Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mikä on ensimmäisen tavun (ttfb) aika?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on ensimmäisen tavun (ttfb) aika?

Mitä tulee verkkosivuston nopeuden optimointiin, useimmat meistä keskittyvät käyttöliittymän suorituskykyyn ja verkkosivuston sivun latausnopeuden optimointiin. Jos kuitenkin haluamme tarkastella tätä asiaa palvelimien ja isäntien näkökulmasta, on olemassa tekijöitä, jotka viittaavat siihen, että niiden optimoinnilla on tehokas rooli verkkosivuston nopeuden ja yleisön käyttökokemuksen parantamisessa. Tekijät, kuten aika ensimmäiseen tavuun. Mutta mikä on ttfb?

ttfb on verkkosivuston nopeuden optimoija, joka on suunniteltu mittaamaan, kuinka kauan selaimen on odotettava vastaanottaakseen ensimmäisen datatavun palvelimelta. Ttfb:n rooli hakukoneoptimoinnissa ja verkkosivustojen käyttökokemuksessa on kiistaton. Siksi päätimme selittää seuraavassa artikkelissa yksityiskohtaisesti, mitä Time To First Byte on, miten se mitataan ja mikä rooli sillä on hakukoneoptimoinnissa. Tämän artikkelin lopussa opit paitsi TTFB-tekijästä, myös ilmaiset mittaustyökalut ja 7 ammattitekniikkaa verkkosivuston ttbf:n parantamiseksi.

Kuinka kauan kestää saada ensimmäinen tavu?

ttfb on lyhenne sanoista Time To First Byte ja viittaa aikaväliin, jonka aikana HTTP-pyyntö lähetetään selaimelta palvelimelle ja selaimen on odotettava ensimmäisen datatavun vastaanottamista. Tätä aikaa laskettaessa otetaan huomioon myös verkkoviiveet ja DNS-hakujen vaatima aika. ttfb on yksi tärkeimmistä tekijöistä arvioitaessa verkkosivuston suorituskykyä ja nopeutta. Mitä pienempi ttfb-arvo, sitä nopeammin sivusto latautuu.

TTFB-ajan tai sivuston latenssin osat

Vastataksemme kysymykseen, mitä ttfb on, meidän on sanottava, että ttfb koostuu kolmesta erillisestä komponentista. Itse asiassa Time To First Byte -arvon numeerinen arvo arvioidaan näiden kolmen tekijän vaikutuksesta:

HTTP-pyynnön tai HTTP-pyynnön lähettämiseen tarvittava aika

Kun avaamme verkkosivun selaimessa, selain lähettää HTTP-pyynnön palvelimelle. Se, kuinka kauan tämän selaimen pyynnön saapuminen palvelimelle kestää, riippuu useista tekijöistä:

 1. Maantieteellinen etäisyys palvelimen ja käyttäjän välillä
 2. Käyttäjän Internet-nopeus
 3. DNS-haun kesto
 4. Palomuurin olemassaolo käyttäjän ja palvelimen välillä

Aika, joka palvelimelta tarvitaan pyynnön käsittelyyn, tai pyynnön käsittelyaika

Kun palvelin vastaanottaa HTTP-pyynnön, se käsittelee sen ja vastaa. Palvelinvastauksen lähettämiseen selaimelle kuluva aika riippuu useista tekijöistä:

 1. Älä käytä välimuistimekanismeja
 2. Käytetyn mallin tai koodin optimoinnin puute

Palvelimen lähettämän datan ensimmäisen tavun vastaanottamiseen tarvittava aika tai HTTP-vastausaika

Kun palvelin on valmistellut käyttäjän vastauksen, se lähettää sen. Ensimmäistä kertaa vastaanotettaessa tietoja palvelimelta tulee olla tärkeitä tekijöitä, kuten käyttäjän Internet-nopeus ja palvelimen nopeus.

Yleisimmät tekijät, jotka vaikuttavat ttfb-sivuston käyttökatkoihin

Nettisivun ttfb:ssä vaikuttavista tekijöistä antamiemme selitysten mukaan yleisimmät tekijät, jotka tehokkaasti lisäävät ja vaikuttavat negatiivisesti ttfb:tä sivuston SEO:ssa, ovat seuraavat:

 • Verkko-ongelmat (esim. maantieteellinen etäisyys, pieni kaistanleveys jne.)
 • Palvelinresurssien kyvyttömyys siirtää tietoja (RAM, CPU, levyn I/O ja 2)
 • Huono tietokannan suunnittelu tai kokoonpano
 • Sivuston koodin ja muodon optimoinnin puute, välimuistimekanismin puute ja huono web-palvelinkokoonpano yleensä
 • Staattinen tai dynaaminen sisältö

Yleisesti ottaen kaikki sivustot, joilla on parempi suorituskyky tai jotka vastaavat nopeammin käyttäjien kyselyihin, huomaavat käyttäjät ja tietysti hakukoneet paremmin. Jos haluat lisätietoja tästä aiheesta, suosittelemme, että luet artikkelin. Verkkosivuston nopeuden optimointi “.

Mutta mikä rooli ttfb:llä tarkalleen ottaen on hakukoneoptimoinnissa? Miksi tätä painotetaan niin paljon verkkosivuston käyttökokemuksen parantamiseksi? Seuraavassa osiossa vastaamme näihin kysymyksiin.

Miksi ttfb-suorituskyky ja nopeus ovat tärkeitä SEO:lle?

Edellisessä osiossa opimme, mitä “Time to First Byte” on ja mitkä komponentit siihen vaikuttavat. Alla haluamme tarkastella ajan ensimmäiseen tavuun merkitystä hakukoneoptimoinnissa ja sivun nopeudessa. Tätä varten meidän on ensin tiedettävä, käyttääkö Google ttfb:tä verkkosivustojen sijoittumiseen hakutuloksissa.

Googlen näkemys ttfb:stä hakukoneoptimoinnissa

Vuonna 2017 John Müller (Google Webmasters Analysis Manager) twiittasi vastauksena käyttäjän kysymykseen ensimmäiseen tavuun kuluvan ajan tärkeydestä verkkosivuston nopeudelle, jonka näet alta.

“Emme tällä hetkellä käytä TTBF:ää haku- tai sijoitustehtäviin”, John Müller sanoi. “ttfb voi olla hyvä välityspalvelin nopealle käyttäjien läsnäololle, mutta kuten muidenkin mittareiden kohdalla, siihen ei pidä keskittyä sokeasti.”

Tietenkin sivuston nopeus on tärkeä sijoitustekijä ja ttfb voi olla osa sitä, mutta aika ensimmäiseen tavuun ei yksinään käytetä sijoitustekijänä. ttfb ei voi suoraan vaikuttaa Googlen sijoitukseen, koska se riippuu yhteysviiveestä tai palvelimen ja käyttäjän välisestä maantieteellisestä etäisyydestä, mutta se vaikuttaa muihin tekijöihin, joilla on tärkeä rooli Googlen sijoituksessa.

Mitkä seuraavista tekijöistä vaikuttavat ttfb-sijoitukseen?

Tutkimusyhtiön vuoden 2019 tutkimus MERKKI Verkkosivuston nopeuden vaikutus paikan päällä tapahtuvaan myyntiin osoittaa, että jokainen ylimääräinen sekunti, jonka käyttäjä kuluttaa verkkosivuston lataamiseen, laskee tulosprosenttia 4,42 %. Tämä tarkoittaa, että ttfb vaikuttaa verkkosivuston tulosprosenttiin. Koska mitä pidempi ttfb-aika on, sitä kauemmin käyttäjän on odotettava vastausta selaimelta.

ttfb vaikuttaa myös verkkosivustomme sijoitukseen SARP-tulossivulla. Neil Patel, johtava Internet-Markkinoinnin asiantuntija, havaitsi tutkimuksessaan, että alhainen ttfb liittyy suoraan verkkosivustomme mahdollisuuksiin päästä SERP-sivun yläosaan.

Ttfb:n lisäksi on satoja muita tekijöitä, jotka vaikuttavat hakukoneoptimointiin ja verkkosivustojen muuntoprosenttiin. Uskomme kuitenkin, että tämä tekijä on myös tärkeä, eikä sitä pidä jättää huomiotta. Seuraavassa osiossa tutustumme “Time To First Byte” -mittauskriteereihin.

Mikä on SEO:n paras ttfb-arvo?

Useimmat asiantuntijat suosittelevat, että ttfb-arvo ei saisi ylittää 100-200 millisekuntia. Tietysti joissakin tapauksissa 50-100 millisekunnin taso voidaan saavuttaa. Googlen suositusten mukaan ttfb ei saa ylittää 600 millisekuntia. Jos verkkosivustollamme on korkeampi ttfb-pistemäärä, meidän tulisi suunnitella sen optimointia mahdollisimman pian.

Mitkä ovat TTFB-sivuston mittarit?

Ttfb:n määritelmässä sanoimme, että tämä kriteeri sisältää ajan, joka tarvitaan pyynnön lähettämiseen palvelimelle, tämän palvelinpyynnön käsittelemiseen ja ensimmäisen datatavun vastaanottamiseen. Tämän määritelmän mukaan kaksi tekijää ovat tehokkaita ttfb:n mittaamisessa:

1. Verkkoprofiili ja sisällöntarjoajat

Mitä suurempi etäisyys asiakkaasta on palvelimeen, sitä kauemmin pyynnön saapuminen palvelimelle kestää. Jotta pyyntöjä voidaan lähettää ja vastaanottaa nopeasti ja onnistuneesti, on tärkeää valita lyhin reitti.

2. Web-palvelimen asetukset ja parametrit

Palvelimen on kyettävä käsittelemään pyyntöjä ja vastaamaan niihin nopeasti. Palvelimen Suorituskyvyn viivästysten välttämiseksi sen kapasiteetin on oltava korkea. Pyynnön käsittelynopeusasetusten optimointi voi olla ongelmallista virheellisten palvelinasetusten vuoksi. Joten kiinnitä huomiota myös palvelimen asetuksiin.

Sisältötyyppi on myös yksi tehokkaista ttfb-arvon kriteereistä. Staattinen sisältö palautetaan yleensä nopeammin kuin dynaaminen sisältö, koska se voi poistaa osan tiedoistaan ​​välimuistista ja ladata ensimmäisen tavun nopeammin.

Opi neljästä ilmaisesta ja käytännöllisestä ttbf-mittaustyökalusta

Verkkosivuston nopeusparametrien mittaamiseen on useita työkaluja, mukaan lukien työkalut ttfb:n mittaamiseen. Alla tutustumme näihin työkaluihin ja niiden käyttöön:

1. GOOGLE CHROME

Voimme tarkistaa TTFB-arvon itse Google Chromessa. Tämä menetelmä on erittäin käytännöllinen. Avaa vain haluamasi sivu Google Chrome -selaimessa. Siirry “Lisää työkaluja” -osioon ja sitten “Verkko”-välilehteen. Tässä osiossa päivitämme sivun näyttämään sivustoelementtien reaaliaikaiset lataustilastot.

Mittaa ttfb:tä Google Chromella

Jos napsautat jotakin pyyntöä ja siirryt Ajoitus-välilehteen, näet kyseisen pyynnön ttfb-arvon. Voit myös viedä hiiren osoittimen pyyntöä edeltävän grafiikan päälle Vesiputous-osiossa ja nähdä samat tiedot.

Tarkastele verkkosivustoelementtien reaaliaikaisia ​​lataustilastoja Google Chromella

2. GOOGLE ANALYTICS

Jos olet jo käyttänyt Google Analyticsia, tiedät, että tämä on helpoin tapa nähdä verkkosivuston ttfb-arvo ja että sinun ei tarvitse käyttää muita ei-ilmaisia ​​ohjelmia. Käyttääksemme tätä työkalua meidän on ensin siirryttävä “Käyttäytyminen” -osioon. Napsauta sitten “Sivuston nopeus” ja siirry “Yleiskatsaus”-osioon.

Käytä Google Analyticsia tarkistaaksesi ttfb

3. GEEKFLARE

Toinen menetelmä, jota suosittelemme tarkkaan verkkosivuston ttfb-mittaukseen, on GEEKFLARE. Tämä työkalu on melko helppokäyttöinen. Sinun tarvitsee vain kirjoittaa sivuston URL-osoite annettuun kenttään ja napsauttaa TEST TTFB -painiketta.

Käytä GEEKFLAREa ttfb:n mittaamiseen

4. Gtmetrix

Seuraava työkalu on suosittu ja monipuolinen GT Metrics -työkalu. Gtmetrixissä voimme tarkistaa sivuston ttfb-arvon eri paikoista.

Voita käyttäjien sydämet soveltamalla 7 ammattimaista ttbf-verkkosivuston parantamistekniikkaa!

Kuvittele, jos käytät jotakin näistä työkaluista ymmärtääksesi, että verkkosivuston TTFB-pisteitä on parannettava. Tiedätkö, mitä sinun on tehtävä sen optimoimiseksi? Jos et tiedä, pysy kanssamme, niin tiedät 7 käytännöllistä ja ammattimaista ratkaisua ttfb-verkkosivuston parantamiseen:

1. Varmista, että sinulla on hyvä ja nopea CDN

CDN tai Content Delivery Network on sisällönjakeluverkko. CDN:llä on merkittävä vaikutus TTFB:n määrän vähentämiseen. Jos sinulla on verkkosivusto, jolla on vierailijoita kaikkialta Iranista tai muualta maailmasta, suosittelemme, että käytät premium-CDN-palveluntarjoajan palveluita. Koska maantieteellinen sijainti on erittäin tärkeä ttfb:n arvon määrittämisessä.

2. Käytä oikeaa välimuistia

Voi olla tarpeetonta mainita tätä, mutta välimuistilla on valtava vaikutus verkkosivuston ttfb parantamiseen. Kokemus on osoittanut, että välimuistilla ja ilman välimuistia sisältävien ttfb-sivujen arvon välillä on merkittävä ero. Välimuistin käyttö voi parantaa TTFB:tä lähes 95%.

3. Priorisoi nopeiden isännöintipalvelujen käyttö

Isännöimme on tärkeä osa Time To First Bytea. Juuri tästä syystä nopeiden isäntien käyttö on välttämätöntä optimaalisen TTFB:n kannalta. Nopeat isännät on optimoitu pitämään verkkosivustomme TTFB mahdollisimman alhaisena.

4. Optimoi tietokantakyselyt

Tietokantakyselyjen optimointi voi välttää koko tietokannan lukemisen, kun soitat vastaamaan saapuviin kyselyihin. Vältä toisistaan ​​riippuvaisia ​​kyselyitä niin paljon kuin mahdollista. Nämä riippuvuudet lisäävät kyselyn käsittelyaikaa ja hidastavat koko prosessia.

5. Varmista, että palvelin vastaa nopeasti

Palvelimen reagointikyvyn nopeuttamiseksi voimme upottaa CSS- ja JS-tiedostoja HTML-tiedostoon. Tämä menetelmä poistaa tarpeen kutsua CSS- ja JS-tiedostoja erikseen ja vähentää sivuston ttfb-arvoa.

6. Vähennä tarpeettomien HTTP-pyyntöjen määrää

Jos tarpeettomien HTTP-pyyntöjen määrä on suuri, vähennä tarpeettomien pyyntöjen määrää esimerkiksi yhdistämällä CSS-tiedostoja, poistamalla tarpeettomat kuvat sivustosta ja pienentämällä jäljellä oleviin kuviin liittyvien tiedostojen kokoa.

7. Älä unohda tarkistaa lokit jatkuvasti

Kun palvelimelle lähetetty liikenne lisääntyy, palvelin ei ehkä pysty käsittelemään suurta liikennemäärää, mikä johtaa ttfb:n kasvuun. Jatkuvan lokien tarkistuksen etuna on kuitenkin se, että huomaamme nopeasti, kun verkkopalvelimen tai tietokannan kuormitus kasvaa.

Usein Kysytyt Kysymykset

Onko dynaaminen sisältö tehokas ttfb:ssä?

Joo. Yksi syy ttfb-arvon kasvattamiseen on dynaamisen sisällön käyttö. Koska dynaamiset sivustot vaativat erilaisia ​​resursseja ladatakseen, niiden lukeminen palvelimelta lisää ttfb:n arvoa.

Vähentääkö JS- ja CSS-tiedostojen yhdistäminen TTFB:tä?

Joo. Koska yhdistämällä nämä tiedostot palvelimelle lähetetään vähemmän pyyntöjä ja tiedostojen lataus- tai käyttönopeus kasvaa.

Vähentääkö DNS-palveluntarjoajan käyttö TTFB:tä?

Joo. Kelvollisen DNS-palveluntarjoajan käyttäminen, joka ei ole ilmainen, voi vaikuttaa myönteisesti TTFB:n määrään.

Loppuhuomautukset

Lopuksi haluamme toistaa, että vaikka ttfb ei ole tekijä Googlen sijoituksessa, se vaikuttaa sivuston nopeuteen ja epäsuorasti vierailijoidemme hakukoneoptimointiin ja käyttökokemukseen. Siksi suosittelemme, että jos sinulla on suhteellisen korkea ttfb, sinun kannattaa ehdottomasti investoida sen optimointiin. Myös viimeisenä asiana tässä yhteydessä SEO opetusohjelmaHuomaa, että pieni ttfb-arvo ei johda nopeaan verkkosivustoon, mutta korkea ttfb-arvo on ominaista hitaille verkkosivustoille.

Jos sinulla on kysyttävää tai kokemuksia ttfb:stä, odotamme palautteesi kommenttiosiossa. Voit olla varma, että vastaamme kysymyksiisi mahdollisimman nopeasti.

Sisällysluettelo