Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Kuinka piirtää kaavioita Excelissä!

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kaavioiden piirtäminen Excelissä!

Näytä graafisesti Excel käytetään eri yrityksissä. Nykyään erilaiset toimistotyökalut auttavat meitä eri tavoin. Sisällön luominen, tietojen luokittelu, tietojen tallennus ja helppo pääsy tietoihin ovat Officen käytön tärkeimmät edut. Ne korvaavat usein paperiarkkeja ja painavia muistikirjoja. Yksi Excelin tärkeimmistä käyttötavoista on kaavioiden piirtäminen. Tällä ohjelmalla voit piirtää erilaisia ​​kaavioita. Riittää, kun osaa käyttää Excelin työkaluja ja oppia työskentelemään. Tässä artikkelissa selitetään tärkeimmät kohdat, joiden avulla opit piirtämään kaavioita Excelissä.

Mitä taitoja tarvitset kaavioiden piirtämiseen Excelissä?

Ensinnäkin sinun on pystyttävä toteuttamaan kaaviosi paperille oikeilla tiedoilla. Sinä määrität kaaviopiirroksen tarkoituksen ja tarvittavat tiedot. Excel on käyttäjäystävällinen ohjelmisto, jonka kanssa ihmiset voivat työskennellä helposti. Et siis tarvitse mitään erityistä tietokonetietoa. Keskitasoinen tieto riittää grafiikan piirtämiseen. Lopuksi olisi hyödyllistä, jos opit piirustustekniikat. Lopuksi, kun saat kokemusta, voit parhaiten suunnitella haluamasi kaaviot.

Mitä kaavioita voi piirtää Excelissä?

Eri sovellukset vaativat erilaisia ​​kaavioita. Jotta voit analysoida haluamasi tiedot tarkasti, sinun on pystyttävä piirtämään erityyppisiä kaavioita Excelissä. Siksi sinun on ensin tiedettävä, mitä kaavioita voidaan piirtää tässä ohjelmassa.

pylväsdiagrammi

Pylväs- ja sarakekaaviot ovat kaksi yleisimmin käytettyä tyyppiä Excelissä. On olemassa vaakapalkkimalleja ja pystypylväsmalleja.

Pylväskaavioita käytetään eri tietojen vertailuun. Voit verrata useiden muuttujien trendejä tietyn ajanjakson aikana.

Pylväskaavioiden avulla voit verrata useita muuttujia eri aikavälein.

Lineaarinen kaavio

Tämä on paras tapa tarkistaa ajan myötä muuttuvan muuttujan trendi piirtämällä kaavio Excelissä. Viivakaaviot sopivat myös eri muuttujien muutosten yleisen trendin vertailuun samalla ajanjaksolla.

Ympyräkaavio tai ympyräkaavio

Ympyrädiagrammi

Tämä kaavio sisältää yleistietoja ja useita alitietoja. Piirtämällä kaavio Excelissä voidaan nähdä, että jokainen näistä osatiedoista sisältää prosenttiosuuden kokonaistiedoista. Oletetaan, että haluamme ilmoittaa 100 työntekijän sukupuolen (yleiset tiedot) yhdellä lauseella. Näistä 25 on naisia ​​(ensimmäiset osatiedot) ja 75 miehiä. Näet kuvan tämän esimerkin kaaviosta edellisessä kuvassa.

pylväsdiagrammi

pylväsdiagrammi

Näillä kaavioilla on monia yhtäläisyyksiä pylväskuvioiden kanssa. Tiedoistasi riippuu, käytätkö palkkityyppiä vai sarakemallia. Joidenkin mielestä pystysuorien sarakkeiden vertailu (kaavioiden piirtäminen sarakkeisiin Excelissä) on helpompaa. Toiset kuitenkin suosivat leveitä vaakaviivoja (pylväskaavioita Excelissä).

Levityskaaviot

Viivakaaviossa datapisteet on yhdistetty suorilla viivoilla. Mutta sirontakaaviossa nämä viivat ovat yhteydessä käyräksi. Tämä ei paljon muuta tiedoissa. Jos kuitenkin piirrät kaavion Excelissä sirontamuodossa, voit nähdä pisteen, jossa muuttujat törmäävät toisiinsa, ja nähdä, mikä vaikutus niillä saattaa olla tai ei.

Kaksiulotteinen pintakaavio

Aluekaaviot ovat kunkin muuttujan viivakaavion alla oleva alue. Piirtämällä näitä kaavioita voit vertailla eri muuttujien yleistä trendiä. Kuvittele vertailevasi tuotteiden A ja B kannattavuutta jaksoilla x ja y. Oletetaan, että tuote A on kannattavampi kaudella x ja tuote B on kannattavampi kaudella y. Tässä tapauksessa on vaikea nähdä, mitkä tuotteet ovat kannattavampia muiden kaavioiden perusteella. Kaksiulotteisten pintakaavioiden avulla voit kuitenkin laskea pinta-alan likimääräisesti tai tarkasti.

Kaavioiden piirtäminen Excelissä voidaan jakaa yksinkertaisiin ja erikoiskategorioihin. Ensimmäiset olivat yksinkertaisia ​​Excel-kaavioita. Seuraavat ovat kuitenkin monimutkaisia ​​​​kaavioita.

 • Pintakaavio
 • Vesiputouskaavio
 • Ja tutkakartat

Pintakaavio

Pintakaavio on kolmiulotteinen pinta. Siksi vain ne, joilla on riittävät tiedot tilastoista ja osaavat lukea erityisiä kaavioita, voivat ymmärtää näiden kaavioiden tiedot. Näissä kaavioissa on erilaisia ​​muuttujia, joilla voi olla eri luokkia. On parempi lykätä näiden kaavioiden piirtämistä, kunnes olet ammattilainen.

Kaavioiden piirtäminen Excel-ohjelmistolla

Piirrä kaavioita Excelissä

Ensimmäinen vaihe kaavion piirtämisessä Excelissä on oikea taulukko, josta tulee myöhemmin kelvollinen kaavio. Useimmat taulukot ovat kaksiulotteisia. Tämä tarkoittaa, että tarvitset kaksi muuttujaa sen kuvaamiseen. Kuvittele, että tarkistat tuotteiden A–D voittoosuuden vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Joten rivisi ovat tuotteiden nimiä A:sta D:hen ja sarakkeet ovat vuoden ensimmäisten kuukausien nimiä. Tässä esimerkissä selitämme, kuinka piirretään pylväskaavio tätä esimerkkiä varten.

A) Piirrä ensin taulukko ja syötä tietosi kuvan osoittamalla tavalla. Muista, että taulukon piirtäminen on tärkein osa kaavion piirtämistä Excelissä. Vasta sitten kaaviosi toteutetaan oikein.

B) Valitse sitten taulukko vetämällä sitä hiirellä. Siirry nyt INSERT-välilehteen. KAAVIOT-osiossa voit valita eri kaaviotyypeistä. Jopa Excel tarjoaa parhaan kaavion tietotyypillesi.

C) Klikkaamalla kaavion otsikkoa voit nyt määrittää myös kaavion nimen. Kuten muissakin Office-ohjelmissa, fontin, tekstin koon jne. muuttaminen on mahdollista Koti-välilehdellä.

Kuinka voin tehdä muutoksia kaavion piirtämisen jälkeen Excelissä?

Koet todennäköisesti ensimmäistä kertaa Excelin graafisimman muodon! Joten sinun on tehtävä siihen muutoksia jälkeenpäin. Nämä muutokset otetaan käyttöön teemavalikon kautta. Alla olemme tarkastelleet tämän valikon eri vaihtoehtoja.

Lisää kaavion elementtejä

 • Akselit: Näyttää tiedot sarakkeen tai rivin vieressä.
 • Akselin otsikko: Aseta otsikko jokaiselle akselille.
 • Kaavion otsikko: Mikä on kaavion otsikko ja onko se olemassa?
 • Tietotarra: Onko sarakkeen tiedot kaaviossa.
 • Virhepalkit: Tämä vaihtoehto näyttää sarakkeissa Mahdollisesti esiintyvät virheet.
 • Ruudukkoviivat: Kaavion taustalla olevat apuviivat voidaan määrittää.
 • Legenda: Missä kaavion kuvaus näkyy.
 • Trendiviiva: Käytetään viivakaavioissa.

Lisää vaihtoehtoja kaavioiden muokkaamiseen Excelissä

 • Quick Layout: Tämän vaihtoehdon avulla voit piirtää kaavioita Excelissä yksilöllisesti. Käytännöllisimmät karttamallit sisältyvät tähän vaihtoehtoon.
 • Kaavion tyyli: Sen avulla kaavion ulkonäköä voidaan muuttaa.
 • Tiedot: Tämä osa koostuu kahdesta osasta. Ensimmäisessä osassa raaka/sarake-kytkin muuttaa rivien ja sarakkeiden sijaintia kaaviossa. “Valitse tiedot” -alueella voit siirtää valittuja tietoja.
 • Voit muuttaa kaaviosi tyyppiä Type-toiminnolla.
 • Sijainnin avulla voit siirtää sen muille arkeille kaavion piirtämisen jälkeen.

Diplomi

Tämä artikkeli käsittelee perustietoja, joita tarvitset kaavioiden piirtämiseen Excelissä. Olisi hyödyllistä, jos sinulla olisi kokemusta ja käytäntöä ammattimaisten kaavioiden piirtämisestä. Siksi kaavioiden kanssa työskennellessä on Suositeltavaa hallita kaikki kaavioiden piirtämistavat.