Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mielenkiintoisia älypuhelimen ominaisuuksia, joista et todennäköisesti tiedä

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mielenkiintoisia älypuhelimen Ominaisuuksia, joita et todennäköisesti tiedä

Monet älypuhelimen käyttäjät tarkistavat sosiaalisen median tilinsä, mukaan lukien Instagramin, heti herääessään, mikä on nyt yleistynyt. Selaat loputonta uutissyötettä ja hetken kuluttua huomaat, että olet viettänyt aika paljon aikaa sosiaalisen median julkaisujen katseluun.

Älypuhelimien toiminnot eivät kuitenkaan ole vielä loppuneet; Voit tehdä puhelimellasi muutakin kuin soittaa, lähettää viestejä ja selata sosiaalisia verkostoja. Nykypäivän puhelimilla voidaan ohjata esimerkiksi kodin älylaitteita. Vaikka et käyttäisi älykkäitä kodinkoneita, voit tehdä niillä muita jännittäviä asioita.

Jotkut älypuhelimien toiminnot on integroitu oletusarvoisesti, toiset vaativat erikoissovellusten asennuksen kaupoista, kuten Play Kaupasta. Nyt suosittelemme lopettamaan loputtoman sosiaalisten verkostojen selaamisen ja käyttämään puhelintasi innovatiivisempien ja jännittävien asioiden tekemiseen.

Tässä artikkelissa esittelemme sinulle esimerkkejä jännittävistä älypuhelimen toiminnoista, joista et luultavasti tiennyt. Liity Zomitiin tälle kiehtovalle matkalle.

Mielenkiintoisten silmukkavideoiden luominen

Olet todennäköisesti jo editoinut videoita älypuhelimellasi. Monet ohjelmat tekevät tämän mahdolliseksi, ja Boomerang Instagramin kaltaisissa työkaluissa on myös jännittäviä toimintoja. Jos kuitenkin käytät iPhonea, voit käyttää Clips-sovellusta upeiden silmukkavideoiden luomiseen. Luo silmukkavideo seuraavasti:

 • Tallenna ensin yksinkertainen videosilmukka ja tuo se Clips-sovellukseen.
 • Leikkaa seuraavaksi videon alku ja loppu luodaksesi silmukan.
 • Lisää sitten lisää leikkeitä samalla tavalla.
 • Muuta lopuksi odottamatonta elementtiä, kuten kohteen mittakaavaa tai sijaintia videossasi.

Jos tarvitset apua videoeditointiin, Apple tarjoaa sellaisen yksinkertaisesti Videoeditointiohje leikkeissä, joita voit katsoa. Kun olet luonut videon, voit jakaa sen suoraan sosiaalisen median tileillesi tai tallentaa sen laitteellesi.

Auton ohjaus

Oletko koskaan joutunut ajamaan tuntikausia aurinkoon pysäköityyn autoon? Tällaisessa tilanteessa kestää muutaman minuutin, ennen kuin sisäinen lämpötila laskee käynnistämällä jäähdytin. Mutta ajattele sitä, ennen kuin ajat, voit jäähdyttää auton sisälämpötilaa.

Kanssa Viper SmartStart, voit kytkeä autosi ilmastoinnin päälle muutama minuutti ennen ajoa; Tämä työkalu tarjoaa tietysti myös muita toimintoja. Tämä sovellus muuttaa älypuhelimesi auton kaukosäätimeksi. Asentamalla koko järjestelmän voit avata ja käynnistää autosi, avata tavaratilan, paikantaa ajoneuvon tai aktivoida sen turvajärjestelmän. Viper SmartStartin asentaminen tuo nämä ominaisuudet saatavillesi.

Viper SmartStart -sovellus on ilmainen Android- ja iOS-alustoilla. Jotta voit käyttää tämän sovelluksen ominaisuuksia, sinun on hankittava tarvittava laitteisto ja maksettava toinen maksu Viperin kuukausitilauksesta. Tämän ohjelman järjestelmien asennuksen kokonaiskustannukset voivat vaihdella tarpeidesi mukaan.

Puhelimen käyttö mittalaitteena esineiden pituuden mittaamiseen

Puhelimen käyttö mittalaitteena esineiden pituuden mittaamiseen

Tarve säätää esineiden pituutta, mutta mittauslaitetta ei ole saatavilla? Niin kauan kuin sinulla on älypuhelin, sinun ei tarvitse huolehtia. Koska laitteellesi on olemassa useita jännittäviä sovelluksia, jotka auttavat mittaamaan kohteen pituuden kameralla. Voit käyttää tätä esimerkiksi iPhonessa Mitata Sovellus asioiden pituuden mittaamiseen. Tämä ohjelma suorittaa mittaukseen liittyvät laskelmat Augmented Reality (AR) -tekniikalla. Käytä tätä työkalua seuraavasti:

 • Kun olet käynnistänyt sovelluksen, suuntaa puhelimen kamera kohteeseen.
 • Säädä sitten kameran kulmaa, kunnes näet valkoisen ympyrän, jonka keskellä on piste.
 • Tuo seuraavaksi valkoinen piste kohteen mittauksen aloituspisteeseen ja koko alkaa siitä.
 • Paina seuraavassa vaiheessa ”Lisää”-painiketta ja siirrä puhelin kohteen päälle niin, että pallo on kohteen toisessa päässä. Kun ympyrä on sen kohdalla, missä haluat mittauksen päättyvän, napsauta Lisää-painiketta uudelleen.

Näytä ajo-ohjeet tuulilasissa

Näyttää tien suunnan auton ikkunassa

Oletko koskaan ajanut sumussa tai rankkasateessa? Tällaisissa olosuhteissa tietä on vähän vaikea nähdä. Haluat ajaa mahdollisimman hitaasti ja varovasti, jotta et menetä käännöstä ja aja autoa pois tieltä. Jännittävää on, että älypuhelimesi voi auttaa sinua näissä tilanteissa.

Hudway-sovelluksella näet kulkusuunnan tiellä. Jotta voit käyttää tätä työkalua, sinun on ensin syötettävä määränpää ja valittava oikeat reitit. Aseta puhelin auton kojelautaan, jotta kartta voidaan näyttää tuulilasissa. Tämä sovellus on saatavilla Androidille ja iOS:lle.

Huomaa, että puhelin on asetettava oikein kojelautaan, jotta se ei putoa ajon aikana. Lisäksi sinun on kiinnitettävä se asianmukaisesti haluttuun asentoon, jotta se ei estä näkymää tielle. Tämä ohjelma käyttää puhelimen GPS:ää, mikä tarkoittaa, että laitteen akku tyhjenee nopeammin; Tästä syystä sinulla tulee olla virtapankki tai laturi saatavilla tarvittaessa.

Käytä puhelinta metallinpaljastimena

Älypuhelimen metallinpaljastin

Älä aluksi odota löytäväsi aarretta älypuhelimellasi. Jos olet kuitenkin hukannut koruja tai pudonnut neulan kotona, voit etsiä sen matkapuhelimellasi.

Monet metallinpaljastinohjelmat on julkaistu vuonna Google Playsta Kauppa ja Apple App Store. Nämä ohjelmat käyttävät puhelimen sisäistä magnetometriä metalliesineiden etsimiseen ja ilmoittavat sinulle, kun löydät haluamasi kohteen. Suurin osa näistä ohjelmista on ilmaisia, ja osa niistä tietysti sisältää mainoksia. Asenna jokin näistä sovelluksista Android- tai iPhone-laitteeseesi ja aloita haluamasi metallin etsiminen siirtämällä puhelinta.

Huomaa, että siellä voi olla muita metalliesineitä ja elektronisia laitteita, kuten televisioita ja jääkaappeja. Nämä esineet voivat häiritä metallinpaljastinohjelmien tarkkaa toimintaa. Siksi näiden sovellusten tulokset tällaisissa tapauksissa ovat epäluotettavia ja riippuvat puhelimen magneettisensorista. Näiden työkalujen käyttäminen voi kuitenkin olla hyödyllistä monissa tilanteissa.

Käytä puhelinta kaukosäätimenä

Käytä älypuhelinta kaukosäätimenä

Oletko kadottanut television tai audiojärjestelmän kaukosäätimen? Jos sinulla on älypuhelin, sinun ei ehkä tarvitse etsiä kaukosäädintä. Monet nykypäivän puhelimista tarjoavat mahdollisuuden ohjata elektronisia laitteita, kuten televisioita, ilmastointilaitteita, DVD-soittimia ja projektoreita.

Uudemmissa iPhone- ja Android TV:issä on yleensä sisäänrakennetut säätimet Apple TV:lle ja Google TV:lle. Voit kuitenkin ladata sovelluksen, kuten ASmart Remote IR (Androidille) tai EzRemote Lite (iOS) ja käytä puhelintasi useimpien kodin laitteiden kaukosäätimenä. Joskus voit käyttää tähän myös puhelimen oletussovelluksia.

Kaukosäädinsovellukset luottavat yleensä puhelimen infrapunatunnistimeen. Jos laitteesi ei kuitenkaan käytä tätä anturia, voit muuttaa puhelimesi kaukosäätimeksi muilla tavoilla. Voit esimerkiksi ohjata Android TV:täsi Google TV -sovelluksella. Tämä sovellus synkronoituu Android TV:n kanssa ja käyttää WiFi-yhteyttä; Siksi infrapunaa ei tarvita.

Vanhojen negatiivien muuntaminen digikuville

Vanha negatiivinen

Kuinka monta vanhaa negatiivia olet löytänyt kotisi siivoamisen aikana? Tiesitkö, että negatiivit on mahdollista digitoida älypuhelimilla? Koska useimmat valokuvat tallennetaan nyt vain digitaalisina kopioina, on järkevää skannata negatiivit ja tallentaa ne digitaalisina tiedostoina. Et tarvitse filmi- tai diaskanneria negatiivien skannaamiseen. Voit säilyttää ne puhelimessasi digitaalisina näytteinä napsauttamalla negatiivikuvaa ja tarkistamalla sen jollain erikoisohjelmalla.

Mainitut ohjelmat ovat saatavilla Androidille ja iOS:lle. Sovelluksilla, kuten Valokuvan negatiiviskanneri (Androidille) ja FilmBox (iOS) mahdollistaa negatiivien skannaamisen ja muuntamisen korkealaatuisiksi kuviksi. Nämä ohjelmat käyttävät algoritmeja skannausvärien kääntämiseen ja kuvanlaadun automaattiseen parantamiseen. Kun olet muuttanut negatiivit digitaalisiksi valokuviksi, voit tallentaa ne laitteellesi ja jakaa ne ystävien ja perheen kanssa. Voit myös muuntaa ne albumeiksi Google-kuvien kaltaisella ohjelmalla.

Lopeta tietojen jakaminen käyttämättömien sovellusten kanssa.

Lopeta tietojen jakaminen sovellusten kanssa

Jos sinulla, kuten useimmilla ihmisillä, puhelimessasi on sovelluksia, joita et ole käyttänyt vähään aikaan, sinun tulee tietää, että nämä sovellukset voivat silti käyttää puhelintietojasi. Jos esimerkiksi asensit tietyn sovelluksen puhelimeesi viime vuonna ja säilytit sen valmistuttuasi, on järkevää peruuttaa sen pääsy tietoihisi.

On helppo tapa estää sovelluksia keräämästä tietoja Androidissa. Androidin Automaattinen käyttöoikeuksien nollausvaihtoehto tyhjentää ajoittain käyttämättömät sovellusoikeudet. Saat ilmoituksen aina, kun käyttöoikeudet palautetaan. Jos haluat antaa tietylle sovellukselle luvan käyttää tietoja, voit aina palata takaisin ja muuttaa käyttöoikeuksia.

Voit myös tarkistaa sovellusten käyttöoikeudet iOS:ssä, valita yksittäisiä sovelluksia ja valita, onko sinulla pääsy tietoihin kohdassa Asetukset > Tietosuoja. iOS:ssä ei kuitenkaan ole automaattista palautusvaihtoehtoa käyttämättömille sovelluksille myönnetyille luville. Siksi sinun on tehtävä nämä muutokset manuaalisesti.

jaettu sivu

Mahdollisuus jakaa Android-näyttö

Jaettu näyttö on loistava tapa tehdä monia asioita. Tämän ominaisuuden käyttäminen tietokoneen näytöillä on aina ollut helppoa. Mutta tiesitkö, että tätä toimintoa voi käyttää myös älypuhelimessa? Android- ja iOS-laitteilla voit jakaa näytön.

Tämä ominaisuus on oletuksena käytettävissä Androidissa. Siksi sinun ei tarvitse asentaa muita ohjelmia. Kuitenkin, jotta voit käyttää sitä iOS:ssä, sinun on asennettava toinen sovellus. Alla on tapa käyttää jaetun näytön ominaisuutta Samsung Android -laitteissa:

 • Avaa ensin kaksi ohjelmaa, joita haluat käyttää samanaikaisesti.
 • Napauta sitten Viimeisimmät sovellukset -painiketta.
 • Etsi sovellus, jota haluat käyttää jaetun näytön näkymässä, ja napauta ja pidä sen kuvaketta.
 • Valitse seuraavaksi “Jaettu näyttö”.
 • Valitse lopuksi toinen sovellus, joka suoritetaan näytön toisella puolella.

Apple iPadissa on myös mahdollisuus jakaa näyttö vakiona. Kuitenkin iPhonessa sinun on käytettävä sovelluksia, kuten Jaetun näytön näkymä.

Älykäs lukko

Älykäs lukko

Android Smart Lock ratkaisee yhden älypuhelimien ärsyttävistä suojausominaisuuksista, joka edellyttää puhelimen lukituksen avaamista joka kerta, kun sitä käytetään. Smart Lock -ominaisuuden avulla voit ottaa ehdollisen suojauksen käyttöön laitteessasi. Tämä ominaisuus ei lukitse laitetta tiettyinä aikoina riippuen käyttäjän mieltymyksistä.

Voit esimerkiksi asettaa Smart Lockin pysymään lukitsemattomana, kun puhelin on tietyssä paikassa (esim. kotona). Lisäksi voit pitää laitteen auki, kun pidät puhelinta tai olet yhteydessä luotettuun laitteeseen.

Smart Lock -ominaisuus on saatavilla käyttäjille, joiden käyttöjärjestelmä on Android 5 tai uudempi. Voit käyttää tätä ominaisuutta siirtymällä kohtaan Asetukset > Suojaus > Lisäasetukset > Luotettavat edustajat. Ehkä tämä toiminto on eri suunnassa älypuhelimellasi. Tässä tapauksessa voit löytää sen etsimällä termillä “Smart Lock” asetuksista. Älylukon käyttöönoton jälkeen sinun ei tarvitse syöttää puhelimesi PIN-koodia tai kuviota aina, kun tarvitset sitä.

Käytä ilmoitushistoriaa

Ilmoitushistoria älypuhelimissa

Ehkä olet kohdannut tämän ongelman monta kertaa, kun olet vahingossa poistanut tärkeän ilmoituksen. On mielenkiintoista tietää, että poistettuihin viesteihin pääsee helposti käsiksi.

Voit tarkastella Android-älypuhelimellasi vastaanotettujen ilmoitusten historiaa. Tämän ominaisuuden käyttöönotto luo viesteistä lokin, jota voit silti käyttää, vaikka poistaisit viestin vahingossa.

Jos haluat käyttää Ilmoitushistoria-ominaisuutta Android 12:ssa, siirry kohtaan Asetukset > Ilmoitukset > Ilmoitushistoria ja ota sitten käyttöön Käytä ilmoitushistoriaa -vaihtoehto. Kun otat tämän vaihtoehdon käyttöön, raportti vastaanotetuista ilmoituksista tulee näkyviin Käytä ilmoitushistoriaa -vaihtoehdon alle.

Sisällysluettelo