Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Kuinka valita ulkoinen kiintolevy?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka valita ulkoinen kiintolevy?

Kuinka valita ulkoinen kiintolevy?

SSD-levyt ovat paljon nopeampia kuin ulkoiset kiintolevyt, mutta ne ovat paljon kalliimpia. Kiintolevyt ovat halvempia, mutta suurempia, hitaampia ja helpompia vahingoittaa.

Vaikka pilvitallennus on nykyään suurelta osin korvannut laitteistotallennustilan, voit helposti käyttää kannettavalle tietokoneelle, älypuhelimelle, älykellolle ja tabletille tallentamiasi tiedostoja. Etenkin vähemmän kehittyneissä maissa emme kuitenkaan ole vieläkään saavuttaneet teknologian tasoa, jonka avulla voimme helposti käyttää tiedostojamme näissä pilvitiloissa.

Vaihtoehto pilvitallennustilalle on ostaa ulkoinen kiintolevy. Jos kannettavassa tietokoneessa ei ole tarpeeksi kapasiteettia tiedostojesi tallentamiseen tai haluat varmuuskopion tiedostoistasi, tarvitset ulkoisen kiintolevyn.

Markkinoilla on erilaisia ​​ulkoisia kiintolevyjä, ja saatat miettiä, mikä ulkoinen kiintolevy sopii sinulle parhaiten? Alla haluamme tukea sinua ulkoisen tallennustilan ostamisessa.

Mitä tulee huomioida ulkoista kovalevyä ostaessa?

Varastokapasiteetti

Tärkein ominaisuus ulkoista kiintolevyä ostettaessa on ehdottomasti tallennuskapasiteetti. Siitä ei ole hyötyä, jos sinulla on hienostunut kiintolevy, jossa on monia Ominaisuuksia, kuten: B. kyky jakaa tiedostoja langattomasti, mutta ei tarpeeksi tallennustilaa. Mutta kuinka paljon kapasiteettia tarvitset?

Jos tarvitset ulkoisen kiintolevyn asiakirjojen, valokuvien tai muiden mediatiedostojesi tallentamiseen tai kannettavan tietokoneen tai tabletin muisti ei täytä tarpeitasi, keskitason ulkoinen kiintolevy, jossa on yksi teratavu tallennustilaa, riittää.

Jos tarvitset flash-aseman tiedostojesi siirtämiseen, 64 Gt:n muistitikku riittää sinulle, eikä sinun tarvitse kuluttaa paljon ja ostaa ulkoista kovalevyä.

SSD tai HDD

Ulkoisia kiintolevyjä on kahta päätyyppiä:

  • SSD kovalevy
  • HDD kovalevy

Kiintolevyt (Hard Drive Disks) käyttävät pyöriviä magneettilevyjä tietojen tallentamiseen. SSD-levyt (Solid-State Drives) käyttävät soluissa pieniä transistoreita, jotka voidaan kytkeä päälle tai pois sähköimpulsseilla. Näillä asemilla ei ole irrotettavaa osion tallennustilaa, ja siksi niitä kutsutaan nimellä.

SSD-levyt ovat Huomattavasti nopeampia kuin kiintolevyt, mutta myös huomattavasti kalliimpia. Kiintolevyt ovat halvempia, mutta suurempia, hitaampia ja helpompia vahingoittaa.

Ulkoisen kiintolevyn siirtonopeus

Ulkoisten kiintolevyjen kanssa sinun ei tarvitse kiinnittää huomiota vain tallennuskapasiteettiin, vaan myös siirtonopeuteen. Siirtonopeus on erittäin tärkeä, jos siirrät säännöllisesti tiedostoja ulkoisen kiintolevyn ja muiden laitteiden, kuten tabletin tai kannettavan tietokoneen, välillä. Jos ulkoisen kiintolevyn siirtonopeus on hidas, paljon aikaa menee hukkaan.

Kaksi tekijää, jotka vaikuttavat merkittävästi ulkoisten kiintolevyjen nopeuteen:

  • Varastointitekniikka
  • Pistokkeen tyyppi

Kaiken kaikkiaan ulkoiset SSD-levyt ovat huomattavasti nopeampia kuin kiintolevyt. SSD-levyt ovat yleensä huomattavasti kalliimpia ja niiden kapasiteetti on pienempi kuin kiintolevyt. Nykyään useimmat ulkoiset kiintolevyt on kytketty USB-porttiin.

USB 2.0 on suhteellisen vanha liitäntälaite, jonka nopeus on erittäin hidas suurten ja lukuisten tiedostojen siirtoon. Joten jos haluat tehdä muuta kuin siirtää pieniä tiedostoja ulkoiselle kovalevyllesi, USB 2.0 -kiintolevy ei riitä sinulle, mutta se on halvempaa. Tämän tyyppisen USB:n suurin siirtonopeus on noin 480 tavua sekunnissa.

USB 3.0, USB 3.1 Gen1 ja USB 3.2 Gen1 ovat paljon nopeampia kuin USB 2.0, mutta niissä on joitain eroja. Näiden USB-laitteiden maksimisiirtonopeus on noin 5 Gt sekunnissa. USB 3.1 Gen2 ja USB 3.2 Gen2 nopeus on 10 Gbit/s. USB 3.2 tai USB 3.2 2 × kaksi nopeutta jopa suurempi ja jopa 20 Gbit/s.

Nopeuden lisäksi ne jakavat USB:t myös optisesti. USB-A on yleisin USB-tyyppinen ulkoinen kovalevy, joka on varustettu suorakaiteen muotoisella kotelolla ja voidaan liittää muiden laitteiden USB-porttiin vain toiselta puolelta. USB-C on uudempi, pienempi ja kompaktimpi, ja voit liittää sen kannettavan tietokoneen tai tabletin USB-porttiin molemmilta puolilta.

Joissakin ulkoisissa kiintolevyissä on SATA- tai Firewire-portit. Koska nämä portit ovat kuitenkin vähemmän yleisiä useimmissa laitteissa nykyään, sinun tulee välttää näiden asemien ostamista.

Kannettavuus ja kestävyys

Jos tarvitset vain ulkoisen kiintolevyn varmuuskopioksi kotiisi, verkkotallennustilaan (NAS) riittää sinulle. Nämä asemat muodostavat langattoman yhteyden paikalliseen verkkoon. Siirrettävyys on kuitenkin tärkeä ominaisuus, jos haluat kuljettaa kiintolevyäsi ja siirtää tiedostoja. Mitä kevyempi ja pienempi kannettava kiintolevy on, sitä parempi. Pienen kokonsa vuoksi SSD-levyt sopivat paremmin niille, jotka tarvitsevat kannettavan ulkoisen kovalevyn, mutta ovat kalliimpia kuin kiintolevyt.

Toinen kiintolevyä ostettaessa huomioon otettava seikka on kestävyys. Vaikka useimmissa ulkoisissa asemissa on nykyään tukevat kehykset, SSD-levyt ovat kestävämpiä kuin kiintolevyt liikkuvien osien puutteen vuoksi.

Kiintolevyn turvallisuus

Jos tiedot, jotka haluat tallentaa ulkoiselle kiintolevyllesi, ovat arkaluontoisia tietoja, joihin muiden ei pitäisi päästä käsiksi, on parasta ostaa kiintolevy, joka on yhteensopiva salausohjelmiston kanssa.

Yhteensopivuus ulkoisten kiintolevyjen kanssa

Useimmat ulkoiset kiintolevyt on alustettu tiettyä käyttöjärjestelmää varten. Esimerkiksi Windows 10:lle alustettu kiintolevy saattaa sisältää ongelmia Macintosh-käyttöjärjestelmän kanssa ja päinvastoin. Jotkut ulkoiset kiintolevyt on myös optimoitu Linux-käyttöjärjestelmää varten. Siksi sinun tulee myös kiinnittää huomiota tähän ongelmaan ostaessasi ulkoista kiintolevyä.