Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mikä Docker on ja miten sitä pitäisi käyttää?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä Docker on ja miten sitä pitäisi käyttää?

Siksi on välttämätöntä tutustua koko kehykseen ja käyttää Dockeria. Yksi kriittisistä kohdista, jonka yritykset tulevat korostamaan tulevissa työilmoituksissaan, on Dockerin tai sen kilpailijan Kubernetesin dominointi.

mikä on satamatyöläinen?

Docker on avoimen lähdekoodin projekti, joka muuttaa säiliöissä olevat sovellukset automatisoiduksi prosessiksi ottamalla käyttöön ylimääräisen abstraktin kerroksen ja virtualisoimalla käyttöjärjestelmäkerroksen. Yksinkertaisesti sanottuna Docker on työkalu, jonka avulla kehittäjät voivat nopeasti kehittää sovelluksia hiekkalaatikossa, jota kutsutaan säiliöksi, ja käyttää niitä isäntäkäyttöjärjestelmässä.

Tässä hiekkalaatikko on järjestelmän testausalue, jonka avulla se voi ajaa ohjelmistoa vaikuttamatta mihinkään laitteistoon tai ohjelmistoon. Dockerin avulla käyttäjät voivat pakata ohjelman kaikkine riippuvuuksineen standardoituun yksikköön ohjelmistokehitystä varten.

Toisin kuin virtuaalikoneita, konteilla ei ole suuria yleiskustannuksia, ja niitä voidaan käyttää optimaalisesti infrastruktuurijärjestelmissä ja resursseissa.

Mikä on Docker-kontit?

Nykyään ohjelmistomaailmalla on tapana toteuttaa ohjelmistoja virtuaalikoneissa, ja ohjelmat suoritetaan usein vieraskäyttöjärjestelmässä. Tätä vieraskäyttöjärjestelmää käyttää isäntäkäyttöjärjestelmä palvelimen virtuaalisella laitteistolla. Säiliö on vakioohjelmistomekanismi, joka pakkaa koodin kaikkine riippuvuuksineen mahdollistaakseen eri laskentaympäristöissä kehitetyn ohjelman nopean ja luotettavan suorittamisen.

Virtuaalikoneet toimivat hyvin sovelluksiin liittyvien prosessien eristämisessä. Virtuaalikoneissa näemme harvoin isäntäkäyttöjärjestelmässä ongelmaa, joka saa muut isäntäkäyttöjärjestelmässä käynnissä olevat ohjelmistot toimimaan kitkattomasti. Virtuaalikoneiden eristäminen on kuitenkin kallista, koska laitteiston virtualisointiin liittyvät laskentatoimet vieraskäyttöjärjestelmän käyttämiseksi lisäävät merkittävästi ylimääräisiä kustannuksia.

Sitä vastoin säiliöissä on erilainen lähestymistapa. Sitä käytetään hyödyntämään isäntäkäyttöjärjestelmän matalan tason Ominaisuuksia, ja säiliöt tarjoavat korkean tason eristyksen virtuaalikoneen pienemmällä laskentateholla.

Tekniikka julkaistiin avoimen lähdekoodin Docker-moottorina vuonna 2013.

Yllä olevassa tekniikassa konttien laskentakonseptit, erityisesti Linux-maailman peruskäsitteet, kuten: B. Nimiavaruuksia käytetään parhaiten. Docker-teknologian erikoisuus on, että se keskittyy järjestelmäkehittäjien ja operaattoreiden tarpeisiin eristää järjestelmäriippuvuudet infrastruktuuristaan.

Yllä olevassa tekniikassa konttien laskentakonseptit, erityisesti Linux-maailman peruskäsitteet, kuten: B. Nimiavaruuksia käytetään parhaiten. Docker-teknologian erikoisuus on, että se keskittyy järjestelmäkehittäjien ja operaattoreiden tarpeisiin eristää järjestelmäriippuvuudet infrastruktuuristaan. Yllä olevassa tekniikassa konttien laskentakonseptit, erityisesti Linux-maailman peruskäsitteet, kuten: B. Nimiavaruuksia käytetään parhaiten.

Docker-teknologian erikoisuus on, että se keskittyy järjestelmäkehittäjien ja operaattoreiden tarpeisiin eristää järjestelmäriippuvuudet infrastruktuuristaan.

Mikä on konttikuva Dockerissa?

Docker Container Image viittaa pieneen, itsenäiseen suoritettavaan ohjelmistopakettiin, joka sisältää kaiken, mitä tarvitset sovelluksen suorittamiseen. Tämä sisältää koodin, suoritusajan, järjestelmätyökalut, järjestelmäkirjastot ja asetukset. Säilökuvat muunnetaan säilöiksi suorituksen aikana, ja Docker-säilöissä kuvat muunnetaan säilöiksi, kun niitä käytetään Docker Enginessä. Tämä muunnosprosessi toimii samalla tavalla Windows- ja Linux-sovelluksissa. Säiliöt eristävät ohjelmistot ympäristöstään ja varmistavat johdonmukaisen sovellusten suunnittelu- ja kehitysprosessin.

Miksi meidän pitäisi käyttää säiliöitä?

Säiliöt tarjoavat tehokkaan pakkausmekanismin, jonka avulla sovellukset voidaan abstraktisti eristää todellisesta ympäristöstä, jossa ne toimivat. Tämän eristyksen ansiosta säiliöpohjaiset sovellukset voivat toimittaa ohjelmistoja nopeasti ja vakaasti isäntäympäristön tyypistä riippumatta (yksityinen datakeskus, julkinen pilviympäristö tai ohjelmoijan kannettava tietokone). Tässä tapauksessa kehittäjät voivat luoda ennustettavia ympäristöjä, jotka on eristetty muista Sovelluksista ja jotka voivat toimia missä tahansa.

Toiminnallisesta näkökulmasta katsottuna kontit tarjoavat siirrettävyyden lisäksi entistä tarkemman resurssien hallinnan, parantaen infrastruktuurin suorituskykyä ja tehokkaampaa laskentaresurssien käyttöä. Näiden ominaisuuksien vuoksi monet kehittäjät ovat kiinnostuneita säiliöiden ja Dockerien käytöstä.

Mitä eroa on kontin ja virtuaalikoneen välillä?

Eristys- ja resurssien allokointimekanismien käytön edut säilöissä ja virtuaalikoneissa ovat samanlaisia. Nämä kaksi tekniikkaa tekevät tämän kuitenkin eri tavalla, koska säiliöt virtualisoivat käyttöjärjestelmän laitteiston virtualisoinnin sijaan ja ovat kannettavampia. Virtuaalikoneet toimivat paremmin.

Virtuaalikoneet muuttavat yhden palvelimen useiksi palvelimiksi poistamalla fyysisiä laitteita. Ohjelmistokerros, jota käytetään virtuaalisen ympäristön rakentamiseen, jota kutsutaan hypervisoriksi, mahdollistaa useiden laitteiden käytön yhdessä koneessa. Jokaisella virtuaalikoneella on täydellinen versio käyttöjärjestelmästään, sovelluksestaan, prosesseistaan ​​ja palveluistaan, tarvittavat kirjastot ja vastaavat, jotka vievät useita gigatavuja levytilaa. Lisäksi virtuaalikoneiden käynnistäminen vie aikaa.

Säilöt puolestaan ​​tarjoavat abstraktin käsitteen sovellustasolla siten, että koodi ja riippuvuudet pakataan yhteen; Tästä syystä useita säiliöitä voi ajaa vakiokoneessa, ja käyttöjärjestelmän ydin on mahdollista jakaa muiden säiliöiden kanssa, jolloin jokainen niistä voi toimia erillisinä ja itsenäisinä prosesseina käyttäjätilassa.

Lisäksi säiliöt vievät vähemmän tilaa kuin virtuaalikoneet. Lisäksi säiliöt voivat tukea useampia sovelluksia, mikä vähentää merkittävästi virtuaalikoneiden ja käyttöjärjestelmien tarvetta.

Kuinka käytän Dockeria?

Jotta voit työskennellä Dockerin kanssa, sinulla on oltava perustiedot verkkopohjaisesta ja Linux-sovelluskehityksestä. Jos aiot oppia Linuxin käyttämään Dockeria, suosittelemme, että harkitset seuraavia käsitteitä: Huomaa myös, että luot tilin jokaiselle Amazon- ja Docker Hub -verkkosivustolle.

  • Cryhmät: Prosessin eristysmenetelmä prosessien ryhmittelyyn, jotta säiliöt voivat toimia ilman häiriöitä.
  • Nimiavaruudet: Nimiavaruutta käytetään verkkopinon jakamiseen säiliöiden kesken.
  • COW Title Copy on Write: Resurssienhallintamenetelmä kuvien hallintaan vain luku -tilassa.
  • Volyymit ja sidosliittäminen: Käytä arkistoa säilöissä olevien tietojen hallintaan ja tehtävien suorittamiseen, kuten isäntäjärjestelmätiedostojen sitomiseen.

Johdatus verkkokäyttöön: Suosittelemme sinua laajentamaan tietosi tietoverkkojen käsitteistä ja teknologioista, kuten pistorasiat, reititys, IP-protokollat, sillat, virtuaaliverkot, iptablet, portit, asiakas-palvelin-arkkitehtuuri jne., jotta voit käyttää Dockeria vaikeuksitta . . Yleensä Docker koostuu kahdesta osasta, asiakkaasta ja palvelimesta, jotka kommunikoivat keskenään pistorasian, verkon tai tiedoston kautta. Lisäksi Docker käyttää siltoja ja NAT:ia virtuaalisten verkkojen luomiseen tietokoneeseen. Docker käyttää iptables-nimistä palomuuria pakettien välittämiseen säiliöiden ja Internetin välillä, mikä suojaa viestintämekanismia. Kuten näet, PC- ja Linux-verkon käsitteiden hallitseminen auttaa sinua ymmärtämään ja käyttämään Dockeria paremmin.

Asenna Docker Windowsiin

Kaikkien tarvittavien työkalujen ja vaatimusten valmistaminen PC:llä ei ole vaikeaa, koska se on helppo asentaa ja käyttää missä tahansa käyttöjärjestelmässä. Alla tutkimme, kuinka Docker asennetaan Windowsiin ja sitten Linuxiin.

Ensin sinun täytyy mennä https://www.docker.com/products/docker-desktop ja napsauta “Lataa for Windows” -painiketta ladataksesi asennustiedoston, jonka koko on noin 500 Mt. Lisäksi Docker Hubin käyttöä varten on parasta luoda tili. Voit tehdä tämän napsauttamalla “Aloita” -painiketta yllä olevan linkin oikeassa yläkulmassa siirtyäksesi tilin luomissivulle (kuva 1).

Kun Docker Desktop Installer -tiedosto on ladattu, on aika asentaa se. Asennusprosessi on yksinkertainen ja sinun on napsautettava “Asenna” -vaihtoehtoa. Kun asennus on valmis, käynnistä järjestelmä suorittaaksesi Docker Desktopin automaattisesti. Aluksi saatat nähdä virhesanoman, jossa sinua pyydetään asentamaan Linux-ytimen päivityspaketti Windowsiin.

Olettaen, että näet tämän virhesanoman, lataa ja asenna Linux-ytimen päivityspaketti. Napsauta seuraavaksi “Seuraava” -painiketta Docker Desktop -sovelluksen virheikkunassa. Docker Engine latautuu sitten automaattisesti Docker-työpöytäsovellukseen.

Kun olet suorittanut yllä olevat vaiheet, Docker Desktop -ohjelmassa käynnistyy automaattisesti opetusohjelma Dockerin käytön aloittamisesta. Se opastaa käyttäjää työskentelemään Dockerin kanssa Docker Desktopissa.

Asenna Docker Linuxiin

Docker voidaan asentaa erilaisiin Linux-jakeluihin. Alla tutkimme asennustapaa Ubuntu-jakelussa apt-paketinhallinnan avulla. Katso Dockerin asennusohjeet muille Linux-jakeluille Dockerin ohjeista. Helpoin työkalu Dockerin uusimman version asentamiseen on Linux-paketinhallinta. Ensin sinun on lisättävä Docker-arkisto, päivitettävä pakettiluettelo ja asennettava Docker. Nämä prosessit suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

Sudo apt-get päivitys

sudo apt-get install apt-transport-https ca-certificates curl gnupg lsb-release

Seuraavaksi on aika lisätä GPG-avain Docker-kansioon:

curl -fsSL https://download.docker.com/linux/ubuntu/gpg | sudo gpg –dearmor -o /usr/share/keyrings/docker-archive-keyring.gpg

Seuraavaksi sinun on lisättävä kansio lähteeseen ja päivitettävä pakettiluettelo:

echo “deb [arch = amd64 signed-by = / usr / share / keyrings / docker-archive-keyring.gpg] https://download.docker.com/linux/ubuntu $ (lsb_release -cs) vakaa” | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/docker.list> /dev/null

Sudo apt-get päivitys

Lopuksi asennamme Dockerin seuraavalla komennolla:

sudo apt-get asenna docker-ce docker-ce-cli containerd.io

Dockerin asennuksen jälkeen käytä docker run hello-world: Latest -komentoa varmistaaksesi, että asennus sujuu ongelmitta.

Hello World -sovellus aloittaa Docker-koulutuksen

Kun kaikki on valmis, on aika käynnistää Docker. Tämä osio suorittaa järjestelmän varattu-säilöä ja alkaa Docker run -komennolla. Busybox on ohjelmistopaketti, joka tarjoaa useita Unix-pohjaisia ​​työkaluja yhdessä suoritettavassa tiedostossa. Saadaksesi kehotteen, sinun on suoritettava seuraava komento komentorivillä:

$ docker-pull-busybox

Riippuen siitä, kuinka Docker on asennettu järjestelmään, saatat saada “Permission denied” -virheilmoituksen yllä olevan komennon suorittamisen jälkeen. Jos käytät Linuxia ja saat tämän virheen, sinun on käytettävä sudo-avainsanaa ennen yllä olevaa komentoa. Jos käytät Mac-käyttöjärjestelmää, sinun on varmistettava, että Docker Engine on käynnissä.

Lisäksi voit luoda Docker-ryhmän tämän ongelman välttämiseksi. Vetokomento vastaanottaa busybox-kuvan Docker-rekisteristä ja tallentaa sen järjestelmään. Voit käyttää Docker images -komentoa näyttääksesi luettelon ideoista järjestelmässä:

$ Docker kuvat

Nyt voit suorittaa busybox-kuvan käyttämällä Docker run -komentoa seuraavasti:

$ Docker käyttää busyboxia

Kun suoritat yllä olevan komennon, et näe mitään ja näyttää siltä, ​​​​että mitään ei tapahtunut. Mutta paljon on tapahtunut kulissien takana. Kun käytät run-komentoa, asiakas löytää Docker-kuvan (Busybox), lataa säilön ja suorittaa työn kyseisessä säilössä.

Mitään komentoa ei viitata suoritettaessa Docker-komentoa “Run Busybox”. Siksi latauksen jälkeen kontti suorittaa tyhjän valtuutuksen ja poistuu. Tästä syystä mitään ei tapahdu, kun yllä oleva komento suoritetaan. Tässä on valta lähettää säiliöön:

$ docker run busybox echo “Hei busyboxista.”

Tällä kertaa näet seuraavan tulosteen:

Terveisiä Busyboxista

Docker run -komennon suorittaminen näyttää ymmärrettävän tulosteen. Tässä tapauksessa Docker-asiakas suorittaa echo-komennon busybox-säilössä ja poistuu. Kuten näet, tämä kaikki tapahtuu nopeasti. Nyt on aika siirtyä docker ps -komentoon. Tämä komento näyttää kaikki tällä hetkellä käynnissä olevat säilöt:

$ Docker ps -a

Yllä olevan komennon suorittaminen näyttää seuraavan lähdön:

Täältä löydät luettelon kaikista tähän mennessä käynnissä olevista konteista. Luotu-sarake näytti, milloin nämä säilöt luotiin. Onko mahdollista suorittaa useita komentoja säilössä? Vastaus on kyllä. Suorita useita komentoja

Docker-ajo suoritetaan seuraavasti:

$ docker run -it Busybox sh

/ # ls

bin dev etc home proc root sys tmp usr var

/ # Käyttöaste

05:45:21 – 5:58, 0 käyttäjää, latauksen keskiarvo: 0,00, 0,01, 0,04

Run-komennon suorittaminen -it-kytkimillä tarjoaa yhteyden, joka tarvitaan kommunikoimaan TTY-säilön kanssa. Voit nyt suorittaa haluamasi komennot. Käytä Docker Run Help -syntaksia ymmärtääksesi muita run-komennon käyttötapoja ja kytkimiä.

Kuinka poistan säilytysastiat Dockerissa?

Kuten näet, on mahdollista hakea tietoja säilöstä myös sen jälkeen, kun siitä on poistuttu komennolla.

Docker ps – ja hanki se. Säilöiden osalta on tärkeää huomata, että säilöjen jakamatta jättäminen voi viedä levytilaa ilman syytä. Siksi on parempi puhdistaa se säiliöllä työn päätyttyä. Docker rm -komentoa käytetään tähän. Kun käytät rm-komentoa, sinun on kopioitava ja liitettävä säilön tunnus seuraavassa järjestyksessä:

$ docker rm 305297d7a235 ff0a5c3750b9

Kun kontti poistetaan, sen tunnus näkyy uloskäynnissä. On myös mahdollista poistaa useita Docker-säiliöitä kerralla. Jos haluat poistaa useita säilöjä kerralla, kunkin säilön tunnuksen kopioiminen ja liittäminen ei ole hauskaa. Tämän ongelman ratkaisemiseksi sinun on käytettävä seuraavaa komentoa:

$ docker rm $ (docker ps -a -q -f tila = poistui)

Yllä oleva komento poistaa säilöjä, joiden tila on “Pysäytetty”. On huomattava, että -q-kytkin palauttaa vain numeeriset tunnisteet ja -f-kytkin tuottaa tulosteen yllä olevien ehtojen perusteella. Mainitsemisen arvoinen on myös -rm-kytkin. Yllä olevaa komentoa voidaan käyttää Docker run -komennossa.

Komento poistaa säilön automaattisesti poistumishetkellä. Tämän kytkimen käyttäminen on hyödyllistä säiliöille, jotka toimivat vain kerran. Dockerin uudemmat versiot voivat käyttää docker-container-prune-komentoa kaikkien pysäytettyjen säilöjen poistamiseen:

$ docker-container-luumu

Tässä tapauksessa näyttöön tulee varoitusviesti, että yllä oleva komento poistaa kaikki säilöt. Jos haluat poistaa kuvia, joita ei enää tarvita, sinun on käytettävä Docker RM -komentoa.

Sisällysluettelo