Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mikä on Call to Action tai CTA?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on toimintakehotus tai toimintakehotus?

Toimintakehotus tai toimintakehotus on suunnitelma tai työkalu, joka on suunniteltu saamaan nopeimmin vastaus tiettyyn aiheeseen kohdistetuilta ihmisiltä. Tätä teemaa käytetään pääasiassa liike-elämässä ja internetissä.

Jos et pysty ohjaamaan asiakkaita ja kontakteja verkkosivustollesi sinulle hyödylliseen suuntaan, et todennäköisesti käytä toimintakehotuksia. Tai ehkä et käytä toimintakehotusta tai toimintakehotusta oikein ja tehokkaasti.

Jos haluat verkkosivustollasi vierailevien ihmisten näkevän tuotteesi, jos haluat saada heidät ostamaan tai jos haluat saada lisätietoja asiakkailta, sinun on käytettävä oikeaa toimintakehotusta. Muuten suurin osa yrityksistäsi houkutella yleisöä on turhaa.

Älä huoli, jos olet hieman hämmentynyt etkä tiedä tarkalleen mitä toimintakehotus on tai kuinka käyttää sitä tehokkaasti. Alla selitämme yksityiskohtaisesti Call To Action -teeman tarkoituksen ja kuinka sitä käytetään.

CTA määritelmä

CTA:ta tai toimintakehotusta käytetään kiinnittämään käyttäjien huomio tai muuttamaan liidejä asiakkaiksi verkossa. CTA:n päätarkoituksena on motivoida tai rohkaista vierailijoita tiettyyn toimintaan. Tulet kohtaamaan toimintakehotuksen kaikkialla, myös verkkosivustoilla, sovelluksissa tai sosiaalisissa verkostoissa, jotka pyytävät sinua ryhtymään toimiin.

Toimintakehotus voidaan toteuttaa seuraavilla tavoilla:

 • Lineaarinen
 • -painiketta
 • Lomake
 • Ponnahdusikkuna
 • Slide-in-tila
 • Sivupalkkitila verkkosivuston vieressä
 • Uutiset
 • Jaa Sosiaalisessa mediassa

Yllä olevien vaihtoehtojen valinta riippuu tavoitteestasi ja toimintakehotuksen sijainnista. Siksi yritä aina määritellä selkeästi, mitä haluat saavuttaa toimintakehotuksella.

Kuten aiemmin mainittiin, Call To Action on tehokas liiketoimintatyökalu, jota käytetään osana markkinointialaa tai markkinointistrategiaa. CTA:n avulla voit tavoittaa kohdeyleisösi ja saada haluamasi reaktion.

Toimintakehotusta käytetään yleensä asiakkaisiin yhteydenoton viimeisessä vaiheessa. Sitä voidaan käyttää myös toiminnon aikana, kuten tuotteiden katselun tai verkkosivuston artikkelin lukemisen aikana. Viime kädessä CTA:n käyttö vie yleisön seuraavalle halutulle tasolle, ja se hyödyttää liiketoimintaamme.

Vaikka toimintakehotusten käyttämisessä on hyvät ja huonot puolensa, jotka vaikuttavat voimakkaasti asiakkaiden ohjaamiseen määränpäähämme, älä usko, että toimintakehotus voi yksin vaikuttaa kaikkiin asiakkaisiimme ja kontakteihin. Koska houkuttelevuus on ensisijaisesti aihe, johon haluamme ohjata asiakkaan.

Miksi jotkut ihmiset eivät käytä toimintakehotuksia?

Toimintakehotus varoittaa asiakkaita heidän seuraavasta vaiheestaan, kun he ovat vuorovaikutuksessa yrityksemme kanssa. Monet yritysten omistajat ja yritykset eivät kuitenkaan ole ymmärtäneet CTA:n käytön tärkeyttä eivätkä käytä CTA:ta liiketoiminnassaan.

Et voi käyttää toimintakehotusta kahdesta syystä.

 • Nämä yritysten omistajat uskovat todennäköisesti asiakkaidensa tietävän, mitä tehdä, jos heidän tuotteet kiinnostavat heitä tai haluavat oppia lisää yrityksestä.
 • He voivat myös olla huolissaan siitä, että toimintakehotukset voivat ärsyttää heidän mahdollista yleisöään ja aiheuttaa tyytymättömyyttä.

Kuitenkin syy CTA:n käyttämättä jättämiseen, eli tämän työkalun puuttuminen yrityksen myynti- ja markkinointistrategiasta, on menettää yleisö, joka voisi olla yritykselle kannattavaa. Suoraan sanottuna tämä menetys voi tarkoittaa rahan tai tulojen menetystä yritykselle.

Milloin toimintakehotuksia kannattaa käyttää?

Älä siis oleta yrityksen omistajana, että kohdeyleisösi tietää automaattisesti polun johonkin tuotteeseen, palveluun tai muuhun, joka on sinulle hyödyllistä, ja seuraa sitä, jos haluaa.

Älä jätä tekstimainoksia, bannereita, kuvia, artikkeleita, verkkosivustojen aloitussivuja ja mitään, mitä laitat yleisön eteen ilman toimintakehotusta. Älä oleta, että yleisö päättää, mihin toimiin ryhdytään kohdattuaan julkaisemasi sisällön. Ole avoin siitä, mitä julkaiset, houkutellaksesi yleisöä ja pitämällä se yleisön saatavilla, kunnes sinusta tulee todellinen asiakas. Auttaisi, jos et jättäisi häntä toivomaan, että hän tietää mitä tehdä.

Aina kun yrityksesi on yleisön edessä, pyydät heitä ottamaan seuraavan askeleen ja ottamaan seuraavan askeleen vuorovaikutuksessa yrityksesi kanssa. Tämä seuraava askel on järkevä jokaiselle yritykselle. Esimerkiksi verkkosivustoilla, jotka julkaisevat artikkeleita, seuraava vaihe saattaa olla pyytää yleisöä lukemaan artikkeli, joka liittyy juuri lukemaansa.

Foorumianalyysisivustolla, jossa ihmiset keskustelevat tietystä aiheesta ja jakavat mielipiteitään ja kokemuksiaan, seuraava askel voi olla yleisön ohjeistaminen täyttämään kyseisiä aiheita koskeva kommenttilomake. Ole erityinen.

Verkkokaupassa seuraava askel sen jälkeen, kun yhteyshenkilöt ovat tulleet ensimmäiselle sivulle, voi olla heidän ohjaaminen parhaiten myyvien tai alennettujen tuotteiden sivulle.

Kun siis toimintakehotuksen kuvauksessa viitataan termiin “seuraava askel”, tarkoitamme tavoitetta tai tavoitetta, jolla yrityksen haluttu voitto saavutetaan, jos se saatetaan kohdeyleisölle tietoiseksi.

Kuinka käyttää CTA:ta

Nykyään tuotemyynnissä käytetään yleisimmin toimintakehotustyökaluja. Olet luultavasti nähnyt verkkosivustoilla ja verkkokaupoissa lauseita, kuten “Lisää ostoskoriin”, “Tilaa nyt”, “Tee tilaus”, “Osta tämä tuote” ja vastaavia.

Tuotteiden ostaminen ei tietenkään ole ainoa aihe, jossa toimintakehotuksista voi olla hyötyä. Varsinkin jos tuotteilla ja palveluilla on merkittävä hinta, on luultavasti mahdotonta saada yleisöä tilaamaan ja ostamaan tuotteita yksinkertaisella “Tilaa nyt”.

Mutta toimintakehotusta voidaan käyttää myös tällaisissa tilanteissa. Esimerkiksi sen sijaan, että käyttäisit vähemmän edullisia termejä, kuten “tilaa”, voit käyttää ilmauksia, kuten “Soita nyt tehdäksesi tilauksesi saadaksesi alennuksen”.

Toimintakehotusta voidaan käyttää mille tahansa yritykselle ja millä tahansa toimialalla. Jos haluat saada verkkosivuillasi vierailevien kontaktien sähköpostit ja tämä on hyödyllinen aihe yrityksellesi, riittää toimintakehotus, kuten “Tilaa uutiskirje”. Näin ihmiset syöttävät sähköpostinsa paikkaan, jonka olet merkittävästi upottanut verkkosivustolle tätä tarkoitusta varten, ja voit luoda luettelon yhteyshenkilöiden rekisteröimistä sähköposteista. Olet nyt saavuttanut yrityksesi tärkeimmän ja hyödyllisimmän tavoitteen.

Kasvataksesi sosiaalisen median kävijöitä ja seuraajia, voit myös käyttää verkkosivustollasi lauseita, kuten “Seuraa meitä Facebookissa lukeaksesi lisää sisältöä”.

Voit myös käyttää ilmaisua, kuten “Klikkaa lukeaksesi lisää”, jotta sivustosi vierailijat viettävät siellä enemmän aikaa eivätkä poistu sivustolta hetkeksi.

Opi yleisesti käytetyistä ilmauksista, kuten toimintakehotuksista

Yleensä toimintakehotuksiin käytetyt termit ovat komento-, toiminta- tai toimintatermejä.

 • Kirjaudu sisään
 • rekisteröityä
 • Puhelu
 • Tilata
 • Lahjoittaa
 • Ostaa
 • Tilauksen rekisteröinti
 • Jaa
 • Seuraa
 • Lataa se napsauttamalla tätä

Mitkä ovat vahvan toimintakehotuksen ominaisuudet?

Ensinnäkin varmista, että jokainen verkkosivustosi sivu, jokainen keskustelu, jonka käyt asiakkaiden kanssa tuotteiden myynnistä, jokainen teksti, jokainen kuva, jokainen mainos ja kaikki, mitä yrityksesi esittelee yleisölle, on puhelu.

Jos olet bloggaaja, kutsu jokaisen postauksen lopussa yleisöäsi katsomaan tai lukemaan toinen kyseiseen sisältöön liittyvä viesti.

Mutta yleisesti ottaen yksi tapa saada vahva ja hyödyllinen toimintakehotus on käyttää sitä asiakkaiden houkuttelemiseen ja yleisö pelkää menettävänsä osuman. Tuntuu kuin he menettäisivät hyvän tilaisuuden elämässään, jos he eivät tee mitä pyydät heiltä.

Seuraavat lauseet ovat hyviä esimerkkejä, jotka auttavat sinua ymmärtämään tämän paremmin.

Suuret alennukset (satunnaiset tarjoukset, jotka toistuvat pidempään, esimerkiksi kerran vuodessa)

Black Friday -50 %:n alennustarjoukset (prosenttitarjoukset)

Sinulla on vain 12 tuntia (tarjouksia rajoitetun ajan ja vanhenee pian).

Ota selvää, mikä näistä lauseista tulee mieleesi ja on hyödyllisin yrityksellesi. Voit muuttaa niitä aika ajoin ja tutkia yleisön suhtautumista niihin. Näin tiedät kumpi on kannattavampi yrityksellesi.

Toimintakehotuksen käytön edut

Kaikkien annettujen selitysten lisäksi ja tiivistelmänä, jos haluamme esittää kaikki toimintakehotuksen edut yhdellä lauseella, meidän on sanottava:

Toimintakehotus on tehokas työkalu markkinointistrategiassa, joka auttaa muuttamaan enemmän potentiaalisista asiakkaistasi todellisiksi asiakkaiksi.

CTA-indeksointi

Kuten aiemmin mainittiin, paras tapa lisätä toimintakehotuksen tehokkuutta on olla tietoinen sen tarkoituksesta. Se auttaa sinua löytämään oikean paikan toimintakehotuksen sijoittamiseen. Hubspot on jakanut kutsutoiminnon kahdeksaan osaan, mutta ensi silmäyksellä näet, että tässä luettelossa on kolme pääluokkaa, joista jokainen selitetään alla:

1- Lisää sisältöä

Tämän tyyppistä toimintakehotusta käytetään yleensä mainostamaan ja toimittamaan sisältöä myyntisuppilon yläpuolella olevalle yleisölle. Kun henkilö vierailee verkkosivustollasi ensimmäistä kertaa, keskittyy kokonaan muuttamaan hänet liideiksi olemassa olevan sisällön kautta, jotta voit jatkuvasti saada mainoksiasi yhteystietojen kautta. Tehdä.

Toisin sanoen vierailijoita ei pidetä tässä vaiheessa asiakasliideinä, mutta nähtyään mahtavia toimintakehotuksia ja laadukasta sisältöä heistä tulee pääasiakkaita. Tämäntyyppiset toimintakehotukset ovat hyvin yksinkertaisia ​​ehdotuksia, jotka liittyvät sivun sisältöön. Slide-in on toisenlainen sisällön edistämisen toimintakehotus, jolla on monia käyttötarkoituksia.

2- Luo muuntokurssi

Tämän tyyppinen toimintakehotus kohdistuu ostajiin, jotka ovat markkinointisuppilon keskellä tai alaosassa. Tämä CTA-malli on kohdistettu suoraan asiakaspersoonaan, jolloin kävijöitä voidaan ohjata ja muuttaa sitten todellisiksi ostajiksi.

Aloitussivujen lomakkeet ja painikkeet ovat hyviä esimerkkejä tämäntyyppisistä toimintakehotuksista. Painikkeet ovat näennäisesti pieniä elementtejä, joilla on tärkeä rooli liidien houkuttelemisessa. Painikkeet, kuten “Lataa nyt”, ovat erittäin selkeitä ohjeita, jotka ohjaavat yleisöä askel askeleelta suorittamaan tietyn toiminnon.

3 – Yrityslähtöinen

Tämän tyyppinen toimintakehotus on enemmän myynninedistämistarkoitus, jolla ei toisinaan ole mitään tekemistä sivun sisällön kanssa. Voit esimerkiksi sijoittaa myynninedistämistoimia, webinaareja tai tulevia yrityskonferensseja verkkosivustosi eri sivuille. Tietysti on aina parempi harkita jakamispainikkeen tilaa sosiaalisissa verkostoissa. Oikein käytettynä ponnahdusikkunat ovat myös paras tapa näyttää tärkeitä tietoja vierailijoille.

Tärkeintä CTA:ta käytettäessä on asettaa tavoite ja määrittää oikea paikka sen sijoittamiselle. Kun olet päättänyt toimintakehotuksen tyypin ja sijainnin, sinun tulee keskittyä sen suunnitteluun ja ulkonäköön. Tässä on 15 käytännön esimerkkiä toimintakehotuksista, joita voit käyttää inspiraationa verkkosivustollesi.

15 käytännön esimerkkiä CTA:sta

1 – Evernote Company

CTA-painike: Rekisteröidy

Kun vierailijat tulevat Evernote-verkkosivuston pääsivulle, he ymmärtävät siellä olevan viestin: “Muista kaikki.” Tämän verkkosivuston suunnittelu on niin yksinkertainen, että käyttäjät voivat ymmärtää tämän sovelluksen käytön edut ja rekisteröityä siihen helposti. Lisäksi CTA:n pää- ja alipainikkeiden vihreä väri on samanlainen kuin yrityksen logon väri. Se motivoi asiakkaita napsauttamaan sitä.

2- Dropbox-yritys

CTA-painike: Rekisteröidy ilmaiseksi

Dropbox tunnetaan yksinkertaisesta suunnittelustaan ​​ja negatiivisesta tilastaan ​​verkkosivujen ulkoasussa ja tuntumassa, joten jopa sivuston pääsivun graafiset kuviot ovat pieniä ja ytimekkäitä. Tämän sivuston pääsivun yksinkertainen muotoilu ja negatiivinen tila saivat CTA-painikkeen, jossa lukee “Rekisteröidy ilmaiseksi”, erottumaan vierailijoista enemmän kuin mikään muu elementti.

3- OfficeVibe-yritykset

CTA-painike: Tilaa

Tämä sivusto käyttää liukutilaa toimintakehotuksen näyttämiseen. Jos tarkastelet yrityksen uutislehtien julkaisuja rullaavina, sivun alareunaan ilmestyy banneri liukusäätimenä tilauspainikkeella. Toinen mielenkiintoinen seikka on, että tämän osion teksti liittyy täysin sivulla olevan viestin sisältöön; Toisin sanoen avaamalla liikkeenjohdon postauksen vierailijalle näytetään CTA, jossa on samaan kategoriaan liittyvä teksti.

Tietenkin jotkut asiantuntijat uskovat, että CTA diana ei ole miellyttävä yleisölle ja estää heitä lukemasta muuta sisältöä. Siitä huolimatta OfficeVibe-lehden esimerkki on erittäin toivottavaa jatkaa sisällön lukemista katsomalla sitä.

4- Netflix-yritys

CTA-painike: Rekisteröidy ilmaiseksi kuukaudeksi

Yksi ongelmista, joita useimmat käyttäjät kohtaavat ennen rekisteröitymistä ja kuukausitilauksen ostamista eri yrityksiltä, ​​on se, että he eivät voi peruuttaa tilaustaan, jos he eivät ole tyytyväisiä. Netflix peruutti “Cancel Anytime” -kuukausitilauksensa aivan CTA-painikkeen yläpuolella vastatakseen tilaajien huolenaiheisiin. Huomaa, että CTA-painikkeiden punainen väri vastaa Netflix-logon väriä.

5- Square Company

CTA-painike: Aloita nyt

Kun suunnittelet toimintakehotusta ja painiketta, sinun tulee ottaa huomioon myös muut elementit, kuten taustaväri, kuvat ja painiketta ympäröivä teksti. Tämän tietoisena Squaren verkkosivujen suunnittelijat asettivat Aloitus-painikkeen yksinkertaisen ja tavallisen kuvan keskelle havainnollistamaan yrityksen tuotteiden helppokäyttöisyyttä. Jos katsot tätä kuvaa tarkasti, huomaat, että pankkikortin väri vastaa CTA-painiketta, mikä houkuttelee käyttäjiä napsauttamaan sitä.

6- Prezi-sovellus

CTA-painike: Kokeile Preziä

Prezi Sovelluksen muotoilu on myös minimalistinen. Näytöllä näkyvän vihreän dinosauruksen ja tummanruskean lisäksi ainoa väri mustavalkoisen suunnittelun lisäksi on CTA-painikkeen vaaleansininen väri, joka vastaa sovelluksen logon väriä. Pää- ja toissijaiset toimintakehotuspainikkeet, joiden otsikko on vaaleansininen “Try Prezi” ja “Get Started”, sijaitsevat täydellisesti pääsivulla ja molemmat vievät käyttäjän tilauksen ostosivulle.

7- Täydellinen pakettiyritys

CTA-painike: Meidän työmme

Suunnitellessaan verkkosivustonsa kotisivua Full Bundle käytti myös paljon negatiivista tilaa CTA-painikkeen korostamiseen, jotta ilmaus “Our Work” näkyy selvästi valkoisena tummalla taustalla. Heidän päätöksensä CTA-painikkeesta on myös erittäin strateginen, koska he yrittävät ensisijaisesti houkutella verkkoasiakkaita. Näin he voivat jakaa portfolionsa asiakkaiden kanssa kyberavaruudessa.

8- Panthera Association

CTA-painike: Liity

Yritys haluaa houkutella käyttäjiä, jotka ovat kiinnostuneita villikissoista ympäri maailmaa, ja käyttää tiettyä kieltä ja ilmauksia, kuten “Liity Pride Today” löytääkseen kohdeyleisönsä. Tämän foorumisivuston pääsivu näyttää hyvin yksinkertaiselta ja koostuu kahdesta yksinkertaisesta osiosta ja “Liity” -painikkeesta koostuvasta lomakkeesta.

9- EPIC-yritykset

CTA-painike: Aloitetaan uusi projekti yhdessä

EPIC:n työntekijät käyttävät sivuston kotisivua portfolionsa näyttämiseen. Kun siirryt yrityksen verkkosivuille, tämän yrityksen erilaisia ​​portfolioita näytetään animoidusti. Tietenkin on muita painikkeita, kuten asiakkaan verkkosivuston näyttäminen tällä sivulla. Mutta tärkein CTA-painike, jossa on erittäin vilpitön lause. Aloitetaan yhdessä uusi projekti sivun alalaidasta.

10- Aquaspresso Company

CTA-painike: Lähetä minulle erikoistarjouksia nyt!

Vaikka päätavoitteesi toimintakehotuksia käyttäessäsi on saada vierailijat tekemään jotain tiettyä, parhaat toimintakehotukset tekevät tämän yleisöllesi hyödyllisellä tavalla. Aquaspresso-kahvinkeitin on tehnyt juuri niin Ponnahdusikkuna hänen bloginsa etusivulla.

Käyttäjät menevät yrityksen blogiin katsoakseen tuotteita. Siksi yritysten omistajat käyttävät yleensä erilaisia ​​menetelmiä, kuten CTA:ta lauseella “Katso suosituimpia tuotteitamme!” Kannustaa kävijöitä ostamaan tuote. Mutta Aquaspresso on löytänyt erittäin luovan tavan tarjota enemmän etuja käyttäjille. Yritys lisäsi blogiinsa toimintakehotuksen ilmauksella “tämän päivän erikoistarjoukset” lähettääkseen heille luettelon päivän tuotteista vastineeksi sähköpostiosoitteesta.

Tämän päivän “tarjousten” käyttö herättää myös yleisössä alitajuisesti yrityksen tuotteiden harvinaisuutta. Tämän vuoksi ihmiset ostavat mieluummin näitä tuotteita.

11-QuickSprout Company

CTA-painike: Teetkö hakukoneoptimointisi väärin? Anna URL-osoitteesi saadaksesi selville

Ihmiset eivät yleensä pidä virheistä. Siksi QuickSprout-verkkosivuston dian muotoisella CTA-painikkeella on niin korkea napsautussuhde, että käyttäjät voivat tunnistaa virheet ja ongelmat kirjoittamalla verkkosivustonsa URL-osoitteen. Tämän toimintakehotuksen kieli on saada useimmat käyttäjät napsauttamaan sitä.

Lisäksi dian muotoisen toimintakehotuksen sijoittaminen keskelle blogikirjoitusta on yksi tehokkaimmista tavoista houkutella vierailijoita. Useimmat verkkosivustot sijoittavat CTA-painikkeen viestiensä loppuun. Samaan aikaan tutkimukset osoittavat, että useimmat lukijat seuraavat vain 60 prosenttia artikkelista.

12- Puutaloyritys

CTA-painike: Pyydä ilmainen kokeilujakso

Monet yritykset antavat käyttäjien käyttää palveluitaan ja tuotteitaan ilmaiseksi Start Free Trial -ehtojen mukaisesti. Silti Treehouse-Verkkosivusto käyttää Claim Your Free Trial -sovellusta houkutellakseen käyttäjiä. Ero näissä sanoissa näyttää kuitenkin olevan hyvin pieni. Sana “Claim” muistuttaa käyttäjiä tämän erikoistarjouksen rajoitetusta ajasta.

13- OKCupid Company

CTA-painike: Seuraava

OkCupid-verkkosivusto ei näytä kovin houkuttelevalta, mutta sen yksityiskohdat saavat sen suunnittelun loistamaan entistä enemmän. Toimintakehotuspainike on vaaleanvihreä. Taustalla tummansininen lause “Jatka” muistuttaa käyttäjää alitajuisesti rekisteröintiprosessin yksinkertaisuudesta. Kun käyttäjä näkee tämän toimintakehotuksen, hän kokee rekisteröintiprosessin olevan hauska eikä hermosta liikaa tietoa ja velvoitteita.

14 org yritys

CTA-painike: lähtölaskentakello

Mikään ei ole kuin ajastin, joka motivoi käyttäjiä tekemään jotain erityistä. Hetken kuluttua Blogging.orgin käyttäjät näkevät ponnahdusikkunan ja ajastimen, joka tarjoaa heille rajoitetun ajan tarjouksen. Mielenkiintoista ajastimessa on kuitenkin se, että sen käyttöaika on 2 minuuttia. Se näyttää käyttäjille yhden näistä ehdotuksista.

Kuten näet esimerkistä 10, tämä johtaa siihen, että käyttäjät ostavat alitajuisesti harvinaisia ​​tuotteita. Tietenkin pitää mielessä, että mitään erikoista ei tapahdu ajan umpeutumisen jälkeen. Ponnahdusikkuna jää.

15- IMPACT Branding & Design Company

CTA-painike: Mitä teemme

Väärän kielen ja sävyn käyttäminen toimintakehotuksissa antaa lukijoille pakotuksen tunteen. IMPACTin harjoittelutapa on kuitenkin erinomainen, koska se näyttää käyttäjille, kuinka työskennellä ennen kuin heitä painetaan. Tämä toimintakehotus on erittäin houkutteleva, koska he eivät ole edes käyttäneet kieliopillista verbiä verkkosivustollaan. Tämän verkkosivuston toimintakehotuspainikkeella on kuitenkin erittäin korkea napsautussuhde.

Sisällysluettelo