käytät usein puheeseen liittyviä sovelluksia.

Kotitekoiset korjaukset ilman asianmukaista tietämystä tai työkaluja voivat aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Siksi, jos sinulla on laitteisto-ongelmia, on yleensä parasta hakea ammattiapua.

Diplomi

Mikrofoniongelmien käsitteleminen Android-laitteen puheluiden aikana voi olla turhauttavaa. Jos kuitenkin noudatat tässä artikkelissa esitettyjä yhdeksää yksinkertaista vaihetta, sinun pitäisi pystyä ratkaisemaan ongelma ja saamaan mikrofonisi taas toimimaan puhelun aikana. Jos mikään muu epäonnistuu, sinun kannattaa harkita puhelimesi korjaamista valtuutetussa huoltokeskuksessa tai paikallisessa korjaamossa. Sijoittamalla aikaa ja rahaa nyt voit ehkä välttää vakavammat ongelmat.

Sisällysluettelo