Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Kuinka poistan tiedostoja Linuxissa?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka poistaa tiedostoja Linuxissa?

Linux tunnetaan tehokkaista päätekomentoistaan, joiden avulla voit tehdä kaiken tarvitsemasi järjestelmässäsi ilman, että sinun tarvitsee koskaan koskettaa hiirtä.

Jokaiselta Linux-aloittelijalta vaaditaan jonkin verran päätetaitoa. Loppujen lopuksi se on kätevämpää kuin jatkuva liikkuminen hiiren kanssa. Jos tiedät mitä olet tekemässä, päätteen käyttö on aina nopeampaa ja vaivattomampaa.

Tässä artikkelissa käsittelemme tätä rm Ja poista linkki Komennot, jotka antavat sinulle käsityksen tiedostojen Poistamisesta Linuxissa.

Tiedostojen Poistaminen Linuxissa on melko helppoa. Sinun on syötettävä joko seuraava rm tai poista linkki Kirjoita komento ja sen jälkeen tiedoston nimi ja paina Enter.

Ero näiden kahden välillä on se aika poista linkki voit poistaa yhden tiedoston, rm voi poistaa useita tiedostoja kerralla. Ole erittäin varovainen käyttäessäsi näitä komentoja. Tiedostojen poistaminen on pysyvää ja voit palauttaa elämäsi myöhemmin (ainakaan niin helposti).

Jos haluat poistaa yhden tiedoston, käytä rm tai Poista linkki, Käytä seuraavia komentoja.

Poista linkitys tiedostonimi rm tiedostonimi

Kun kysytään vahvistusta, paina j jonka jälkeen syöttö. Jos sitä ei kysytä, nimetty tiedosto poistetaan ilman varoitusta.

Jos haluat poistaa useita tiedostoja kerralla, käytä rm Komento.

rm tiedosto1 tiedosto2 tiedosto3

Voit myös käyttää jokerimerkkiä * poistaaksesi vastaavat tiedostot. Esimerkiksi seuraava komento poistaa ne kaikki .jpg Tiedostot hakemistosta.

rm *.jpg

Jos yhdistät sen rm Komento komennolla –minä Jos käytät lippua, pääte kysyy sinulta ennen kunkin määritetyn tiedoston poistamista. Tilanne on samanlainen, jos käytät komentoa -F Merkitse, kaikki mainitut tiedostot, mukaan lukien ne, jotka ovat vain luku -tilassa, poistetaan ilman varoitusta.

Tämä toimii aika lailla odotetusti. Avaa tiedosto tai kansio, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja napsauta Poistaa.

Kuten Windowsin roskakori, poistetut tiedostot Linuxissa siirretään ensin roskakoriin, josta ne voidaan palauttaa tai poistaa pysyvästi.