Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mikä on 301-uudelleenohjaus?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on 301-uudelleenohjaus?

Kuvittele omistavasi suosittua yritystä ja muuttavasi ikuisiksi ajoiksi toiselle alueelle välittömän ja odottamattoman muuton vuoksi. Miten tällaisessa tilanteessa ilmoitat siirrostasi asiakkaillesi? Hyvää työtä! Tähdellä olet muuttanut uuteen osoitteeseen. Sama pätee yksinkertaiseen banneriin verkkosivustollemme. Kun siirrämme verkkosivuston tai sivun pysyvästi URL-osoitteesta A URL-osoitteeseen B, Redirect 301 toimii aivan kuten ilmoitusbanneri ilmoittaakseen käyttäjille uuden osoitteen.

Redirect 301:llä on tärkeä rooli uskottavuuden ylläpitämisessä, ja sivuston vanhojen sivujen sijoitus vaikuttaa hieman oudolta. Tästä huolimatta kehotamme sinua jatkamaan tämän artikkelin lukemista ja olemaan vakuuttuneita siitä, että Redirect 301:n käytöllä on tärkeä rooli verkkosivustomme SEO:n menestyksessä. Tässä näytämme sinulle, mikä 301-uudelleenohjaus on, mihin sitä käytetään ja miten voimme käyttää sitä. Lopuksi opit loistavan tekniikan verkkosivuston orgaanisen liikenteen lisäämiseen Redirect 301:n avulla, jota et löydä mistään muualta!

Mikä on 301-uudelleenohjaus?

301-uudelleenohjaus tarkoittaa, että vanha sivu tai URL-osoite siirretään pysyvästi uudelle sivulle tai URL-osoitteeseen. “Tämä sivu on siirretty pysyvästi uuteen osoitteeseen, ja tämä on uusi URL-osoite”, 301 Redirect kertoo Google-boteille selkeällä kielellä. “Emme enää halua palata edelliselle sivulle.” Google vastaa: “Kyllä, totta kai! “Ohjaan käyttäjää parhaillaan uudelle sivulle.”

Esimerkki: Ohjaa vanha sivu blog.example.com uuteen osoitteeseen example.com/blogi.

Kun olemme ohjanneet vanhan URL-osoitteen uuteen URL-osoitteeseen, aina kun yritämme käyttää osoitetta blog.example.com, selain ohjaa meidät osoitteeseen example.com/blog. Jossain vaiheessa vanha osoite korvataan uudella osoitteella Googlessa.

Miksi meidän pitäisi käyttää Redirect 301:tä?

Sivun pysyvän URL-osoitteen muuttamiseen on useita syitä. Jotkut uudelleenohjaukset muuttavat vain sivun URL-osoitetta, mutta toiset vaikuttavat yleensä pääpommisivuston pääverkkotunnukseen. Suurin kritiikki on, että meidän tulisi käyttää 301:tä sivun uudelleenohjaamiseen ja sen uskottavuuden siirtämiseen verkkosivuston tärkeimmälle sivulle.

 1. Muuta sivun URL-osoitetta muuttamatta sen sisältöä (Change URL).
 2. Ota sivuston SSL-varmenne käyttöön tai muuta https HTTP:ksi
 3. Vaihda sivuston pääverkkotunnus

Ero Redirect 301:n ja Redirect 302:n ja Canonical Tagin välillä

Meillä on erilaisia ​​sivun uudelleenohjauskoodeja. Koodi 301, Koodi 302, 303, 307 ja 308, mutta tunnetuimmat niistä ovat 301. Tämä koodi on toiminnaltaan ja käytöltään jonkin verran samanlainen kuin Code 302 ja Canonical tag, mikä yleensä hämmentää ihmisiä, jotka oppivat sen vain SEO:n.

302-uudelleenohjaus on hyvin samanlainen kuin 301-uudelleenohjaus ja vie käyttäjän suoraan uudelle sivulle, paitsi että 302-uudelleenohjaus on väliaikainen eikä siirrä mitään arvoa tai sijoitusta vanhalta sivulta uudelle sivulle. Tämä koodi kertoo Googlelle: “Palaamme pian edelliselle sivulle!”.

Kanoninen tunniste on samanlainen kuin 301-uudelleenohjaus. Jos käytämme ensisijaista tunnistetta useille sivuille, joilla on päällekkäistä sisältöä, näiden sivujen pisteet ja arvo siirretään ensisijaiseen URL-osoitteeseen, mutta samalla käyttäjät voivat vierailla ja käyttää muita sivuja. 301-tilassa uudelleenohjaaja ohjataan suoraan uuteen URL-osoitteeseen, eikä sillä ole pääsyä edelliseen URL-osoitteeseen. Jos haluat lisätietoja, suosittelemme lukemaan artikkelin. Mikä on kanoninen tunniste?

Kuinka Google-botit kohtelevat käyttäjiä 301-uudelleenohjauksen jälkeen

Kun ohjaamme sivun uuteen 301-URL-osoitteeseen, Google-botit havaitsevat, että vanha sivu on uudelleenohjattu uudelle sivulle pysyvästi eikä se ole enää käytettävissä. Siksi selaimet lähettävät sen nopeasti uuteen osoitteeseen, kun käyttäjä napsauttaa vanhaa osoitetta.

Tässä prosessissa käyttäjä ei saa 404-virhettä ja epämiellyttävää käyttökokemusta, vaan vierailee uudella URL-sivulla hetkessä. Tällä ongelmalla on myönteinen vaikutus hakukoneoptimointiin ja sivuston käyttökokemukseen, jota käsittelemme yksityiskohtaisesti alla, mutta me. Olemme kuitenkin iloisia, että luit artikkelin. Käyttökokemuksen parantamisen vaikutus hakukoneoptimointiin ” lisälukemista varten.

Mikä vaikutus Redirect 301:llä on hakukoneoptimointiin?

Vuodesta 2013 lähtien on ollut erilaisia ​​marginaaleja ja lainauksia 301-uudelleenohjauksen vaikutuksesta hakukoneoptimointiin, mutta Googlen asiantuntijat ovat vahvistaneet tämän virallisesti. Ja meille on selvää, että uudelleenohjattujen sivujen Google-bottien toiminnan analysointi on positiivinen vaikutus 301 Redirectin käyttöön, joka huolehtii sivun tunnistetietojen siirrosta, epäsuotuisista budjeteista ja käyttökokemuksesta. Puhumme tästä yksityiskohtaisesti alla.

1. Siirtää vanhan sivun arvon ja sijoituksen uudelle sivulle

Oletetaan, että haluamme siirtää vanhan sivun sisäisen ja ulkoisen linkityksen kaiken arvon ja uskottavuuden haluamamme uudelle sivulle. Tässä tapauksessa ensimmäinen ja paras vaihtoehto on käyttää 301-uudelleenohjauksia. EO:t katsovat tämän johtuvan sijoitussivun algoritmin vaikutuksesta. Jos tunnet PageRankin, tiedät, että yksi Googlen pääalgoritmeista on arvioida sivun sijoitusta tai arvoa sivuun liittyvien linkkien määrän ja laadun perusteella.

Mitä tekemistä Rank-sivulla on 301-uudelleenohjauksille?

Ennen kuin käytimme 301-uudelleenohjausta sivulta toiselle, vanha sivusijoitus menetettiin. Vuoden 2016 jälkeen Googlen sivujen uudelleenohjaussäännöt kuitenkin muuttuivat dramaattisesti, kun Matt Katz (Googlen verkkoroskapostin johtaja) ilmoitti virallisesti Twitterissä, että Redirect 301:n käytöllä ei ollut negatiivista vaikutusta sivun sijoituksen alentamiseen.

Lisäksi vuonna 2019 Googlen asiantuntija ilmoitti twiitissä, että 301-uudelleenohjaus siirtäisi vanhan sivuston kaiken uskottavuuden ja arvon uudelle sivustolle. Algoritmi uudelleenohjaa automaattisesti kaiken sisäisen ja ulkoisen linkin rakentamisen kelpoisuuden ja arvon uuteen URL-osoitteeseen, kun se kohtaa 301-uudelleenohjauksen uuteen URL-osoitteeseen.

2. Estää sivuston virumisen budjettien tuhlaamisen

Budjetti, jonka Google käyttää verkkosivujemme indeksointiin, on hiipivä, mutta hiipivä. Tämä budjetti ei ole sama kaikille sivustoille, ja se on rajoitetumpi suurille sivustoille, joissa on suuri mana, ja pienille sivustoille. Joten meidän on valvottava sitä mahdollisimman paljon.

Jos käytämme väliaikaisia ​​uudelleenohjauksia, kuten 302-uudelleenohjauksia, Google tarkistaa vanhan URL-osoitteen joka kerta, kun uusi URL-osoite tarkistetaan, tehdäkseen tarvittavat muutokset niin kauan kuin väliaikainen uudelleenohjaus on poistettu käytöstä. Kun käytämme 301-uudelleenohjausta, Google kuitenkin indeksoi vanhan sivun kerran, ja kun se kohtaa 301-uudelleenohjauskoodin, se siirtyy uudelle sivulle eikä koskaan palaa edelliseen osoitteeseen. Tämä tarkoittaa, että verkkosivuston indeksointibudjettia ei tuhlata vanhojen sivujen indeksointiin. Katso lisätietoja artikkelista Mikä on Creep Budget??

3. Parantaa verkkosivuston käyttökokemusta

Yksi pahimmista kokemuksista, joita meillä usein on verkkosivustoja käyttäessämme, on 404-virheen ja tarinasivujen kohtaaminen, jotka eivät koskaan näy. Nämä sivut häiritsevät käyttäjän rakentavaa vuorovaikutusta verkkosivuston kanssa ja voivat ajaa uudet vierailijamme pois verkkosivustolta ikuisesti sekunnin murto-osassa.

404-virhe tapahtuu eri sivuilla, mutta turvallisin ja tietysti paras tapa korjata se on ohjata puuttuva sivu verkkosivuston osuvimmalle sivulle 301-uudelleenohjauksella. Tämä ohjaa käyttäjän uuteen URL-osoitteeseen välittömästi edellisen sivun osoitteen napsautuksen jälkeen eikä aiheuta enempää kuin 404 NOT Found -virheitä.

Tutustu nykyisiin 301-uudelleenohjaustekniikoihin (voita, hanki).

On olemassa useita tapoja käyttää 301-uudelleenohjausta. Nämä menetelmät vaihtelevat sisällönhallintajärjestelmän tai sivuston sisällönhallintajärjestelmän mukaan. Tässä on parhaat tavat suorittaa 301-uudelleenohjaus WordPress-sivustoilla ja sivustoilla, joissa on oma CMS-paneeli.

Kuinka tehdä 301-uudelleenohjaus WordPress-sivustoille

301-uudelleenohjauksen Suorittaminen WordPress-sivustoilla on helpompaa kuin luulet, koska WordPressille on suunniteltu useita laajennuksia, jotka siirtävät vanhan URL-osoitteen uuteen URL-osoitteeseen ilman koodausta ja nopeasti.

1. Plugin 301 -uudelleenohjaukset

Tämä laajennus on ilmainen. Heti sen jälkeen, kun olet siirtynyt laajennuksen pääikkunaan, valitse edelleenlähetystyyppi, vanha osoite tai edelleenlähetys ja uusi osoite tai edelleenlähetys osoitteen siirtämistä varten.

Plugin 301 uudelleenohjaa

2. Yoast SEO -laajennus

Tarvitsemme premium-version käyttääksemme Justin toimintoja. Yoast SEO:n käyttäminen on yhtä helppoa kuin 301-uudelleenohjauslaajennuksen käyttäminen ja vaatii vain vanhan ja uuden URL-osoitteen syöttämisen.

Uudelleenohjaus Yoast SEO -laajennukseen

301 uudelleenohjausmenetelmää verkkosivustoilla, joissa on oma sisällönhallintajärjestelmä

On olemassa useita tapoja, joilla sivustot voivat saada 301-uudelleenohjauksia sivustoille, joissa on oma sisällönhallintajärjestelmä. Yleisin tapa on muokata sivuston .htaccess-tiedostoa. Tämä tiedosto sijaitsee sivuston tai juuripalvelimen juurihakemistossa.

Muokkaa htaccess-tiedostoa 301-uudelleenohjaukselle

Jotta voimme tehdä muutoksia .htaccess-tiedostoon, meidän on tiedettävä sen koodi. Yleisimmät uudelleenohjauskoodit, joita useimmat verkkosivustot voivat käyttää, ovat:

 1. Ohjaa vanha sivu uudelle sivulle

ja ohjaa 301 /vanha-sivu.html /uusi-sivu.html

 1. Uudelleenohjaa vanha verkkotunnus uuteen verkkotunnukseen

RewriteEngine aktivoitu

RewriteCond%{HTTP_HOST}^oldsite.com [NC, OR]

RewriteCond%{HTTP_HOST ^ ^ www.oldsite.com [NC]

RewriteRule ^ (. *) $ Https://uusisivusto.com/$1 [L, R = 301, NC]

 1. Uudelleenohjaus Domain ilman www verkkotunnukseen www

RewriteEngine aktivoitu

RewriteCond%{HTTP_HOST ^ ^ esimerkki.fi [NC]

Uudelleenkirjoitussääntö ^ (. *) $ Http://www.example.com/$1 [L, R = 301, NC]

 1. Uudelleenohjaus verkkotunnus kanssa www verkkotunnukseen ilman www

RewriteEngine aktivoitu

RewriteCond%{HTTP_HOST ^ ^ www.example.com [NC]

Uudelleenkirjoitussääntö ^ (. *) $ Http://example.com/$1 [L, R = 301, NC]

 1. Siirrä verkkotunnus kanssa HTTP kohteeseen HTTPS verkkotunnus

RewriteEngine päällä

RewriteCond% {HTTPS}

Uudelleenkirjoitussääntö^(.*)$Https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L, R = 301]

Kuinka käyttää 301-uudelleenohjauksia lisätäksesi orgaanista verkkosivustoliikennettä

Et ehkä usko sitä, mutta voimme 301 Redirectsease käyttää verkkosivuston orgaanista liikennettä erittäin taitavasti. Mutta miten? Yksinkertaisesti yhdistämällä kahden vanhan sivuston sisältö ja luomalla korkealaatuista sisältöä!

Cocktailtekniikka tai vanhan sivun sisällön ja uuden sivun yhdistelmä

Jos meillä on kaksi vanhaa sivua, joiden sisältö on laadukasta, voimme tuottaa paljon parempaa sisältöä, joka epäilemättä ansaitsee enemmän katselukertoja Googlelta yhdistämällä näiden kahden sivun sisällön. Prosessi on yhdistää molempien sivujen sisältö ja käyttää uutta sisältöä, kuten tekstiä, kuvia, videoita, podcasteja jne., rikastuttaakseen uutta sivua käyttäjille. Tekemällä tämän olemme tuottaneet Googlelta paljon laadukkaampaa sisältöä, joka ansaitsee enemmän orgaanista liikennettä!

Emme saa unohtaa muutamia lyhyitä ja tärkeitä kohtia:

 1. Molempien sivujen sisällön tulee olla samanlainen.
 2. Kannibalismin todennäköisyys on erittäin pieni näillä kahdella sivustolla.
 3. Uudella sivustolla on yleensä orgaanista (jopa vähän) liikennettä.
 4. Vanhan sivuston tulee olla käänteisten linkkien määrän ja laadun suhteen hyvässä kunnossa

Käytä 301-uudelleenohjausta lisätäksesi verkkosivuston orgaanista liikennettä

4 yleistä 301-uudelleenohjausvirhettä, joita meidän on varottava

VaroitusVaikka 301 on yksinkertainen tehtävä, sen oikea käyttö voi auttaa ylläpitämään verkkosivujemme arvoa ja uskottavuutta. On pieniä ja suuria virheitä, joita teemme tahattomasti tai siksi, ettemme tiedä seurauksista, jotka voivat aiheuttaa ongelmia. Tässä on neljä yleistä virhettä käytettäessä 301-uudelleenohjausta, jotka SEO-ammattilaisen tulisi ehdottomasti tietää.

1. Piirrä punainen viiva uudelleenohjausketjulla!

“Google-botit eivät seuraa enempää kuin viittä peräkkäistä uudelleenohjausta, joten ne eivät saavuta kohdesivua”, sanoo Googlen verkkovastaava John Mueller.

Älä siis yritä käyttää useita uudelleenohjauksia peräkkäin, sillä se ei johda Google-botteja harhaan, Anders. 301-uudelleenohjausketjun käyttäminen vaikuttaa negatiivisesti verkkosivustomme vierailijoiden käyttökokemukseen, koska he joko eivät näe sivua tai joutuvat odottamaan tavallista pidempään halutun sivun avaamista. Paras tapa on käyttää “yksittäistä” uudelleenohjausketjua. Uudelleenohjaa URL A osoitteeseen B.

2. Korjaa rikkinäiset uudelleenohjaukset

MentiAirect siirtää käyttäjän automaattisesti vanhalta sivulta uudelle sivulle. Kuvittele nyt, jos jokin näistä URL-osoitteista olisi rikki tai vioittunut. Mikä on tulos?

Hyvää työtä! Käyttäjä kohtaa virheen 401 tai virheen 501, palaa Googlen hakusivulle ja menetämme helposti potentiaalisen asiakkaan tai yleisön. Mikä pahempaa, Google-botit näkevät tämän käyttäjien käyttäytymisen negatiivisena signaalina, jonka seuraukset ovat orgaanisen liikenteen ohjaaminen verkkosivustollemme. Siksi on parempi tarkistaa verkkosivustojen linkit ja uudelleenohjaukset ajoittain käyttämällä työkaluja, kuten Screaming Frog tai Website Auditor, ja varmistaa, että ne ovat turvallisia.

3. Poista 301 uudelleenohjatut sivut sivustokartasta

Sivustokartta Sivustokartta on tärkein viite, jonka avulla Google-botit voivat indeksoida verkkosivustomme sivuja. Koska sivuja, joilla on tilakoodi 301, ei teknisesti enää ole olemassa, Googlea ei tarvitse pyytää tarkistamaan niitä. Emme tarvitse enää näitä sivuja. Joten jos luulet, että nämä sivut ovat jääneet sivukartalle, ole tietoinen, koska ne tuhlaavat sivuston budjettibudjettia täysin tarkoituksettomasti.

Voit tehdä tämän etsimällä sivustokartan URL-osoitteen ja lataamalla kaikki sivuston URL-osoitteet käyttämällä työkaluja, kuten URL Extractor. Seuraava vaihe on syöttää URL-osoitteiden luettelo Redirect 301 Checker -ohjelmaan selvittääksesi, mitkä sivut käyttivät Redirect 301:tä. Kun nämä sivut on tunnistettu, poistamme ne.

4. Varmista, että sivuston HTTP-versio ohjataan HTTPS-versioon

SSL-salauksen tai verkkosivuston HTTPS-version ottaminen käyttöön tarjoaa useita etuja verkkosivuston hakukoneoptimoinnissa, mukaan lukien:

 • Tämän sertifikaatin saaminen on yksi tekijöistä, jolla Google voi parantaa verkkosivuston asemaa SERP-sivujen tulosten sijoituksessa.
 • SSL-sertifikaatti takaa sivuston turvallisuuden ja suojaa tiedon käyttäjien tietoja. Meidän on varmistettava, että verkkosivuston HTTP-versio ohjataan oikein HTTPS-versioon. Tämän Tarkistaminen ei ole vaikea tehtävä. Meidän on syötettävä sivuston osoite muodossa http://example.com. Jos uudelleenohjaus tehtiin oikein, ife uudelleenohjaa automaattisesti osoitteeseen https://example.com. Sitten meidän on noudatettava 301-verkkotunnuksen uudelleenohjausvaiheita.

Usein Kysytyt Kysymykset

Onko mahdollista järjestää 404 sivua 301-uudelleenohjauksilla, koska suuri määrä 404 sivua voi muodostaa suuren riskin verkkosivustomme hakukoneoptimoinnille? Voimme kuitenkin ohjata nämä sivut verkkosivuston tärkeimmälle sivulle.

Mitä ketjun uudelleenohjauksella tarkoitetaan?

On olemassa edistynyt uudelleenohjaustyyppi, jossa sivu A ohjataan sivulle B, sivu B sivulle C ja sivu C sivulle A tai vastaavaan pidempään sarjaan. Tätä ketjua kutsutaan 301-uudelleenohjaussilmukaksi. Koska käyttäjä juuttuu siihen, hän ei löydä ulospääsyä ja tulee hermostuneeksi ja väsyneeksi.

Löydämmekö 301-sivujen osoitteet Google Console -hakukentän kautta?

Joo. Pääset Search Consolen ulompaan Kattavuus-osaan napsauttamalla Poissuljetut-välilehteä käytettävissä olevien välilehtien joukosta. Katso DGo with Redirect -kohdassa Tiedot-osiossa 301-uudelleenohjatut URL-osoitteet.

Loppuhuomautukset

Lopuksi korostamme, että 301-uudelleenohjaukset eivät ole tapa parantaa verkkosivuston hakukoneoptimointia, mutta voimme käyttää tätä ominaisuutta ylläpitämään vanhojen sivujemme tilaa ja arvoa. Tämä tarkoittaa, että jos joudumme poistumaan sivulta jonain päivänä, emme siirrä sitä, vaan siirrämme sen uudelle URL-osoitteelle, jotta arvokkaan sisällön sekä sisäisten ja ulkoisten linkkien kautta vuosien aikana saavutettu uskottavuus ja sijoitukset säilyvät edelleen verkkosivuston arkistosta. ; Joten älä aliarvioi sitä.

Nyt on sinun vuorosi!

Jos sinulla on kysyttävää tai kokemuksia Redirect 301:n käytöstä tai sen myönteisistä vaikutuksista hakukoneoptimointiin, kuulemme mielellämme sinusta kommenttiosiossa. Lupaamme vastata kysymyksiisi mahdollisimman nopeasti.

Sisällysluettelo