Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mikä aiheutti Facebookin, Instagramin ja WhatsAppin epäonnistumisen?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä aiheutti Facebookin, Instagramin ja WhatsAppin epäonnistumisen?

Maanantai-iltana Facebook, Instagram ja WhatsApp olivat poissa maailmanlaajuisesti noin kuudesta seitsemään tuntia. Yrityksen mukaan Facebook-palvelinkeskusten välistä verkkoliikennettä koordinoivien runkoreitittimien konfiguraatiomuutokset aiheuttivat ongelmia.

Yhdessä (n Ilmoitus Facebookista Maanantaina. He pyysivät anteeksi ja selittivät, että palvelut olivat nyt taas verkossa ja tukitiimit pyrkivät palauttamaan kaikki toiminnot mahdollisimman nopeasti.

Maallikolla sanoen ongelman aiheutti Facebookin ja sen palveluiden DNS-nimien ratkaisematta jättäminen ja infrastruktuurin IP-osoitteiden saavuttamattomuus. Se olisi sama kuin joku irrottaisi kaikki kaapelit jokaisen datakeskuksen palvelimista kerralla, kuten Pilvien leimahdus.

Uutisissa: Android-haittaohjelma “Grifthorse” hyökkää yli 10 miljoonaan uhriin yli 200 Sovelluksella

Aluksi Cloudflare avasi sisäisen tapahtuman nimeltä “Facebook DNS Lookup Returning SERVFAIL” klo 16.51 UTC, koska yritys oli huolissaan siitä, että sen DNS-selvittäjässä 1.1.1.1 oli jotain vialla. Lisätutkimuksissa yhtiö kuitenkin huomasi, että ongelma oli vakavampi.

Kuten aiemmin mainittiin, ongelman syynä oli virheellinen konfiguraatiomuutos runkoreitittimissä, jotka koordinoivat verkkoliikennettä Facebookin datakeskusten välillä. Tämä vaikutti myös moniin yrityksen käyttämiin sisäisiin työkaluihin ja merkittävästi yrityksen kykyyn diagnosoida ja ratkaista ongelma.

Noin klo 15.40 UTC maanantaina Cloudflare näki huipun Facebookin reititysmuutoksissa; Siitä se ongelma alkoi. Kun Facebook julkaisi bugisen Border Gateway Protocol (BGP) -päivityksen runkoreitittimilleen, niiden palvelut alkoivat kadota Internetistä.

Klo 16.58 UTC Facebook oli lopettanut DNS-etuliitereittiensä ilmoittamisen. Tämä tarkoitti, että ainakaan Facebookin DNS-palvelimet eivät olleet käytettävissä, joten Cloudflaren DNS-ratkaisu 1.1.1.1 ei pystynyt vastaamaan Instagramiin tai Facebookiin menneisiin pyyntöihin.

Samaan aikaan muut Facebookin IP-osoitteet reititettiin, mutta niihin ei saatu yhteyttä DNS-vian vuoksi – koko verkko ei ollut käytännössä käytettävissä. Virheellisen päivityksen välittömänä seurauksena Facebookin DNS-selvittäjät eivät reagoineet maailmanlaajuisesti, mikä vaikutti myös Cloudflareen.

Koska Facebook lakkasi ilmoittamasta DNS-etuliitteitään BGP:n kautta, Cloudflarella ja kaikkien muiden DNS-selvittäjillä ei ollut tapaa muodostaa yhteyttä niihin. Tämä johti SERVFAIL-vastauksiin ja 1.1.1.1-, 8.8.8.8- ja muihin tärkeimpiin DNS-selvittäjiin. Tämä johti myös DNS-liikenteen lisäämiseen, kun Sovellukset eivät hyväksy virhettä vastauksena ja yrittävät uudelleen. Myös ihmisen käytöksellä oli oma roolinsa, ja yhä useammat ihmiset yrittivät ottaa yhteyttä näihin palveluihin.

Mikä aiheutti Facebookin, Instagramin ja WhatsAppin epäonnistumisen?Mikä aiheutti Facebookin, Instagramin ja WhatsAppin epäonnistumisen?

Kun ihmiset alkoivat etsiä vaihtoehtoja ja tapoja keskustella tapahtuneesta, aktiiviset palvelut, kuten Signal ja Twitter, näkivät DNS-toiminnan äkillisen piikin.

Noin klo 21.00 UTC Cloudflare havaitsi uuden BGP-toiminnan Facebookista, huippunsa klo 21.17 UTC. Tämä oli Facebookin yritys korjata rikkinäiset konfiguraatiomuutokset. Lopulta Facebookin DNS-selvitin palasi noin klo 2120 UTC.

Mikä aiheutti Facebookin, Instagramin ja WhatsAppin epäonnistumisen?Mikä aiheutti Facebookin, Instagramin ja WhatsAppin epäonnistumisen?

Kestää vielä jonkin aikaa, ennen kuin heidän palvelut ovat täysin toiminnassa, mutta kello 21.28 UTC Facebook näyttää olevan jälleen verkossa ja yhteydessä maailmanlaajuiseen Internetiin, ja sen DNS toimii taas.

Uutisissa: Clubhouse tuo sovellukseensa yleishaun, leikkeet, toiston ja tilaäänen