Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Kuinka korjata “AnyDesk-verkkoon ei voitu muodostaa yhteyttä” -virheen korjaaminen?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka korjata “AnyDesk-verkkoon ei voitu muodostaa yhteyttä” -virheen korjaaminen?

Anydesk on etätyöpöytäsovellus, joka toimii Windowsissa, macOS:ssä, Linuxissa, Androidissa ja iOS:ssä. Sen avulla voit muodostaa etäyhteyden henkilöön päästäksesi hänen näyttöinsä, hallitaksesi ja jakaaksesi tiedostoja.

Käyttäjät näkevät usein yhteysvirheitä, kuten “Yhteyden muodostaminen Anydesk-verkkoon epäonnistui”, kun he yrittävät muodostaa yhteyden Anydeskiin. Tässä artikkelissa ymmärrämme Anydesk-virheiden syyn ja kuinka korjata ne nopeasti.

Lue myös: Kuinka korjata yhdyskäytävän todennusvirhe?

Anydesk-yhteyden muodostamiseksi molempien etäsovellusten on oltava aktiivisia ja niillä on oltava Internet-yhteys. Jos jokin kolmesta pisteestä puuttuu, se voi johtaa Anydesk-virheeseen.

Anydeskin virheilmoitustyypit ovat:

Lue myös: Kuinka käyttää tietokonettasi Puhelimestasi?

Alla on kaksi yleisintä Anydesk-virheilmoitusta niiden syyn ja ratkaisun kera.

Verkko-ongelmista johtuva virhe

  • Anydesk ei ole yhteydessä palvelimeen. Tarkista Internet-yhteytesi.
  • Tämä työpöytä ei ole saatavilla. Varmista, että Anydesk toimii etätietokoneessa ja on yhteydessä Internetiin.
  • Kuvaa odotellessa.

Tämä Anydesk-virhesanoma ilmenee, kun Internet-yhteytesi on hidas tai heikko. Se voi johtua myös väärin määritetystä palomuurista tai muusta verkko-ongelmasta.

Ensimmäinen ratkaisu tähän virheeseen olisi tarkistaa Internet-yhteytesi. Yritä siirtyä lähemmäs reititintä saadaksesi paremman yhteyden. Jos Internet-yhteydessä ei ole ongelmia, tarkista palomuurin asetukset.

Virhe väärin määritetyn palomuurin vuoksi

  • Tila: win32_10060
  • Tila: win32_11001
  • Tila: win32_10054

Windows luo tämän virhesanoman joko väärän palomuurin määrityksen tai palomuurimuutosten vuoksi.

Ratkaisu sellaisiin Anydesk-virheisiin, joilla sallitaan saapuvat yhteydet Anydeskille, on lisätä Anydesk sallittujen luetteloon käyttämällä *.net.anydesk.com.

Anydeskin TCP-portit ovat 80, 443 ja 6568. Voit välttää kannettavan asiakkaan viestin poistamalla TCP-kuunteluportit käytöstä mukautetussa työasemassasi.

Lue myös: Kuinka korjata “Tämä laite ei voi käynnistää Code 10” -virhettä?

Alla on yleisimmät Anydesk-tilaviestit syyineen ja ratkaisuineen.

Etätietokoneeseen kirjautuminen ei onnistunut. Yhteyden muodostaminen edellyttää, että AnyDesk-ikkuna on auki etätietokoneessa.

Tämä virhe ilmenee usein, koska interaktiivinen käyttö on estetty järjestelmästäsi. Sinun on hyväksyttävä kaikkien saapuvien istuntojen ja pyyntöjen pyyntö, ennen kuin se hylätään automaattisesti.

Vuorovaikutteisen käytön salliminen on nopea ratkaisu tällaisiin Anydesk-virheisiin. Kun olet aktivoinut, voit joko napsauttaa “Hyväksy” muodostaaksesi yhteyden tai vaatia toista henkilöä antamaan kelvolliset valtuustiedot.

Virhe väärin määritetyn palomuurin vuoksi

Jos palomuuria ei ole määritetty oikein, seuraavat kaksi virheilmoitusta tulevat näkyviin.

  • Istunto keskeytettiin etäpuolelta. Odota, kun Anydesk yrittää palauttaa istunnon.
  • Verkkoyhteys katkesi odottamatta.

Molemmat virheet johtuvat väärin määritetystä palomuurista. Yhteys nollautuu kesken istunnon.

Ratkaisu tähän Anydesk-virheeseen on sallia saapuvat yhteydet Anydeskille lisäämällä Anydesk sallittujen luetteloon *.net.anydesk.com.

Istunto hylättiin etätietokoneen kulunvalvonta-asetusten vuoksi.

Tämä virhe ilmenee, kun et ole sallittujen luettelossa toisen henkilön käyttöoikeusluettelossa.

Korjaus tähän Anydesk-virheeseen on lisätä henkilön nimi sallittujen luetteloon pääsynvalvonta-asetuksissa, jotka sijaitsevat Asetusten Suojaus-välilehdellä.

Kuinka korjata Kuinka korjata

Tämä virhe ilmenee, kun lisensoidun istunnon raja on saavutettu. Tämä voi myös olla virhe, jos istunnot ovat käynnissä taustalla eivätkä ole päättyneet.

Ratkaisu tällaisiin Anydesk-virheisiin on joko valita päivitys, joka jatkaa sovelluksen käyttöä ilman ongelmia tai lopettaa jotkin taustalla käynnissä olevat istunnot, jotka käyttävät asiakasaluettasi. my.anydesk.com.

Kokous päättyi. Tila: desk_rt_27

Istunto saattaa päättyä automaattisesti passiivisuuden vuoksi. Tämä virhe voi ilmetä myös, jos toinen henkilö käyttää Anydesk 6.1.0:aa tai uudempaa versiota, mutta toinen ei.

Tällaisten Anydesk-virheiden korjaaminen on ensin tarkistaa Anydesk-versiosi ja päivittää se tarvittaessa. Ylläpidä toimintaa istunnon aikana tai kirjaudu sisään uudelleen, jos yhteys katkeaa automaattisesti.

Voit myös kytkeä Automaattisen katkaisun pois päältä tai asettaa aikarajan, jolloin haluat yhteyden katkeavan automaattisesti. Tämä voidaan tehdä osoitteessa Turvallisuus -välilehti Asetuksissa.

Kuinka korjata Kuinka korjata

Lue myös: Kuinka ottaa etätyöpöytä käyttöön Windows 10:ssä?

Alla on yleisimmät virheilmoitukset yhdistettäessä Anydeskiin sekä niiden syy ja ratkaisu.

Odota, että etäkäyttäjä hyväksyy UAC-valintaikkunan.

UAC tarkoittaa järjestelmänvalvojan oikeuksia ja korkeutta. Asennuksen jälkeen Anydesk toimii automaattisesti järjestelmänvalvojana ja antaa oikeuden valita, ketkä kaikki sisällytetään järjestelmänvalvojaluetteloon.

Kun lähetät korotuspyynnön, toisella puolella näkyy UAC-valintaikkuna, jossa voit antaa järjestelmänvalvojan tunnistetiedot tai peruuttaa UAC-pyynnön. Voit korjata tämän Anydesk-virheen hankkimalla järjestelmänvalvojan oikeudet pyytämällä etäkäyttäjää hyväksymään pyynnön ja antamaan oikeudet.

Liian monta hylättyä yhteysyritystä. Yritä uudelleen myöhemmin.

Tämä virhe ilmenee yleensä, kun toinen osapuoli on hylännyt pyyntösi useita kertoja.

Yritä ottaa yhteyttä etäsivustoon käyttöoikeuden myöntämiseksi tai yritä myöhemmin uudelleen, kun etäsivusto on käytettävissä. Voit myös kirjautua sisään valvomattomilla käyttötunnuksilla, jos vertaiskumppani on antanut ne sinulle.

AnyDesk-asetukset estävät kirjautumisen etätietokoneeseen.

Jokainen käyttäjä voi määrittää ja estää saapuvat puhelut ja yhteyspyynnöt, jotka voivat aiheuttaa tämän virheen.

Voit korjata tämän Anydesk-virheen ottamalla yhteyttä suoraan etäkäyttäjään avataksesi kirjautumislukon, jotta voit muodostaa yhteyden. Tämä voidaan tehdä osoitteessa Turvallisuus -välilehti Asetuksissa.

Kuinka korjata Kuinka korjata

Etäkatselupalvelinta ei tueta

Tämä virhe ilmenee, kun etäkäyttäjä käyttää Linuxia tai näyttöpalvelimia, kuten X11.

Ratkaisu tällaisiin Anydesk-virheisiin on vaihtaa näyttöpalvelinta kirjautumisnäytössä, kun käyttäjä on kirjautunut ulos istunnosta.

Lue myös: Mikä on LVI? Kuinka se toimii?