Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Kuinka paljon VRAM-muistia minulla on?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka paljon VRAM-muistia minulla on?

Yksi PC-kokoonpanon tärkeimmistä näkökohdista on käynnissä olevan VRAM-muistin määrä ja tyyppi. VRAM tai yleisemmin GPU on grafiikkaosastolle erikoistunut prosessointiyksikkö.

Kaikki, mitä näet tietokoneen näytöllä, kulkee GPU:n kautta. Tietysti mitä parempi grafiikkasuoritin ja mitä enemmän muistia siinä on, sitä parempi grafiikkasuorituskykysi on.

Kun tiedät tarkalleen, kuinka paljon VRAM-muistia sinulla on, auttaa sinua ymmärtämään, mitä pelejä ja ohjelmistoja voit käyttää sujuvasti tietokoneellasi, ja ilmoittaa myös, kun on aika päivittää.

Lue myös: Kuinka tarkistaa GPU:n lämpötila Windows 10:ssä?

On olemassa useita tapoja selvittää. Keskustelemme molemmista.

Windowsin asetusten käyttäminen

Vaihe 1: Avaa Windowsin asetukset painamalla Windows-näppäin + I. Mene sitten siihen Järjestelmä.

Vaihe 2: Alla Mainos Välilehti Vieritä alas löytääksesi Näytön lisäasetukset.

Vaihe 3: Klikkaa Näytön näytön sovittimen ominaisuudet 1. Riippuen siitä, kuinka monta näyttöä olet liittänyt tietokoneeseen ja mikä on ensisijainen näyttösi, saatat nähdä jotain erilaista tässä.

Uusi ikkuna avautuu ja näet, kuinka paljon VRAM-muistia sinulla on. Jos käytät kannettavaa tietokonetta, jossa on erillinen näytönohjain, et välttämättä näe sitä tässä.

Lue myös: Kuinka poistaa Virustorjunta käytöstä Windows 10: ssä?

Tämän työkalun avulla voit nähdä sekä integroidun että erillisen GPU-muistin. Tämä menetelmä toimii myös lähes kaikissa Windows-versioissa.

Vaihe 1: Lehdistö Windows-näppäin + R avataksesi suoritusikkunan ja kirjoittamalla jotain dxdiag. Tämä käynnistää DirectX-diagnostiikkatyökalun.

Vaihe 2: GPU-muistisi sijaitsee osoitteessa Tehdä Sisäinen Tallennustila sijaitsee Näyttö-välilehden alla.

Lue myös: Mikä on GPU-skaalaus? Tyypit ja miten skaalaus otetaan käyttöön?