Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Kuinka tyhjennän apt-välimuistin?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka tyhjentää Apt-välimuisti?

Linux apt-get Apuohjelman avulla käyttäjien on erittäin helppoa asentaa melkein mikä tahansa ohjelma yhdellä komennolla. Se ylläpitää myös näiden ohjelmien asennustiedostojen välimuistia siltä varalta, että käyttäjän on joskus asennettava uudelleen.

Ongelmana on, että nämä välimuistit voivat helposti saavuttaa satoja megatavuja, jos asennat tietokoneellesi monia ohjelmia. Jos levytila ​​on loppumassa, Apt-välimuistin tyhjentäminen voi vapauttaa paljon tilaa välittömästi.

Tässä Artikkelissa puhumme Apt-välimuistista, mihin sitä käytetään ja kuinka voit tyhjentää sen tilan säästämiseksi.

Se on juuri sitä, miltä se kuulostaa: kokoelma tiedostoja, jotka on ladattu apt-apuohjelmalla ja tallennettu mahdollista myöhempää käyttöä varten.

Aina kun asennat paketin, jossa on apt-get Komennolla apt paketinhallinta lataa ohjelman ja sen riippuvuudet .deb-tiedostoon ja tallentaa ne /var/cache/apt/archives Hakemisto.

Kun lataus on valmis, järjestelmäsi asentaa pyydetyn paketin näiden tiedostojen avulla. Itse tiedostot säilyvät, jos käyttäjä asentaa uudelleen saman version aiemmin ladatusta paketista.

Jos etävaraston pakettiversio on eri kuin välimuistissa oleva, uusi paketti ladataan ja tallennetaan sen sijaan välimuistiin.

Kuten luultavasti arvata saattaa, tämä voi viedä tilaa melko nopeasti. Jos käytät palvelinta, apt-välimuistin tyhjentämisen pitäisi olla rutiinihuoltotehtävä luettelossasi.

Nyt voit tyhjentää apt-välimuistin seuraavalla komennolla:

sudo apt-get clean

Kuinka tyhjennän apt-välimuistin?  |  Rehellinen. TekniikkaKuinka tyhjennän apt-välimuistin?  |  Rehellinen. Tekniikka

Tämä poistaa kaikki siihen tallennetut tiedostot /var/cache/apt/archives Hakemisto. On olemassa toinen samanlainen komento puhdas seuraavasti.

sudo apt-get autoclean

Kuinka tyhjennän apt-välimuistin?  |  Rehellinen. TekniikkaKuinka tyhjennän apt-välimuistin?  |  Rehellinen. Tekniikka

Kaikkien pakettien poistamisen sijaan tämä komento poistaa vain paketit, joita ei voi ladata arkistoista. Eli jos paketti on vanhentunut välimuistissa ja uusi versio on Saatavilla arkistossa, se poistetaan.

Apt-välimuistin tyhjentäminen on täysin turvallista, eikä se vaikuta tietokoneesi suorituskykyyn millään tavalla. Jos kuitenkin asennat paketin uudelleen, joudut odottamaan hieman kauemmin.