Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Kuinka ottaa kuvakaappaus Windows 11:ssä

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuvakaappauksen ottaminen Windows 11:ssä

Kuinka ottaa kuvakaappaus Windows 11:ssä

On monia syitä ottaa kuvakaappaus Windows 11:ssä. Saatat esimerkiksi joutua ottamaan valokuvan sovelluksen tai verkkosivuston toiminnasta näyttääksesi jollekulle, miltä käyttöliittymä näyttää. Saatat myös joutua ottamaan kuvakaappauksen artikkelin katkelmasta ja jakamaan se Sosiaalisessa mediassa. Tai verkossa tai jossakin sovelluksessasi on kuva, jota et voinut tallentaa.

Sillä ei ole väliä, miksi haluat ottaa valokuvan. Windows 11:ssä on useita tapoja ottaa kuvakaappaus. Käyttämäsi menetelmän tulee perustua siihen, mitä haluat valokuvata, koska jotkut menetelmät näyttävät koko näytön ja toiset vain osan näytöstä. Joidenkin menetelmien avulla voit tallentaa kuvan suoraan kiintolevyllesi, kun taas toisten avulla voit tallentaa kuvan muutaman sekunnin viiveellä.

Tässä on kuusi tapaa ottaa kuvakaappaus Windows 11:ssä, enimmäkseen käyttämällä käyttöjärjestelmän sisäänrakennettuja ominaisuuksia. PicPickin avulla NGWIN, uusin menetelmämme on freemium-ohjelma, joka sisältää sisäisen kuvankäsittelyohjelman ja joka voi vierittää näyttöä alaspäin nähdäksesi kaikki valokuvan yksityiskohdat. Tämä on yksi asia, jota käyttöjärjestelmä ei yksin voi tehdä.

1. PrtSc-näppäin lähettää kuvakaappauksia leikepöydällesi

Helpoin tapa ottaa kuvakaappaus Windows 11:ssä tai 10:ssä on painaa PrtSc-näppäintä kopioidaksesi koko työpöydän leikepöydälle. Vaikka PrtSc-menetelmä on yksinkertainen, se on hieman hankala. Jos sinulla on useita näyttöjä, voit saada yhden suuren kuvan kaikilta työpöydiltä. Jos haluat tallentaa kuvan tiedostona, sinun on silti asetettava se kuvankäsittelyohjelmaan, kuten Microsoft Paint, Gimp tai Photoshop.

Toisaalta, jos haluat lähettää kuvan sähköpostitse, upottaa sen dokumenttiin tai jakaa sen Twitterissä tai Facebookissa, voit painaa CTRL-näppäintä, jos haluat nähdä koko näytön. + V + Liitä se sopivaan editoriin.

2. Windows-näppäin + PrtScr tallentaa tiedoston

Windows-näppäin on näppäimistön näppäin, jossa on Windows-symboli. Jos haluat ottaa kuvakaappauksen koko näytöstä ja tallentaa sen tiedostona, helpoin tapa on painaa Windows Key + PrtScr. Koko työpöytäsi himmenee hetkeksi sen merkiksi, että kuvakaappaus on otettu, ja uusi PNG-tiedosto tallennetaan Kuvat- tai Kuvakaappaukset-kansioon. Jokaisen tiedoston nimi on Screenshot (#).png, jossa # korvataan numeroilla #1, 2, 3 jne.

3- Alt + PrtScr ottaa näytön aktiivisesta ikkunasta

Useimmiten et halua ottaa kuvakaappauksia koko työpöydästäsi, vaan vain kuvakaappauksia tietystä käyttämästäsi Sovelluksesta. Kun painat Alt + PrtScr, Windows 11 ottaa aktiivisen ikkunan haltuunsa ja kopioi sen leikepöydällesi.

Huomaa, että tämä toiminto ottaa vain kuvakaappauksen aktiivisesta ikkunasta. Jos ohjelma sisältää useamman kuin yhden ikkunan, kuvakaappausta ei oteta koko ikkunasta. Jos sovelluksessasi on esimerkiksi ponnahdusvalikko, joka näkyy pienessä ikkunassa, vain pieni ikkuna täyttää näytön, ei sen takana oleva suuri ikkuna.

4- Snip & Sketch -työkalu luo kuvakaappauksia eri alueilta

Haluat ehkä ottaa kuvakaappauksen pienestä osasta työpöytää. Tämä pieni osa voi olla osa web-sivua selaimessasi tai ikkunoiden joukkoa. Jos kuitenkin painat S + Shift + Windows -näppäimiä, Windows Snip & Sketch -työkalu käynnistyy ja näkyviin tulee välittömästi suorakaiteen muotoinen laatikko, johon voit vetää mitä tahansa Windows 11:stä.

Jos et halua valokuvata työpöydän suorakulmiota, voit piirtää minkä tahansa muotoisen muodon ja ottaa kuvan aktiivisessa ikkunassa tai koko näytön tilassa. Valokuvasi tallennetaan leikepöydälle, mutta saat myös Windowsilta ilmoituksen siitä, mitä otit. Napsauttamalla sitä avautuu Snip & Sketch -työkalun Sketch-osio, jossa voit piirtää, rajata tai korostaa osia kuvakaappauksen yläosassa keltaisella korostuskynällä.

5. Ota kuvakaappaus viiveellä

Joskus on tarpeen ottaa kuvakaappaus muutaman sekunnin kuluttua jostakin, ei nyt! Mutta mikä tämän viivytyksen tarkoitus on? Jos esimerkiksi sinun on otettava kuvakaappaus aktivoidessasi avattavaa valikkoa tai jotain vastaavaa, PrtScr-näppäimen tai muiden pikanäppäinten painaminen saattaa saada valikkosi katoamaan ennen kuin kuvakaappaus käyttöjärjestelmästä on otettu käyttöön, mikäli aktivoit kuvakaappauksen. voidaan aktivoida myöhemmin ja voit myös näyttää tämän valikon näytöllä.

Jos haluat ottaa kuvakaappauksen viiveellä Windows 11:ssä, suorita Snip & Sketch ei pikanäppäimellä, vaan etsimällä sitä tai Käynnistä-valikosta. Valitse sitten Uusi-valikosta Leikkaa 3 sekunnissa tai Leikkaa 10 sekunnissa. Ole hyvä ja tee mitä haluat tehdä tänä aikana. Leikkaa- ja Sketch-työkalut tulevat näkyviin, jolloin voit piirtää kehyksen sen ympärille.

6- Ota kuvakaappaus koko verkkosivusta tai hiiren kursorista

On joitain asioita, joita et voi tallentaa Windows 11:n sisäänrakennetuilla kuvakaappausominaisuuksilla. Et voi esimerkiksi käyttää Snip & Sketchiä ottamaan kuvakaappausta verkkosivusta tai muusta vieritettävästä asiakirjasta (kuten PDF-tiedostosta) vierittäessäsi tai et voi näyttää hiiren osoitinta valokuvissasi.

Mutta jos sinulla on PicPick asennettuna, voit tehdä molemmat. Jos haluat kaapata verkkosivun koko sisällön, napsauta PicPick-kuvaketta ja valitse Screen Capture ja vieritä tai paina CTRL + ALT + PrtScr samanaikaisesti (voit myös määrittää mukautetun avaimen tälle). Valitse sitten selain, josta haluat ottaa kuvan, ja ota siitä kuvakaappaus, kun vierität koko sivua.

Jos haluat sisällyttää hiiren kohdistimen johonkin valokuvaasi, avaa Ohjelman asetukset -valikko, siirry Capture-välilehdelle ja valitse Include Cursor Image.

Toinen PicPickin etu on, että sen avulla voit luoda mukautettuja avaimia kullekin videotallennukselle. Siinä on myös editori, joka on paljon tehokkaampi kuin Snip & Sketch, jonka avulla voit piirtää värikkäitä kehyksiä tai ympyröitä niiden kuvan osien ympärille, jotka haluat korostaa.