Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mikä hash on ja mikä rooli sillä on digitaalisessa valuutassa?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä hash on ja mikä rooli sillä on digitaalisessa valuutassa?

Digitaalisten valuuttojen maailma on niin laaja, että uusia termejä lisätään joka päivä. Jos toimit näillä markkinoilla, olet todennäköisesti kohdannut ongelmia, hash-määriä jne. Ehkä ymmärrät, mitä tämä tarkoittaa, tai ehkä et tiedä tarkalleen, mihin näitä termejä käytetään.

Suosittelemme, että seuraat meitä tämän artikkelin loppuun asti saadaksesi yksityiskohtaista tietoa kaikista näistä sanoista ja termeistä sekä hajautus-, tiivistys- ja hajautusalgoritmien käytöstä.

KATSO myös panostaminen Binancessa

Mikä on hash?

“Hash” on sana, jonka olet luultavasti nähnyt ennenkin, jos olet nähnyt sitä muutaman kerran käytetyn digitaalisen valuutan artikkeleissa. Termi ei kuitenkaan rajoitu vain digitaalisen valuutan markkinoihin, ja sillä on useita käyttötarkoituksia.

Joten, ennen kuin syvennymme hashin käsitteeseen digitaalisilla valuuttamarkkinoilla, määritellään käsite yleisesti:

“Hash-funktio on itse asiassa toiminto, joka muuntaa syötetyt numerot ja kirjaimet salatussa muodossa kiinteään pituuteen.”

Hash-funktioita käytetään kaikkialla Internetissä. Sitä käytetään salasanojen tallentamiseen, nopeaan tallentamiseen, tietueiden kaksoiskappaleiden etsimiseen, tietojen hakemiseen jne.

Koska hash perustuu algoritmiin, jota voidaan käyttää kryptovaluutoissa Kiinan lohkoketjun hallintotilassa, hash on paremmin sanottuna Kiinan lohkoketjutilan perusmekanismi. Sillä on keskeinen rooli kiinalaisen lohkoketjuteknologian kehittämisessä.

Mutta jotta ymmärtäisit paremmin tiivistettä, on parempi, että sinulla on tietoa hashista tai tiivistämisestä!

Mitä hashing on ja miten se toimii?

Hashingilla lähetetään salattu viesti kiinteän funktion perusteella. Voit esimerkiksi haluta salata viestin jollekin, jonka on säilytettävä se halutussa muodossa.

Tässä tapauksessa sinun on lähetettävä tämä viesti useita kertoja. Mutta kaikki viestit eivät ole lyhyitä; Jotkut ovat pitkiä ja ne on salattava ja lähetettävä kiinteällä algoritmilla. Jotta viestimme olisi samassa muodossa kuin haluamme lähettää, tämän ongelman selventämiseksi ei ole huono harkita esimerkkiä:

Oletetaan, että haluamme salata ja lähettää yksinkertaisen sanan, kuten “Hei”, käyttämällä hash-funktioita. Tämä sana on: 78903c575b0dda53c4a7644a2dd36d0e käyttäen kahdeksan funktiota.

Tämän hash-funktion pituus on kiinteä ja tulostettava hash-funktio on erilainen, kun sanan jokainen osa muuttuu. Tämä tarkoittaa, että “Hei” sijaan haluamme sanan “Hei!” Hashista riippuen vastaus on täysin erilainen.

Kuten aiemmin mainittiin, hash-funktiot ovat erittäin tärkeitä digitaalisissa valuutoissa. Ei ole liioiteltua sanoa, että digitaalisten valuuttojen turvallisuus riippuu hash-funktioista. Useimmat lohkoketjulle luodut toiminnot perustuvat hash-funktioihin ja tarjoavat turvallisuutta tällä alueella.

Mikä on Hash Rate?

Vaikka olemme sanoneet, että hash-funktioita käytetään kaikkialla digitaalisessa tilassa, tällä toiminnolla on keskeinen rooli digitaalisten valuuttojen maailmassa. Miten? No, me selitämme sen sinulle:

Lukua, joka ilmaisee alaikäisen laskentatehoa, kutsutaan redundanssiksi.

Bitcoinin louhintaoperaatiot vaativat kaivostyöntekijöitä ratkaisemaan matemaattisia operaatioita Bitcoinien menestyksekkäästi louhimiseksi. Tämä yhtälö tai dekooderi ratkaisee saman koodin, joka on luotu käyttämällä hash-funktioita. Hash rate tai hash teho on mitta, joka osoittaa, kuinka nopeasti kaivosmies suorittaa kaivostoiminnot ja ratkaisee tämän yhtälön.

Miten hash-nopeus mitataan?

Kahdeksan tai kahdeksan nopeuden mittaamiseksi on käytettävä hash-yksikköä (H/S). Tätä kaavaa käytetään hajautusnopeuden laskemiseen sekunnissa. Kahdeksassa suunnitelmassa on pienempiä ja suurempia yksiköitä, joista osa on lueteltu alla:

  • Yksi kilowatti sekunnissa (1 KH/S), mikä vastaa tuhatta tiivistettä sekunnissa
  • Yksi megahajautus sekunnissa (1 MH/S), mikä vastaa miljoonaa tiivistettä sekunnissa
  • Yksi gigahaja sekunnissa (1 GH/s) vastaa miljardia tiivistettä sekunnissa
  • Yksi konversio sekunnissa (1 TH/S) vastaa yhtä biljoonaa tiivistettä sekunnissa
  • Yksi Kali sekunnissa (1PH/S) vastaa kvadriljoonaa tiivistettä sekunnissa
  • Yksi viritys sekunnissa (1 EH/S) vastaa biljoonaa tiivistettä sekunnissa
  • Yksi zeitgeist sekunnissa (1 ZH? S) vastaa: yhtä hashtagia sekunnissa
  • Yksi Utah sekunnissa (1 YH/S) vastaa yhtä septiljoonaa hashia sekunnissa

Hajautusalgoritmit

Salaukselle on olemassa monia hajautusalgoritmeja uusimmasta vanhimpaan:

Blaken algoritmi

Blake on yksi algoritmeista, joilla on kaksi eri tyyppiä. Toisessa tyypissä käytetään 32-bittisiä sanoja, joiden hash-pituus on enintään 256 bittiä, kun taas toisessa 64-bittisiä sanoja, joiden hash-pituus on 512 bittiä.

Blake-algoritmiperheen tunnetuin jäsen on vuonna 2012 esitelty Blake2. Valitettavasti, vaikka ennen Blakea esitellyt ja julkaistut algoritmit olivat erittäin suosittuja, niillä ei ollut korkeaa turvallisuutta. Ne olivat erittäin haavoittuvia, joten Blake2 otettiin käyttöön tämän ongelman ratkaisemiseksi ja tietysti paremman Suorituskyvyn saavuttamiseksi.

Blake2 on jaettu kahteen alaryhmään, Blake2b ja Blake2s, mikä on paljon korkeampi kuin edeltäjänsä hash-algoritmit ja vastaa turvallisuuden suhteen uusinta versiota suojatusta hash-algoritmista.

Whirlpool-algoritmi

Whirlpool-algoritmi julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2000. Tässä algoritmissa vastaanotetaan mikä tahansa alle 2256 tavun pituinen viesti ja luodaan salattu tiiviste, jonka koko on 512 bittiä (64 tavua). Tämän algoritmin 512-bittisessä hashissa numerot näytetään 128-numeroisina numeroina.

Whirlpool on katsastettu kahdesti vuodesta 2000 lähtien. Ensimmäistä kertaa S-Box-muunnos helpotti algoritmin toteuttamista laitteistolla ja kutsui sitä Whirpool-T:ksi. Toisessa tarkastuksessa vuonna 2003 löydettiin turvallisuutta vaarantanut vika, ja lopulta alkuperäinen versio nimettiin uudelleen Whirlpooliksi.

SHA-algoritmi

SHA, lyhennetty (Secure Hash Algorithm), tarkoittaa suojattua hash-algoritmia. Tämä algoritmi on joukko algoritmeja, jotka US National Institute of Standards and Technology on kehittänyt vuonna 1993.

Tietenkin tämä versio toimii edelleen ja sen puutteiden korjaamisen jälkeen siitä tuli uudempi ja muokattu versio nimeltä SHA-1. SHA-1 on 160-bittinen hash-funktio, jonka Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusvirasto on kehittänyt algoritmin digitalisointiosan allekirjoittamiseen.

Kuitenkin vuonna 2005 tässä algoritmissa havaittiin tietoturvapuutteita, jotka kertoivat sen mahdollisesta haavoittuvuudesta. Ja tämä on polku, joka johti monien erilaisten algoritmien syntymiseen muina vuosina.

Mikä on Bitcoin Hash Rate?

Kuten aiemmin mainittiin, hash-nopeuden mittayksikkö on hash per sekunti tai H/S. Tätä kriteeriä käytetään kaivostyöntekijän suorituskyvyn mittaamiseen Bitcoinin louhinnassa.

Esimerkiksi, jos laitteen kahdeksan arvauksen nopeus on 60 hajautusarvoa sekunnissa, 60 erilaista tiivistettä sekunnissa esitetään vastauksena arvoitusta edustavan lohkon ratkaisemiseen. Itse asiassa, mitä korkeampi hash-nopeus, sitä vaikeampaa on louhia Bitcoinia.

Nämä Bitcoinin louhinnan olosuhteet ovat sellaiset, että verkon kovuutta säädetään säännöllisesti, kunnes lopuksi louhitaan kiinteä määrä Bitcoinia. Tässä tapauksessa mitä enemmän kaivostyöntekijöitä liittyy verkkoon, sitä vaikeampi verkko muuttuu. Korkeammat hash-määrät kaivostyöläistä kohti lisäävät mahdollisuuksia saada enemmän palkintoja tässä tilanteessa.

Kuinka monta Bitcoinia jokaisessa numerossa on?

Tällä hetkellä Bitcoin-hajautusnopeus on viisikymmentä pahenemista sekunnissa. Tietenkin tämä määrä kasvaa lisäämällä kaivostyöläisiä ja siten vaikeusastetta.