Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Kuinka suojata reititin haittaohjelmilta

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Reitittimen suojaaminen haittaohjelmilta

Tässä lyhyessä Artikkelissa opit suojaamaan WiFi-reitittimesi hyökkääjiltä.

Kuten tiedät, IP-osoite ei ole kovin salainen tieto. Jokainen vierailemasi Verkkosivusto voi kertoa Internet-palveluntarjoajansa ja sijaintinsa yhdellä silmäyksellä IP-osoitteensa perusteella. Voivatko hakkerit saastuttaa reitittimesi haittaohjelmilla?

Viime vuonna tutkijat löysivät TheMoon-nimisen madon, joka tartutti useita Linksys-reitittimiä. Linksys julkaisi nopeasti korjaustiedoston pysäyttääkseen sen. Tämä ei ollut ensimmäinen tämäntyyppinen hyökkäys, eikä se varmasti ole viimeinen. Se on epätodennäköistä, mutta riski on niin suuri, että varotoimet ovat tarpeen.

Huomaa, että TheMoon saastuttaa vain Linksys-reitittimet. Linksysiä ei tietenkään voi arvostella. Seuraava hyökkäys voi kohdistua D-Link- tai Netgear-reitittimiin. Tämän tyyppisten haittaohjelmien luonne on se, että ne ovat tehdaskohtaisia. Joten on mahdollista, että mato yrittää hyökätä reitittimeesi eikä ole yhteensopiva sen kanssa. Ja kun nämä epäjohdonmukaisuudet tulivat hyväksi.

Alla on varotoimenpiteet, jotka kaikkien tulee toteuttaa:

1. Päivitä selaimesi laiteohjelmisto. Tarkista valmistajan verkkosivuilta säännöllisesti uusia versioita.

2. Siirry reitittimesi asetussivulle ja varmista, että etähallinta on poistettu käytöstä (jos IP-osoite on 0.0.0.0, se ei ole käytössä).

3. Muuta langattoman verkkosi nimi. Sinun ei tarvitse mainostaa reitittimen valmistajaa.

4. Vaihda reitittimen salasana. En puhu WiFi-salasanoista. Tämä on salasana, jonka annat syöttääksesi reitittimen asetukset.

Lopuksi, jos olet huolissasi, voit suojata IP-osoitteesi välityspalvelinohjelmistolla.