Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Kuinka lasken yksilölliset arvot Excelissä?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka laskea yksilölliset arvot Excelissä?

Microsoft Excel on laajalti käytetty työkalu erityisesti yritysmaailmassa. Se voi suorittaa erilaisia ​​tehtäviä yksinkertaisesta tietojen syöttämisestä monimutkaisiin talousanalyyseihin. Tärkeä taito tietojen käsittelyssä Excelissä on yksilöllisten arvojen laskeminen. Hallitsetpa asiakastietoja, analysoit kyselyvastauksia tai seuraat varastoa, ainutlaatuisten arvojen laskeminen tehokkaasti voi säästää aikaa ja antaa tarkkoja näkemyksiä.

Tässä artikkelissa selitimme kuinka laskea yksilölliset arvot Excelissä suodatinvaihtoehtojen ja kaavojen avulla.

Laske yksilölliset arvot suodatinvaihtoehdon avulla

Tämä on yksinkertainen tapa laskea ainutlaatuiset arvot Excelissä. Suodatinvaihtoehdon avulla voit valita eri arvoja. Tämä toiminto erottaa nämä arvot toiselle riville. Voit sitten käyttää ROWS-toimintoa määrittääksesi kuinka monta yksilöllistä arvoa on. Voit käyttää tätä menetelmää Noudattamalla alla olevia ohjeita.

Vaihe 1: Avaa taulukko ja napsauta Data Napsauta sitten välilehteä Progressiivinen -painiketta Lajittele ja suodata osio.

Vaihe 2: Valitse vaihtoehto suodatinkentästä Kopioi toiseen paikkaan; Tämän jälkeen List Range -kenttään voit syöttää Manuaalisesti solut, joihin haluat käyttää suodatinta, tai voit napsauttaa kenttää ja valita alueen hiirellä ja poistua alueesta. Kriteerialue.

Vuonna kopioi Valitse Vain yksilölliset tietueet -ruudussa solu, johon haluat kopioida tulokset, valitse Vain yksilölliset tietueet -kohdan vieressä oleva valintaruutu ja napsauta OK Painike.

Vaihe 3: Yksilölliset arvot B2:sta B9:ään kopioidaan sarakkeeseen D.

Vaihe 4: Voit laskea yksilöllisten arvojen määrän valitsemalla sarakkeen ja napsauttamalla Nopea analyysi tai paina painiketta Ctrl + Q.

Vaihe 5: Napsauta sitä surina -välilehteä ja napsauta sitten Laskea Mahdollisuus.

Vaihe 6: Tulos näkyy yksilöllisten arvojen alla olevassa solussa.

Vaihtoehtoinen vaihe yksilöllisten arvojen laskemiseksi: Voit myös laskea rivit käyttämällä ROWS-kaavaa. Napsauta näytettyjen tulosten alla olevaa solua ja kirjoita kaava =RIVIT(D2:D5). Tässä D2 ja D5 ovat solut, joissa esimerkkisivumme tulokset näytettiin. Voit korvata ne soluilla, jotka valitsit tulokselle laskentataulukossasi.

Laske yksilölliset arvot SUM-, IF- ja COUNTIF-funktioilla

Syötä kaava =SUMMA(JOS(LASKEJOS(alue,väli)=1,1,0)) soluun, johon haluat tuloksen. Alue on aloitus- ja loppusolut, joista haluat etsiä yksilöllisiä arvoja. Tämä on taulukkokaava, joka tallentaa lasketut arvot uuteen taulukkoon. Koska tämä on taulukkokaava, paina Ctrl + Vaihto + Enter.

Esimerkiksi syötimme kaavan =SUMMA(JOS(LASKEJOS(B2:B9,B2:B9)=1,1,0)) löytääksesi yksilölliset arvot solualueelta B2–B9.

Tuloksena oli kaksi.

Miten tämä kaava toimii?

COUNTIF-funktio laskee yksilöllisten arvojen lukumäärän välillä B2-B9. Tämä numero ilmaisee, kuinka usein kukin arvo esiintyy alueella. Nämä lasketut tulokset järjestetään taulukkoon, joka luo jotain kuten (1, 3, 3, 1). Elektroniikka ja kirjat ilmestyivät vain kerran, kun taas vaatteet ja ruoka kolme kertaa.

Sitten IF-funktio valitsee vain yksilölliset arvot, jotka ovat yhtä suuret kuin 1, ja korvaa kaikki muut arvot 0:lla. Tämä toiminto muuntaa taulukon muotoon [1, 0, 0, 1]. Lopuksi SUM-funktio lisää yksittäiset arvot ja palauttaa tuloksen 2.

Laske yksilölliset tekstiarvot

Tietyissä taulukoissa ja laskentataulukoissa teksti ja numerot voivat olla sekaisin. Tällaisissa tilanteissa voit käyttää yllä selitettyä toimintoa pienellä mukauttamisella tunnistaaksesi yksilölliset tekstiarvot taulukosta.

Syötä kaava =SUMMA(JOS(ISTEKSTI(väli)*LASKE JOS(alue,väli)=1,1,0)) ja paina Ctrl + Vaihto + Enter. Säännöllisen kaavan pohjalta lisäsimme ISTEXT-elementin yksilöllisten tekstiarvojen tunnistamiseksi. Jos arvo on tekstiä, ISTEXT-funktio palauttaa tuloksen 1, joka laskee taulukon arvon. Jos solu sisältää jotain muuta kuin tekstiä, tulos on 0.

Esimerkiksi syötimme kaavan =SUMMA(JOS(ISTEKSTI(B2:B9)*LASKEJOS(B2:B9,B2:B9)=1,1,0)) löytääksesi yksilölliset arvot solualueelta B2–B9.

Tuloksena on kaksi.

Laske yksilölliset numeeriset arvot

Jos haluat erityisesti laskea yksilöllisiä numeerisia arvoja sekoitettuna tekstiin, voit käyttää tätä kaavaa =SUMMA(JOS(ISNUMERO(väli)*LASKE JOS(väli,väli)=1,1,0)) ja paina Ctrl + Vaihto + Enter. Tässä tapauksessa ISNUMBER-funktio palauttaa 1 numeerisille arvoille ja jättää huomioimatta muut arvotyypit. Tämä toiminto toimii samalla tavalla kuin ISTEXT-elementissä selitetty.

Esimerkiksi me astuimme sisään =SUMMA(JOS(ISNUMERO(B2:B9)*LASKEJOS(B2:B9,B2:B9)=1,1,0)) löytääksesi yksilölliset arvot solualueelta B2–B9.

Tulos on yksi.