Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Microsoft: On mahdollista asentaa Windows 11 vanhemmille prosessoreille ISO-tiedostolla; Mutta se ei ole suositeltavaa

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Microsoft: On mahdollista asentaa Windows 11 vanhemmille prosessoreille ISO-tiedostolla; Mutta se ei ole suositeltavaa

Vanhemmat prosessorit: Windows 11:n uuden version julkaisun myötä Microsoft esitteli uuden ohjelmansa tämän käyttöjärjestelmän asentamiseksi vanhoihin tietokoneisiin. Kun Windows 11 julkaistiin ensimmäistä kertaa Windows 7:n jälkeen, Redmond-yhtiö muutti laitteiston vähimmäisspesifikaatioita käyttääkseen tätä käyttöjärjestelmää, mikä aiheutti negatiivisen aallon käyttäjien keskuudessa; Koska monet ihmiset eivät voi päivittää käyttöjärjestelmäänsä Windows 11:een.

Vaikka Windows 11:n RAM-muistin ja muistin vähimmäismäärää on lisätty, useimmat muutokset sisältävät TPM 2.0:n ja Secure Bootin pakollisen käytön sekä vaatimuksen, että Intelin ja AMD Zen 2:n tai Qualcommin vähintään kahdeksannen sukupolven prosessorit 7 8-sarja ja uudet vaaditaan. Muutama päivä käyttäjien protestien jälkeen Microsoft ilmoitti harkitsevansa uudelleen seitsemännen sukupolven Intel-prosessorit ja ensimmäisen sukupolven AMD Zen -prosessorit.

Microsoft julkisti eilen virallisesti tarkastelunsa tulokset ja on melkein edelleen kiinni menneisyydestään. Microsoft sanoo, että työskenneltyään AMD:n kanssa ja tarkasteltuaan uudelleen ensimmäisen sukupolven AMD Zen -prosessoreja, se on tullut siihen tulokseen, että näitä prosessoreita on mahdotonta tukea ja että Windows 11 on ensimmäinen AMD Zen -prosessorien sukupolvi, jota ei tueta virallisesti.

Intelin seitsemännen sukupolven prosessoreihin tehtiin kuitenkin pieniä muutoksia. Yhteensä Microsoft on lisännyt 10 seitsemännen sukupolven Intel-suoritinta tuettujen prosessorien luetteloon Windows 11:stä alkaen, jotka näet alla:

  • Intel Core i5-7640X
  • Intel Core i7-7740X
  • Intel Core i7-7800X
  • Intel Core i7-7820HQ
  • Intel Core i7-7820X
  • Intel Core i7-7900X
  • Intel Core i7-7920X
  • Intel Core i9-7940X
  • Intel Core i9-7960X
  • Intel Core i9-7980XE

Microsoft sanoo lisäävänsä lisää Intel Xeon- ja W-sarjan prosessoreita tukemaan Windows 11:tä tulevaisuudessa; Toistaiseksi ei ole tiedossa, mitä hän aikoo tehdä tehtävänsä jälkeen.

Ei ole yllättävää, että Microsoft on vihdoin päättänyt virallisesti hyväksyä pienen luettelon 7. sukupolven Intel-prosessoreista Windows 11:n asentamiseen. Esimerkiksi Surface Studio 2:ta ei päivitetty virallisesti Windows 11:een ennen kuin Core i7-7820HQ -prosessorin tuki lisättiin, mikä oli epäilemättä suuri negatiivinen arvostelu Surface-brändille.

Mahdollisuus asentaa Windows 11 vanhemmille prosessoreille ISO-tiedoston avulla

Microsoftin tiedottaja vahvisti, että vanhempien prosessorien käyttäjät voisivat asentaa Windows 11:n ISO-tiedoston tai medianluontityökalun kautta ilman prosessorin vahvistamista. Mutta tämä ei ole koko tarina, ja Microsoft on asettanut tälle rajoituksia. Microsoftin mukaan Windows 11 tarkistaa prosessorimallin asennuksen aikana. Tietokoneen on kuitenkin tuettava TPM 1.2:ta ja siinä on oltava vähintään 64 Gt muistia ja 4 Gt RAM-muistia sekä 64-bittinen kaksiytiminen prosessori.

Tämä ei kuitenkaan ole koko tarina. Microsoftin mukaan tällä tavalla Windows 11:een päivitetyt tietokoneet eivät voi vastaanottaa uusia päivityksiä Windows 11 Update -osion kautta. Tarvittaessa heidän on ladattava ja asennettava uudet päivitykset Manuaalisesti Microsoftin verkkosivustolta. Tästä syystä Microsoft ei suosittele käyttäjiä käyttämään tätä menetelmää Windows 11:n asentamiseen vanhemmille tietokoneille.

Vanha kannettava tietokone

PC Health Checksin uuden version julkaisu, jossa on lisätietoja.

Ensimmäinen PC Health Check -ohjelmiston versio, joka julkaistiin tarkistamaan, oliko tietokoneessasi Windows 11, ei ollut hyvin suunniteltu ja tarjosi paljon tietoa siitä, miksi tietokoneesi ei tue Windows 11:tä. Ohjelman ensimmäisen version julkaisun jälkeen Microsoft on pyytänyt Windows Insider -käyttäjiä lähettämään kommenttinsa Microsoftille ohjelman parantamiseksi.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Microsoft on asettanut PC Health Checkin uuden version Windows Insider -käyttäjien saataville. Tässä versiossa käyttäjät näkevät täydellisemmän ja selkeämmän selityksen ja ymmärtävät tarkalleen, miksi heidän tietokoneensa ei tue Windows 11:tä. Jos esimerkiksi suojattu käynnistys on poistettu käytöstä tietokoneessasi, näet sen vieressä keltaisen lipun, joka sanoo, että tämän tietokoneen on tuettava suojattua käynnistystä. Käyttäjä saa myös linkin, josta hän voi oppia ottamaan käyttöön suojatun käynnistyksen. Tämä PC Health Checkin versio on tällä hetkellä saatavilla Windows Insider -käyttäjille, ja se on pian kaikkien käyttäjien saatavilla.

PC:n kuntotarkastusohjelmisto

Lopuksi Microsoft huomauttaa, että heidän tutkimustensa mukaan Windows 11:n asentaminen tietokoneisiin, joilla ei ole vähimmäislaitteistovaatimuksia, johti 52 %:n kasvuun Windows-ytimen kaatumisissa. Windows 11 -tietokoneet vaativat jopa 99,8 % kaatumisvapaan Suorituskyvyn. Microsoftin mukaan yksi yhtiön tavoitteista kehitettäessä ainakin joitakin uusia laitteistoja Windows 11:n asentamiseen on lisätä Windowsin suojausta kyberhyökkäyksiä vastaan.