Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Kuinka kutistan luettelon ja luetteloluettelon Pythonissa?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka kutistaa luettelo ja luettelo Pythonissa?

Listat ovat yksi Pythonin yleisimmin käytetyistä tietotyypeistä, ja niitä käytetään useiden arvojen tallentamiseen yhteen muuttujaan. Luetteloluettelo on sisäkkäinen luettelo, jossa jokainen luettelon elementti on itse luettelo. Listaluettelon pienentäminen Tarkoittaa 2D-luettelon muuntamista yksiulotteiseksi luetteloksi.

On olemassa useita tapoja tiivistää luettelo tai luetteloluettelo. Katsotaanpa, kuinka luettelo tai luetteloluettelo voidaan kutistaa Pythonissa.

Lue myös: Kuinka luoda luettelo Pythonissa?

Luetteloluettelo tai 2D-luettelot on sisäkkäinen luettelo, jossa jokainen luettelon elementti on itse luettelo. Esimerkiksi:

lista1 = [[‘a’, ‘b’, ‘c’], [‘d’, ‘e’, ‘f’], [‘g’, ‘h’, ‘i’]]

Yllä olevassa esimerkissä lista1 on luettelo ja jokainen listan1 elementti on itse luettelo. Joten List1 on luettelo luetteloista.

A lista on yksilöllinen määrä ja kaikki luettelon elementit indeksoidaan, jolloin nolla on ensimmäinen indeksi. Jokaiseen luettelon elementtiin viitataan sen indeksinumerolla.

Listoja on kahdenlaisia: tavallisia ja epäsäännöllisiä. Tavallisessa luetteloluettelossa jokainen luettelon elementti on aliluettelo, kun taas epäsäännöllisissä luetteloissa luettelon elementti voi olla aliluettelo tai yksittäinen elementti. Esimerkiksi:

Tavallinen lista luetteloistalista1 = [[‘a’, ‘b’, ‘c’], [‘d’, ‘e’, ‘f’], [‘g’, ‘h’, ‘i’]]

Epäsäännöllinen luettelo luetteloistalista2 = [[‘a’, ‘b’]’C’, [‘d’, ‘e’, ‘f’], [‘g’, ‘h’, ‘i’, ‘j’, ‘k’]’l’]

Voit pienentää luetteloiden luetteloa silmukoiden avulla.

Kutista tavallinen luetteloluettelo

Tutustu alla olevaan esimerkkikoodiin Saadaksesi selville, kuinka voit käyttää silmukoita tiivistämään tavallinen luetteloluettelo.

lista1= [[‘a’, ‘b’, ‘c’], [‘d’, ‘e’, ‘f’], [‘g’, ‘h’, ‘i’]]final_list = []

print(“Alkuperäinen lista on: “,list) # iteroi dataa käyttämällä for-silmukkaa elementille listassa1: final_list += element # Tulosta tulos – pienentää listaa print(“Supistenta lista on: “, final_list)

Yllä olevan koodin tulos on:

Alkuperäinen lista on: [[‘a’, ‘b’, ‘c’], [‘d’, ‘e’, ‘f’], [‘g’, ‘h’, ‘i’]]Flatten-lista on: [‘a’, ‘b’, ‘c’, ‘d’, ‘e’, ‘f’, ‘g’, ‘h’, ‘i’]

Vähentää epäsäännöllisiä luetteloluetteloita

Tutustu alla olevaan esimerkkikoodiin saadaksesi selville, kuinka voit tiivistää epäsäännöllisen luettelon silmukoiden avulla.

lista1 = [1, 2, 3, [4, 5]6, [[7]8]]final_list = []

print(“alkuperäinen lista on: “, lista1) def flat_list(lista1): # käytä for silmukkaa toistaaksesi listan yli listan1:n elementille: if type(element) == lista: # rekursiivinen kutsu samalle funktiolle nykyisen elementin kanssa uusi argumentti, jos elementti on lista flat_list(element) else: final_list.append(element) # Kutsu menetelmä litistääksesi lista flat_list(list1) # Tulosta final_list print(“littetyt listat ovat: “,final_list)

Yllä olevan koodin tulos on:

Alkuperäinen lista on: [1, 2, 3, [4, 5]6, [[7]. 8]]Litistetty luettelo on: [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8]

NumPy on Pythonin paketti, joka tarjoaa sinulle erilaisia ​​menetelmiä ja toimintoja, joita voit soveltaa taulukoihin. Voit käyttää NumPy-paketin concatenate()- ja flat()-menetelmiä listaluettelon yhdistämiseen luetteloksi. Katso alla oleva esimerkkikoodi:

numpy list1= tuonti [[1, 2], [3, 4], [5, 6, 7]]final_list = list(numpy.concatenate(list1).flat) print(‘Alkuperäinen lista on: ‘, lista1) print(‘Listetty lista on:’, lopullinen_luettelo)

Yllä olevan koodin tulos on:

Alkuperäinen lista on: [[1, 2], [3, 4], [5, 6. 7]]Litistetty luettelo on: [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7]

The Itert-työkalut Pythonin paketissa on menetelmä nimeltä Ketju, joka iteroi luettelon yli ja palauttaa elementit iteroitavina, jotka sinun on sitten muutettava luetteloksi. Katso alla oleva esimerkkikoodi:

print(“Alkuperäinen lista on: “,list1) # Pienennä listaa käyttämällä Chain()-metodia final_list = list(itertools.chain(*list1)) print(“Supistettu lista on: “,lopullinen_lista)

Yllä olevan koodin tulos on:

Alkuperäinen lista on: [[1, 2, 3, 4], [5, 6], [7, 8, 9]]Litistetty luettelo on: [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9]

Voit yhdistää luetteloluettelosi yhdeksi luetteloksi millä tahansa yllä olevista tavoista.

Lue myös: Kuinka löytää luettelon pituus Pythonissa?

Sisällysluettelo